ΠΛΑΤΩΝΑΣ : «Μια από τις τιμωρίες που δεν καταδέχεσαι να ασχοληθείς με την πολιτική, είναι ότι καταλήγεις να σε κυβερνούν οι κατώτεροί σου»
ΠΛΟΗΓΗΣΗ

Αλήθειες με αφορμή την «υπόθεση Παπαθανασίου»

ΚΙΝΗΜΑ Δημοκρατών Σοσιαλιστών - Από το Γραφείο Τύπου, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
04/09/2016 | 

ΚΙΝΗΜΑ Δημοκρατών Σοσιαλιστών - Από το Γραφείο Τύπου, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Η υπόθεση Παπαθανασίου, είναι αυτή που δεν έχει δει καμία εισαγγελική αρχή στα επτά χρόνια της Ελληνικής κρίσης, παρά:

– την διαπιστωμένη λαθροχειρία (απάτη) στα στατιστικά στοιχεία της χώρας, από τον πιο επίσημο φορέα της χώρας (ΕΛΣΤΑΤ) και της Ευρώπης (Eurostat),

– την σχετική Έκθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου,

– την Έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου,

– την Επιστημονική Επιτροπή της Βουλής,

– τα στοιχεία του Υπουργείου Οικονομικών σε κάθε προϋπολογισμό από το 2010 μέχρι σήμερα,

– τις σχετικές δηλώσεις Ελλήνων και ξένων αξιωματούχων με ειδικό βάρος θέσης ή επιστημονικής γνώσης, όπως και

– τα αποτυπωμένα και γνωστά αποτελέσματα, δηλαδή την υπαγωγή της χώρας στο πρώτο μνημόνιο, προκειμένου να αποφύγει την άτακτη χρεοκοπία.

Η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία Ελλάδος (ΕΣΥΕ) λειτουργούσε ως Γραμματεία του ΥΠΟΙΚ, υπό την εποπτεία του κ. Παπαθανασίου το διάστημα της μεγάλης απάτης. Της απάτης που κορυφώθηκε όταν απέστειλαν επίσημο έγγραφο του Ελληνικού κράτους, προβλέποντας τον τριπλασιασμό του ελλείμματος, από το 2% του προϋπολογισμού που είχαν καταθέσει, στο 6%, την ώρα που ήδη ήταν στο 9%, και κατέληξε στο επταπλάσιο (15,3%) στο τέλος του χρόνου, όπως μάθαμε ένα χρόνο αργότερα, στα τέλη του 2010.

Ο κ. Παπαθανασίου, αυτά θυμάται, αυτά ξέρει και κρίνοντας με βάση τις δικές του εμπειρίες χειραγώγησης των αριθμών, με λογικά άλματα και την ευκολία «χαρτοπετσέτας» επί της οποίας παρουσίασε στην κ. Λαγκάρντ τα μέτρα που θα έπαιρνε η κυβέρνηση της ΝΔ, πιστεύει πως όσοι ακολούθησαν έκαναν τα ίδια.

Προς πληροφόρηση του, λοιπόν, του ιδίου όσο και του Εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας που ακόμα δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την αλήθεια κατάματα και να την ομολογήσει στον Ελληνικό λαό:

1. Η κυβέρνηση Παπανδρέου, έχοντας κάνει μία πρώτη καταγραφή του χάους που παρέλαβε από τον Υπουργό Παπαθανασίου, ο οποίος ξήλωσε μέχρι και τον υπηρεσιακό υπολογιστή φεύγοντας, πέρα από σκληρούς δίσκους και στοιχεία, κατέθεσε σε λίγες εβδομάδες έναν προϋπολογισμό (20/11/2009), που περιέγραφε μέτρα για μείωση του ελλείμματος κατά 3,6 ποσοστιαίες μονάδες του ΑΕΠ. Πριν το Μνημόνιο. Αν δεν το θυμάται ο ίδιος, ας συμβουλευτεί τους συνδικαλιστές συναδέλφους του της ΝΔ που ξεκίνησαν ανένδοτο για την «αναλγησία» της κυβέρνησης.

Σημ: τα «μέτρα» Καραμανλή, δεν έφταναν ούτε το 1% και θα ξεκινούσαν κάποια στιγμή μέσα στο 2010, ακολουθώντας το λαμπρό δόγμα του «άσ’ το γι’ αργότερα». Με αυτά θα γλιτώναμε το μνημόνιο; Με 1% μέτρα, μήνες μετά;

2. Η κυβέρνηση Παπανδρέου εξοικονόμησε 1 δισ. ευρώ καθαρά, πέρα από τα 500 εκ που διέθεσε για το επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης, με την έκτακτη φορολόγηση κερδοφόρων επιχειρήσεων, από την κατάργηση της απόσυρσης αυτοκινήτων, την αύξηση των τελών κυκλοφορίας που πήγαν να βοηθήσουν τον προϋπολογισμό, προσπαθώντας να βάλει φρένο στην κατρακύλα που κληρονόμησε από την κυβέρνηση της στατιστικής απάτης.

3. Η κυβέρνηση Παπανδρέου, κατάφερε να περισώσει ό,τι είχε απομείνει από την αξιοπιστία της χώρας, να πείσει άπαντες πως οι μέρες των απατεώνων ανήκουν στο παρελθόν και έτσι δημιούργησε με τους εταίρους το μηχανισμό στήριξης, για να συνεχίσουν να υπάρχουν τρόφιμα στην αγορά, μισθοί και συντάξεις στα ταμεία και φάρμακα στα ράφια, αντί να οδηγήσει τη χώρα στην χρεοκοπία όπως πρότειναν τότε οι νεόκοποι αντικαπιταλιστές του ΣΥΡΙΖΑ.

4. Η κυβέρνηση Παπανδρέου, σε συνέχεια των ανωτέρω, ίδρυσε την Ανεξάρτητη Στατιστική Αρχή, την ΕΛΣΤΑΤ, η οποία, κ. Παπαθανασίου, δεν μπορεί να δεχτεί καμία πολιτική παρέμβαση. Όσα ξέρατε, όσα κάνατε, τελειώσαν εκεί. Το νέο ξεκίνημα, της διαφάνειας και αξιοπιστίας, πιστοποιήθηκε διεθνώς από τα αρμόδια ευρωπαϊκά όργανα και αυτό επέτρεψε στον σημερινό πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ να δηλώσει πρόσφατα πως τα greek statistics αποτελούν πλέον υπόδειγμα και παράδειγμα προς μίμηση.

Ο κ. Παπαθανασίου, σε σημερινό άρθρο του, εμφανίζεται αμετανόητος στην υπεράσπιση των πεπραγμένων του, σε βαθμό που ξεπερνάει τα εσκαμμένα, αφού κρίνει εξ ιδίων τ’ αλλότρια. Πεπραγμένα, όπως τα 6 δισεκατομμύρια ευρώ αχαρτογράφητα χρέη νοσοκομείων που άφησε πίσω του, ενώ δήλωνε, μέσω της ΕΣΥΕ, στην ΕΕ πως είναι μόνο 2 δισ.

Πεπραγμένα της Νέας Δημοκρατίας, όπως η εκτόξευση του Ελληνικού χρέους από τα 180 δισεκατομμύρια ευρώ (τόσο ήταν από συστάσεως του Ελληνικού κράτους μέχρι το 2004), στα 300 δισεκατομμύρια ευρώ, μέσα σε μόλις πέντε χρόνια. Για τα 120 δισεκατομμύρια επιπλέον χρέος που δημιούργησαν, μπορεί να μας διαφωτίσει;

Απορούμε, γιατί δηλώνει ενοχλημένος ο κ. Παπαθανασίου;

Τι τον ενοχλεί περισσότερο;

Η μη διαιώνιση της στατιστικής του ΑΠΑΤΗΣ απέναντι στον Ελληνικό λαό και την Ευρωπαϊκή Ένωση, τα 120 δισεκατομμύρια νέο χρέος που φόρτωσε η ΝΔ στη χώρα, ή η κατάρριψη του μύθου πως τα είχε όλα υπό έλεγχο - ας ρωτήσει την κ. Λαγκάρντ σχετικά...

Σίγουρα δεν τον ενοχλεί η συνείδηση του – αυτή κοιμάται ήσυχη καθώς φαίνεται. Όπως και η επιλεκτική Ελληνική δικαιοσύνη, αυτή που όλα αυτά τα χρόνια αντιδρά μόνο στα ψεύδη φυλλάδων.

#tokinima.gr #Παπαθανασίου Γιάννης #ΕΛΣΤΑΤ


ΔΙΑΔΩΣΕΤΟ
ΣΥΝΘΗΜΑ ΚΙΝΗΜΑτος

Archi Damos

ΚΙΝΗΜΑτίας : «Εις υγείαν των πρώην ΚΚΕδων που μαθήτευσαν στο ΠΑΣΟΚ και σήμερα παίρνουν το πτυχίο τους στα θρανία του ΣΥΡΙΖΑ με δάσκαλο τον Καμμένο Πάνο».

ΚΑΝΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ στο DISQUS, ΤΣΑΜΠΑ ΕΙΝΑΙ!: