ΠΛΑΤΩΝΑΣ : «Μια από τις τιμωρίες που δεν καταδέχεσαι να ασχοληθείς με την πολιτική, είναι ότι καταλήγεις να σε κυβερνούν οι κατώτεροί σου»
ΠΛΟΗΓΗΣΗ

Για τα επεισόδια στο Ελληνικό

ΚΙΝΗΜΑ Δημοκρατών Σοσιαλιστών - Από το Γραφείο Τύπου και με αφορμή τα σημερινά επεισόδια στην άτυπη και «προσωρινή» δομή φιλοξενίας του Ελληνικού, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Στη μέχρι σήμερα μόνιμη επωδό της κυβέρνησης, το «φταίνε οι άλλοι», όπως και τα απροκάλυπτα ψέματα περί δήθεν ολοκλήρωσης όσων απαιτούνταν ενόψει του χειμώνα, προστέθηκε και η επίθεση Μουζάλα προς τους πρόσφυγες: να φύγουν αν δεν τους αρέσει το κολαστήριο του Ελληνικού και «ας υποστούν τις συνέπειες».

Προχώρησε δε, σε ακροδεξιού τύπου συγκρίσεις λέγοντας πως «τα παιδιά των προσφύγων έχουν σχολικά, ενώ των Ελλήνων όχι», παραλείποντας το γεγονός της απόστασης των σχολείων από τις δομές φιλοξενίας, τη θέση των γονιών (να τους πήγαιναν με τα πόδια;), τα ζητήματα ασφάλειας, ή το ότι τα σχολικά χρηματοδοτούνται από την ΕΕ και όχι τον Έλληνα φορολογούμενο, μετά τη συμφωνία της ΕΕ με την Τουρκία.

Μίας συμφωνίας, που ήταν προβληματική για τους πρόσφυγες, αλλά σε ό,τι αφορούσε την Ελλάδα, εξασφάλιζε τους πόρους και το χρόνο για μία ανθρώπινη αντιμετώπιση όσων ήταν στη χώρα, κλείνοντας τις ροές από την Τουρκία, με καθορισμένη διαδικασία ασύλου και έκδοσης ταξιδιωτικών εγγράφων σε όσους δικαιούνται μετεγκατάστασης, ενώ προσέφερε θέσεις εργασίας για τους νέους της χώρας (νομικούς και άλλους) που μαστίζονται από ανεργία άνω του 50%.

Αντί αυτών, άθλιες συνθήκες διαβίωσης -τιμωρητικές- που θα ικανοποιούσαν μόνο όσους ασπάζονται τη ρητορική Τραμπ, ημέτεροι και εσχάτως πέντε θάνατοι, ως αποτέλεσμα της διαχείρισης μίας «αριστερής» κυβέρνησης που αρνείται να ακολουθήσει διαφανείς διαδικασίες ούτως ώστε να απορροφήσει τα διαθέσιμα κονδύλια και να υλοποιήσει όσα απαιτεί ο ανθρωπισμός και οι δεσμεύσεις προς την ΕΕ.

Μπροστά σε αυτή την καθολική αποτυχία, μπορεί όντως η λύση να είναι η απομάκρυνση κάποιου, ή κάποιων, αλλά αυτοί σίγουρα δεν είναι τα θύματα της αναποτελεσματικότητας της κυβέρνησης και του κ. Μουζάλα που είδαμε στους τηλεοπτικούς μας δέκτες, καπνίζοντας, να ασχημονεί εναντίον τους.

#ΚΙΝΗΜΑ Δημοκρατών Σοσιαλιστών #Γραφείο Τύπου #Μουζάλας Γιάννης
ΔΙΑΔΩΣΕΤΟ
ΣΥΝΘΗΜΑ ΚΙΝΗΜΑτος

Archi Damos

ΚΙΝΗΜΑτίας : «Εις υγείαν των πρώην ΚΚΕδων που μαθήτευσαν στο ΠΑΣΟΚ και σήμερα παίρνουν το πτυχίο τους στα θρανία του ΣΥΡΙΖΑ με δάσκαλο τον Καμμένο Πάνο».

ΚΑΝΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ στο DISQUS, ΤΣΑΜΠΑ ΕΙΝΑΙ!: