ΠΛΑΤΩΝΑΣ : «Μια από τις τιμωρίες που δεν καταδέχεσαι να ασχοληθείς με την πολιτική, είναι ότι καταλήγεις να σε κυβερνούν οι κατώτεροί σου»
ΠΛΟΗΓΗΣΗ

Λοβέρδος Ανδρέας : Παρουσίασε την «Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα»

15/04/2013 | 1η Πολιτική Συνδιάσκεψη της Ριζοσπαστικής Κίνησης Σοσιαλδημοκρατικής Συμμαχίας (ΡΙ.Κ.Σ.ΣΥ.) η οποία αποτελεί το πρώτο ουσιαστικό βήμα για την ίδρυση του νέου πολιτικού φορέα. 

Την ίδρυση του νέου πολιτικού φορέα με το όνομα «Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα» ανακοίνωσε ο ανεξάρτητος βουλευτής Ανδρέας Λοβέρδος κατά την 1η Πολιτική Συνδιάσκεψη της Ριζοσπαστικής Κίνησης Σοσιαλδημοκρατικής Συμμαχίας (ΡΙ.Κ.Σ.ΣΥ.).

Την ομιλία του κ. Λοβέρδου στο Σπόρτιγκ παρακολούθησαν 1.200 άτομα, ανάμεσά τους εκπρόσωποι της «Δράσης» και της «Δυναμικής Ελλάδας», καθώς επίσης και ο ανεξάρτητος βουλευτής Χρήστος Αηδόνης.

Σύμφωνα με τον κ. Λοβέρδο, το νέο κόμμα θα είναι ανοιχτό ως προς τις θέσεις και την ηγεσία, θα βρίσκεται ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, θα έχει προτάσεις άμεσης δράσης και θα κάνει «τη σύγκρουση, τη ρήξη με όσα μας έφεραν έως εδώ».

«Παίρνουμε εκ νέου σήμερα, εδώ, την πολιτική πρωτοβουλία και απευθύνουμε κάλεσμα προς όλους και όλες τις δυνάμεις του Κέντρου και της Κεντροαριστεράς: Να πάμε μαζί» είπε επισημαίνοντας ότι τα θέματα της πολιτικής ηγεσίας, καθώς και του Προέδρου του κόμματος είναι ανοικτά.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος έκανε λόγο για «ένα κόμμα χωρίς πρωτοκλασάτους πολιτικούς, όπου οι νέοι θα έχουν τη μερίδα του λέοντος. Ένα κόμμα ευθύνης με λιτό λόγο και αποτελεσματικό έργο που θα συμβάλει στη νέα ελληνική ανόρθωση. Τέλος ένα κόμμα ευρωπαϊκό, υπέρ της πολιτικής ένωσης της ΕΕ» είπε.

Ο κ. Λοβέρδος άσκησε κριτική αφενός στην τρικομματική κυβέρνηση η οποία, όπως ανέφερε, «ακολουθεί σχεδόν τις ίδιες μεταπολιτευτικές πρακτικές που μας κατέστρεψαν, και αφετέρου στα κόμματα της αντιπολίτευσης τα οποία «συναγωνίζονται σε δημαγωγία και επικίνδυνους παλικαρισμούς».

«Τώρα είναι η ώρα για μια νέα συμφωνία» είπε, προσθέτοντας «ούτε εκλογές, αλλά ούτε και αυτή κυβέρνηση, η Βουλή θα δώσει τις κατάλληλες λύσεις».

«Θέλουμε, όλοι μαζί εμείς που συγκεντρωθήκαμε εδώ, να ξανακάνουμε μεγάλη τη Δημοκρατική Παράταξη και να βοηθήσουμε για να ξαναπάρουμε οι Έλληνες και οι Ελληνίδες την πατρίδα στα χέρια μας» επισήμανε.

Στόχος είναι, όπως πρόσθεσε, «να παλέψουμε για να συνενώσουμε τον πολιτικό μας χώρο, που βρίσκεται σε μαρασμό», «να ξανασυναντηθούμε και με όσους πολίτες παραμένουν ακόμη στο ΠΑΣΟΚ, ή μετακινήθηκαν από αυτό στη ΔΗΜΑΡ».
ΔΙΑΔΩΣΕΤΟ
ΣΥΝΘΗΜΑ ΚΙΝΗΜΑτος

Archi Damos

ΚΙΝΗΜΑτίας : «Εις υγείαν των πρώην ΚΚΕδων που μαθήτευσαν στο ΠΑΣΟΚ και σήμερα παίρνουν το πτυχίο τους στα θρανία του ΣΥΡΙΖΑ με δάσκαλο τον Καμμένο Πάνο».

ΚΑΝΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ στο DISQUS, ΤΣΑΜΠΑ ΕΙΝΑΙ!:

1 ΣΧΟΛΙΑ:

  1. Αμέσως μετά την ίδρυση του κόμματος, στήριξη και συμμετοχή σε αυτό ανακοίνωσε ο ανεξάρτητος βουλευτής (εκλεγμένος με ΠΑΣΟΚ) Δράμας, Χρήστος Αηδόνης. Την υποστήριξη και ενεργό συμμετοχή τους στο κόμμα ανακοίνωσαν επίσης, ο Γιάννης Μίχας (πρώην Νομάρχης Πειραιώς) και ο Δημήτρης Τσιρώνης (πρώην βουλευτής Άρτης).

    Στις 20 Μαΐου 2013, ο Ανδρέας Λοβέρδος, σε συνάντηση με δημοσιογράφους στη Θεσσαλονίκη, ανακοίνωσε την προσχώρηση του πρώην υφυπουργού Εξωτερικών και συνεργάτη του Γιώργου Παπανδρέου Δημήτρη Δόλλη, στη «Συμφωνία για τη νέα Ελλάδα».

    Στις 21 Νοεμβρίου 2013, οι δύο βουλευτές της Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα, εντάχθηκαν στην νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα την οποία συγκρότησαν οι ανεξάρτητοι βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Το όνομα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας είναι «Ανεξάρτητοι Δημοκρατικοί Βουλευτές».

    Συμμετοχή στην Ελιά - Δημοκρατική Παράταξη

    Στις 6 Φεβρουαρίου 2014, ο πρόεδρος της «Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα» Ανδρέας Λοβέρδος, ανακοίνωσε την συμμετοχή και υποστήριξη του κόμματός του στην Πρωτοβουλία για τη Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη[4].

    Το κόμμα μετείχε επίσης, ως συνιστώσα, στην ίδρυση της Ελιάς που πραγματοποιήθηκε στην Πανελλήνια Συνδιάσκεψη στις 8 και 9 Μαρτίου 2014 στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, με την οποία συμετείχε στις ευρωεκλογέςτου 2014.

    Μετέπειτα περίοδος

    Στις 22 Αυγούστου 2014, ο Ανδρέας Λοβέρδος, εντάχθηκε εκ νέου στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, χωρίς, ωστόσο, να διαλύσει το κόμμα.

    Ο Χρήστος Αηδόνης αποχώρησε για να συμμετέχει στο Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών.
    .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

«Σεβαστείτε για να σας σεβαστούν»

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.