ΠΛΑΤΩΝΑΣ : «Μια από τις τιμωρίες που δεν καταδέχεσαι να ασχοληθείς με την πολιτική, είναι ότι καταλήγεις να σε κυβερνούν οι κατώτεροί σου»
ΠΛΟΗΓΗΣΗ

Καψής Γιάννης : «Κουβεντιάζοντας με τον Ανδρέα» [Βιβλίο]

Το νέο βιβλίο του πρώην υπουργού των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Καψή, με τίτλο «Κουβεντιάζοντας με τον Ανδρέα», αποκαλύπτει τις άγνωστες πτυχές της πολιτικής πορείας του Ανδρέα Παπανδρέου και εστιάζει στην υπόθεση της δίκης του στο Ειδικό Δικαστήριο.
26/04/2013 | 

Το νέο βιβλίο του πρώην υπουργού των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Καψή, με τίτλο «Κουβεντιάζοντας με τον Ανδρέα», αποκαλύπτει τις άγνωστες πτυχές της πολιτικής πορείας του Ανδρέα Παπανδρέου και εστιάζει στην υπόθεση της δίκης του στο Ειδικό Δικαστήριο.

Μιλώντας στον δημοσιογράφο Γιάννη Κοτάκη στην εκπομπή «Η άλλη όψη», η οποία θα προβληθεί στη ΝΕΤ το απόγευμα της Παρασκευής 26 Απριλίου, ο συγγραφέας και πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Καψής αναφέρεται σε μια άγνωστη σελίδα της βεντέτας μεταξύ του Ανδρέα Παπανδρέου και του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και η οποία κατέληξε στο Ειδικό Δικαστήριο για το σκάνδαλο Κοσκωτά.

«Ο Μητσοτάκης έσωσε τον Αντρέα δύο φορές από βίαιη προσαγωγή στο Ειδικό Δικαστήριο, την οποία είχε διατάξει ο Βασίλης Κόκκικος» αναφέρει ο κ. Καψής στην εκπομπή.

Ας σημειωθεί ότι ο Βασίλης Κόκκινος ήταν πρόεδρος του ειδικού δικαστηρίου που δίκασε και αθώωσε τον πρωθυπουργό Ανδρέα Παπανδρέου, ο οποίος αρνήθηκε να εμφανιστεί στη δίκη, την οποία κατήγγειλε ως γελοίο πολιτικό θέατρο.

Τι είπε ο Κόκκινος στον Ψυχάρη

Ο κ. Καψής αποκαλύπτει κι άλλη μια πτυχή της πολύκροτης υπόθεσης και αναφέρεται για πρώτη φορά σε μια άγνωστη συνομιλία του Βασίλη Κόκκινου με τον εκδότη Σταύρο Ψυχάρη:

«Δεν θα τον καταδικάσουμε τον Αντρέα, θα τον αθωώσουμε με 7-6 για να του μείνει η ρετσινιά» φέρεται να είπε ο κ. Κόκκινος.

*****

"Μισοξαπλωµένος στα µαξιλάρια του. Ανέπνεε µε δυσκολία. Το βλέµµα καρφωµένο στο άπειρο. Τι να έβλεπε; Είχα ακουµπήσει άθελά µου το χέρι µου στα σκεπάσµατα. Κάποια στιγµή µού το έσφιξε µε το δικό του χέρι.
Ανατρίχιασα. Έκαιγε από τον πυρετό. Ένιωθα τα κόκαλα του χεριού που τα είχε εγκαταλείψει η σάρκα.
- Πες µου, πώς πάνε τα εθνικά µας προβλήµατα; 
Αναστατώθηκα. Η φωνή του έφερε στη σκέψη την κραυγή "Η Ελλάδα στους Έλληνες". Πού βρήκε τη δύναµη; Το βλέµµα του αγριεµένο. Έβλεπε τον Χάροντα και αντιστέκοντάν του. 

- Πρόεδρε, άφησέ τα αυτά. Να σου περάσει ο πυρετός και θα τα ξαναπούµε. 
- Πες µου τώρα... Θέλω να µάθω... 
Είχα ζαρώσει δίπλα του. Στα λόγια του στυλώθηκα. Το µεγαλείο ενός ανθρώπου, που βλέποντας το τέλος να πλησιάζει, σκέψη άλλη δεν είχε παρά την Ελλάδα, µε είχε συνεπάρει. 
- Τρέχα... ο πρόεδρος... 
Κι ο αδηφάγος δηµοσιογράφος: 
- Πείτε µας δυο λόγια... Τι αισθάνεστε που έφυγε ο πρόεδρος; 
Ένας λυγµός. Ένας βαθύς λυγµός. Δεν έχει ακόµη κοπάσει...
- Όταν τόσοι πολλοί προσπαθούν να τον σφετερισθούν, να τον αντιγράψουν, αγνοώντας ότι ο Ανδρέας διδάσκει, αλλά δεν αντιγράφεται. Και τα θλιβερά κακέκτυπα αποτελούν τη χειρότερη υπηρεσία για την αξιολόγηση της πολιτικής υποθήκης του.
- Όταν άλλοι προσπαθούν να τον αµαυρώσουν, προσφέροντας την πιο µεγάλη υπηρεσία, µιας και η µεγαλοσύνη των µεγάλων µετριέται στη σκιά τους, όπως λέει κι ο ποιητής.
- Όταν έχει έλθει η στιγµή να λεχθούν και τα απόρρητα, αν όχι όλα, αρκετά, ώστε ο ιστορικός του µέλλοντος να φθάσει κοντά στην αλήθεια...
Τότε και η πιο µικρή λεπτοµέρεια έχει τεράστια σηµασία."
 ***** 
ΔΙΑΔΩΣΕΤΟ
ΣΥΝΘΗΜΑ ΚΙΝΗΜΑτος

Archi Damos

ΚΙΝΗΜΑτίας : «Εις υγείαν των πρώην ΚΚΕδων που μαθήτευσαν στο ΠΑΣΟΚ και σήμερα παίρνουν το πτυχίο τους στα θρανία του ΣΥΡΙΖΑ με δάσκαλο τον Καμμένο Πάνο».

ΚΑΝΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ στο DISQUS, ΤΣΑΜΠΑ ΕΙΝΑΙ!:

0 ΣΧΟΛΙΑ:

«Σεβαστείτε για να σας σεβαστούν»

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.