ΠΛΑΤΩΝΑΣ : «Μια από τις τιμωρίες που δεν καταδέχεσαι να ασχοληθείς με την πολιτική, είναι ότι καταλήγεις να σε κυβερνούν οι κατώτεροί σου»
ΠΛΟΗΓΗΣΗ

Παπακωνσταντίνου Γιώργος : «Δεν είχε δόλο ο Διώτης για την λίστα Λαγκάρντ»

«Δεν είχε δόλο ο Ιωάννης Διώτης στις ενέργειές του για την λίστα Λαγκάρντ» κατέθεσε ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, όπου δικάζεται ο άλλοτε επικεφαλής του ΣΔΟΕ, ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

«Δεν είχε δόλο ο Ιωάννης Διώτης στις ενέργειές του για την λίστα Λαγκάρντ» κατέθεσε ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, όπου δικάζεται ο άλλοτε επικεφαλής του ΣΔΟΕ, ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Ο πρώην υπουργός, που δικάστηκε και ο ίδιος για τους χειρισμούς των στοιχείων της «λίστας Λαγκάρντ» και καταδικάστηκε από το Ειδικό Δικαστήριο σε ποινή φυλάκισης 1 έτους με αναστολή για πλημμεληματική νόθευση εγγράφων, βρέθηκε στο βήμα του μάρτυρα στην δίκη του κ. Διώτη, που δικάζεται για απιστία στην υπηρεσία.

Ο μάρτυρας υποστήριξε στο δικαστήριο, πως με πολιτική απόφαση αναζήτησε το επίμαχο αρχείο και με πολιτική απόφαση δεν πρωτοκόλλησε την παραλαβή του και ότι εν γένει χειρίστηκε την όλη υπόθεση με «πολιτική απόφαση».

Όπως είπε ο κ. Παπακωνσταντίνου: «Ήταν πολιτική απόφαση να αναζητήσω τη λίστα, ήταν πολιτική απόφαση να μην πρωτοκολληθεί, ήταν πολιτική απόφαση να δώσω 20 ονόματα στον κ. Καπελέρη και ήταν πολιτική απόφαση να σταλεί με τον τρόπο που εστάλη στον κ. Διώτη».

Αναφερόμενος σε όσα καταλογίζει το κατηγορητήριο στον πρώην εισαγγελικό λειτουργό για την μη αξιοποίηση των στοιχείων της λίστας, ο πρώην υπουργός Οικονομικών εμφανίστηκε απόλυτα βέβαιος πως οι ενέργειες του κ. Διώτη δεν είχαν δόλο, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν προκύπτει από τη λογική, αλλά και από την ιστορία του κ. Διώτη, ότι είχε δόλο. Εξ όσων γνωρίζω έγινε συσχέτιση των στοιχείων που περιλαμβάνονταν στη λίστα Λαγκάρντ με εκείνα στη λίστα των 65 CD».

Κατά την άποψη του μάρτυρα, το επίμαχο ηλεκτρονικό αρχείο με τους καταθέτες στην ελβετική HSBS, θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σχετιζόμενο με άλλα στοιχεία και όχι ως βάση αυτοτελών φορολογικών ελέγχων και για τον λόγο αυτό το απέστειλε στον τότε επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Ι. Διώτη.

#ΑΠΕ-ΜΠΕ #Παπακωνσταντίνου Γιώργος #Διώτης Ιωάννης #Λίστα Λαγκάρντ
ΔΙΑΔΩΣΕΤΟ
ΣΥΝΘΗΜΑ ΚΙΝΗΜΑτος

Archi Damos

ΚΙΝΗΜΑτίας : «Εις υγείαν των πρώην ΚΚΕδων που μαθήτευσαν στο ΠΑΣΟΚ και σήμερα παίρνουν το πτυχίο τους στα θρανία του ΣΥΡΙΖΑ με δάσκαλο τον Καμμένο Πάνο».

ΚΑΝΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ στο DISQUS, ΤΣΑΜΠΑ ΕΙΝΑΙ!: