ΠΛΑΤΩΝΑΣ : «Μια από τις τιμωρίες που δεν καταδέχεσαι να ασχοληθείς με την πολιτική, είναι ότι καταλήγεις να σε κυβερνούν οι κατώτεροί σου»
ΠΛΟΗΓΗΣΗ

Δημόσιο : 302.151 προσλήψεις την περίοδο Καραμανλή

Αποκαλυπτικά τα στοιχεία που παρουσίασε στη Βουλή το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης

19/09/2013 | Αποκαλυπτικά τα στοιχεία που παρουσίασε στη Βουλή το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης

Το 2008 ήταν η χρονιά με τις περισσότερες προσλήψεις προσωπικού με συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου.

Συνολικά 302.151 προσλήψεις ορισμένου και αορίστου χρόνου πραγματοποιήθηκαν την περίοδο 2004-2009 στο Δημόσιο, σύμφωνα με στοιχεία που διαβίβασε το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης στη Βουλή.

Όπως προκύπτει από τα έγγραφα, το 2008 ήταν η χρονιά με τις περισσότερες προσλήψεις προσωπικού με συμβάσεις ορισμένου χρόνου στο στενό και στο ευρύτερο Δημόσιο, ενώ σε 36.176 ανέρχεται ο αριθμός των συμβασιούχων που κάλυψαν θέσεις στο Δημόσιο την περίοδο 2005-2008, βάσει του Προεδρικού Διατάγματος του πρώην υπουργού Εσωτερικών, Προκόπη Παυλόπουλου.

Να σημειωθεί ότι η απάντηση κατατέθηκε, έπειτα από ερώτημα της βουλευτού των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μαρίνας Χρυσοβελώνη, για το αν ευσταθούν οι καταγγελίες του σημερινού υφυπουργού Εσωτερικών κ. Λεωνίδα Γρηγοράκου για προσλήψεις με πλαστά δικαιολογητικά.

Μεταξύ άλλων, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, επισημαίνει ότι οι αναφορές για προσλήψεις 850.000 υπαλλήλων την περίοδο 2004-2009, δεν έχουν βάση, ενώ επισημαίνει ότι, σύμφωνα με στοιχεία του Ιουλίου 2013 το τακτικό προσωπικό ανέρχεται σε 612.414, το μη τακτικό σε 67.568.

Προσθέτει δε ότι διενεργείται στοχευμένος έλεγχος για τη γνησιότητα των δικαιολογητικών, εξηγεί όμως ότι «οποιαδήποτε πρόβλεψη για τον τελικό αριθμό θα ήταν εξαιρετικά παρακινδυνευμένη».

Δείτε εδώ τα στοιχεία που διαβίβασε στη Βουλή το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης

#Κυβέρνηση Καραμανλή


ΔΙΑΔΩΣΕΤΟ
ΣΥΝΘΗΜΑ ΚΙΝΗΜΑτος

Archi Damos

ΚΙΝΗΜΑτίας : «Εις υγείαν των πρώην ΚΚΕδων που μαθήτευσαν στο ΠΑΣΟΚ και σήμερα παίρνουν το πτυχίο τους στα θρανία του ΣΥΡΙΖΑ με δάσκαλο τον Καμμένο Πάνο».

ΚΑΝΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ στο DISQUS, ΤΣΑΜΠΑ ΕΙΝΑΙ!: