ΠΛΑΤΩΝΑΣ : «Μια από τις τιμωρίες που δεν καταδέχεσαι να ασχοληθείς με την πολιτική, είναι ότι καταλήγεις να σε κυβερνούν οι κατώτεροί σου»
ΠΛΟΗΓΗΣΗ

ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ : Διορισμός-σκάνδαλο του συζύγου της Καφαντάρη σε νέα ΔΕΚΟ

Εγκρίθηκε από την Επιτροπή της Βουλής με τις ψήφους του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ η τοποθέτηση των τριών νέων μελών του ΔΣ της νέας «Δημόσιας Επιχείρησης Ενεργειακών Επενδύσεων Α.Ε.» (Δ.ΕΠ.ΕΝ.Ε. Α.Ε.). Διευθύνων Σύμβουλος διορίσθηκε ο Αργύρης Αργυρίου που είναι σύζυγος της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και προέδρου της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου Χαράς Καφαντάρη.
08/01/2016 | 

Εγκρίθηκε από την Επιτροπή της Βουλής με τις ψήφους του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ η τοποθέτηση των τριών νέων μελών του ΔΣ της νέας «Δημόσιας Επιχείρησης Ενεργειακών Επενδύσεων Α.Ε.» (Δ.ΕΠ.ΕΝ.Ε. Α.Ε.). Διευθύνων Σύμβουλος διορίσθηκε ο Αργύρης Αργυρίου που είναι σύζυγος της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και προέδρου της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου Χαράς Καφαντάρη.

Οι αναφορές του υπουργού Περιβάλλοντος Πάνου Σκουρλέτη ότι δεν πρόκειται για την δημιουργία μιας νέας ΔΕΚΟ για την τακτοποίηση ημετέρων, για τις ανάγκες ενός Ρωσικού αγωγού που η κατασκευή του έχει «παγώσει» κατέπεσαν όταν ο υπό διορισμό Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας που ακόμα δεν έχει ούτε καν Καταστατικό, μετά από την επίμονη ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Μανιάτη, παραδέχθηκε ότι «η σύζυγός μου είναι η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χαρά Καφαντάρη, κάτι όμως που πιστεύω ότι αυτό δεν συνιστά κώλυμα…».

Μανιάτης: Η νέα εταιρεία δεν έχει ακόμα ούτε Καταστατικό λειτουργίας

Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Γιάννης Μανιάτης, καταψήφισε τους διορισμούς, συμφωνώντας πως το έργο αυτό θα μπορούσε να γίνει από την ΔΕΠΑ, επεσήμανε ότι τα διοριζόμενα μέλη θα πάνε αύριο το πρωί στην νέα εταιρεία που όμως δεν έχει ακόμα ούτε Καταστατικό λειτουργίας; «Ποια θα είναι» – είπε – «η αποστολή που αναλαμβάνουν;» Αναρωτήθηκε γιατί 7μελές Δ.Σ και όχι τετραμελές για να υπάρχουν εξοικονομήσεις; «Ποιες θα είναι οι αμοιβές του ΔΣ; Και γιατί αλλάξαμε το θεσμικό πλαίσιο και αντί το Καταστατικό της νέας εταιρείας να γίνει με Προεδρικό Διάταγμα θα γίνει με υπουργική απόφαση». Και ήταν εκείνος που έθεσε το ερώτημα – βόμβα, εάν «κανένα από τα υποδιορισμό πρόσωπα έχουν συγγενική, πολιτική ή άλλη ασυμβίβαστη σχέση».

Διαβάστε αναλυτικά τη δήλωση:

«Αποτελεί πρωτοφανές σκάνδαλο ο σημερινός διορισμός από την κυβέρνηση της νέας Διοίκησης της ανύπαρκτης Εταιρείας - φάντασμα Δ.ΕΠ.ΕΝ.Ε., η οποία υποτίθεται θα υλοποιήσει τον ανύπαρκτο ελληνορωσικό αγωγό φυσικού αερίου, που θα είναι η συνέχεια του επίσης ανύπαρκτου ρωσοτουρκικού αγωγού.

Σκάνδαλο η ίδρυση και λειτουργία μιας Εταιρείας χωρίς αντικείμενο και χωρίς Καταστατικό, για θέμα το οποίο μπορεί να υλοποιήσει άλλη Εταιρεία, π.χ. ΔΕΠΑ, όπως αυτό γίνεται ήδη σε άλλους 3 Διεθνείς αγωγούς εθνικού ενδιαφέροντος (EASTMED, IGB, IGI).

Σκάνδαλο η έναρξη λειτουργίας Εταιρείας για την οποία το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους αρνείται να καταθέσει Έκθεση Κόστους Λειτουργίας.

Σκάνδαλο η προικοδότησή της με 1.000.000 ευρώ δημόσιο χρήμα όταν περικόπτονται μισθοί και συντάξεις.

Σκάνδαλο η μη υποχρέωση δημοσιοποίησης στη «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» των αποφάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου.

Σκάνδαλο ο διορισμός ΚΑΙ Προέδρου ΚΑΙ Αντιπροέδρου ΚΑΙ Διευθύνοντος Συμβούλου.

Σκάνδαλο οι αμοιβές του Δ.Σ. που βρίσκονται έξω από τα όρια που ορίζονται για όλες τις άλλες Εταιρείες του Δημοσίου.

Σκάνδαλο η λειτουργία Εταιρείας που διαχειρίζεται κρατικό χρήμα με αποφάσεις Υπουργών και όχι Προεδρικό Διάταγμα για έλεγχο νομιμότητας από το Συμβούλιο Επικρατείας (ΣτΕ).

Σκάνδαλο τέλος, η προσπάθεια απόκρυψης από τη Βουλή της συγγενικής σχέσης του Διευθύνοντος Συμβούλου με βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

Κατηφόρα χωρίς τέλος. Κατηφόρα ηθική, διαχειριστική, οικονομική, αισθητική...».

Η Χαρά Καφαντάρη απαντά για τον διορισμό του συζύγου της στη ΔΕΚΟ

Τον σύζυγο της υπερασπίστηκε η Χαρά Καφαντάρη μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή για το «σκάνδαλο» του διορισμού του. Η είδηση, ότι ο σύζυγος της, Αργύρης Αργυρίου διορίστηκε σε θέση διευθύνοντος συμβούλου στην ενεργειακή εταιρεία του δημοσίου ΔΕΠΕΝΕ ΑΕ., η οποία προς το παρόν δεν έχει ούτε καταστατικό, αλλά και ούτε αντικείμενο εργασίας, προκάλεσε σάλο.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, υπερασπιζόμενη τον σύζυγό της και τον διορισμό του στη ΔΕΚΟ φυσικά,  δήλωσε: «Ο σύζυγός μου είναι άνθρωπος της επιστήμης, της κοινωνίας, έχει μία συγκεκριμένη επαγγελματική πορεία και αναγνωρίστηκε από τον υπουργό».
ΔΙΑΔΩΣΕΤΟ
ΣΥΝΘΗΜΑ ΚΙΝΗΜΑτος

Archi Damos

ΚΙΝΗΜΑτίας : «Εις υγείαν των πρώην ΚΚΕδων που μαθήτευσαν στο ΠΑΣΟΚ και σήμερα παίρνουν το πτυχίο τους στα θρανία του ΣΥΡΙΖΑ με δάσκαλο τον Καμμένο Πάνο».

ΚΑΝΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ στο DISQUS, ΤΣΑΜΠΑ ΕΙΝΑΙ!:

0 ΣΧΟΛΙΑ:

«Σεβαστείτε για να σας σεβαστούν»

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.