ΠΛΑΤΩΝΑΣ : «Μια από τις τιμωρίες που δεν καταδέχεσαι να ασχοληθείς με την πολιτική, είναι ότι καταλήγεις να σε κυβερνούν οι κατώτεροί σου»
ΠΛΟΗΓΗΣΗ

Τομπούλογλου Χάρης : Κάθειρξη 8 ετών για το «φακελάκι» των 25.000 ευρώ

Ποινή κάθειρξης οκτώ ετών και τριών μηνών με αναστολή καθώς και χρηματικό πρόστιμο 40.300 ευρώ επιβλήθηκε στον πρώην πρόεδρο του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», Χάρη Τομπούλογλου.
12/04/2016 | 

Ποινή κάθειρξης οκτώ ετών και τριών μηνών με αναστολή καθώς και χρηματικό πρόστιμο 40.300 ευρώ επιβλήθηκε στον πρώην πρόεδρο του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», Χάρη Τομπούλογλου.

Η υπόθεση αφορά στο «φακελάκι» των 25.000 ευρώ το οποίο φέρεται να ζήτησε για να μην κηρύξει έκπτωτη σε διαγωνισμό διαφημιστική εταιρεία η οποία είχε αναλάβει την προώθηση του προγράμματος για την παιδική παχυσαρκία.

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο για τα αδικήματα της απόπειρας εκβίασης, της παθητικής δωροδοκίας και της οπλοκατοχής αλλά δεν του έδειξε το δρόμο για τη φυλακή, αφού η έφεση του έχει αναστέλλουσα δύναμη με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Οι δικαστές καταδίκασαν επίσης σε 5 έτη κάθειρξη και 7 μήνες με αναστολή στην έφεση τον στενό συνεργάτη του κ. Τομπούλογλου, Χρήστο Τριανταφύλλου, ενώ έκριναν αθώο τον κατηγορούμενο γιατρό Στέφανο Μιχάλακο.

«Θα αγωνίζομαι μέχρι το τέλος της ζωής μου για να αποδείξω την αθωότητα μου», δήλωσε προς την έδρα ο Χάρης Τομπούλογλου, μετά την έκδοση της ετυμηγορίας.

Νωρίτερα οι δικαστές κάνοντας δεκτή την εισαγγελική πρόταση απέρριψαν την αναγνώριση των ελαφρυντικών του πρότερου εντίμου βίου και της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς που αιτήθηκαν μέσω των συνηγόρων τους οι δυο καταδικασθέντες.
ΔΙΑΔΩΣΕΤΟ
ΣΥΝΘΗΜΑ ΚΙΝΗΜΑτος

Archi Damos

ΚΙΝΗΜΑτίας : «Εις υγείαν των πρώην ΚΚΕδων που μαθήτευσαν στο ΠΑΣΟΚ και σήμερα παίρνουν το πτυχίο τους στα θρανία του ΣΥΡΙΖΑ με δάσκαλο τον Καμμένο Πάνο».

ΚΑΝΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ στο DISQUS, ΤΣΑΜΠΑ ΕΙΝΑΙ!:

12 ΣΧΟΛΙΑ:

  1. 25/12/2013 | Στον εισαγγελέα ο Χάρης Τομπούλογλου

    Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε πέντε λεπτά πριν τις 12:00 ο Χάρης Τομπούλογλου, ο διοικητής του νοσοκομείου Παίδων Αγλαϊα Κυριακού που κατηγορείται για εκβιασμό.

    «Πιστεύω στο Θεό και στη Δικαιοσύνη», είπε προσερχόμενος στα δικαστήρια.

    Ο 54χρονος Χάρης Τομπούλογλου συνελήφθη χθες στην περιοχή του κέντρου από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής μαζί με έναν 40χρονο άνδρα, ο οποίος φέρεται να είναι ο συνεργός του και εναντίον τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της εκβίασης κατά συναυτουργία και της παθητικής δωροδοκίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 25/12/2013 | Διεγράφη από τη ΝΔ ο διοικητής του Παίδων Αγλαΐα Κυριακού

    Στη διαγραφή του Χάρη Τομπούλογλου προχώρησε η Νέα Δημοκρατία αμέσως μόλις έγινε γνωστό ότι ο πρώην διοικητής του Νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού συνελήφθη για εκβίαση με προσημειωμένα χαρτονομίσματα συνολικού ύψους 25.000 ευρώ.

    Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από τη Νέα Δημοκρατία «με απόφαση που πήρε η Κεντρική Επιτροπή Δεοντολογίας της Νέας Δημοκρατίας διαγράφεται από τα μητρώα μελών του Κόμματος για αντιδεοντολογική συμπεριφορά, ο κ. Χάρης Τομπούλογλου, σύμφωνα με όσα προβλέπει το Καταστατικό του Κόμματος».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 25/12/2013 | Προθεσμία για την Παρασκευή πήρε ο Χάρης Τομπούλογλου

    Προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή ζήτησε και έλαβε από τον ανακριτή ο Χάρης Τομπούλογλου, διοικητής του νοσοκομείου Παίδων Αγλαϊα Κυριακού.

    Ο κ. Τομπούλογλου αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της απόπειρας εκβίασης κατ' επάγγελμα και κατά συνήθεια και το πλημμέλημα της παθητικής δωροδοκίας.

    Κατά την προσαγωγή του στα δικαστήρια φορώντας χειροπέδες απέδωσε τη σύλληψη του σε σκευωρία .

    «Πιστεύω στο Θεό και τη δικαιοσύνη, η αλήθεια θα λάμψει», είπε.

    Και πρόσθεσε: «Πρόκειται περί σκευωρίας. Τα χρήματα που πήρα προορίζονταν για δωρεά στο νοσοκομείο».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 27/12/2013 | Απολογείται ο Τομπούλογλου

    Ενώπιον του τακτικού ανακριτή προσέρχεται σήμερα ο διοικητής του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», Χάρης Τομπούλογλου ο οποίος κατηγορείται σε βαθμό κακουργήματος για απόπειρα εκβίασης και παθητικής δωροδοκίας.

    Ο κ. Τομπούλογλου οδηγήθηκε στον εισαγγελέα την Τετάρτη και προέβαλε τον ισχυρισμό ότι τα 25.000 ευρώ τα οποία παραλάμβανε την ώρα της σύλληψής του, προορίζονταν για «δωρεά» προς το νοσοκομείο και όχι για μίζα.

    Η υπόθεση παραπέμφθηκε σε τακτικό ανακριτή και ο συλληφθείς πήρε προθεσμία για να απολογηθεί σήμερα.

    Ο συλληφθείς πρόεδρος του νοσοκομείου Παίδων, μιλώντας σε δημοσιογράφους προτού μπει στο γραφείο του εισαγγελέα ισχυρίστηκε - παρά τα στοιχεία της αστυνομίας από κάμερες και μικρόφωνα- πως πρόκειται για «σκευωρία», ότι δεν ζητούσε μίζα, αλλά ότι η εν λόγω διαφημιστική εταιρεία εκτελούσε πλημμελώς τις υποχρεώσεις της και τον παγίδευσε για να μην κηρυχθεί έκπτωτη.

    Στον ανακριτή ο Χάρης Τομπούλογλου

    Το κατώφλι του ανακριτή πέρασε το μεσημέρι ο πρόεδρος του νοσοκομείου «Αγλαΐα Κυριακού», προκειμένου να απολογηθεί για τις κατηγορίες της απόπειρας εκβίασης κατ' επάγγελμα και κατά συνήθεια σε βαθμό κακουργήματος και της παθητικής δωροδοκίας.

    Ο Χάρης Τομπούλογλου, που κατηγορείται ότι με απειλές πήρε 25.000 ευρώ ως «μίζα» από διαφημιστική εταιρεία προκειμένου να μην την θέσει εκτός έργου που είχε αναλάβει μετά από διαγωνισμό του νοσοκομείου, αναμένεται να υποστηρίξει ότι τα χρήματα προορίζονταν για δωρεά προς το νοσοκομείο.

    Παρόλα αυτά το οπτικοακουστικό υλικό που έχουν συγκεντρώσει οι διωκτικές αρχές και περιλαμβάνεται στη δικογραφία αποτελεί «καταπέλτη» για τον πρόεδρο του νοσοκομείου.

    Το Σάββατο απολογείται ο Τομπούλογλου

    Προθεσμία για να απολογηθεί αύριο το απόγευμα έλαβε ο μέχρι πρότινος πρόεδρος του νοσοκομείου «Αγλαΐα Κυριακού», Χάρης Τομπούλογλου, ο οποίος κατηγορείται σε υπόθεση εκβίασης εταιρείας που είχε κερδίσει σε διαγωνισμό του νοσοκομείου.

    Προθεσμία, επίσης, έλαβε από την ανακρίτρια Διαφθοράς, που χειρίζεται την υπόθεση, και ο 40χρονος που κατηγορείται στην υπόθεση για απλή συνέργεια στις πράξεις του κ. Τομπούλογλου.

    Εξερχόμενος του ανακριτικού γραφείου ο κ. Τομπούλογλου επανέλαβε ότι «η Δικαιοσύνη θα λάμψει» καθώς όπως είναι γνωστό, αρνείται τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει και υποστηρίζει ότι οι 25.000 ευρώ, που συνελήφθη επ΄αυτοφώρω να παραλαμβάνει, ήταν ποσό που του δόθηκε για δωρεά στο νοσοκομείο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 27/12/2013 | Εκτός Εθνικής Τράπεζας ο Τομπούλογλου

    Εκτός Εθνικής Τράπεζας τέθηκε ο πρώην πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» Χάρης Τομπούλογλου, ο οποίος κατηγορείται για απόπειρα εκβίασης σε βαθμό κακουργήματος και παθητική δωροδοκία.

    Την εντολή για την άμεση απόλυση του Χάρη Τομπούλογλου, που ήταν υπάλληλος στην Εθνική Τράπεζα, έδωσε ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΤΕ Αλέξανδρος Τουρκολιάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 27/12/2013 | Οι διάλογοι που «καίνε» τον Τομπούλογλου

    Νέα προθεσμία για αύριο το απόγευμα προκειμένου να απολογηθεί στην πρόεδρο πρωτοδικών ανακρίτρια κατά της Διαφθοράς Ρέα κατσιβέλη πήρε ο διοικητής του Νοσοκομείο Παίδων Αγλαία Κυριακού Χάρης Τομπούλογλου.

    Ο κατηγορούμενος ο οποίος αντιμετωπίζει το κακούργημα της απόπειρας εκβίασης και το πλημμέλημα της παθητικής δωροδοκίας αρνείται ότι το ποσό των 25.000 ευρώ που βρέθηκε στην κατοχή του ήταν μίζα, αλλά το προόριζε για δωρεά στο νοσοκομείο. Ωστόσο, αποκαλυπτικοί είναι οι διάλογοι, που περιέχονται στη δικογραφία:

    "Εγώ δεν είμαι ο μ..ς αυτή την εποχή να αναθέτω 190.000 ευρώ και να μην παίρνω μία. 'Η θα κάνουν κίνηση να μου δώσουν μερίδιο σε εμένα και στον σύμβουλο του Υπουργείου Μιχελάκο ,με τον οποίο αναθέσαμε στην εταιρεία το θέμα για την παχυσαρκία ή θα καταγγείλω τον διαγωνισμό και θα τους καταστρέψω.", φέρεται να λέει.

    Σύμφωνα με βίντεο που υπάρχει στην δικογραφία ο κ. Τομπούλογλου στις 9 Δεκεμβρίου σε συνάντηση του με τον ενδιάμεσο καταγράφηκε να λέει: "Πρέπει να έχω μία οριστική απάντηση από αυτούς . Και αν είναι διατεθειμένοι να δώσουν τα λεφτά σε εμένα και τον Μιχελάκο (σ.σ. γιατρός ) και θα τους δώσω και άλλες δουλειές". Λίγες μέρες μέτά , σε γραπτό μήνυμα που στέλνει ο πρόεδρος του Νοσοκομείου στο πρόσωπο που διαμεσολαβεί αναφέρει:

    "Την τρίτη έχω ΔΣ , πρέπει να έχουμε κίνηση πριν, αν υπάρχει διάθεση. Ευχαριστώ".

    Σε άλλη τηλεφωνική συνομιλία του, στις 16 Δεκεμβρίου και πάλι με τον ενδιάμεσο ο κ. Τομπούλογλου φέρεται να λέει "Δεν πρόκειται να κάνω καμία κουβέντα ... Εγώ μόνο εσένα εμπιστεύομαι. Και να τους πεις να είναι αξιοπρεπές το ποσό και για μένα και για τον γιατρό".

    Ο κ. Τομπούλογλου φαίνεται να υποστηρίζει ότι ο συνεργός του -που θα απολογηθεί και αυτός άυριο- ότι δεν γνώριζε τίποτα.και ότι τον κάλεσε όταν ήταν να παραλάβει τα χρήματα "για να μην πέσω θύμα ληστείας".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 28/12/2013 | Απολογείται σήμερα το απόγευμα ο Χάρης Τομπούλογλου

    Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται σήμερα το απόγευμα η απολογία του πρώην προέδρου του νοσοκομείου «Αγλαΐα Κυριακού» στην ανακρίτρια Διαφθοράς για τη μίζα των 25.000 ευρώ από διαφημιστική εταιρεία που είχε αναλάβει έργο για το νοσοκομείο μετά από διαγωνισμό.

    Η ογκωδέστατη δικογραφία, όμως, σε βάρος του Χάρη Τομπούλογλου είναι καταπέλτης και ο πρώην πρόεδρος κατηγορείται για απόπειρα εκβίασης κατ' επάγγελμα και κατά σε συνήθεια σε βαθμό κακουργήματος και παθητική δωροδοκία.

    Όπως προκύπτει από τα μέχρι στιγμής στοιχεία και αναφέρει και δημοσίευμα σαββατιάτικης εφημερίδας, ο Χάρης Τομπούλογλου ακούγεται να λέει στον ενδιάμεσο της εταιρείας τη φράση: «Εγώ δεν είμαι ο μ...ς, αυτή την εποχή να αναθέτω 190.000 ευρώ και να μην παίρνω μία. 'Η θα κάνουν κίνηση να μου δώσουν μερίδιο σε εμένα και στο σύμβουλο του υπουργείου με τον οποίο αναθέσαμε στην εταιρεία το θέμα για την παχυσαρκία ή θα καταγγείλω το διαγωνισμό και θα τους καταστρέψω».

    Τα στοιχεία που έδωσαν οι αστυνομικές αρχές σε βάρος του πρώην προέδρου προήλθαν από άρση του τηλεφωνικού απορρήτου του και από τη βιντεοσκόπηση του με κρυφή κάμερα από τον ενδιάμεσο της εταιρείας. Σύμφωνα με τα στοιχεία, ο Χάρης Τομπούλογλου όχι μόνο απειλούσε την εν λόγω εταιρεία με έκπτωσή της από το έργο, αν δεν του κατέβαλε 30.000 ευρώ -που εν συνεχεία έπεσαν με «παζάρια» στις 25.000 - ως δώρο», αλλά και υποσχόταν ότι, εφόσον πάρει χρήματα, θα έδινε κι άλλες δουλειές.

    Σύμφωνα με βίντεο που υπάρχει στη δικογραφία, ο Χάρης Τομπούλογλου στις 9 Δεκεμβρίου σε συνάντησή του με τον ενδιάμεσο καταγράφηκε να λέει: «Πρέπει να έχω μία οριστική απάντηση από αυτούς. Και αν είναι διατεθειμένοι να δώσουν τα λεφτά σε εμένα και τον Μ. (σ.σ. γιατρός ) θα τους δώσω και άλλες δουλειές».

    Λίγες μέρες μετά στις 14 Δεκεμβρίου ο πρώην πρόεδρος του νοσοκομείου φέρεται να πιέζει τον ενδιάμεσο, καθώς τον ενημερώνει ότι πλησιάζει η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Αγλαΐα Κυριακή. «Την Τρίτη έχω ΔΣ, πρέπει να έχουμε κίνηση πριν, αν υπάρχει διάθεση. Ευχαριστώ». Γράφει ο Χάρης Τομπούλογλου.

    Στον ανακριτή ο Χάρης Τομπούλογλου

    Ενώπιον του ανακριτή οδηγήθηκε πριν από λίγο ο Χάρης Τομπούλογλου, φορώντας πισθάγκωνα χειροπέδες και συνοδεία δύο αστυνομικών.

    Ο πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας και αποπεμφθείς πρόεδρος του νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, αναμένεται να απολογηθεί κατηγορούμενος ότι έλαβε μίζα 25.000 ευρώ, από διαφημιστική εταιρεία.

    Σοκαριστικά τα στοιχεία από τη δικογραφία

    Στο μεταξύ, σοκαριστικά και άκρως προκλητικά είναι τα στοιχεία που έρχονται στο φως για τη συνομιλία που είχε ο πρώην πρόεδρος του νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού Χάρης Τομπούλογλου, με τον ενδιάμεσο.

    Όπως σας αναφέραμε και προηγούμένως, με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, φέρεται να του είπε: «Εγώ δεν είμαι ο μ...ς, αυτή την εποχή να αναθέτω 190.000 ευρώ και να μην παίρνω μία. 'Η θα κάνουν κίνηση να μου δώσουν μερίδιο σε εμένα και στον σύμβουλο του υπουργείου Μιχελάκο, με τον οποίο αναθέσαμε στην εταιρεία το θέμα για την παχυσαρκία, ή θα καταγγείλω τον διαγωνισμό και θα τους καταστρέψω».

    Σύμφωνα με βίντεο που υπάρχει στη δικογραφία, ο κ. Τομπούλογλου στις 9 Δεκεμβρίου σε συνάντησή του με τον ενδιάμεσο καταγράφηκε να λέει: «Πρέπει να έχω μία οριστική απάντηση από αυτούς.Και αν είναι διατεθειμένοι να δώσουν τα λεφτά σε εμένα και τον γιατρό θα τους δώσω και άλλες δουλειές». Λίγες μέρες μετά, σε γραπτό μήνυμα που στέλνει ο πρόεδρος του νοσοκομείου στο πρόσωπο που διαμεσολαβεί αναφέρει: «Την τρίτη έχω ΔΣ, πρέπει να έχουμε κίνηση πριν, αν υπάρχει διάθεση. Ευχαριστώ». Σε άλλη τηλεφωνική συνομιλία του, στις 16 Δεκεμβρίου, και πάλι με τον ενδιάμεσο, ο κ. Τομπούλογλου φέρεται να λέει: «Δεν πρόκειται να κάνω καμία κουβέντα ... Εγώ μόνο εσένα εμπιστεύομαι. Και να τους πεις να είναι αξιοπρεπές το ποσό και για μένα και για τον γιατρό».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. 28/12/2013 | Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο Χ. Τομπούλογλου

    Ελεύθερος με τρεις περιοριστικούς όρους αφέθηκε πριν λίγο ο Χάρης Τομπούλογλου, μετά την πολύωρη απολογία του στην ανακρίτρια κατά της διαφθοράς Ρέας Κατσιβέλη, που χειρίζεται την υπόθεση.

    Ο τέως διοικητής του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαϊα Κυριακού» Χάρης Τομπούλογλου, ο οποίος κατηγορείται σε υπόθεση εκβίασης εταιρείας που είχε κερδίσει σε διαγωνισμό του νοσοκομείου, θα πρέπει να καταβάλει χρηματική εγγύηση ύψους 150.000 ευρώ και να εμφανίζεται δύο φορές το μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα της γειτονιάς του, ενώ παράλληλα του απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα.

    Ο ίδιος από την πρώτη στιγμή αρνήθηκε τις κατηγορίες που του αποδίδονται, υποστηρίζοντας ότι οι 25.000 ευρώ που παρέλαβε μέσα σε φάκελο δεν ήταν μίζα, αλλά προορίζονταν για δωρεά στο νοσοκομείο.

    Σοκαριστικά τα στοιχεία από τη δικογραφία

    Στο μεταξύ, σοκαριστικά και άκρως προκλητικά είναι τα στοιχεία που έρχονται στο φως για τη συνομιλία που είχε ο πρώην πρόεδρος του νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού Χάρης Τομπούλογλου, με τον ενδιάμεσο.

    Όπως σας αναφέραμε και προηγούμένως, με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, φέρεται να του είπε: «Εγώ δεν είμαι ο μ...ς, αυτή την εποχή να αναθέτω 190.000 ευρώ και να μην παίρνω μία. 'Η θα κάνουν κίνηση να μου δώσουν μερίδιο σε εμένα και στον σύμβουλο του υπουργείου Μιχελάκο, με τον οποίο αναθέσαμε στην εταιρεία το θέμα για την παχυσαρκία, ή θα καταγγείλω τον διαγωνισμό και θα τους καταστρέψω».

    Σύμφωνα με βίντεο που υπάρχει στη δικογραφία, ο κ. Τομπούλογλου στις 9 Δεκεμβρίου σε συνάντησή του με τον ενδιάμεσο καταγράφηκε να λέει: «Πρέπει να έχω μία οριστική απάντηση από αυτούς.Και αν είναι διατεθειμένοι να δώσουν τα λεφτά σε εμένα και τον γιατρό θα τους δώσω και άλλες δουλειές». Λίγες μέρες μετά, σε γραπτό μήνυμα που στέλνει ο πρόεδρος του νοσοκομείου στο πρόσωπο που διαμεσολαβεί αναφέρει: «Την τρίτη έχω ΔΣ, πρέπει να έχουμε κίνηση πριν, αν υπάρχει διάθεση. Ευχαριστώ».

    Σε άλλη τηλεφωνική συνομιλία του, στις 16 Δεκεμβρίου, και πάλι με τον ενδιάμεσο, ο κ. Τομπούλογλου φέρεται να λέει: «Δεν πρόκειται να κάνω καμία κουβέντα ... Εγώ μόνο εσένα εμπιστεύομαι. Και να τους πεις να είναι αξιοπρεπές το ποσό και για μένα και για τον γιατρό».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. 15/01/2014 | Σφίγγει ο κλοιός γύρω από τον Χάρη Τομπούλογλου

    Σφίγγει ο κλοιός γύρω από τον πρώην πρόεδρο του Αγλαΐα Κυριακού, αλλά και άλλων εργαζομένων στο Νοσοκομείο Παίδων, κάποιοι από τους οποίους είναι «τρανταχτά» ονόματα.

    Μετά την επ' αυτοφόρω «σύλληψή» του Χάρη Τομπούλογλου με τη συνδρομή του προέδρου εργαζομένων της Alpha Bank Τάσου Γκιάτη, από τον οποίο τελικώς έλαβε τη μίζα των 25.000 ευρώ, ώστε να μην καταστήσει έκπτωτο τον διαγωνισμό που είχε προκριθεί μία διαφημιστική εταιρεία, τώρα οι ελεγκτικοί μηχανισμοί διερευνούν δύο σοβαρές καταγγελίες που αφορούν και δεύτερη διαφημιστική εταιρεία!

    Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, από τον Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λ.Ρακιτζή, διερευνώνται δύο σημαντικές καταγγελίες που θέλουν τον Χ.Τομπούλογλου να πέταξε εκτός από διαγωνισμό διαφημιστική εταιρεία που τον είχε κερδίσει και στη θέση της, τοποθέτησε άλλη!

    Οι Επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης σε συνεργασία με το Σώμα Επιθεωρητών Υγείας και Πρόνοιας διερευνούν πολύ προσεκτικά τόσο τις καταγγελίες, όσο και τις συμβάσεις που υπεγράφησαν στο Νοσοκομείο Παίδων την τελευταία πενταετία.

    Αυτοί που ξέρουν αναφέρουν ότι το τελικό πόρισμα αναμένεται να έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον όχι μόνον σε ότι αφορά στην εμπλοκή του πρώην προέδρου του Νοσοκομείου Αγλαΐα Κυριακού. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το ενδιαφέρον έχει στραφεί και σε κάποιους πρώην συνεργάτες του εντός του Νοσοκομείου.

    Όσο στενεύει ο κλοιός των ελέγχων και της δικαιοσύνης, οι πληροφορίες θέλουν τον Χ.Τομπούλογλου λάβρο εναντίον όσων του την «έστησαν» (αυτό θεωρεί ο ίδιος). Ενδιαφέρον επίσης έχει ότι δεν κατάφερε να βρει την εγγύηση των 150.000 που όρισε η ανακρίτρια διαφθοράς Ρέα Κατσίβελη ώστε να τον αφήσει ελεύθερο.

    Ναι μεν ο Χ.Τομπούλογλου αφέθηκε ελεύθερος, αλλά η εγγύηση δεν δόθηκε διότι ο ίδιος δήλωσε ότι δεν έχει χρήματα. Λέγεται ότι έκανε αίτημα προς την ανακρίτρια, ώστε να βάλει σε υποθήκη το σπίτι που μένει αλλά και το πατρικό του!

    Έπεται συνέχεια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. 17/03/2014 | Νόμιμα έγινε η βιντεοσκόπηση του Χάρη Τομπούλογου

    Νόμιμη κρίθηκε από τον Άρειο Πάγο η καταγραφή με κάμερες της σκηνής σύλληψης τόσο των υπαλλήλων του Οίκου Ναύτου τη στιγμή που έπαιρναν παράνομα χρήματα μετά από καταγγελία κλινικάρχη, όσο και του πρώην διοικητή του νοσοκομείου Παίδων Χ. Τομπούλογου , ο οποίος συνελήφθη για χρηματισμό.

    Η απόφαση του Αρείου Πάγου εκδόθηκε καθώς ο κατηγορούμενος πρώην διοικητής είχε προσβάλει ως μη νόμιμη τη διαδικασία παρακολούθησης με κάμερες και το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών έκανε δεκτό το αίτημά του. Ακολούθησε βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών που έκρινε νόμιμη την παρακολούθηση και ήρθε ο Άρειος Πάγος για να επικυρώσει τελεσίδικα την απόφαση περί νομιμότητας.

    Έτσι , το βίντεο με τον κ. Τομπούλογλου να βάζει στην τσέπη του έναν φάκελο θα εξακολουθεί να αποτελεί στοιχείο της δικογραφίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. 11/11/2014 | Στο... σκαμνί ο Τομπούλογλου για το φακελάκι των 25.000 ευρώ

    Έφτασε η ώρα… της κρίσης για τον πρώην διοικητή του Νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, Χάρη Τομπούλογλου ο οποίος πέρυσι, παραμονή Χριστουγέννων, συνελήφθη επ' αυτοφώρω, έχοντας στην κατοχή του φάκελο με «μίζα» 25.000 ευρώ.

    Με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών (υπ’ αριθμ. 1940/2014) ο Χάρης Τομπούλογλου και οι συνεργοί του, γιατροί Στέφανος Μιχαλάκος και Χρήστος Τριανταφύλλου παραπέμπονται να δικαστούν ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών για απόπειρα εκβίασης και δωροδοκία. (κατά περίπτωση).

    Ο Χάρης Τομπούλογλου ο οποίος διεγράφη αυτομάτως από τα μητρώα της ΝΔ για «αντιδεοντολογική συμπεριφορά» συνελήφθη στις 24 Δεκεμβρίου του 2013 αμέσως μετά τη βιντεοσκόπηση της παράνομης πράξης από κρυφή κάμερα που είχαν τοποθετήσει άνδρες του Τμήματος Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής.

    Στο βίντεο-ντοκουμέντο που είδε το φως της δημοσιότητας ο πρώην διοικητής του Νοσοκομείου εμφανίζεται να παίρνει έναν κίτρινο φάκελο με «μίζα» 25.000 ευρώ που απαίτησε από διαφημιστική εταιρεία προκειμένου να συνεχιστεί η σύμβασή της με το νοσηλευτικό ίδρυμα και να τον τοποθετεί στην εσωτερική τσέπη του παλτό του. Τα χρήματα αυτά που ήταν προσημειωμένα του τα έδωσε δήθεν εκ μέρους της διαφημιστικής ο πρόεδρος του Συλλόγου Προσωπικού της Αlpha Bank, Τάσος Γκιάτης.

    Αμέσως μετά τη σύλληψη του ο Τομπούλογλου έκανε λόγο για «σκευωρία», αρνούμενος ότι το ποσό των 25.000 ευρώ που βρέθηκε στην κατοχή του ήταν μίζα. «Τα χρήματα που πήρα προορίζονταν για δωρεά στο νοσοκομείο. Οι υποχρεώσεις της συγκεκριμένης εταιρείας ήταν πλημμελείς και γι αυτό φοβόταν μήπως κηρυχθεί έκπτωτη» υποστήριξε.

    Ωστόσο, οι αποκαλυπτικοί διάλογοι, που ήδη περιέχονται στη δικογραφία μαρτυρούν μάλλον τα αντίθετα: " Εγώ δεν είμαι ο μ…..ς αυτή την εποχή να αναθέτω 190.000 ευρώ και να μην παίρνω μία. 'Η θα κάνουν κίνηση να μου δώσουν μερίδιο σε εμένα και στον σύμβουλο του Υπουργείου Μιχελάκο , με τον οποίο αναθέσαμε στην εταιρεία το θέμα για την παχυσαρκία ή θα καταγγείλω τον διαγωνισμό και θα τους καταστρέψω.", φέρεται να λέει.

    Υπενθυμίζεται ότι ο Χ. Τομπούλογλου μετά την απολογία του στην ανακρίτρια κ. Ρέα Κατσιβέλη είχε αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση 150.000 ευρώ και τους περιοριστικούς όρους της υποχρεωτικής εμφάνισης του δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. 22/03/2016 | Την ενοχή του πρώην προέδρου του «Παίδων Αγλαΐα Κυριακού», Χάρη Τομπούλογλου ζητεί η εισαγγελέας

    Την ενοχή του πρώην προέδρου του διοικητικού συμβουλίου του νοσοκομείου «Παίδων Αγλαία Κυριακού», Χάρη Τομπούλογλου, ο οποίος είχε συλληφθεί επ' αυτοφώρω να παραλαμβάνει φάκελο με 25.000 ευρώ προκειμένου να μην κηρύξει «έκπτωτη» διαφημιστική εταιρία που είχε αναλάβει την προώθηση προγράμματος για την παιδική παχυσαρκία ζήτησε η εισαγγελέας της έδρας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

    Η εισαγγελέας της έδρας υποστήριξε πως δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ο κατηγορούμενος απαίτησε χρήματα και για το λόγο αυτό ζήτησε την ενοχή του Χάρη Τομπούλογλου και για τα τρία αδικήματα με τα οποία βαρύνεται, δηλαδή για το κακούργημα της απόπειρας εκβίασης κατ΄ επάγγελμα και κατά συνήθεια και τα πλημμελήματα της παθητικής δωροδοκίας και της παράνομης οπλοκατοχής.

    «Αποδείχθηκε χωρίς καμία αμφιβολία ότι ο Χάρης Τομπούλογλου ερχόμενος μέσω τρίτου ατόμου σε επαφή με την διαφημιστική εταιρεία προσπάθησε, επιχείρησε, απειλώντας να κηρύξει έκπτωτη την εταιρία να του καταβάλει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, αρχικά το πόσο των 30.000 ευρώ και στη συνέχεια των 25.000 ευρώ», τόνισε η εισαγγελέας. Άλλωστε, όπως είπε από τις καταθέσεις των μαρτύρων αλλά και από την απομαγνητοφώνηση της συνάντησης του Χάρη Τομπούλογλου με τον πρόεδρο εργαζομένων της Alpha Bank στις 24 Δεκεμβρίου 2013, Τάσο Γκιάτη και τις φράσεις που ανέφερε σε αυτήν (''δεν πιστεύω να μας έχει στήσει'', ''για σένα τι να κάνω'') δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ο κατηγορούμενος ζήτησε και έλαβε τα χρήματα αυτά.

    Η εισαγγελέας ζήτησε επίσης την ενοχή του, Χρήστου Τριαναταφύλλου, συνεργάτη του Χάρη Τομπούλογλου για τα αδικήματα της απλής συνέργειας στην απόπειρα εκβίασης και την παθητική δωροδοκία, καθώς και για αντίσταση κατά της αρχής και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

    Η εισαγγελέας επισήμανε ότι ο κατηγορούμενος λόγω της στενής συνεργασίας του με τον Χάρη Τομπούλογλου «ήξερε που πήγαινε και με ποιον πήγαινε». Αντίθετα, ζήτησε απαλλαγή του ιατρού, Στέφανου Μιχαλάτου, λόγω αμφιβολιών καθώς δεν προέκυψε από την ακροαματική διαδικασία πως είχε γνώση των ενεργειών του πρώτου κατηγορουμένου.

    Απολογούμενοι ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων και οι τρεις κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τα αδικήματα για τα οποία δικάζονται.

    Ο πρώην πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του νοσοκομείου έκανε λόγο για «πλεκτάνη» που στήθηκε σε βάρος του η οποία είχε ως αφετηρία το Πρωθυπουργικό γραφείο εκείνης της εποχής (σσ ήταν η περίοδος της Κυβέρνησης Σαμαρά). Όπως ανεφέρε χαρακτηριστικά ο κατηγορούμενος: «Εγώ δεν ήμουν του περιβάλλοντος Σαμαρά, ήμουν του περιβάλλοντος της Ντόρας, το λέω ευθέως!». Αυτός πάντως ο ισχυρισμός του προκάλεσε τις επόμενες ερωτήσεις τόσο της προέδρου όσο και της εισαγγελέως της έδρας ωστόσο ο κατηγορούμενος επέμενε στον ισχυρισμό ότι μπήκε στο «στόχαστρο» για πολιτικούς λόγους.

    Ο Χάρης Τομπούλογλου έκανε εκτενή αναφορά στη διαδρομή του τόσο στο πολιτικό στίβο όσο και στο διοικητικό συμβούλιο του Αγλαΐα Κυριακού. Για το «δώρο» των 25.000 ευρώ ανέφερε πως επρόκειτο για «χορηγία» που θα έδινε ο σύλλογος εργαζομένων της Alpha Bank στο νοσοκομείο.

    Τις κατηγορίες αρνήθηκαν και οι δύο άλλοι κατηγορούμενοι. Η απόφαση του Δικαστηρίου θα ανακοινωθεί τον Απρίλιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

«Σεβαστείτε για να σας σεβαστούν»

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.