ΠΛΑΤΩΝΑΣ : «Μια από τις τιμωρίες που δεν καταδέχεσαι να ασχοληθείς με την πολιτική, είναι ότι καταλήγεις να σε κυβερνούν οι κατώτεροί σου»
ΠΛΟΗΓΗΣΗ

Καμμένος Πάνος : Το σχέδιο για ΕΑΣ, ΕΛΒΟ, ΕΑΒ, Ναυπηγεία

Αλλάζει το θεσμικό πλαίσιο στην ελληνική αμυντική βιομηχανία η κυβέρνηση.
Του Κώστα Πουλακίδα, 26/10/2015 |

Αλλάζει το θεσμικό πλαίσιο στην ελληνική αμυντική βιομηχανία η κυβέρνηση.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος έχει καταρτίσει ειδικό σχεδιασμό για τις μεγάλες δημόσιες επιχειρήσεις (Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα, Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων, Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία, Ναυπηγεία) που δραστηριοποιούνται στους εξοπλισμούς.

Παραλαμβάνοντας ένα κατακερματισμένο σύστημα, ο Π. Καμμένος σχεδιάζει την ενοποίηση των εταιρειών σε μία! Ο στόχος δεν είναι να κλείσουν οι τρεις εταιρείες, αλλά να λειτουργήσουν υπό ένα πιο ενιαίο σύστημα διαχείρισης, αναπτύσσοντας συνέργειες και μειώνοντας τα λειτουργικά κόστη. Πηγές κοντά στον υπουργό Εθνικής Άμυνας επεσήμαναν ότι δεν θα καταργηθούν διοικήσεις, αλλά θα υπάρξει μία «ομπρέλα» κοινής λειτουργίας, ώστε να ανασυγκροτηθεί αυτό το κομμάτι της εθνικής οικονομίας.

Την διοίκηση της νέας εταιρείας μπορούν να αναλάβουν έμπειροι πρώην στρατιωτικοί, που γνωρίζουν εκ των έσω τις δυνατότητες της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας και τις ανάγκες της αγοράς όπλων, με δεδομένο ότι η πολιτική ηγεσία του Πενταγώνου είναι ανοικτή σε συνεργασία με όλα τα κράτη. Το σχέδιο θα παρουσιαστεί σύντομα στον πρωθυπουργό.

#huffingtonpost.gr #Καμμένος Πάνος #ΕΑΣ #ΕΑΒ #ΕΛΒΟ
ΔΙΑΔΩΣΕΤΟ
ΣΥΝΘΗΜΑ ΚΙΝΗΜΑτος

Archi Damos

ΚΙΝΗΜΑτίας : «Εις υγείαν των πρώην ΚΚΕδων που μαθήτευσαν στο ΠΑΣΟΚ και σήμερα παίρνουν το πτυχίο τους στα θρανία του ΣΥΡΙΖΑ με δάσκαλο τον Καμμένο Πάνο».

ΚΑΝΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ στο DISQUS, ΤΣΑΜΠΑ ΕΙΝΑΙ!: