ΠΛΑΤΩΝΑΣ : «Μια από τις τιμωρίες που δεν καταδέχεσαι να ασχοληθείς με την πολιτική, είναι ότι καταλήγεις να σε κυβερνούν οι κατώτεροί σου»
ΠΛΟΗΓΗΣΗ

Τσίπρας Αλέξης : «Πρόσεξε μην γίνεις...Ολαντρέου»

Στην "αντεπίθεση" πέρασε ο Αλέξης Τσίπρας, σχολιάζοντας, σε συνέντευξη Τύπου στο Παρίσι, την άρνηση του νέου προέδρου της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, να συναντηθεί μαζί του.
22/05/2012 | 

Στην "αντεπίθεση" πέρασε ο Αλέξης Τσίπρας, σχολιάζοντας, σε συνέντευξη Τύπου στο Παρίσι, την άρνηση του νέου προέδρου της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, να συναντηθεί μαζί του.

Ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι είναι δικαίωμα του κ. Ολάντ να δέχεται με βάσει το Πρωτόκολλο να συναντήσει αρχηγούς κρατών, αλλά θα πρέπει και ο ίδιος να γνωρίζει ότι πολύ γρήγορα θα κληθεί να απαντήσει σε κρίσιμα ερωτήματα και κυρίως, εάν αυτά που έλεγε προεκλογικά, ισχύουν και μετεκλογικά.

"Διότι εάν ο γαλλικός λαός έστειλε τον Νικολά Σαρκοζί να κάνει διακοπές στο Μαρόκο, τον έστειλε όχι για να αντικατασταθεί από κάποιον που κάνει την ίδια πολιτική, αλλά από κάποιον που θα την αλλάξει" είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Και συμπλήρωσε με νόημα: "Ο Φρανσουά Ολάντ γνωρίζει ότι δεν πρέπει να αθετήσει τις υποσχέσεις του, διαφορετικά θα γίνει ένας "Ολαντρέου" και θα κινδυνεύει να έχει την εξέλιξη που είχαμε και στην Ελλάδα".

Στη συνέντευξη Τύπου, από κοινού με τον προέδρο της Ευρωπαϊκής Αριστεράς και γενικό γραμματέα του Κομμουνιστικού Κόμματος Γαλλίας, Πιερ Λοράν, και του επικεφαλής του γαλλικού Αριστερού Μετώπου στις προεδρικές εκλογές, Ζαν Λικ Μελανσόν, ο κ. Τσίπρας δέχτηκε «καταιγισμό» ερωτήσεων για το πολιτικό τοπίο στην Ελλάδα μετά τις εκλογέςς της 6ης Μαΐου, την επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου και το δημοψήφισμα που ζήτησε η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ.

Μεταξύ άλλων, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι "το Μνημόνιο οδηγεί την Ελλάδα στην καταστροφή». "Το Μνημόνιο είναι κόλαση και δεν μπορεί να τεθεί υπό επαναδιαπραγμάτευση" σχολίασε και επανέλαβε πως "η κυρία Μέρκελ πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι είναι ισότιμη εταίρος στην ΕΕ, η οποία δεν έχει ενοικιαστές ούτε ιδιοκτήτες".

"Δεν ξέρω αν φοβίσαμε την Ευρώπη, αλλά μάλλον την ξαφνιάσαμε απ’ ό,τι φαίνεται από την παρουσία σας εδώ σήμερα και ίσως αυτός να είναι ένας από τους στόχους μας: να αναγκάσουμε τις ευρωπαϊκές ηγεσίες να δουν το πρόβλημα" σημείωσε ο κ. Τσίπρας.

Επανέλαβε πως η κρίση του χρέους δεν είναι ένα ελληνικό πρόβλημα, αλλά "αφορά όλους τους λαούς της Ευρώπης και συνεπώς πρέπει να αναζητήσουν μια κοινή ευρωπαϊκή λύση σ’ ένα κοινό ευρωπαϊκό πρόβλημα: να τους αναγκάσουμε να συνειδητοποιήσουν ότι κανένας λαός, πουθενά στον κόσμο, πόσο δε μάλλον στην Ευρώπη, δεν μπορεί να οδηγείται εθελοντικά στην αυτοκτονία, γιατί αυτό που συντελείται δυο χρόνια τώρα στην Ελλάδα είναι μια υποβοηθούμενη, στο όνομα μάλιστα της αλληλεγγύης, αυτοκτονία του ελληνικού λαού".

Μάλιστα, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε πως "αυτό που συνέβη και συμβαίνει στην Ελλάδα δεν είναι απλά ένα πρόγραμμα λιτότητας, είναι ένα ευρωπαϊκό πείραμα εφαρμογής νεοφιλελεύθερων πολιτικών σοκ, που έχει οδηγήσει τη χώρα μπροστά σε μια πρωτοφανή, ανθρωπιστικών διαστάσεων κρίση".

Ο κ. Τσίπρας πρόσθεσε πως "στην Ελλάδα δίνουμε έναν αγώνα και για λογαριασμό των Γάλλων και των Γερμανών και όλων των ευρωπαϊκών λαών, διότι, αν το πείραμα συνεχιστεί στην Ελλάδα, θα εξαχθεί και σ’ όλες τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες και γιατί ο πόλεμος που βιώνουμε στην Ευρώπη δεν είναι ανάμεσα στα έθνη και στους λαούς, αλλά από τη μια μεριά έχει τις δυνάμεις της εργασίας και από την άλλη μεριά έχει αυτό το αόρατο χρηματοπιστωτικό κεφάλαιο, τις δυνάμεις των αγορών, τους τραπεζίτες, τους κεφαλαιοκράτες".

Παράλληλα, εξέφρασε την εκτίμηση πως "ο ελληνικός λαός είναι έτοιμος να κάνει ένα μεγάλο βήμα για να ολοκληρώσει τη νίκη του, να ολοκληρώσει μια μεγάλη ανατροπή στην Ελλάδα, δίνοντας και στέλνοντας και ένα μήνυμα ελπίδας σε όλη την Ευρώπη, να στείλει στα αζήτητα της ιστορίας το Μνημόνιο της λιτότητας και της καταστροφής και να αναζητήσει από κοινού με τους ευρωπαϊκούς λαούς μια προοπτική επανίδρυσης της Ευρώπης σε μια νέα βάση, που θα έχει σαν βασικό συστατικό την κοινωνική συνοχή και την αλληλεγγύη".

Ο κ. Τσίπρας μίλησε για άνεμο αλλαγής που φυσάει στην Ευρώπη, κάτι που, όπως είπε, φαίνεται και από το γεγονός ότι όλα όσα μέχρι χθες μας έλεγαν ότι δεν γίνονται, σήμερα είναι αναγκασμένοι να τα συζητήσουν. "Και είναι αναγκασμένοι να τα συζητήσουν όλα και θα τα συζητήσουν όλα και θα τα αποδεχθούν όλα στο τέλος, διότι ο δικός τους εκβιασμός είναι πολύ πιο αδύναμος από τον πραγματικό τρομοκρατικό εκβιασμό, από την πιθανότητα μιας συνολικής διάλυσης του ευρώ και της Ευρώπης και της ευρωπαϊκής συνοχής".

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε την εκτίμηση πως "στις 17 Ιουνίου οι δυνάμεις της ελπίδας στην Ελλάδα θα κερδίσουν τις δυνάμεις του τρόμου και του φόβου και η Αριστερά θα πετύχει μια σημαντική ιστορική νίκη απέναντι στον ομοϊδεάτη του κ. Σαρκοζί, στον κ. Σαμαρά, που αποτελεί μια ιμιτασιόν εκδοχή του κ. Σαρκοζί στην Ελλάδα. Και πιστεύουμε ότι αυτή η νίκη θα αποτελέσει την αρχή σημαντικών ανακατατάξεων και εξελίξεων σε όλη την Ευρώπη προς όφελος όλων των ευρωπαϊκών λαών".
ΔΙΑΔΩΣΕΤΟ
ΣΥΝΘΗΜΑ ΚΙΝΗΜΑτος

Archi Damos

ΚΙΝΗΜΑτίας : «Εις υγείαν των πρώην ΚΚΕδων που μαθήτευσαν στο ΠΑΣΟΚ και σήμερα παίρνουν το πτυχίο τους στα θρανία του ΣΥΡΙΖΑ με δάσκαλο τον Καμμένο Πάνο».

ΚΑΝΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ στο DISQUS, ΤΣΑΜΠΑ ΕΙΝΑΙ!:

0 ΣΧΟΛΙΑ:

«Σεβαστείτε για να σας σεβαστούν»

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.