ΠΛΑΤΩΝΑΣ : «Μια από τις τιμωρίες που δεν καταδέχεσαι να ασχοληθείς με την πολιτική, είναι ότι καταλήγεις να σε κυβερνούν οι κατώτεροί σου»
ΠΛΟΗΓΗΣΗ

Βέροια : Ομόφωνα αθώος ο Βραχνής που μηνύθηκε από τη Χρυσή Αυγή

Ομόφωνα αθώος κρίθηκε σήμερα από το δικαστήριο ο Γιώργος Βραχνής από τη Βέροια αλλά και οι άλλοι δυο συγκατηγορούμενοι του, οι οποίοι είχαν μηνυθεί από τη Χρυσή Αυγή για ψευδορκία, ψευδή καταμήνυση και συκοφαντική δυσφήμιση. Μετά από αυτήν την απόφαση και τα νέα στοιχεία που προσκομίστηκαν στο δικαστήριο θεωρείται βέβαιο ότι ο Γ. Βραχνής θα ζητήσει αναψηλάφηση της πρώτης δίκης που τον καταδίκασε σε τέσσερις μήνες και 20 μέρες φυλάκιση για εξύβριση και απειλή κατά μελών της Χρυσής Αυγής (το οποίο σημαίνει ότι δεν μπορούσε να ασκήσει έφεση) καθώς προκύπτουν λόγοι σκοπιμότητας.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γιώργος Βραχνής, ιδιοκτήτης καφενείου στη Βέροια, την 9η Ιουνίου 2012, δέχτηκε επίθεση στο μαγαζί του από νεοναζί της Χρυσής Αυγής, σπάζοντάς το. Οι χρυσαυγίτες, κατά τη συνήθη πρακτική τους, έκαναν μήνυση στο θύμα τους. Στη διαδικασία του αυτοφώρου που ακολούθησε, ο Γιώργος Βραχνής, κατηγορούμενος για εξύβριση και απειλή, καταδικάστηκε σε 4 μήνες και 20 μέρες, κάτι παραπάνω από τον χρυσαυγίτη που δικάστηκε και καταδικάστηκε σε 4 μήνες. Σήμερα ο Γιώργος Βραχνής (και άλλα δυο άτομα) σύρθηκαν και πάλι στα δικαστήρια της Βέροιας, κατηγορούμενος αυτή τη φορά για ψευδορκία, ψευδή καταμήνυση και συκοφαντική δυσφήμιση.

Μάρτυρας «καπέλτης»

Στη σημερινή δίκη που διεξήχθη υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, καθώς υπήρξαν συγκεντρώσεις και από τις δυο πλευρές, ήταν πολύ σημαντική η μαρτυρία ενός δικηγόρου, πρώην μέλους της Χρυσής Αυγής, ο οποίος παρουσίασε στο δικαστήριο στοιχεία ό,τι όλη η επίθεση ήταν οργανωμένη από τη Χρυσή Αυγή. Μάλιστα, όπως σημείωσε ο ίδιος, ο οποίος πλέον έχει μηνυθεί τέσσερις φορές από την πρώην οργάνωση του αλλά και δέχτηκε προπηλακισμούς κατά τη διάρκεια της σημερινής μαρτυρίας του, οι χρυσαυγίτες είχαν ετοιμάσει πριν από το περιστατικό του Ιουνίου του 2012 ακόμα και τη μήνυση, η οποία ανέφερε ότι δέχτηκαν επίθεση από τον Γ. Βραχνή ενώ μοίραζαν προεκλογικό υλικό.

Από την πλευρά του, ο ομότιμος καθηγητής της Παιδαγωγικής του ΑΠΘ, Γιώργος Τσιάκαλος έδειξε στο δικαστήριο ότι η ΧΑ ακολουθεί αυτή την τακτική στην προσπάθεια της να εκφοβίσει τους δημοκρατικούς πολίτες αλλά και να υπονομεύσει το κύρος της δικαιοσύνης, καθώς ενώ καταθέτει πάντα μηνύσεις για συκοφαντική δυσφήμιση και ψευδή καταμήνυση, λείπουν κάθε φορά οι μηνυτές και έτσι οδηγεί το δικαστήριο σε αλλεπάλληλες αναβολές.

Για παράδειγμα, σήμερα ένα μέλος της ΧΑ, εκπροσωπώντας τον βουλευτή της ΧΑ Ιωάννη Σαχινίδη, ζήτησε την αναβολή του δικαστηρίου λόγω της Ολομέλειας της Βουλής (δεν υπήρχε ούτε συνήγορος των μηνυτών για να ζητήσουν αναβολή). Το δικαστήριο δεν δέχτηκε την αναβολή καθώς αντίκειται στο νόμο. Έτσι, αποδείχτηκε για μια ακόμα φορά ότι η ΧΑ προσπάθησε να καταχραστεί τη δικαιοσύνη και το δικαστήριο έδειξε στη ΧΑ τα όρια της.

#Χρυσή Αυγή #Βέροια #dailythess.gr
ΔΙΑΔΩΣΕΤΟ
ΣΥΝΘΗΜΑ ΚΙΝΗΜΑτος

Archi Damos

ΚΙΝΗΜΑτίας : «Εις υγείαν των πρώην ΚΚΕδων που μαθήτευσαν στο ΠΑΣΟΚ και σήμερα παίρνουν το πτυχίο τους στα θρανία του ΣΥΡΙΖΑ με δάσκαλο τον Καμμένο Πάνο».

ΚΑΝΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ στο DISQUS, ΤΣΑΜΠΑ ΕΙΝΑΙ!: