ΠΛΑΤΩΝΑΣ : «Μια από τις τιμωρίες που δεν καταδέχεσαι να ασχοληθείς με την πολιτική, είναι ότι καταλήγεις να σε κυβερνούν οι κατώτεροί σου»
ΠΛΟΗΓΗΣΗ

Κυβέρνηση Παπανδρέου : H πρώτη διευρυμένη σύσκεψη για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση

Πραγματοποιήθηκε χθες υπό τον Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου η πρώτη διευρυμένη σύσκεψη για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση και την επίσπευση των έργων Πληροφορικής.
19/02/2010 | 

Πραγματοποιήθηκε χθες υπό τον Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου η πρώτη διευρυμένη σύσκεψη για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση και την επίσπευση των έργων Πληροφορικής.

Συμμετείχαν συναρμόδιοι Γενικοί και Ειδικοί Γραμματείς, Σύμβουλοι και εκπρόσωποι της αγοράς. Σε πορεία υλοποίησης η «Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση», η «Κάρτα του πολίτη» και η διαλειτουργικότητα μεταξύ Υπηρεσιών και Φορέων. Θεσπίζεται ανά υπουργείο «πολιτικός υπεύθυνος» για τα έργα ΤΠΕ/ICT.

Με σημαντκές αποφάσεις ολοκληρώθηκε χθες η πρώτη διευρυμένη σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, με αντικείμενα την καταγραφή της τρέχουσας κατάστασης στα δημόσια έργα πληροφορικής με έμφαση στην Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση καις την Υγεία.

Στην πρώτη συνάντηση μετείχαν o Διομήδης Σπινέλλης, Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων, ο Νίκος Πολύζος, Γενικός Γραμματέας Υγείας, ο Ροβέρτος Σπυρόπουλος, Γενικός Γραμματέας Κεντρικής Υπηρεσίας Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, η Αθηνά Δρέττα, Γενική Γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων, ο Αντώνης Μαρκόπουλος, Ειδικός Γραμματέας Ψηφιακού Σχεδιασμού, ο Στέφανος Γκρίτζαλης, Ειδικός Γραμματέας Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ο Ανδρέας Δρυμιώτης, Σύμβουλος Πληροφορικής και Επικοινωνιών του Πρωθυπουργού, ο Παντελής Τζωρτζάκης, Πρόεδρος του ΣΕΠΕ, ο Θόδωρος Καρούνος, Μέλος της Ομάδας Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, η Αίγλη Μπαλαμάτση, υπεύθυνη της Ομάδας Νέων Μέσων στο Γραφείο του Πρωθυπουργού, ο Παναγιώτης Βρυώνης, Συντονιστής των Δράσεων Ψηφιακού Σχολείου και Ψηφιακού Πανεπιστημιου και ο Νότης Παρασκευόπουλος, υπεύθυνος παρακολούθησης του κυβερνητικού έργου στο Γραφείο του Πρωθυπουργού. Στην συνάντηση είχε κληθεί και ο Χρήστος Μπούρας, μέλος της Ομάδας Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, ο οποίος δεν παραβρέθηκε λόγω πανεπιστημαικων υποχρεώσεων.

Κατά την συνάντηση καταγράφηκαν τα σοβαρότερα προβλήματα που αντιμετώπισαν και αντιμετωπίζουν ακόμη οι Φορείς και οι Εταιρείες στην υλοποίηση των έργων πληροφορικής χωρίς μέχρι σήμερα να δοθούν ριζικές και οριστικές λύσεις. Οι τομείς που εξετάστηκαν αφορούσαν τις περιοχές της Υγείας, Φαρμάκου, Καυσίμων και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης. Σε πορεία υλοποίησης θα μπει άμεσα η «Κάρτα του πολίτη» και οι υπηρεσίες διαλειτουργικότητας προκειμένου η λειτουργήσει και να αξιοποιείται άμεσα. Διαπιστώθηκε για μία ακόμη φορά η ανάγκη αξιοποίησης εναλλακτικών και νομικά διασφαλισμένων διαδικασιών προκειμένου να διασφαλιστεί η μείωση του χρόνου από την προκήρυξη μέχρι και την κατακύρωση των έργων που προκηρύσσονται. Διατυπώθηκαν προτάσεις που πρέπει να αξιολογηθούν άμεσα, για να επιλεγούν οι πλέον κατάλληλες και λειτουργικές λύσεις προκειμένου να υλοποιηθούν άμεσα έργα πληροφορικής με τα οποία θα ελέγχονται οι δαπάνες στους τομείς Υγείας, Φαρμάκου και Καυσίμου.

Ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, τόνισε την ανάγκη της άμεσης επίλυσης των προβλημάτων που δημιουργούν προβλήματα στην υλοποίηση των έργων πληροφορικής και διατύπωσε την πρόταση για την θέσπιση πολιτικού υπευθύνου σε κάθε υπουργείο, ο οποίος μπορεί και να είναι στο επίπεδο Ειδικού Γραμματέα, ο οποίος θα επιφορτιστεί με την παρακολούθηση της πορείας των έργων πληροφορικής της ευθύνης του και θα συνεργάζεται άμεσα με τους αρμόδιους Γραμματείς Ψηφιακού Σχεδιασμού και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

Από την πλευρά της αγοράς πληροφορικής ο Πρόεδρος του ΣΕΠΕ, Παντελής Τζωρτζάκης, διατύπωσε την άμεση ανάγκη επίσπευσης των διαδικασιών για την άμεση προκήρυξη και υλοποίηση των έργων πληροφορικής του ΕΣΠΑ, καθώς και της τήρησης των χρονικών ορίων πληρωμών, σήμείο που παρά την καταβολή σημαντικού μέρους των οφειλών από το Γ! ΚΠΣ, υπάρχουν ακόμη παλαιές οφειλές του Δημοσίου προς τις εταιρείες πληροφορικής που δεν έχουν καταβληθεί ακόμη. Τέθηκε το θέμα της πορείας της αγοράς πληροφορικής και η θέσπιση αναπτυξιακών κινήτρων προκειμένου να ενισχύονται οι συγχωνεύσεις, αλλά και οι εξαγωγικές κινήσεις των εταιρειών μέσα στο πλαίσιο δημιουργίας μίας νέας βιομηχανικής πολιτικής σε δυναμικούς και αναπτυσσόμενους κλάδους.

ictplus.gr

ΔΙΑΔΩΣΕΤΟ
ΣΥΝΘΗΜΑ ΚΙΝΗΜΑτος

Archi Damos

ΚΙΝΗΜΑτίας : «Εις υγείαν των πρώην ΚΚΕδων που μαθήτευσαν στο ΠΑΣΟΚ και σήμερα παίρνουν το πτυχίο τους στα θρανία του ΣΥΡΙΖΑ με δάσκαλο τον Καμμένο Πάνο».

ΚΑΝΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ στο DISQUS, ΤΣΑΜΠΑ ΕΙΝΑΙ!:

0 ΣΧΟΛΙΑ:

«Σεβαστείτε για να σας σεβαστούν»

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.