ΠΛΑΤΩΝΑΣ : «Μια από τις τιμωρίες που δεν καταδέχεσαι να ασχοληθείς με την πολιτική, είναι ότι καταλήγεις να σε κυβερνούν οι κατώτεροί σου»
ΠΛΟΗΓΗΣΗ

Κεφαλογιάννης Μανώλης : «Φέρεται να τσέπωνε το 60% του μισθού συνεργάτιδάς του!!!»

Σοκαριστικές συνομιλίες μέσω e-mail που εμφανίζουν τον ευρωβουλευτή της ΝΔ Μανώλη Κεφαλογιάννη να παίρνει το 60% του μισθού σκληρά εργαζόμενης συνεργάτιδάς του γιατί «δεν του φτάνει ο μισθός των 13.000 ευρώ μηνιαίως» βρίσκονται τους τελευταίους μήνες στη διάθεση της Δικαιοσύνης.
Της Κατερίνας Κατή | 

Σοκαριστικές συνομιλίες μέσω e-mail που εμφανίζουν τον ευρωβουλευτή της ΝΔ Μανώλη Κεφαλογιάννη να παίρνει το 60% του μισθού σκληρά εργαζόμενης συνεργάτιδάς του γιατί «δεν του φτάνει ο μισθός των 13.000 ευρώ μηνιαίως» βρίσκονται τους τελευταίους μήνες στη διάθεση της Δικαιοσύνης.

Σε εξέλιξη δικαστική έρευνα για τον ευρωβουλευτή της ΝΔ και εντολή για άνοιγμα λογαριασμών.

Στη δικογραφία της εισαγγελικής έρευνας, που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, περιλαμβάνονται ήδη επίσημη καταγγελία αλλά και επώνυμη μαρτυρία για την ηθικά και ποινικά σκανδαλώδη συμπεριφορά, όπως παρουσιάζεται, του Μ. Κεφαλογιάννη, οι συνέπειες της οποίας έχουν ξεπεράσει τα ελληνικά σύνορα.

Στη δικογραφία που έχει ανοίξει η Οικονομική Εισαγγελία περιλαμβάνονται και οι έγγραφες διαδικτυακές συνομιλίες συνεργατών του, οι οποίες εμφανίζουν τον πρώην υπουργό και επικεφαλής της ομάδας των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας Μανώλη Κεφαλογιάννη να «εξαπατά» τους ευρωπαϊκούς θεσμούς καθώς και άλλες αρμόδιες αρχές της χώρας μας τσεπώνοντας το μεγαλύτερο μέρος του μισθού συνεργάτιδάς του, η οποία θέλοντας και μη φέρεται να του «ακουμπάει» κάθε μήνα, για μεγάλο χρονικό διάστημα, 4.240 ευρώ μετρητά!

Τα συγκεκριμένα στοιχεία ενισχύουν τη μαρτυρική κατάθεση-καταπέλτη που έδωσε στον επίκουρο οικονομικό εισαγγελέα Χρήστο Τζούρα σε βάρος του Μανώλη Κεφαλογιάννη πρώην συνεργάτης του ευρωβουλευτή, ο οποίος ήταν στο πλευρό του για πολλά χρόνια και είναι σε θέση να γνωρίζει από πρώτο χέρι εάν και τι συνέβαινε με την αμοιβή της εν λόγω υπαλλήλου, όπως και γενικότερα πράγματα και καταστάσεις από την πολιτική του διαδρομή.

Σύμφωνα πάντα με το έγγραφο υλικό που έχει στη διάθεσή του το Documento, το οποίο αποτελεί μέρος της επίμαχης δικογραφίας, ο Κρητικός πολιτικός, που τώρα εκπροσωπεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Ευρώπη, προκειμένου να πάρει περισσότερα χρήματα από αυτά που δικαιούται νομίμως σκέφτηκε το εξής:

Άλλαξε το μισθολογικό κλιμάκιο της συνεργάτιδάς του, που υπηρετούσε πριν σε άλλον πολιτικό της ΝΔ, και την προβίβασε στο ανώτατο, με καθαρές αποδοχές 6.912 ευρώ τον μήνα, με την προφορική συμφωνία να του καταβάλει κάθε μήνα σε μετρητά περίπου το 60% του μισθού της.

Κατάφερε έτσι για μεγάλο χρονικό διάστημα να ενθυλακώσει ο ίδιος ένα σημαντικό χρηματικό ποσό, το οποίο προστίθετο στις μηνιαίες νόμιμες απολαβές του ευρωβουλευτή, εκτινάσσοντας τη συνολική αμοιβή του στις 18.000 ευρώ.

Χρήμα ζεστό κι αφορολόγητο

Γι’ αυτήν την «προαγωγή» ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, ο οποίος όπως αναφέρουν στις διαδικτυακές συνομιλίες τους οι δύο συνεργάτες του –ο μάρτυρας και η «χρηματοδότρια»– δεν «έβγαινε» με τις 13.000 ευρώ που εισπράττει κάθε μήνα από την Ευρωβουλή, φέρεται να ζήτησε μηνιαία μίζα από τον… μισθό της συνεργάτιδας ύψους 4.240 ευρώ.

Ο διορισμός της νεαρής μορφωμένης γυναίκας στο γραφείο του Μανώλη Κεφαλογιάννη στην Ευρωβουλή, όπως προκύπτει από τα email, έγινε το 2014. Aπό τότε κι αφού την προήγαγε σε μεγαλύτερη μισθολογική κλίμακα –σύμφωνα πάντα με την καταγγελία και μέχρι τουλάχιστον τον χρόνο που «έσκασε» το ζήτημα– φέρεται να του «επέστρεφε» το μεγαλύτερο μέρος του μισθού της.

Χρήμα ζεστό, της τάξης των 50.880 ευρώ τον χρόνο, μαύρο και αφορολόγητο, που καταβαλλόταν κάτω από το τραπέζι στον ευρωβουλευτή από τον Ιούλιο του 2014 και το οποίο βεβαίως δεν εμφανίζεται σε καμία δήλωση πόθεν έσχες, όπως αναφέρουν οι καταγγελίες που έχει στη διάθεσή του ο επίκουρος οικονομικός εισαγγελέας Χρήστος Τζούρας.

Από την πλευρά του ο εισαγγελέας έχει ήδη επικοινωνήσει αρκετές φορές με τη συνεργάτιδα, που φέρεται να ενέδωσε στις απαιτήσεις του αφεντικού της καταβάλλοντάς του τα χρήματα κάθε μήνα, και μεταξύ άλλων της έχει ζητήσει αναλυτική κίνηση του τραπεζικού λογαριασμού στον οποίο μπαίνει η μισθοδοσία της από την Ευρωβουλή. Κι αυτό για να επιβεβαιώσει εάν πράγματι κάθε μήνα τραβούσε από τον λογαριασμό της μισθοδοσίας της αυτό το ιλιγγιώδες, ειδικά για τα σημερινά δεδομένα, χρηματικό ποσό.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, από την Οικονομική Εισαγγελία, στην οποία προΐσταται ο οικονομικός εισαγγελέας Παναγιώτης Αθανασίου, έχει αποσταλεί έγγραφο αίτημα προς την αρμόδια υπηρεσία του Ευρωκοινοβουλίου, προκειμένου να χορηγήσει άδεια στη νεαρή γυναίκα ώστε να έρθει στην Ελλάδα και να δώσει κατάθεση.

Μετά τη συλλογή όλων των στοιχείων, στα οποία εντάσσεται και η κατάθεση της υπαλλήλου του ευρωβουλευτή, θα εκτιμηθεί από τον εισαγγελέα Χρήστο Τζούρα εάν οι ενδείξεις είναι πράγματι τέτοιες που να δικαιολογούν την παραγγελία για άσκηση ποινικής δίωξης για αδικήματα όπως φοροδιαφυγή, παραβίαση του νόμου περί πόθεν έσχες ή ακόμη και για ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

«Κλαίγεται για τα λεφτά»

Η καταγγελία για φοροδιαφυγή και οι συνομιλίες που σοκάρουν

Ολα ξεκίνησαν τον περασμένο Σεπτέμβριο όταν η Διεθνής Ενωση Ανεξάρτητων Δημοσιογράφων (International Consortium of Independent Journalists) απέστειλε στην Υπηρεσία Κατά της Διαφθοράς (OLAF) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής την επίμαχη καταγγελία κατά του Μανώλη Κεφαλογιάννη, που στη συνέχεια έφτασε και στην ελληνική Δικαιοσύνη.

Σύμφωνα με αυτή την καταγγελία ο κ. Κεφαλογιάννης θα έπρεπε να ελεγχθεί για φοροδιαφυγή της τάξης των 127.000 ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί στα χρήματα που πήρε μαύρα για ένα εξάμηνο του 2014, για όλο το 2015 και για το 2016.

Βέβαια, τα επίμαχα email μεταξύ των δύο συνεργατών που αναφέρονται στο ζήτημα σταματούν τον Δεκέμβριο του 2015, ωστόσο σύμφωνα με τους καταγγέλλοντες οι ενδείξεις παραπέμπουν σε συνέχιση αυτής της τακτικής, η οποία εμφανίζεται ως πάγια πρακτική.

Οι επίμαχες συνομιλίες ανάμεσα στον καταγγέλλοντα πρώην πλέον συνεργάτη και την υπάλληλο στην Ευρωβουλή είναι πραγματικά σοκαριστικές.

Στις 16 Οκτωβρίου 2014 ο άντρας συνεργάτης συζητά (µέσω διαδικτύου) με τη συνάδελφό του στην Ευρωβουλή για τα χρήματα που έλαβε μετά την αλλαγή του κλιμακίου με την «αλλαγή του συμβολαίου» και πόσα από αυτά θα πρέπει να δώσει στον Μανώλη Κεφαλογιάννη. Εκείνη του απαντά ότι χρωστάει στον Κεφαλογιάννη 4.237 ευρώ για καθέναν από τους τρεις περασµένους μήνες (Αύγουστο – Σεπτέμβριο – Οκτώβριο) και άρα θα πρέπει να του δώσει συνολικά περίπου 13.000 ευρώ, δηλαδή από 4.237 για κάθε μήνα συν 1.200 για τον Ιούλιο (που προφανώς αναλογούν στον μισθό της προηγούμενης, κατώτερης κλίμακας).

Στις 25 Οκτωβρίου του 2014, σε άλλη διαδικτυακή συνομιλία τους, έπειτα από σχετική ερώτηση του συνεργάτη της Αθήνας, η συνεργάτιδα στην Ευρωβουλή του λέει ότι έχει ξεκινήσει να δίνει τα χρήματα... «απλά –συνεχίζει– «έχω ceilinng (ανώτατο όριο ανάληψης) 5.000 ευρώ την εβδομάδα και του εξήγησα ότι θα του δώσω τα υπόλοιπα όταν έλθει την άλλη εβδομάδα».

Εξηγεί δηλαδή ότι δεν γίνεται να συγκεντρώσει αμέσως όλα τα χρήματα και να τα καταβάλει σε μετρητά, καθώς –προφανώς– δεν έχουν περάσει αρκετές ημέρες από την πίστωση του λογαριασμού της ώστε να προλάβει να σηκώσει σταδιακά όλο το χρηματικό ποσό.

Μάλιστα η επίμαχη συζήτηση ξεκινά από τον καταγγέλλοντα, πρώην πλέον συνεργάτη, που ρωτά συγκεκριμένα τη γυναίκα: «Να σε ρωτήσω, επειδή όλο για λεφτά μου μιλάει ο ΜΚ, του έδωσες τη διαφορά του μισθού σου 4.237 ευρώ επί 3 μήνες από 1.8.2014;».

Αυτή αφού του απαντά ότι «είναι το πρώτο πράγμα που θα κάνω Δευτέρα πρωί και θα σου πω», αργότερα την ίδια ημέρα του εξηγεί γιατί δεν μπορεί να δώσει μαζεμένο όλο το χρηματικό ποσό.

Στη συνέχεια υπάρχουν κάποιες άλλες συνομιλίες στις οποίες η γυναίκα διαμαρτύρεται στον συνάδελφό της για τη συμπεριφορά του ευρωβουλευτή (για το πώς μίλησε στην ίδια και σε μια άλλη κοπέλα), αλλά και για τη σκληρή πολύωρη δουλειά που κάνει, ενώ ο εξ Αθηνών συνεργάτης τη ρωτά εάν συνεχίζει να του δίνει χρήματα «τα 4.200 ευρώ από τον μισθό σου».

Η γυναίκα, αφού του απαντά «ναι»... στολίζει στη συνέχεια και με ένα κοσμητικό επίθετο τον προϊστάμενό της. Αυτή η συνομιλία φέρεται να έχει γίνει τον Δεκέμβριο του 2015.

Σε άλλη, προγενέστερη συνομιλία των δύο, πάντα μέσω ίντερνετ, στις 4 Απριλίου 2015, ο άντρας συνεργάτης ρωτά την κοπέλα: «Γιατί κλαίγεται ο Κεφαλογιάννης συνέχεια για λεφτά;».

Και ακολουθεί ο εξής διάλογος:

- Κλαίγεται; Τι είπε και κλαίγεται;

- Ναι, δεν βγαίνει με αυτά που παίρνει, έχει δάνεια, φίλους να βοηθήσει. Δεν πληρώνεται κάθε ημέρα που είναι εκεί 359 ευρώ;

- 304. Τι, σοβαρά;

- (κάνει υπολογισμό των συνολικών απολαβών του ευρωβουλευτή) Αρα βασικός 7.000 και άλλα 6.000 πάει 13.000.

- Ναι.

- Και του δίνεις και τα 4.279 ευρώ κάθε μήνα από τον μισθό σου.

- 4.240 ευρώ νομίζω.

- ΟΚ. 4.240. Πάει 18.000 ευρώ αφορολόγητα. Τι άλλο θέλει;

- Δεν έχω ιδέα. Εμένα δεν μου λέει για δάνεια και τα λοιπά. Μήπως να πω στον Σαμαρά να με κατεβάσει Ευρωβουλή... αχαχαχα.

documentonews.gr
ΔΙΑΔΩΣΕΤΟ
ΣΥΝΘΗΜΑ ΚΙΝΗΜΑτος

Archi Damos

ΚΙΝΗΜΑτίας : «Εις υγείαν των πρώην ΚΚΕδων που μαθήτευσαν στο ΠΑΣΟΚ και σήμερα παίρνουν το πτυχίο τους στα θρανία του ΣΥΡΙΖΑ με δάσκαλο τον Καμμένο Πάνο».

ΚΑΝΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ στο DISQUS, ΤΣΑΜΠΑ ΕΙΝΑΙ!:

12 ΣΧΟΛΙΑ:

  1. Νέα καταγγελία κOLAFος για απάτη από τον Μανώλη Κεφαλογιάννη

    17/12/2018 | Φορτικές πιέσεις και εκβιασμό μέχρι τρομοκράτησης σε βάρος της, υπαλλήλους που πληρώνονταν από τις Βρυξέλλες για να τον επικουρούν στην Ελλάδα, κέρδη ακόμη και από τις δαπάνες που του δικαιολογούσε το Ευρωκοινοβούλιο καταγγέλλει ενώπιον Ελληνα εισαγγελέα και της OLAF, της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Καταπολέμησης της Απάτης, πρώην συνεργάτιδα του Μανώλη Κεφαλογιάννη.

    Πρόκειται για την ίδια υπάλληλο με την οποία συνεργαζόταν στο Ευρωκοινοβούλιο, η παλαιότερη –πρώτη– κατάθεση της οποίας ότι ο ευρωβουλευτής της ΝΔ παρακρατούσε το 60% του μισθού της είχε σταθεί η αφορμή για να υποβληθεί από τη Δικαιοσύνη αίτημα για άρση της ασυλίας του Μαν. Κεφαλογιάννη. Μπορεί η ασυλία να μην ήρθη, η πρώην συνεργάτιδα όμως σε δεύτερη πολυσέλιδη κατάθεση, την οποία έδωσε καθώς ο Μαν. Κεφαλογιάννης υπέβαλε μήνυση εναντίον της, προχωράει σε νέες, ακόμη πιο σοκαριστικές καταγγελίες.

    Από την πλευρά του ο ευρωβουλευτής της ΝΔ αρνείται τα πάντα, όπως έκανε και όταν κλήθηκε σε εξηγήσεις από την Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Εκεί, αντί να τοποθετηθεί με επιχειρήματα απέναντι στις καταγγελίες που εξετάζονταν, αυτός αντιπαρατέθηκε… με την κυβέρνηση, με ανώτατους εισαγγελείς, με το Documento (εννοείται!) που αποκάλυψε την υπόθεση, αλλά και συλλήβδην με τους συντάκτες της εφημερίδας στους οποίους επιφύλασσε το καλύτερο: τους… μοίρασε και από μια θεσούλα καθώς, όπως είπε, δουλεύουν όλοι στα υπουργεία της κυβέρνησης!

    Η έρευνα που διενεργούνταν σε βάρος του Μανώλη Κεφαλογιάννη για την υπόθεση παρακράτησης μισθού πρώην συνεργάτιδάς του δεν προχώρησε μετά την απόφαση της Ευρωβουλής να απορρίψει το αίτημα της ελληνικής Δικαιοσύνης για άρση της ασυλίας του, το θέμα όμως δεν έχει κλείσει ακόμη. Η OLAF, η ευρωπαϊκή υπηρεσία που διερευνά περιπτώσεις απάτης σε βάρος του προϋπολογισμού της ΕΕ, διαφθοράς και σοβαρών παραπτωμάτων στα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα, δεν έχει ολοκληρώσει ακόμη τη σχετική έρευνα, ενώ στη χώρα μας εισαγγελέας Πρωτοδικών αξιολογεί το περιεχόμενο της δεύτερης πολυσέλιδης κατάθεσης της πρώην συνεργάτιδας του ευρωβουλευτή.

    Αυτήν τη φορά η Ι.Ζ. δεν εξετάστηκε ως μάρτυρας αλλά ως ύποπτη τέλεσης αδικημάτων έπειτα από μήνυση που υπέβαλε εναντίον της ο ευρωβουλευτής, ο οποίος ισχυρίζεται ότι όσα του καταμαρτυρεί είναι ψευδή και συνδέει τη συμπεριφορά της με την πρόθεσή του να την απολύσει. Την κατηγορεί για συμπαιγνία με άλλον πρώην συνεργάτη του και επίσης μηνυθέντα από τον ίδιο.

    Πρόκειται για τον Ηλία Φιλιππακόπουλο, με τον οποίο η Ι.Ζ. είχε ανταλλάξει σειρά emails (τα είχε αποκαλύψει το Documento) που έκαναν λόγο για παρακρατηθέντα χρήματα από τον ευρωβουλευτή, τα οποία έχουν προσκομιστεί στον εισαγγελέα. Η Ι.Ζ. κλήθηκε σε ανωμοτί εξηγήσεις για ψευδορκία και συκοφαντική δυσφήμιση (ο Μαν. Κεφαλογιάννης την κατηγορεί και για εκβίαση) και στην κατάθεσή της επιβεβαίωσε όσα είχε πει ήδη στον οικονομικό εισαγγελέα ενώ προχώρησε και πολλά βήματα παραπέρα.

    ->

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έδωσε και ντοκουμέντο στην κατάθεσή της

      Τα ίδια έχει υποστηρίξει και στην κατάθεσή της στην OLAF, στην οποία –κατά πληροφορίες– έχει παραδοθεί και ντοκουμέντο που επιβεβαιώνει τις καταγγελίες της για τα χρήματα αλλά και την πίεση που της ασκήθηκε –όπως λέει– για να μην τις επιβεβαιώσει στον εισαγγελέα όταν την κάλεσε να καταθέσει μετά τις αποκαλύψεις του Documento. «Φοβόμουν να τον καταγγείλω και χρειαζόμουν τη δουλειά μου» δικαιολογεί τη στάση της να μη μιλήσει νωρίτερα.

      Οι έγγραφες εξηγήσεις προς τον εισαγγελέα δόθηκαν διά της ελληνικής πρεσβείας στις Βρυξέλλες. Σύμφωνα με πληροφορίες, αναλύει τη «μεθόδευση» –όπως υποστηρίζει– από πλευράς Κεφαλογιάννη προκειμένου άλλο ποσό να φαίνεται ότι παίρνει ως μισθό και άλλο –πολύ μικρότερο– να εισπράττει.

      «Για τον λόγο αυτό αναβάθμισε το συμβόλαιό μου από τη βαθμίδα 6 (€2.675) στη βαθμίδα 19 (€6.912), διαφορά €4.237, μέσα σε τρεις εβδομάδες. Τον Οκτώβριο του 2014 παρακράτησε €13.900 από τον μισθό μου, καθώς τότε εμβάσθηκε στον λογαριασμό μου η αναδρομική πληρωμή για την περίοδο από τότε που ξεκίνησε η αναβάθμιση του συμβολαίου μου.

      Σε συνομιλία μας τον Απρίλιο του 2015, ο κ. Φιλιππακόπουλος με ρώτησε γιατί ο βουλευτής “κλαίγεται συνέχεια για τα λεφτά” και αν ακόμη παίρνει μέρος του μισθού μου. Επιβεβαίωσα ότι ακόμη έπαιρνε σημαντικό μέρος του μισθού μου. Περαιτέρω, δεν έχω επικοινωνία με τον κ. Φιλιππακόπουλο, καθώς απολύθηκε».

      «Πώς ακριβώς μου παρακρατούσε χρήματα ένας άνθρωπος τον οποίο δεν έβλεπα, δεν είχα καμία επαγγελματική ή άλλη επαφή και δεν μπορούσε με οποιονδήποτε τρόπο να με επηρεάσει;» απαντά στους ισχυρισμούς του ευρωβουλευτή ότι τα χρήματα τα παρακρατούσε ο πάλαι ποτέ επιστήθιος συνεργάτης του Ηλ. Φιλιππακόπουλος (τον έχει και αυτός καταγγείλει) και όχι ο ίδιος.

      «Ο μόνος λόγος –συνεχίζει– που δεν με απέλυσε μετά τα δημοσιεύματα ήταν για να μπορεί να με χειραγωγεί, να με εκφοβίζει και να με καθοδηγεί ώστε να καταθέσω ψευδώς στον εισαγγελέα, γιατί ήθελε να παρακρατεί τον μισθό μου και γιατί ξέρει ότι είναι δύσκολο να απολυθεί υπάλληλος ο οποίος κάνει τη δουλειά του δεδομένων των διαδικασιών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου».

      «Σταμάτησα να του δίνω τα χρήματα όταν η τακτική του αποκαλύφθηκε στον Τύπο» λέει και σημειώνει ότι «πριν από την κατάθεσή μου στην OLAF και στην συμβουλευτική επιτροπή για την εξέταση καταγγελιών για παρενόχληση, στενός φίλος του μου τηλεφώνησε δυο φορές στις 16 Οκτωβρίου 2017. Δεν απάντησα και στη συνέχεια μου έστειλε μήνυμα ζητώντας μου να επικοινωνήσω μαζί του».

      ->

      Διαγραφή
    2. «Αν τον κάλυπτα θα μου έβρισκε γαμπρό»

      Ανήκουστα –εάν βέβαια αποδειχθούν αληθή– είναι και όσα ισχυρίζεται η καταγγέλλουσα για τον ψυχολογικό πόλεμο που υποστηρίζει ότι υπέστη από τον ευρωβουλευτή για να πει ψέματα στον εισαγγελέα ο οποίος διενεργούσε την έρευνα. Υποστηρίζει ότι ήταν επιθετικός και υβριστικός σε βάρος της, σε σημείο που την τρομοκράτησε τόσο ώστε να αναγκαστεί να ζητήσει ιατρική βοήθεια και να λάβει αναρρωτική άδεια.

      Οταν μάλιστα –λέει– ο Μαν. Κεφαλογιάννης κατάλαβε από δημοσίευμα του Documento ότι δεν του έκανε τη χάρη να καταθέσει όσα επιθυμούσε, αναφέρθηκε σε αυτή με προσβλητικούς όρους και «την αποκάλεσε “μαλακισμένη” σε συνάδελφό της». Στον οποίο, όπως υποστηρίξει στις έγγραφες εξηγήσεις της: «Του είπε ότι αν τον είχα καλύψει, θα μου έβρισκε γαμπρό (πρίγκιπα συγκεκριμένα), θα μου αγόραζε σπίτι στο Λονδίνο και αυτοκίνητο. Του είπε επίσης πως θα με κατηγορούσε ότι εγώ τα είχα σχεδιάσει όλα και ότι είμαι μέλος συμμορίας. Επιπλέον, σε άλλη περίσταση υπογράμμισε σε συναδέλφους ότι θέλει να είμαι απομονωμένη και να μην έχω κανένα αποκούμπι. Σας επισυνάπτω συνομιλίες που επιβεβαιώνουν τα παραπάνω…».

      Προς επίρρωσιν των ισχυρισμών της έχει μεταξύ άλλων προσκομίσει και στοιχεία από ανταλλαγή μηνυμάτων σε κινητά τηλέφωνα, ακόμη και μετά τα μεσάνυχτα. Ισχυρίζεται ότι ο ευρωβουλευτής τής είχε ζητήσει να αγοράσει και δεύτερο κινητό προκειμένου να μιλάνε για το συγκεκριμένο θέμα. Οπως –κατά πληροφορίες– έχει καταθέσει (και ενώπιον της OLAF): «Με συνόδευσε για να υπογράψω δήλωση την οποία μου είχε υπαγορεύσει. Είχε απαιτήσει να αντιγράψω την δήλωση σε επίσημο έγγραφο με το λογότυπο του προξενείου […] όταν βγήκα από το προξενείο μου πήρε από το χέρι την υπογεγραμμένη δήλωση που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, ωστόσο την υπέγραψα λόγω της ψυχολογικής πίεσης που μου άσκησε».

      ->

      Διαγραφή
    3. Όταν επικοινώνησε μαζί της ο οικονομικός εισαγγελέας που διενεργούσε τότε έρευνα:

      * «Φοβήθηκα, άρχισα να κλαίω. Ηταν δίπλα μου και άρχισε να με διατάζει να χαμογελάω και να μην είμαι λυπημένη γιατί θα καταλάβαιναν οι συνάδελφοι ότι κάτι συμβαίνει. Αρχισε αμέσως να με κατευθύνει αναφορικά με την κατάθεσή μου».

      Και ακόμη:

      * «Με ανάγκαζε να τον ακολουθώ σε ένα μικρό σαλονάκι (κι άλλη φορά ακόμη και στο σπίτι του) κοντά στο γραφείο μας για να μου υπαγορεύει τι θα έλεγα στην κατάθεσή μου. Μου δήλωσε πως αν έλεγα στον εισαγγελέα αυτά που θα μου έλεγε, θα έκλεινε την υπόθεση και θα έβγαινα πιο δυνατή».

      * «Κάθε φορά που προσπαθούσα να του εξηγήσω ότι μου έλεγε ουσιαστικά να ψευδομαρτυρήσω, γινόταν επιθετικός. Μου είχε τονίσει επανειλημμένως ότι αν δεν έλεγα αυτά που ήθελε θα μου έκανε μήνυση για ψευδομαρτυρία. Μου υπογράμμιζε ότι δεν είχε στοιχεία ο εισαγγελέας παρά μόνο ενδείξεις και ότι ήταν ο λόγος του ενάντια στον δικό μου και καθώς εκείνος είναι πολιτικός δε θα με πίστευε κανείς. Η αφόρητη πίεση που μου ασκούσε ήταν ο λόγος για τις αναρρωτικές μου άδειες».

      * «Καθόταν δίπλα μου για να δει αν θα με έπαιρναν τηλέφωνο από την Εισαγγελία… Πριν την συνάντησή μου με τον εισαγγελέα με διέταξε να πάω νωρίτερα στην Αθήνα για να με προετοιμάσουν οι δικηγόροι του για την κατάθεση».

      * «Είχε απαιτήσει να εκτυπώσω τις συζητήσεις μου με τον κ. Φιλιππακόπουλο (τον συνεργάτη με τον οποίο μιλούσαν για τα θέματα των μισθών και ο οποίος έχει επίσης απολυθεί και μηνυθεί από τον κ. Κεφαλογιάννη) για να τις μελετήσουν και να σκεφτούν πως θα τις δικαιολογούσα στον εισαγγελέα…».

      * «Μάλιστα, ο κ. Κεφαλογιάννης μου υπενθύμισε ότι εκείνο τον μήνα δεν του είχα δώσει το απαιτηθέν ποσό και μου είπε ότι έπρεπε να πληρώσει τον δικηγόρο του της Κρήτης…».

      Μια άλλα φορά, λέει η μάρτυρας, προτού καταθέσει στον εισαγγελέα ήταν έξω από το κτίριο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, όταν «μου πήρε την τσάντα μου, φοβούμενος ότι πιθανόν να κατέγραφα την συνομιλία μας, και μου είπε να ανοίξω μια θυρίδα για να μου δώσει χρήματα και να με απολύσει ώστε μετά να έλεγε ότι δεν ήξερε τίποτα για τις συνομιλίες μου με τον κ. Φιλιππακόπουλο και ότι μόλις το έμαθε με απέλυσε».

      Την Κυριακή 23 Απριλίου 2017 η εφημερίδα Documento δημοσίευσε άρθρο σχετικά με την υπόθεση. «Την επομένη ήρθε σπίτι μου και άρχισε να χτυπάει το θυροτηλέφωνό μου συνεχώς. Ηταν μια τρομακτική εμπειρία καθώς ένιωσα παραβίαση του ιδιωτικού μου χώρου. Μου προκάλεσε φόβο για τη σωματική μου ασφάλεια. Κάλεσα μία φίλη μου, της είπα τι είχε συμβεί και με φιλοξένησε καθώς φοβόμουν να επιστρέψω στο σπίτι μου. Μου τηλεφώνησε τρεις φορές και σε ένα δεύτερο κινητό που μου είχε δώσει οδηγίες να αγοράσω, για να μπορούσε να καλέσει τη δεύτερη γραμμή όταν ήθελε να συζητήσει την υπόθεση.

      Μου έστειλε μήνυμα με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και μου έγραψε: “έχουμε διάφορα σοβαρά θέματα για το γραφείο (θα τα έχεις δει από τον Τύπο)”.

      Απάντησα ευγενικά, γιατί φοβόμουν, για να του δώσω κατευθυντήριες γραμμές σχετικά με τα θέματα εργασίας που ανέφερε στην ηλεκτρονική του διεύθυνση».

      ->

      Διαγραφή
    4. «Καταχρηστικό εργασιακό περιβάλλον»

      Ιδιαίτερο και μείζον κεφάλαιο είναι το σκέλος των εξηγήσεων που αναφέρεται στο εργασιακό περιβάλλον που χαρακτηρίζεται «καταχρηστικό». Σύμφωνα με την πρώην υπάλληλο ο ευρωβουλευτής προσλάμβανε κοντινά του πρόσωπα τα οποία, ενώ θα έπρεπε να εργάζονται στις Βρυξέλλες, τον επικουρούσαν στην Ελλάδα.

      «Ο κ. Κεφαλογιάννης υπέγραφε συμβάσεις για κοντινά του πρόσωπα τα οποία, ενώ θα έπρεπε να είναι στις Βρυξέλλες και να τον επικουρούν, ήταν στην Αθήνα και ουδέποτε δούλεψαν για να επικουρήσουν τον βουλευτή στα καθήκοντά του ως βουλευτού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Το ίδιο έκανε και με συμβάσεις τοπικών βοηθών, οι οποίοι θα έπρεπε να τον επικουρούν στη χώρα εκλογής του, στην Ελλάδα» αναφέρεται.

      Βάσει όσων έχουν καταγγελθεί και στην OLAF, «ο ευρωβουλευτής διέθετε δεκαέξι υπαλλήλους που εργάζονταν ως διαπιστευμένοι κοινοβουλευτικοί βοηθοί, ασκούμενοι, τοπικοί υπάλληλοι και υπό καθεστώς “entourage”». Σύμφωνα με τον κανονισμό του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που επικαλέστηκε η πρώην συνεργάτης του Μαν. Κεφαλογιάννη, οι ευρωβουλευτές «δεν μπορούν να προσλαμβάνουν στενούς συγγενείς ως βοηθούς», ενώ οι βοηθοί τους «οφείλουν να απέχουν από εξωτερικές δραστηριότητες που ενδέχεται να συνεπάγονται σύγκρουση συμφερόντων».

      Στο πλαίσιο αυτό η πρώην συνεργάτιδα αναφέρθηκε στην κ. «Σ», η οποία «προσελήφθη από τον βουλευτή ως διαπιστευμένη κοινοβουλευτική βοηθός στις Βρυξέλλες, ωστόσο «ουδέποτε εργάστηκε στο γραφείο Βρυξελλών». H «Σ» μάλιστα εμφανίζεται να ζήτησε «με email της προς την αρμόδια υπηρεσία να αφαιρεθεί το όνομά της από την ιστοσελίδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου», ενώ η ίδια κοινοβουλευτική βοηθός στο βιογραφικό της –σύμφωνα με την κατάθεση– δήλωνε υπάλληλος του Κεφαλογιάννη στην Ελλάδα «από το 2007 και παράλληλα διαπιστευμένη κοινοβουλευτική βοηθός του». Στις 12 Δεκεμβρίου 2014 ο κ. «Φ» «μου ζήτησε να πάω να παραλάβω το συμβόλαιό της για να αποφύγει η ίδια το ταξίδι στις Βρυξέλλες».

      ->

      Διαγραφή
    5. «Κατέθεταν τα χαρτιά τους και έφευγαν»

      Μια άλλη υπάλληλος, η «Φ», προσελήφθη επίσης ως διαπιστευμένη κοινοβουλευτική βοηθός στις Βρυξέλλες με μισθό 4.208,48 ευρώ, όμως κατά την καταγγέλλουσα «ουδέποτε εργάστηκε στο γραφείο των Βρυξελλών». Στις 28 Νοεμβρίου 2015 η «Φ» έστειλε ηλεκτρονικό μήνυμα στην πρώην υπάλληλο, «στο οποίο αναρωτιόταν εάν μπορούσε να είναι “στην Ελλάδα ως βοηθός του Μανόλη και όχι 100% μόνιμη κατοικία στις Βρυξέλλες; Δεν θα με ψάχνουν κλπ”». Σε άλλο mail, στις 4 Ιανουαρίου 2016, η «Φ» ενημερώνει ότι θα «πρέπει να έρθω μια φορά ακόμη στις Βρυξέλλες», όπου θα έπρεπε να βρίσκεται μόνιμα αφού, σύμφωνα με την κατάθεση, είναι διαπιστευμένη κοινοβουλευτική βοηθός. Η πρώην συνεργάτιδα αναφέρθηκε και στους ασκούμενους που είχε προσλάβει ο Μαν. Κεφαλογιάννης. Μολονότι οι ασκούμενοι δύνανται να εργάζονται στη χώρα εκλογής του ευρωβουλευτού, η πρώην υπάλληλος αναφέρθηκε σε ασκούμενους που θα έπρεπε να βρίσκονται στις Βρυξέλλες, αφού «είχαν δηλώσει τις Βρυξέλλες ως τόπο εργασίας». Τόνισε ακόμη ότι «οι ασκούμενοι στις Βρυξέλλες πρέπει, βάσει του εσωτερικού κανονισμού του Ευρωκοινοβουλίου, να έχουν βέλγικο λογαριασμό τράπεζας. Συνήθως τους έλεγε να έρθουν για να ανοίξουν λογαριασμό ώστε να μπορέσουν να καταθέσουν τα χαρτιά τους για την άσκηση και μετά έφευγαν».

      Η πρώην συνεργάτιδα του Μαν. Κεφαλογιάννη αναφέρθηκε επίσης σε εφτά ασκούμενους. Ενας εξ αυτών είχε «δηλωμένη διεύθυνση κατοικίας το σπίτι του ευρωβουλευτή», ενώ μια άλλη δήλωσε «τη διεύθυνση του δικού μου σπιτιού». Σχετικά με μια άλλη ασκούμενη, την «Α», ο κ. «Φ», που «διαχειριζόταν τις προσλήψεις σε συνεργασία πάντα με τον κ. Κεφαλογιάννη», φέρεται να ρώτησε την πρώην υπάλληλο «εάν μπορεί η κα. Α. να προσληφθεί ως ασκούμενη αλλά να καταθέσω εγώ τα χαρτιά για να μην έρθει η ίδια στις Βρυξέλλες».

      Ενας άλλος ασκούμενος, ο κ. Μ., αφού άνοιξε τραπεζικό λογαριασμό στις Βρυξέλλες, «επέστρεψε στην Αθήνα και εξουσιοδότησε με σχετικό έγγραφο της 10ης Φεβρουαρίου 2017 την κ. Μ. να πάρει την κάρτα του από την τράπεζα». Ακόμη ένας ασκούμενος, γεννημένος το 1960, είχε «ηλικία που δεν δικαιολογεί την ιδιότητα του ασκούμενου», ενώ «ουδέποτε ήταν στις Βρυξέλλες».

      ->

      Διαγραφή
    6. Ο ίδιος είπε ότι είναι στενοί μου φίλοι»

      Αναφορικά με τέσσερις τοπικούς βοηθούς του Μαν. Κεφαλογιάννη, στην κατάθεση αναφέρεται ότι «ουδέποτε συνεργάστηκα μαζί τους για θέματα που άπτονται στα καθήκοντα του κ. Κεφαλογιάννη ως ευρωβουλευτού. Ο ίδιος μου είχε αναφέρει ότι είναι στενοί του φίλοι οι οποίοι διατηρούν τις δικές τους επιχειρήσεις». Ως εκ τούτου, «οι προαναφερόμενοι διαπιστευμένοι κοινοβουλευτικοί βοηθοί, ασκούμενοι και τοπικοί βοηθοί δεν επικουρούσαν στα καθήκοντά του τον βουλευτή, τουλάχιστον μέχρι και την έναρξη της εισαγγελικής έρευνας. Δεν μπορώ να γνωρίζω εάν μετέπειτα ξεκίνησαν να δουλεύουν εν αναμονή ελέγχων».

      Στην κατάθεση γίνεται αναφορά και σε τρεις γυναίκες που προσελήφθησαν με καθεστώς entourage, δηλαδή «για την είσοδό τους στο Κοινοβούλιο χρησιμοποιούσαν κάρτα εισόδου, η οποία συνήθως δίνεται σε μέλη της οικογένειας των βουλευτών». Μια εξ αυτών «είναι αποσπασμένη από τον ΟΑΕΔ στη Νέα Δημοκρατία και διαμένει στις Βρυξέλλες για οικογενειακούς λόγους. Η κ. Κ. επίσης ήταν αποσπασμένη στη Νέα Δημοκρατία μέχρι πρότινος. Η κ. Μ. είναι αποσπασμένη στο γραφείο του βουλευτή στην Αθήνα και διαμένει στις Βρυξέλλες για οικογενειακούς λόγους…»

      Στην κατάθεση γίνεται ακόμη αναφορά στην απόλυση της κ. Σ. από τον Κεφαλογιάννη: «Ξαφνικά ο βουλευτής την ενημέρωσε μέσω email ότι από τον μήνα Μάρτιο 2016 είναι απούσα (ενώ ήταν απούσα από τον Ιούλιο του 2014, οπότε και την προσέλαβε)». Επειτα ο ευρωβουλευτής φέρεται, σύμφωνα με την κατάθεση, να καταχωρούσε αδικαιολόγητες απουσίες για την κ. Σ. Αίφνης όμως «ο βουλευτής ανέφερε σε email του ότι μετά από τόσους μήνες “κοίταξε τα αρχεία του και είδε ότι τελικά δεν είχε αδικαιολόγητες απουσίες” η κ. Σ., αλλά θέλει να την απολύσει γιατί έχουν “διαφορετικές πολιτικές απόψεις”».

      ->

      Διαγραφή
    7. Χρήματα από τα γκρουπ επισκεπτών και το εστιατόριο της συζύγου

      Η πρώην συνεργάτιδα του Μαν. Κεφαλογιάννη καταγγέλλει επίσης τον ευρωβουλευτή και για μια σειρά άλλα ζητήματα τα οποία έχουν να κάνουν με τη διαχείριση των χρημάτων που λάμβανε από το Ευρωκοινοβούλιο. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει, για κάθε ευρωβουλευτή το Ευρωκοινοβούλιο προβλέπει επιδότηση κατ’ άτομο για έξοδα μετακίνησης και διαμονής –χωρίς την καταβολή μέχρι πρόσφατα σχετικών αποδείξεων– για μέχρι και 110 άτομα ετησίως. Ωστόσο, όπως υποστηρίζει η ίδια, «ο κ. Κεφαλογιάννης δήλωνε εικονικά πως συγκεκριμένα άτομα θα ταξίδευαν από την Αθήνα για να επισκεφθούν το Κοινοβούλιο και για την σχετική καταμέτρηση που πραγματοποιούσε η αρμόδια υπηρεσία», καθώς και ότι «χρησιμοποιούσε άτομα που διέμεναν στις Βρυξέλλες προκειμένου να καρπωθεί ο ίδιος τις επιδοτήσεις. Επίσης, καλούσε άτομα που θα φιλοξενούνταν και άρα δεν θα διέμεναν σε ξενοδοχείο». Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με τις καταγγελίες της πρώην υπαλλήλου, η οποία επικαλείται άλλη συνεργάτιδα του Μαν. Κεφαλογιάννη, ο ευρωβουλευτής της ΝΔ από κάθε γκρουπ επισκεπτών «έβγαζε περίπου 5.000 ευρώ».

      Επίσης, η ίδια υπάλληλος υποστηρίζει ότι ο Μαν. Κεφαλογιάννης κατέθετε αποδείξεις για αποζημιώσεις εξόδων για φαγητό οι οποίες ήταν στο εστιατόριο που διατηρούσε η σύζυγός του. «Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα καλύπτει τα έξοδα εστίασης για επαγγελματικά γεύματα των βουλευτών βάσει των αποδείξεων που προσκομίζουν. Οι περισσότερες αποδείξεις που κατέθετε ο κ. Κεφαλογιάννης για αποζημίωση αφορούσαν έξοδα για φαγητά στο εστιατόριο το οποίο διατηρούσε η σύζυγός του με την ονομασία DECOUNTI IKE» επισημαίνεται χαρακτηριστικά.

      ->

      Διαγραφή
    8. Απάντηση με εξώδικο από τον Μαν. Κεφαλογιάννη

      Το Documento επικοινώνησε με τον Μανώλη Κεφαλογιάννη προκειμένου να φιλοξενήσει τη θέση του για τα καταγγελλόμενα. Κατά την πάγια τακτική του ο ευρωβουλευτής της ΝΔ απάντησε με εξώδικο το οποίο και δημοσιεύουμε:

      «Κύριε Βαξεβάνη,

      Ευχαριστώ για την τήρηση της δημοσιογραφικής δεοντολογίας και την ευκαιρία να απαντήσω για ακόμη μία φορά στις ίδιες ανυπόστατες και πλαστές καταγγελίες που δημοσιεύετε σε δόσεις στην εφημερίδα σας και να σας ενημερώσω για τις πρόσφατες εξελίξεις.

      Όπως ήδη γνωρίζετε (έχετε ασχοληθεί εκτενώς με την υπόθεση) οι καταγγελίες αυτές σε βάρος μου, βασίζονται σε πλαστά έγγραφα, υπογραφές και σφραγίδες και έχουν καταφανώς ψευδές περιεχόμενο.

      Όσον αφορά στο δημοσίευμα που αναφέρεται σε ψευδείς και συκοφαντικές καταγγελίες πρώην συνεργάτη μου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, σημειώνω τα εξής:

      • Με την υπ’ αριθ. 307004 απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου απολύθηκε δυσμενώς λόγω των ψευδών σε βάρος μου καταγγελιών.

      • Οι εν λόγω καταγγελίες κατόπιν ενδελεχούς έρευνας απορρίφθηκαν στο σύνολό τους από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, σύμφωνα με την υπ’ αριθ. πρωτ. D200732/18.04.2018 επιστολή του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Antonio Tajani.

      • Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο συνεδρίασε στην Ολομέλεια στο Στρασβούργο στις 23.10.2018 και αποφάσισε (2107/2133/23.10.2018 IMM) τα εξής: “αφού πραγματοποίησε ανταλλαγή απόψεων με τον Εισαγγελέα της Ελληνικής Δημοκρατίας”, “αποφασίζει να μην άρει την βουλευτική ασυλία του Μανώλη Κεφαλογιάννη” και συνεχίζει “η ασυλία θα πρέπει να αίρεται, εκτός αν προκύπτει ότι η δίωξη ασκείται με πρόθεση να βλαφθεί η πολιτική δραστηριότητα ή η φήμη του Βουλευτή και, ως εκ τούτου, η ανεξαρτησία του Ευρωκοινοβουλίου (Fumus persecutionis)”.

      Δηλαδή με απλά λόγια το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έκρινε ότι πρόκειται για κατασκευασμένες καταγγελίες που διοχετεύονται στη Δικαιοσύνη προκειμένου να πληγούν πολιτικοί αντίπαλοι.

      Επίσης, σάς ενημερώνω ότι η ομάδα των συκοφαντών υφίσταται ήδη τις συνέπειες των πράξεών τους, ενώ η συνέχεια θα είναι πιο επώδυνη, αφού η Δικαιοσύνη ερευνά αυτή τη στιγμή σωρεία εγκληματικών πράξεων, όπως πλαστογραφία, εκβίαση, παραβίαση απορρήτων πληροφοριών, συκοφαντική δυσφήμηση, παράνομη οπλοφορία κ.ά. Μάλιστα, οι ανωτέρω ερευνώμενοι δεν διστάζουν να πλαστογραφήσουν υπογραφές, σφραγίδες και έγγραφα του ελληνικού δημοσίου, ακόμα και δικηγόρων, στελεχών της Τ.Α. και Δημάρχων, για να με πλήξουν πολιτικά.

      Για τα θέματα αυτά έχει ήδη ενημερωθεί, με δική μου πρωτοβουλία, επισήμως πέραν από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και τις αρμόδιες δικαστικές αρχές, η Βουλή των Ελλήνων, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και τα θεσμικά όργανα ελέγχου της ΕΕ.

      Ως προς το περιεχόμενο των αναφορών του δημοσιεύματος πρώην συνεργάτη μου, αυτές είναι παντελώς ψευδείς, συκοφαντικές και ανεπίδεκτες περαιτέρω σχολιασμού. Και αυτή η περίπτωση, όπως και οι προηγούμενες, θα πάρει το δρόμο της Δικαιοσύνης.

      Ως εκ τούτου, οφείλετε να προσεγγίσετε την υπόθεση με τη δέουσα δημοσιογραφική αντικειμενικότητα χωρίς να υιοθετήσετε άκριτα, τις ψευδείς και συκοφαντικές καταγγελίες ενισχύοντας έτσι το σχέδιο εκβιασμού σε βάρος μου».

      .

      Διαγραφή
  2. Την ίδια μέρα που η ΝΔ ανακοίνωσε την υποψηφιότητα Μανώλη Κεφαλογιάννη, η OLAF δήλωσε ότι τον ερευνά για απάτη

    20/02/2019 | Ακόμα υπό έλεγχο από την OLAF, την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης βρίσκεται ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Μανώλης Κεφαλογιάννης, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της ιστοσελίδας www.neweurope.eu.

    Όπως έχει αποκαλύψει το Documento, πρώην συνεργάτιδα του ευρωβουλευτή είχε καταγγείλει ενώπιον Έλληνα Εισαγγελέα και της OLAF ότι ο Μ. Κεφαλογιάννης ασκούσε φορτικές πιέσεις και εκβιασμό μέχρι τρομοκράτησης σε βάρος της, υπαλλήλους που πληρώνονταν από τις Βρυξέλλες για να τον επικουρούν στην Ελλάδα, κέρδη ακόμη και από τις δαπάνες που του δικαιολογούσε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

    Όπως αναφέρεται στο σημερινό δημοσίευμα, η OLAF επιβεβαίωσε ότι η έρευνα είναι ακόμα εν εξελίξει, γεγονός που σημαίνει ότι ο ευρωβουλευτής –με την ανοχή της Νέας Δημοκρατίας- θα μπει στην κούρσα της επανεκλογής με τη σκιά της OLAF να πέφτει βαριά επάνω του. Κάτι που δεν φαίνεται ικανό βέβαια για να προβληματίσει τη Νέα Δημοκρατία.

    Σύμφωνα με το επίμαχο ρεπορτάζ, η OLAF απάντησε στις 11 Φεβρουαρίου 2019 ότι «Μπορεί να επιβεβαιώσει πως ερευνά τις κατηγορίες για απάτη και παρατυπίες σχετικά με τη χρήση επιδομάτων βοηθού του κοινοβουλίου από τον ευρωβουλευτή Μανώλη Κεφαλογιάννη. Παρόλα αυτά, επειδή η έρευνα είναι εν εξελίξει, η OLAF δεν μπορεί να προχωρήσει σε περαιτέρω σχολιασμό. Αυτό συμβαίνει προκειμένου να προστατευτεί το απόρρητο των εν εξελίξει και πιθανώς επακόλουθων ερευνών, μεταγενέστερων δικαστικών αποφάσεων και διαδικαστικών δικαιωμάτων».

    Στο ρεπορτάζ αναφέρεται ακόμα ότι μολονότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο απέρριψε τον περασμένο Οκτώβριο το αίτημα για άρση ασυλίας του ευρωβουλευτή, αυτό πιθανώς να συνδέεται με το γεγονός ότι τα όσα αποδίδονται ως κατηγορίες στον ευρωβουλευτή αποτελούν κοινή πρακτική στους ευρωβουλευτές, που επέλεξαν να μην ανακινήσουν περαιτέρω την υπόθεση.

    Η Νέα Δημοκρατία επέλεξε σήμερα να ανακοινώσει 15 νέους υποψήφιους ευρωβουλευτές, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι οι εν ενεργεία ευρωβουλευτές θα είναι και πάλι υποψήφιοι. «Δεδομένου όμως ότι το κόμμα δεν ήταν ακόμα κάτω από χρονική πίεση προκειμένου να ανακοινώσει τους υποψήφιους (μάλιστα έχουν να ανακοινώσουν ακόμα είκοσι υποψηφίους), τίθεται το ερώτημα γιατί το κόμμα δεν περίμενε μέχρι την τελευταία στιγμή με την ελπίδα ότι η έρευνα θα ξεκαθάριζε με τον έναν τρόπο ή τον άλλον;». Ρητορικό ερώτημα από την ιστοσελίδα που προφανώς αγνοεί ότι η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας έχει επιλέξει να προστατεύει δια της σιωπής, πλήθος στελεχών της που κατά καιρούς έχουν εμπλακεί σε σκάνδαλα.

    Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με τις καταθέσεις της πρώην υπαλλήλου του ευρωβουλευτή, ο Μ. Κεφαλογιάννης, παρακρατούσε το 60% του μισθού της είχε σταθεί η αφορμή για να υποβληθεί από τη Δικαιοσύνη αίτημα για άρση της ασυλίας του Μαν. Κεφαλογιάννη. Μπορεί η ασυλία να μην ήρθη, η πρώην συνεργάτιδα όμως σε δεύτερη πολυσέλιδη κατάθεση, την οποία έδωσε καθώς ο Μαν. Κεφαλογιάννης υπέβαλε μήνυση εναντίον της, προχωράει σε νέες, ακόμη πιο σοκαριστικές καταγγελίες.

    .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. OLAF : Ενοχοποιητικά στοιχεία κατά Κεφαλογιάννη

    Νέα στοιχεία φαίνεται να υπάρχουν για το σκάνδαλο που έσκασε πριν από λίγες μέρες σχετικά με τους βοηθούς του ευρωβουλευτή της Ν.Δ. και εκ νέου υποψηφίου για την Ευρωβουλή, Μανώλη Κεφαλογιάννη.

    Ηδη διεξάγεται έρευνα από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF) για την υπόθεση των διαπιστευμένων κοινοβουλευτικών βοηθών (ΑΡΑ) του, που φέρονται να πληρώνονταν μεν αλλά ποτέ δεν βρίσκονταν στα γραφεία τους.

    Και ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης τηρεί σιγήν ιχθύος, σύμφωνα με τον ιστότοπο newseurope.eu, που έκανε τις αποκαλύψεις, ελέγχεται το ενδεχόμενο να ασκούνται και πολιτικές πιέσεις, ώστε η διαδικασία να καθυστερήσει εν όψει των ευρωεκλογών του Μαΐου.

    Σύμφωνα με τον αυτό ιστότοπο, υπάρχουν νέα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αλλά και ηχητικά που αποκαλύπτουν πως είχε στηθεί σύστημα εξαπάτησης των Βρυξελλών από τους συνεργάτες ή και τον ίδιο τον κ. Κεφαλογιάννη, με σκοπό να πληρώνεται ως βοηθός του στο Ευρωκοινοβούλιο τουλάχιστον ένας άνθρωπος που δεν βρισκόταν καν στην Ευρωβουλή, παρότι κάτι τέτοιο απαιτείται ρητά από τους κανονισμούς.

    Η παράνομη αυτή δράση, όπως όλα δείχνουν, των συνεργατών του κ. Κεφαλογιάννη πάει πίσω, έως το 2014. Σύμφωνα πάντα με το newseurope.eu, υπάρχουν emails από τον Δεκέμβριο του 2014, στα οποία φαίνεται ότι οι εν λόγω συνεργάτες ή συνεργάτης δεν ήθελαν να μεταβούν στις Βρυξέλλες ούτε για να υπογράψουν τη σύμβασή τους, χαρακτηρίζοντας ως «ηλίθιο» τον άνθρωπο στο γραφείο Ανθρώπινου Δυναμικού των Βρυξελλών που τους ζήτησε κάτι τέτοιο. Η έρευνα συνεχίζεται από την OLAF και όλο και περισσότερα στοιχεία συλλέγονται.
    .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Kefalogiannis: The audio recording and the emails of the absent Accredited Parliamentary Assistants

      The European Anti-Fraud Office (OLAF) case against the head of the New Democracy party delegation in the European Parliament, Manolis Kefalogiannis continues, as New Europe uncovered last month. Hundreds of documents in the form of emails, statements, are in the possession of OLAF. New Europe is able to confirm that this includes an hour-long audio recording that after requesting a legal opinion OLAF services have accepted, and have found to be admissible both for the purposes of European and national legal use.

      Kefalogiannis, for the time being, enjoys the trust of New Democracy leader Kyriakos Mitsotakis, who has given the green light for him to run for a new term as MEP with New Democracy. The party confirmed he will be on the New Democracy party list again last month.

      Emails in the possession of New Europe, exchanged between staff members at Kefalogiannis’ office shed light on only one of the issues of the case, painting a picture of Accredited Parliamentary Assistants (APAs) who are according to EC Regulation 160/2009 required to be working in the European Parliament premises, but who were in fact not living in Brussels, present to sign contracts, or even aware of the office floor and number they were supposed to be working at. The emails uncover the mechanisms that were in place so that the European Parliament and third parties remained in the dark while taxpayer money paid the APAs’ salaries.

      In an email dated 4 January 2016, a newly hired APA who did not reside in Brussels emails asking for help in Greek. Translated portions of the emails follow:

      http://gotosite.co/Qk5f2
      .

      Διαγραφή

«Σεβαστείτε για να σας σεβαστούν»

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.