ΠΛΑΤΩΝΑΣ : «Μια από τις τιμωρίες που δεν καταδέχεσαι να ασχοληθείς με την πολιτική, είναι ότι καταλήγεις να σε κυβερνούν οι κατώτεροί σου»
ΠΛΟΗΓΗΣΗ

Μπακογιάννη Ντόρα : «Δεν είχε εναλλακτική πρόταση ο Σαμαράς, διάλεξε το λαϊκισμό»

Ως επιλογή του δύσκολου δρόμου της ευθύνης, αντί του βολικού δρόμου της σιωπής, παρουσίασε η Ντόρα Μπακογιάννη την απόφαση να υπερψηφίσει επί της αρχής το νομοσχέδιο για την ενεργοποίηση των μέτρων, πράξη που την οδήγησε εκτός Νέας Δημοκρατίας.
06/05/2010 |

Ως επιλογή του δύσκολου δρόμου της ευθύνης, αντί του βολικού δρόμου της σιωπής, παρουσίασε η Ντόρα Μπακογιάννη την απόφαση να υπερψηφίσει επί της αρχής το νομοσχέδιο για την ενεργοποίηση των μέτρων, πράξη που την οδήγησε εκτός Νέας Δημοκρατίας. Γνωστοποίησε ότι θα παραμείνει στο Κοινοβούλιο, ως ανεξάρτητη βουλευτής. 

Η Ντόρα Μπακογιάννη έδωσε στη δημοσιότητα γραπτή δήλωση, έκτασης δυόμισι σελίδων, με την οποία αφήνει αιχμές για αυταρχική και επιζήμια για τον τόπο συμπεριφορά του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας. Αναφέρει ότι με προσωπική του απόφαση δεν έφερε προς συζήτηση στα συλλογικά όργανα του κόμματος πρότασή της, με την οποία ζητούσε η Ν.Δ. να ψηφίσει επί της αρχής υπέρ του νομοσχεδίου και να καταψηφίσει όσα άρθρα θεωρεί άδικα και αναποτελεσματικά.

"Πήρε την απόφαση αυτή χωρίς να έχει να προτείνει μια σοβαρή και αξιόπιστη εναλλακτική λύση για το πώς θα βρούμε χρήματα και θα αποφύγουμε τη χρεοκοπία", υπογραμμίζει. "Την πήρε επενδύοντας ίσως στο ρεύμα που δημιουργεί η δικαιολογημένη λαϊκή αγανάκτηση για τις θυσίες που καλούνται να κάνουν οι πολίτες", προσθέτει, για να καταλήξει: " Οι υπεύθυνες ηγεσίες όμως, πρέπει να βρίσκουν το θάρρος να πηγαίνουν κάποιες φορές κόντρα στο ρεύμα".

Παράλληλα, η Ντόρα Μπακογιάννη σημειώνει ότι η προσφυγή στον μηχανισμό στήριξης ήταν μονόδρομος, από τη στιγμή που κανείς άλλος δεν δανείζει την Ελλάδα. "Έτσι έχουν τα πράγματα και κανείς από τον πολιτικό κόσμο δεν δικαιούται να μην καταλαβαίνει και κυρίως να κάνει πως δεν καταλαβαίνει", τονίζει.

Εκτιμά ότι εξαιτίας της έλλειψης καθαρής στάσης από την αξιωματική αντιπολίτευση είναι πολύ πιθανό τα μέτρα να μην εφαρμοστούν αποτελεσματικά.

Η πρώην υπουργός ασκεί έντονη κριτική στην κυβέρνηση Καραμανλή, κάνοντας λόγο για "σοβαρά λάθη, η αδράνεια και οι παραλείψεις".

"Στη Νέα Δημοκρατία δεν δείχνουμε να έχουμε μάθει από τα λάθη μας. Η λογική του λαϊκισμού και των μικροπολιτικών υπολογισμών που κατέστρεψε την κυβέρνηση μας και μας έφερε σήμερα εδώ καθοδηγεί και τώρα τις επιλογές μας. Λυπάμαι αλλά αυτόν τον κατήφορο δεν μπορώ να τον ακολουθήσω", υπογραμμίζει.

Όσον αφορά στις ευθύνες της κυβέρνησης Παπανδρέου, δηλώνει ότι "η εγκληματική καθυστέρηση και οι επιπολαιότητες της παρούσας κυβέρνησης, επιδείνωσαν ακόμα περισσότερο το πρόβλημα".

Εκφράζει λύπη για την απόφαση του Αντώνη Σαμαρά, λέγοντας ότι έβαλε το στενό μικροκομματικό συμφέρον υπεράνω της υποχρέωσης όλων μας να υπηρετούμε τον λαό και την χώρα.

Τέλος, εκφράζει το σεβασμό της για τους ψηφοφόρους της Ν.Δ.

Σημειώνεται ότι ο Αντώνης Σαμαράς γνωστοποίησε με επιστολή του προς το προεδρείο της Βουλής ότι η Ντόρα Μπακογιάννη διαγράφεται από την κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, ενώ την οριστική διαγραφή της από μέλος της Νέας Δημοκρατίας αποφάσισε ομόφωνα η Επιτροπή Δεοντολογίας, μετά από αίτημα του κ. Σαμαρά.
ΔΙΑΔΩΣΕΤΟ
ΣΥΝΘΗΜΑ ΚΙΝΗΜΑτος

Archi Damos

ΚΙΝΗΜΑτίας : «Εις υγείαν των πρώην ΚΚΕδων που μαθήτευσαν στο ΠΑΣΟΚ και σήμερα παίρνουν το πτυχίο τους στα θρανία του ΣΥΡΙΖΑ με δάσκαλο τον Καμμένο Πάνο».

ΚΑΝΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ στο DISQUS, ΤΣΑΜΠΑ ΕΙΝΑΙ!:

0 ΣΧΟΛΙΑ:

«Σεβαστείτε για να σας σεβαστούν»

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.