ΠΛΑΤΩΝΑΣ : «Μια από τις τιμωρίες που δεν καταδέχεσαι να ασχοληθείς με την πολιτική, είναι ότι καταλήγεις να σε κυβερνούν οι κατώτεροί σου»
ΠΛΟΗΓΗΣΗ

Πετσάλνικος Φίλιππος : Επιστολή σε Μέρκελ και Γκάμπριελ για το σχολικό κτίριο Μονάχου

27/10/2016 - Προσωπική επιστολή στην Καγκελάριο Angela Merkel και στον Πρόεδρο της SPD και αντικαγκελάριο Sigmar Gabriel απέστειλε ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής, Φίλιππος Πετσάλνικος, με θέμα το υπό ανέγερση ελληνικό σχολείο στο Μόναχο, του οποίου η ολοκλήρωση κινδυνεύει μετά από τις γνωστές αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου του Μονάχου, που επιδιώκει να πάρει πίσω το οικόπεδο και να γκρεμιστεί το υπό κατασκευή σχολείο!!

Στην επιστολή του ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής αναφέρεται στο ιστορικό της απόφασης για την ανέγερση αυτού του σχολικού συγκροτήματος και την αγορά του οικοπέδου το 2001 όταν είχε την αρμοδιότητα για την εκπαίδευση των Ελληνοπαίδων του εξωτερικού στο Υπουργείο Παιδείας.

Τέλος, στην επιστολή του ο Φ. Πετσάλνικος τονίζει ότι θα ήταν πολύ αρνητική εξέλιξη τόσο για την ποιοτική εκπαίδευση των Ελληνοπαίδων στο Μόναχο, όσο και για τις ελληνογερμανικές σχέσεις, και ζητά από τόσο από την Merkel όσο κα από τον Gabriel να κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να αποφευχθεί αυτή η αρνητική εξέλιξη για το ελληνικό σχολείο και να βρεθεί η δυνατότητα ολοκλήρωσης της λειτουργίας του ως σύγχρονης εκπαιδευτικής μονάδας για τα παιδιά που αυτά κα οι γονείς τους είναι ταυτόχρονα πολίτες της Ελλάδας, Ευρωπαίοι πολίτες και δημότες του Μονάχου.

ΠΗΓΗ

#Πετσάλνικος Φίλιππος #Άνγκελα Μέρκελ #Επιστολή #Σχολικό Κτίριο #Μόναχο #ΚΙΝΗΜΑ Δημοκρατών Σοσιαλιστών
ΔΙΑΔΩΣΕΤΟ
ΣΥΝΘΗΜΑ ΚΙΝΗΜΑτος

Archi Damos

ΚΙΝΗΜΑτίας : «Εις υγείαν των πρώην ΚΚΕδων που μαθήτευσαν στο ΠΑΣΟΚ και σήμερα παίρνουν το πτυχίο τους στα θρανία του ΣΥΡΙΖΑ με δάσκαλο τον Καμμένο Πάνο».

ΚΑΝΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ στο DISQUS, ΤΣΑΜΠΑ ΕΙΝΑΙ!:

0 ΣΧΟΛΙΑ:

«Σεβαστείτε για να σας σεβαστούν»

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.