ΠΛΑΤΩΝΑΣ : «Μια από τις τιμωρίες που δεν καταδέχεσαι να ασχοληθείς με την πολιτική, είναι ότι καταλήγεις να σε κυβερνούν οι κατώτεροί σου»
ΠΛΟΗΓΗΣΗ

Τσίπρας Αλέξης : «Άρση των capital controls τον Μάρτιο, έξοδος στις αγορές μέσα στο 2016»

22/12/2015 -  Την αισιοδοξία του για τη γρήγορη ολοκλήρωση της αξιολόγησης, την αναδιάρθρωση του χρέους αμέσως μετά, την άρση των capital controls τον Μάρτιο και την έξοδο στις αγορές μέσα στο 2016 διατύπωσε ο Αλ. Τσίπρας σε συνέντευξή του στους "Financial Times" που δημοσιεύτηκε την Κυριακή...

Την αισιοδοξία του για τη γρήγορη ολοκλήρωση της αξιολόγησης, την αναδιάρθρωση του χρέους αμέσως μετά, την άρση των capital controls τον Μάρτιο και την έξοδο στις αγορές μέσα στο 2016 διατύπωσε ο Αλ. Τσίπρας σε συνέντευξή του στους «Financial Times» που δημοσιεύτηκε την Κυριακή (σύμφωνα με πληροφορίες, η συνέντευξη είχε πραγματοποιηθεί στα τέλη Νοεμβρίου). Παράλληλα, εξέφρασε, εκ νέου, τον προβληματισμό του για τη στάση του ΔΝΤ και τόνισε ότι ο καλύτερος δρόμος για να φύγει από τον έλεγχο της τρόικας η Ελλάδα είναι να εφαρμόσει τη συμφωνία.

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι «ο οδικός χάρτης της κυβέρνησης θα είναι να ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση το συντομότερο δυνατό και μετά να έχουμε μια θετική απόφαση για την αναγκαία ελάφρυνση του χρέους». Επισήμανε, δε, ότι «τον Ιανουάριο, θα έχουμε καλύψει πάνω από το 70% των δημοσιονομικών και οικονομικών μέτρων» και εκτίμησε ότι τα capital controls «θα έχουν αρθεί μέχρι τον Μάρτιο» και πως η Ελλάδα θα μπορεί να βγει στις αγορές «πριν από το τέλος του 2016».

«Πιστεύουμε πως όσο γρηγορότερα βγούμε από το πρόγραμμα, τόσο το καλύτερο για τη χώρα» ανέφερε, σημειώνοντας ότι «για να την ανακτήσουμε« [σ.σ.: την εθνική κυριαρχία] και να βγούμε από τον έλεγχο της τρόικας, πρέπει να εφαρμόσουμε τη συμφωνία. Είναι δύσκολο, αλλά είναι καλύτερο από οποιαδήποτε άλλη επιλογή» είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο Αλ. Τσίπρας εξέφρασε την έκπληξή του για «τη μη εποικοδομητική στάση του ΔΝΤ», τονίζοντας ότι «μετά από έξι χρόνια διαχείρισης υπό ασυνήθιστες συνθήκες κρίσης, η Ευρώπη έχει τώρα τη θεσμική δυνατότητα να χειριστεί επιτυχημένα τα ενδοευρωπαϊκά ζητήματα». Οι FT στη συνέντευξη με τίτλο «Ο Τσίπρας προσπαθεί να αφήσει το ΔΝΤ έξω από το ελληνικό πρόγραμμα» επισήμαναν ότι οι δηλώσεις αυτές δεν θα ακουστούν καλά στη Γερμανία.

Κυβερνητικές πηγές σχολίασαν σχετικά με τη συνέντευξη ότι η συμφωνία προβλέπει τη συμμετοχή του ΔΝΤ, ως τεχνικού συμβούλου, στο ελληνικό πρόγραμμα έως τον Μάρτιο. Τέλος, χαρακτήριζαν ως «χρήσιμη» την αυτοκριτική του ΔΝΤ ότι η συνταγή της εσωτερικής υποτίμησης δεν απέδωσε.

Πληροφορίες από thecaller.gr και avgi.gr 

#Τσίπρας Αλέξης #ΣΥΡΙΖΑ #Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ #Συνέντευξη #FT #FINANCIAL TIMES
ΔΙΑΔΩΣΕΤΟ
ΣΥΝΘΗΜΑ ΚΙΝΗΜΑτος

Archi Damos

ΚΙΝΗΜΑτίας : «Εις υγείαν των πρώην ΚΚΕδων που μαθήτευσαν στο ΠΑΣΟΚ και σήμερα παίρνουν το πτυχίο τους στα θρανία του ΣΥΡΙΖΑ με δάσκαλο τον Καμμένο Πάνο».

ΚΑΝΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ στο DISQUS, ΤΣΑΜΠΑ ΕΙΝΑΙ!:

0 ΣΧΟΛΙΑ:

«Σεβαστείτε για να σας σεβαστούν»

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.