ΠΛΑΤΩΝΑΣ : «Μια από τις τιμωρίες που δεν καταδέχεσαι να ασχοληθείς με την πολιτική, είναι ότι καταλήγεις να σε κυβερνούν οι κατώτεροί σου»
ΠΛΟΗΓΗΣΗ

Πεταλωτής Γιώργος : Αυγά, γιαούρτια και πέτρες κατά την επίσκεψή του σε ΚΑΠΗ της Αργυρούπολης

Επεισοδιακή ήταν η επίσκεψη του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιώργου Πεταλωτή σε εκδήλωση στο 1ο ΚΑΠΗ Αργυρούπολης στην οδό Αλεξουπόλεως 27.
02/06/2011 | 

Επεισοδιακή ήταν η επίσκεψη του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιώργου Πεταλωτή σε εκδήλωση στο 1ο ΚΑΠΗ Αργυρούπολης στην οδό Αλεξουπόλεως 27.

Με αυγά, πέτρες και γιαούρτια επιτέθηκε πλήθος συγκεντρωμένων που τον περίμενε απέξω, ενώ όταν τον πλησίασαν, άρχισαν τους χυδαίους χαρακτηρισμούς.

Στο σημείο επικράτησε αναστάτωση, με πολλούς παρευρισκόμενους να προσπαθούν να προστατέψουν τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, ενώ ακολούθησε συμπλοκή ανάμεσα στην ομάδα ατόμων που εκσφενδόνισε αντικείμενα εναντίον του.

Τελικά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μετά από αρκετή ώρα και αφού ολοκλήρωσε την ομιλία του, έφυγε από την πίσω πόρτα του κτιρίου.

Ο κ. Πεταλωτής, μετά την επίθεση συνέχισε να μιλά σε μέλη του ΠΑΣΟΚ στο ΚΑΠΗ, ενώ στα παράθυρα τοποθετήθηκαν μαξιλάρια, ως ασπίδα για τις πέτρες.

"Δεν φοβόμαστε κανέναν", δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ενώ έκανε λόγο για "τραμπουκισμούς και κανιβάλους που στόχο έχουν να αποπροσανατολίσουν το έργο της κυβέρνησης".

Μίλησε για τακτικές "καρφίτσας" που θυμίζουν παλιά δεξιά. Την ώρα που τον σημάδευαν με λέιζερ, έκανε λόγο για εγκάθετους του ΣΥΡΙΖΑ, που προσπαθούν να μας κάνουν να ξεχάσουμε τι σημαίνει Δημοκρατία.

Έξω από το ΚΑΠΗ βρέθηκαν πάνω από 700 άτομα. Απωθήθηκαν από αστυνομικές δυνάμεις και διμοιρίες των ΜΑΤ που έσπευσαν στο σημείο, μετά την επίθεση.

Η αστυνομία δεν έκανε χρήση χημικών, καθώς στο πλήθος βρίσκονταν πολλές γυναίκες, παιδιά και ηλικιωμένοι.

Σχολιάζοντας από την πλευρά του το περιστατικό ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος στο κεντρικό δελτίο του Mega, σημείωσε ότι "έτσι όπως πάμε, θα έχουμε θύματα. Δεν υπάρχει αμφιβολία. Από σύμπτωση δεν είχαμε χθες. Με τον τρόπο που γίνονται αυτές οι επιθέσεις, το έχω ζήσει, είναι ζήτημα λάθους, στιγμής κακιάς να έχουμε θύματα αν δεν υπάρχει και από τα πέντε κοινοβουλευτικά κόμματα συγκράτηση και αποδοκιμασία γεγονότων που μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο τη ζωή των ανθρώπων".

Για τα επεισόδια εξέφρασαν την δυσαρέσκειά τους και τοπικοί παράγοντες της Αργυρούπολης.

ΠΑΣΟΚ: «Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ πίσω από την επίθεση»

Τα επεισόδια σε βάρος του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γιώργου Πεταλωτή, στην Αργυρούπολη καταδικάζει με ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ σημειώνοντας πως πρωταγωνιστές ήταν, όπως αναφέρει "για ακόμη μια φορά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ".

"Είναι καταδικαστέα η απειλή βίας και οι προπηλακισμοί, ειδικά όταν γίνονται με στόχο να ακυρώσουν προγραμματισμένη εκδήλωση πολιτικού κόμματος. Είναι επίσης, απαράδεκτη η προσπάθεια ορισμένων να χειραγωγήσουν και να αξιοποιήσουν για δικά τους μικροκομματικά οφέλη, τις ειρηνικές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας των πολιτών", τονίζει το ΠΑΣΟΚ.

Καλεί ακόμη τα πολιτικά κόμματα να πάρουν ξεκάθαρη θέση για τα επεισόδια, τα οποία στρέφονται σε βάρος του δημοκρατικού διαλόγου και της ίδιας της Δημοκρατίας.

"Όλοι οι δημοκράτες πολίτες οφείλουμε να υπερασπιστούμε τη Δημοκρατία, τους θεσμούς και την ελεύθερη έκφραση κάθε πολίτη, κεκτημένα για τα οποία αγωνίστηκαν γενιές Ελλήνων", καταλήγει το ΠΑΣΟΚ.

ΣΥΡΙΖΑ : «Εγκάθετος της τρόικας ο Πεταλωτής»

Την οξύτατη αντίδραση του Συνασπισμού, προκάλεσαν οι αναφορές του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιώργου Πεταλωτή, ο οποίος μετά από επίθεση που δέχθηκε στο 1ο ΚΑΠΗ Αργυρούπολης, έκανε λόγο για "εγκάθετους του ΣΥΡΙΖΑ".

Σε ανακοίνωσή του, το Γραφείο Τύπου του ΣΥΝ χαρακτηρίζει τον Γιώργο Πεταλωτή "εγκάθετο της τρόικας" και κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ για οργανωμένη προπαγάνδα σε βάρος των μελών του ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε την ανακοίνωση του ΣΥΝ:

«Το να επιτίθεται εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, ο εγκάθετος της τρόικας κυβερνητικός εκπρόσωπος, δεν αποτελεί είδηση. Εκείνο, όμως, που θέλουμε να επισημάνουμε είναι η ενορχηστρωμένη προσπάθεια του συστήματος ΠΑΣΟΚ να δημιουργήσει κλίμα δυσφήμισης σε βάρος των αυθόρμητων κινητοποιήσεων των αγανακτισμένων πολιτών, αποδίδοντάς τις σε υποκινητές. Φαίνεται πως δεν έχουν καταλάβει τίποτα. Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω. Η συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας μας ζητά να μην περάσουν τα νέα μέτρα, αξιώνει να φύγει η κυβέρνηση.

Στον κ. Πεταλωτή, του αφιερώνουμε τη φράση βουλευτή της παράταξης του: "Οι πρίγκιπες της κυβέρνησης, τους φτύνει ο κόσμος και νομίζουν ότι βρέχει"».
ΔΙΑΔΩΣΕΤΟ
ΣΥΝΘΗΜΑ ΚΙΝΗΜΑτος

Archi Damos

ΚΙΝΗΜΑτίας : «Εις υγείαν των πρώην ΚΚΕδων που μαθήτευσαν στο ΠΑΣΟΚ και σήμερα παίρνουν το πτυχίο τους στα θρανία του ΣΥΡΙΖΑ με δάσκαλο τον Καμμένο Πάνο».

ΚΑΝΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ στο DISQUS, ΤΣΑΜΠΑ ΕΙΝΑΙ!:

0 ΣΧΟΛΙΑ:

«Σεβαστείτε για να σας σεβαστούν»

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.