ΠΛΑΤΩΝΑΣ : «Μια από τις τιμωρίες που δεν καταδέχεσαι να ασχοληθείς με την πολιτική, είναι ότι καταλήγεις να σε κυβερνούν οι κατώτεροί σου»
ΠΛΟΗΓΗΣΗ

ΣΔΟΕ : Ψάχνει Άκη, Γιάννο, Σπήλιο

Με αρχή του το… «follow the money», δηλαδή «ακολούθησε το χρήμα», η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έχει αποφασίσει να διερευνήσει τι συνέβη «κρυφά και φανερά» την προηγούμενη δεκαετία στον σκοτεινό κόσμο των στρατιωτικών εξοπλισμών.
Πού πήγαν τα λεφτά; 

23/05/2010 | Με αρχή του το… «follow the money», δηλαδή «ακολούθησε το χρήμα», η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έχει αποφασίσει να διερευνήσει τι συνέβη «κρυφά και φανερά» την προηγούμενη δεκαετία στον σκοτεινό κόσμο των στρατιωτικών εξοπλισμών.

Μόνο την περίοδο από το 2000 μέχρι το 2007 οι Έλληνες φορολογούμενοι κατέβαλαν περίπου 16 δισεκατομμύρια ευρώ για την αγορά όπλων.

Σήμερα, πολλές από τις συμβάσεις αυτές αποτελούν αντικείμενο δικαστικής έρευνας. Από τις πιο τρανταχτές είναι η περίπτωση των γερμανικών υποβρυχίων. Σύμφωνα με όσα έχουν αποκαλυφθεί από τη γερμανική Δικαιοσύνη, οι κατασκευάστριες εταιρείες κατέβαλαν μίζες τουλάχιστον 80 εκατ. ευρώ για να λάβουν το αυτοκρατορικό συμβόλαιο που σήμερα υπερβαίνει τα 2 δισ. ευρώ.

Οι «Ράμπο» του ΣΔΟΕ έχουν πλέον το πράσινο φως να ελέγξουν τους πρώην υπουργούς Εθνικής Αμυνας του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. κυρίους Άκη Τσοχατζόπουλο (από τα τέλη του 1996 μέχρι τον Οκτώβριο του 2001), Γιάννο Παπαντωνίου (από το 2001 μέχρι τον Μάρτιο του 2004), Σπήλιο Σπηλιωτόπουλο (από το 2004 μέχρι τον Φεβρουάριο του 2006).

Ωστόσο, ο έλεγχος δεν θα σταματήσει στους πρώην πολιτικούς προϊστάμενους του Πενταγώνου. Στο μικροσκόπιο θα μπουν επίσης οι επιτελάρχες και οι γενικοί διευθυντές Εξοπλισμών των τεσσάρων πρώην υπουργών, δηλαδή οι κύριοι Γιάννης Σμπώκος, Αντώνης Κάντας, Γιώργος Κολίρης, Σπύρος Τραυλός, Γιώργος Ζορμπάς και Βαγγέλης Βασιλάκος. Στο στόχαστρο μπαίνουν εκατοντάδες αξιωματικοί του Στρατού, του Ναυτικού και της Αεροπορίας, οι οποίοι ως μέλη επιτροπών έδωσαν το πράσινο φως για την προμήθεια των συγκεκριμένων αμυντικών συστημάτων.
ΔΙΑΔΩΣΕΤΟ
ΣΥΝΘΗΜΑ ΚΙΝΗΜΑτος

Archi Damos

ΚΙΝΗΜΑτίας : «Εις υγείαν των πρώην ΚΚΕδων που μαθήτευσαν στο ΠΑΣΟΚ και σήμερα παίρνουν το πτυχίο τους στα θρανία του ΣΥΡΙΖΑ με δάσκαλο τον Καμμένο Πάνο».

ΚΑΝΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ στο DISQUS, ΤΣΑΜΠΑ ΕΙΝΑΙ!:

0 ΣΧΟΛΙΑ:

«Σεβαστείτε για να σας σεβαστούν»

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.