ΠΛΑΤΩΝΑΣ : «Μια από τις τιμωρίες που δεν καταδέχεσαι να ασχοληθείς με την πολιτική, είναι ότι καταλήγεις να σε κυβερνούν οι κατώτεροί σου»
ΠΛΟΗΓΗΣΗ

Παπανδρέου Γιώργος : «Εγώ έβαλα τάξη στις ΜΚΟ»

Την έντονη αντίδραση του πρώην πρωθυπουργού και προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου προκάλεσε η εμπλοκή του ονόματός του στην υπόθεση με τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση που είχε λάβει παράνομα 9 εκατομμύρια ευρώ για την αποναρκοθέτηση εμπόλεμων περιοχών.
Αθήνα, 18 Φεβρουαρίου 2014 |

Την έντονη αντίδραση του πρώην πρωθυπουργού και προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου προκάλεσε η εμπλοκή του ονόματός του στην υπόθεση με τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση που είχε λάβει παράνομα 9 εκατομμύρια ευρώ για την αποναρκοθέτηση εμπόλεμων περιοχών. 

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή του γραφείου του κ. Παπανδρέου «η προσπάθεια ορισμένων ΜΜΕ να εμπλέξουν δια της πλαγίας τον Γιώργο Παπανδρέου με την υπόθεση, δεν έχουν καμία σχέση με την αλήθεια και την πραγματικότητα. Και σε κάθε περίπτωση, είναι περισσότερο από εμφανές, γιατί κόπτονται περί διαφάνειας εκείνοι που την καταπατούν καθημερινά, λόγω και έργω. Αλλά και αυτή τη φορά, όπως και όλες τις προηγούμενες, εκτίθενται».

Αναφέρει ακόμα ότι «την περίοδο κατά την οποία ηγείτο του Υπουργείο Εξωτερικών ο Γιώργος Παπανδρέου, με δική του πρωτοβουλία, όχι μόνον τέθηκε τέλος σε ένα καθεστώς που αξιολογούσε τις ΜΚΟ χωρίς καθορισμένα κριτήρια και ανοιχτές διαδικασίες, αλλά και προωθήθηκε συγκεκριμένο θεσμικό πλαίσιο το οποίο διέπει έκτοτε ό,τι αφορά τις ΜΚΟ».

Όσον αφορά την απάτη ύψους 9 εκατ. ευρώ εις βάρος του ελληνικού Δημοσίου από ΜΚΟ, όπως διακριβώθηκε από την έρευνα της ΕΛΑΣ οι εμπλεκόμενοι χρησιμοποίησαν ως «όχημα» για την κακουργηματική απάτη τη ΜΚΟ η οποία χρηματοδοτήθηκε, κατά το χρονικό διάστημα από το 2000 έως το 2004, από το Ελληνικό Δημόσιο, για την πραγματοποίηση προγραμμάτων αποναρκοθέτησης σε τρίτες χώρες.

Στην επίμαχη υπόθεση εμπλέκονται οχτώ άτομα, έχει ήδη προφυλακιστεί ο πρόεδρος της ΜΚΟ, ενώ αντιμέτωπος με την κατηγορίας της απιστίας είναι και ο Άλεξ Ρόντος, άλλοτε στενός συνεργάτης του κ. Παπανδρέου.

Ο κ. Ρόντος με δήλωσή του στο Έθνος εκφράζει έκπληξη για την εξέλιξη, καθώς όπως λέει δεν του ζητήθηκε από τις αρχές να καταθέσει για την υπόθεση.

Προσθέτει ότι ακολούθησε πιστά τη διαδικασία που προβλεπόταν από ένα θεσμικό πλαίσιο που ήταν προβληματικό και ελλιπές, όπως ανέφερε.

Η ανακοίνωση Παπανδρέου αναλυτικά: 

"Από το γραφείο του Γιώργου Α. Παπανδρέου, με αφορμή ρεπορτάζ των ΜΜΕ τα οποία αναφέρονται σε υπόθεση ΜΚΟ που διερευνάται από τη Δικαιοσύνη, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Την περιόδο κατά την οποία ηγείτο του Υπουργείο Εξωτερικών ο Γιώργος Παπανδρέου, με δική του πρωτοβουλία, όχι μόνον τέθηκε τέλος σε ένα καθεστώς που αξιολογούσε τις ΜΚΟχωρίς καθορισμένα κριτήρια και ανοιχτές διαδικασίες, αλλά και προωθήθηκε συγκεκριμένο θεσμικό πλαίσιο το οποίο διέπει έκτοτε ό,τι αφορά τις ΜΚΟ.

Με αυτό το θεσμικό πλαίσιο:

* Οριοθετήθηκε για πρώτη φορά η έννοια των ΜΚΟ.
* Θεσπίστηκε η τήρηση Ειδικού Μητρώου ΜΚΟ καθώς και η διαδικασία αξιολόγησης και εγγραφής σε αυτό.
* Τέθηκαν για πρώτη φορά προϋποθέσεις για τη χρηματοδότηση των ΜΚΟ.
* Συστάθηκε Επιτροπή Πιστοποίησης και Αξιολόγησης των ΜΚΟ.
* Συγκροτήθηκε Εθνική Συμβουλευτική Επιτροπή ΜΚΟ. Τα συμπεράσματα των συνεδριάσεων της Επιτροπής περιλαμβάνονται σε έκθεση η οποία αποστέλλεται στη * Μόνιμη Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Boυλής των Ελλήνων.

Επίσης υπενθυμίζεται ότι, η Οικονομική Αστυνομία η οποία και ανέλαβε αρχικά την έρευνα για την συγκεκριμένη υπόθεση, συγκροτήθηκε με πρωτοβουλία της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου.

Η Δικαιοσύνη από την πλευρά της, ορθώς διερευνά κάθε υπόθεση. Πρέπει να αποκαλυφθεί η αλήθεια και όπου υπάρχουν ευθύνες να αποδοθούν.

Όλα τα άλλα, μεταξύ των οποίων και η προσπάθεια ορισμένων ΜΜΕ να εμπλέξουν δια της πλαγίας τον Γιώργο Παπανδρέου με την υπόθεση, δεν έχουν καμία σχέση με την αλήθεια και την πραγματικότητα.

Και σε κάθε περίπτωση, είναι περισσότερο από εμφανές, γιατί κόπτονται περί διαφάνειας εκείνοι που την καταπατούν καθημερινά, λόγω και έργω.

Αλλά και αυτή τη φορά, όπως και όλες τις προηγούμενες, εκτίθενται.

Αν κάτι δεν μπορούν να αποδεχθούν, είναι ότι όλη η διαδρομή του Γιώργου Παπανδρέου συνδέεται με παρεμβάσεις που αφορούν τη διαφάνεια, την ευνομία, την ισονομία, τη λογοδοσία, τον έλεγχο και επιλογές που ενισχύουν το κράτος δικαίου, μεταξύ των οποίων, φοροδιαφυγή, λαθρεμπόριο, οικονομικοί εισαγγελείς, οικονομική αστυνομία, ό,τι δηλαδή αποδίδει καρπούς σήμερα, αλλά και διαύγεια, ανοιχτή - ηλεκτρονική διακυβέρνηση.

Τέλος, ελπίζουμε πως το γεγονός ότι ορθώς ελέγχεται από τη Δικαιοσύνη μια ΜΚΟ, δεν θα αποτελέσει ευκαιρία για κάποιους να πλήξουν την ιδέα της αυτοοργάνωσης και του εθελοντισμού, ούτε και τα κινήματα των πολιτών, που παγκοσμίως αποτελούν μια ήρεμη δύναμη προώθησης του κοινού καλού για κάθε κοινωνία και για κάθε χώρα."

#Παπανδρέου Γιώργος #ΚΙΝΗΜΑ Δημοκρατών Σοσιαλιστών #MKO
ΔΙΑΔΩΣΕΤΟ
ΣΥΝΘΗΜΑ ΚΙΝΗΜΑτος

Archi Damos

ΚΙΝΗΜΑτίας : «Εις υγείαν των πρώην ΚΚΕδων που μαθήτευσαν στο ΠΑΣΟΚ και σήμερα παίρνουν το πτυχίο τους στα θρανία του ΣΥΡΙΖΑ με δάσκαλο τον Καμμένο Πάνο».

ΚΑΝΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ στο DISQUS, ΤΣΑΜΠΑ ΕΙΝΑΙ!: