ΠΛΑΤΩΝΑΣ : «Μια από τις τιμωρίες που δεν καταδέχεσαι να ασχοληθείς με την πολιτική, είναι ότι καταλήγεις να σε κυβερνούν οι κατώτεροί σου»
ΠΛΟΗΓΗΣΗ

Σαμαράς Αντώνης : «Ο Μητσοτάκης είναι ο αρχιερέας της διαπλοκής»

Διαστάσεις πολιτικού θρίλερ λαμβάνει πλέον η κόντρα που ξέσπασε ανάμεσα στον επίτιμο πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, και τον πρόεδρο της Πολιτικής Άνοιξης, Αντώνη Σαμαρά, με αφορμή τη συνέντευξη του πρώτου στο ένθετο περιοδικό της εφημερίδας "Το Βήμα της Κυριακής", ΒΗΜΑgazino
16/10/2000 | 

Διαστάσεις πολιτικού θρίλερ λαμβάνει πλέον η κόντρα που ξέσπασε ανάμεσα στον επίτιμο πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, και τον πρόεδρο της Πολιτικής Άνοιξης, Αντώνη Σαμαρά, με αφορμή τη συνέντευξη του πρώτου στο ένθετο περιοδικό της εφημερίδας "Το Βήμα της Κυριακής", ΒΗΜΑgazino. 

Στην επίμαχη συνέντευξη, ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε ότι ο πρόεδρος της Πολιτικής Ανοιξης εξαγοράστηκε από το ΠΑΣΟΚ και έριξε την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Ο ισχυρισμός αυτός προκάλεσε την έντονη αντίδραση του κ. Σαμαρά, ο οποίος σήμερα, Δευτέρα, χαρακτήρισε τον επίτιμο πρόεδρο της ΝΔ «αρχιερέα της διαπλοκής» που τον συκοφαντεί «κατ'επάγγελμα» κάτω από την ομπρέλα της ασυλίας του.

«Είναι πολιτική ανανδρία ο αρχιερέας της διαπλοκής με την ομπρέλα της ασυλίας να ισχυρίζεται ότι τάχα εξαγοράστηκα από συμφέροντα για να ρίξω την κυβέρνησή του» δήλωσε ο κ. Σαμαράς έξω από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, όπου σήμερα κατέθεσε μήνυση εναντίον του κ. Μητσοτάκη για συκοφαντική δυσφήμηση μέσω του Τύπου. «Ενώ γνωρίζει καλά ότι ο λόγος που με συκοφαντεί κατ επάγγελμα είναι γιατί το 1993 υπερασπίστηκα τον πατριωτικό χαρακτήρα μιας ιστορικής παράταξης» προσέθεσε.

Ο πρόεδρος της Πολιτικής Άνοιξης, ο οποίος το 1993 διετέλεσε υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης Μητσοτάκη, χαρακτήρισε τους ισχυρισμούς του επίτιμου προέδρου της ΝΔ ψευδείς επικαλούμενος δημόσια δήλωση του τελευταίου.

«Θα πω μόνο δύο πράγματα, πέρα από το κεφάλαιο ψηφιακά, Ξυστό και λοιπές αμαρτίες Μητσοτάκη, για τα οποία είτε μίλησα είτε δεν έχω μιλήσει ακόμα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς, για να προσθέσει: «Πρώτον: τα όσα υποστηρίζει ο κ. Μητσοτάκης έχουν ήδη κριθεί από τα δικαστήρια ως ψέματα. Αυτό συνέβη όταν ο κ. Μητσοτάκης έδωσε μια συνέντευξη - ποταμό στο δημοσιογράφο κ. Μασαβέτα, που την εξέδωσε ως βιβλίο με τίτλο "Ανατρέψτε το Μητσοτάκη".

Ακόμα και ο Μασαβέτας υποχρεώθηκε στο Εφετείο Αθηνών το 1998 - αφού πρωτοδίκως είχε φάει δέκα μήνες φυλάκιση - να ανακαλέσει δημοσίως όλα όσα έγραψε περί δήθεν τότε εξαγοράς του κ. Συμπιλίδη. Και δεύτερον: ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης έχει παραδεχθεί σε συνέντευξη πέρυσι το Μάιο, που σήμερα θέλει να την ξεχνάει, ότι ο ίδιος έριξε την κυβέρνησή του το 1993 για να πάει σε εκλογές, ενώ έχοντας 150 βουλευτές μπορούσε από το Σύνταγμα να εξαντλήσει την κυβέρνησή του».

Ο κ. Σαμαράς κάλεσε τον επίτιμο πρόεδρο της ΝΔ να ζητήσει ο ίδιος την άρση της ασυλίας του, «για να μπορεί να υπερασπιστεί ενώπιον της Δικαιοσύνης τους συκοφαντικούς ισχυρισμούς του». Προειδοποίησε δε ότι εάν αυτό δεν γίνει, προτίθεται να καταθέσει αγωγή, ώστε τελικά να μην μπορέσει να αποφύγει την κρίση της Δικαιοσύνης αλλά και της ιστορίας.

Τέλος, ο κ. Σαμαράς, απαντώντας σε ερώτηση για τη σημερινή δήλωση του κ. Μητσοτάκη ότι πέρασαν επτά χρόνια για να ευαισθητοποιηθεί, ανέφερε ότι ουδέποτε στο παρελθόν τόλμησε κανείς να πει εις βάρος του πως εξαγοράστηκε. «Μια φορά το είπε ο φίλος του ο δημοσιογράφος και, όπως είπα, καταδικάστηκε» σχολίασε, και κατέληξε: «Για να μη σας θυμίσω τις παραλλαγές του, ότι πότε τον έριξε ο Αλαφούζος, πότε ο Κόκκαλης, πότε ο Βούδας. Θα υποχρεωθεί να έρθει στη Δικαιοσύνη ο κ. Μητσοτάκης. Σε θέματα τιμής, δεν καταλαβαίνω τίποτε.»

#Μητσοτάκης Κωνσταντίνος #Σαμαράς Αντώνης #Newsroom ΔΟΛ
ΔΙΑΔΩΣΕΤΟ
ΣΥΝΘΗΜΑ ΚΙΝΗΜΑτος

Archi Damos

ΚΙΝΗΜΑτίας : «Εις υγείαν των πρώην ΚΚΕδων που μαθήτευσαν στο ΠΑΣΟΚ και σήμερα παίρνουν το πτυχίο τους στα θρανία του ΣΥΡΙΖΑ με δάσκαλο τον Καμμένο Πάνο».

ΚΑΝΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ στο DISQUS, ΤΣΑΜΠΑ ΕΙΝΑΙ!: