ΠΛΑΤΩΝΑΣ : «Μια από τις τιμωρίες που δεν καταδέχεσαι να ασχοληθείς με την πολιτική, είναι ότι καταλήγεις να σε κυβερνούν οι κατώτεροί σου»
ΠΛΟΗΓΗΣΗ

Με αφορμή τα ψεύδη του κ. Μουζάλα περί «διαδικασιών για το ξεχειμώνιασμα»

ΚΙΝΗΜΑ Δημοκρατών Σοσιαλιστών - Από το Γραφείο Τύπου και με αφορμή τις ψευδείς δηλώσεις του Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Από τον Ιούλιο του 2016, το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής διαβεβαίωνε, ότι όλες οι σκηνές στις Δομές Φιλοξενίας,  θα αντικαθίσταντο από τα ειδικά RHU (refugee housing unit).

Από τη Θεσσαλονίκη, μόλις προχθές, ο κ. Μουζάλας προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «κανένας πρόσφυγας  και μετανάστης δεν είναι πλέον στο κρύο, ολοκληρώσαμε επιτυχώς τις διαδικασίες για το ξεχειμώνιασμα».

Οι σημερινές εικόνες από το hotspot στη Μόρια, διαψεύδουν τον κ. Υπουργό, αποκαλύπτοντας δε την παντελή αποτυχία της όποιας «διαδικασίας για το ξεχειμώνιασμα».

Πέραν της απύθμενης ντροπής, συγκεκριμένα ερωτήματα τίθενται και ζητούν άμεσα απαντήσεις:

Για ποιο λόγο καθυστερεί το Υπουργείο στην υλοποίηση αυτών που έχει συμφωνήσει αναφορικά με την αντικατάσταση των σκηνών σε όλες τις Δομές Φιλοξενίας;

Υπάρχει τελικά σχέδιο μεταφοράς των ανθρώπων σε κλειστούς χώρους κατά τη διάρκεια του χειμώνα ή είναι σαν τις εξαγγελίες του Υπουργού για «διαδικασίες για το ξεχειμώνιασμα» που ουδείς αντιλαμβάνεται πέραν του ιδίου;

Φαίνεται, ότι ο τραγικός θάνατος δύο ανθρώπων, πριν δύο μόλις μήνες, στη Μόρια, δεν συγκίνησε επαρκώς το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, ούτως ώστε να βελτιώσει τις συνθήκες διαβίωσης στις δομές που λειτουργούν υπό την ευθύνη του. Η συνεχιζόμενη αδράνεια, καθιστά τον ίδιο τον Υπουργό, όπως και τον πολιτικό του προϊστάμενο, υπόλογους για ό,τι αμελούν ή καθυστερούν θλιβερά και απροκάλυπτα να υλοποιήσουν.

Οι ψευδείς δηλώσεις δεν θα αντικαταστήσουν ποτέ την πραγματικότητα ή τα γεγονότα, όσο κι αν αυτή η κυβέρνηση επιμένει σταθερά να πιστεύει το αντίθετο.

Η εικόνα δεν είναι από το Αλβανικό Μέτωπο του ’40, αλλά το αποτέλεσμα των «διαδικασιών για το ξεχειμώνιασμα» του κ. Μουζάλα, στην Ελλάδα, το 2017.

#tokinima.gr #kinima #Γραφείο Τύπου #Ανακοίνωση #ΚΙΝΗΜΑ Δημοκρατών Σοσιαλιστών #Κίνημα  #Μουζάλας Γιάννης #Κυβέρνηση Τσίπρα #Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ #Χειμώνας
ΔΙΑΔΩΣΕΤΟ
ΣΥΝΘΗΜΑ ΚΙΝΗΜΑτος

Archi Damos

ΚΙΝΗΜΑτίας : «Εις υγείαν των πρώην ΚΚΕδων που μαθήτευσαν στο ΠΑΣΟΚ και σήμερα παίρνουν το πτυχίο τους στα θρανία του ΣΥΡΙΖΑ με δάσκαλο τον Καμμένο Πάνο».

ΚΑΝΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ στο DISQUS, ΤΣΑΜΠΑ ΕΙΝΑΙ!: