ΠΛΑΤΩΝΑΣ : «Μια από τις τιμωρίες που δεν καταδέχεσαι να ασχοληθείς με την πολιτική, είναι ότι καταλήγεις να σε κυβερνούν οι κατώτεροί σου»
ΠΛΟΗΓΗΣΗ

Παπανδρέου Μαργαρίτα : Δικαστική δικαίωση στη διαμάχη με την εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΚΙΝΗΜΑ Δημοκρατών Σοσιαλιστών | Από το Γραφείο Τύπου και σχετικά με την καταδικαστική απόφαση εναντίον της εφημερίδας "Δημοκρατία", εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση :
19/06/2015 |

ΚΙΝΗΜΑ Δημοκρατών Σοσιαλιστών | Από το Γραφείο Τύπου και σχετικά με την καταδικαστική απόφαση εναντίον της εφημερίδας "Δημοκρατία", εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση :

Άλλος ένας μύθος στηριγμένος στο απόλυτο ψεύδος κατέπεσε. Και αυτός, με απόφαση της Δικαιοσύνης.

Κατόπιν αγωγής που άσκησε η Μαργαρίτα Παπανδρέου δια της πληρεξουσίας δικηγόρου Έλλης Ρούσσου για την αποκατάσταση της προσβολής της προσωπικότητάς της, μέσω δημοσιευμάτων της εφημερίδας ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, που την παρουσίαζαν στη λίστα Λαγκάρντ και κάτοχο λογαριασμού αστρονομικού ποσού, εκδόθηκε η 1653/2015 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών που καταδικάζει τους δημοσιογράφους και την εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ σε χρηματική αποκατάσταση της ηθικής της βλάβης, για το λόγο ότι παρουσίασαν ψευδή γεγονότα ως αληθή, προσβάλλοντας την τιμή και την υπόληψή της.

Ο ισχυρισμός Μέσων Ενημέρωσης και κάποιων πολιτικών παραγόντων περί της ύπαρξης λογαριασμού της Μαργαρίτας Παπανδρέου στη γνωστή ως λίστα Λαγκάρντ, αποδείχθηκε όχι απλώς ψευδής, αλλά και σκόπιμα αναπαραγόμενος από συγκεκριμένα ΜΜΕ και μάλιστα, εν γνώσει τους ότι το όνομα της Μαργαρίτας Παπανδρέου δεν υπήρχε στην περιβόητη λίστα, αφού αυτή είχε ήδη ανοίξει και ήταν γνωστά όλα τα ονόματα όταν αναπαρήγαγαν τη δήθεν είδηση - αθλιότητα.

Αυτό απεδέχθη το δικαστήριο το οποίο ασχολήθηκε με την υπόθεση της αγωγής που είχε καταθέσει η Μαργαρίτα Παπανδρέου, εναντίον της εφημερίδας "Δημοκρατία" και κάποιων δημοσιογράφων.

Η απόφαση του δικαστηρίου, που δικαιώνει τη Μαργαρίτα Παπανδρέου και αποτελεί κόλαφο για τους κοινούς συκοφάντες, δημοσιογράφους και πολιτικούς παράγοντες, που οικοδόμησαν την πιο άθλια εκστρατεία κατασυκοφάντησης για να παραχθούν κατασκευασμένα πολιτικά αποτελέσματα.

Μετά την καταδίκη, εδώ και καιρό, του κ. Καμμένου για τους ισχυρισμούς του περί των CDS - έστω και αν αυτή δεν ανεδείχθη δημοσίως τόσο, όσο οι ψευδείς ισχυρισμοί του κ. Καμμένου, έρχεται τώρα μια ακόμη απόφαση της Δικαιοσύνης, για να επιβεβαιώσει το πώς στήθηκε ένα άθλιο παιχνίδι προκειμένου να εκβιαστούν πολιτικές εξελίξεις.

Με δεδομένο ότι, δύο από τους μύθους που επικράτησαν στο δημόσιο διάλογο και συνέβαλαν ώστε να δρομολογηθούν εξελίξεις που καταλύουν κάθε έννοια κράτους δικαίου, αλλά και πλήττουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια με στόχο τη σπίλωση πολιτικών προσώπων, έχουν πλέον καταπέσει, τα ερωτήματα προκύπτουν αβίαστα:

Θα ζητήσουν συγνώμη;
Θα αποκαταστήσουν την αλήθεια και στο δημόσιο διάλογο;
Θα σταματήσουν επιτέλους την επιχείρηση παραγωγής λάσπης και αθλιοτήτων εναντίον των Παπανδρέου;

#tokinima #Παπανδρέου Μαργαρίτα #Λίστα Λαγκάρντ
ΔΙΑΔΩΣΕΤΟ
ΣΥΝΘΗΜΑ ΚΙΝΗΜΑτος

Archi Damos

ΚΙΝΗΜΑτίας : «Εις υγείαν των πρώην ΚΚΕδων που μαθήτευσαν στο ΠΑΣΟΚ και σήμερα παίρνουν το πτυχίο τους στα θρανία του ΣΥΡΙΖΑ με δάσκαλο τον Καμμένο Πάνο».

ΚΑΝΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ στο DISQUS, ΤΣΑΜΠΑ ΕΙΝΑΙ!: