ΠΛΑΤΩΝΑΣ : «Μια από τις τιμωρίες που δεν καταδέχεσαι να ασχοληθείς με την πολιτική, είναι ότι καταλήγεις να σε κυβερνούν οι κατώτεροί σου»
ΠΛΟΗΓΗΣΗ

ΠΑΣΟΚ : Αναστέλλει την ιδιότητα μέλους σε όσους εμπλέκονται στην υπόθεση Siemens

Την απόφαση του ΠΑΣΟΚ να αναστέλλει την ιδιότητα τους μέλους του Κινήματος σε όσους εμπλέκονται στην υπόθεση Siemens ανακοίνωσε ο κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου, σημειώνοντας ότι η κίνηση αυτή δεν προδικάζει ενοχή. Παράλληλα, ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ κατήγγειλε την «ένοχη σιωπή» της κυβέρνησης για την υπόθεση και την άρνησή της να προχωρήσει για Εξεταστική Επιτροπή.
19/06/2008 | 

Την απόφαση του ΠΑΣΟΚ να αναστέλλει την ιδιότητα τους μέλους του Κινήματος σε όσους εμπλέκονται στην υπόθεση Siemens ανακοίνωσε ο κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου, σημειώνοντας ότι η κίνηση αυτή δεν προδικάζει ενοχή. 

Παράλληλα, ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ κατήγγειλε την «ένοχη σιωπή» της κυβέρνησης για την υπόθεση και την άρνησή της να προχωρήσει για Εξεταστική Επιτροπή.

«Το ΠΑΣΟΚ σε αντιδιαστολή με την τακτική συγκάλυψης, που ακολουθεί η ΝΔ, θα αναστέλλει την ιδιότητα του μέλους του Κινήματος σε όσους έχουν σοβαρή εμπλοκή στην υπόθεση της Siemens», δήλωσε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου και διευκρίνισε ότι η αναστολή αυτή «δεν αποτελεί τεκμήριο για το αποτέλεσμα της δικαστικής ερευνητικής διαδικασίας». Πρόσθεσε δε ότι «το ΠΑΣΟΚ περιμένει να το ακολουθήσει σε αυτή του την πράξη και η ΝΔ».

Επίσης, ο κ. Παπακωνσταντίνου ανέφερε ότι στο θέμα της Siemens το ΠΑΣΟΚ και ο κ. Παπανδρέου έχουν επανειλημμένως ζητήσει τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, τόνισε ότι η υπόθεση αυτή φέρνει στην επιφάνεια τις μεγάλες αδυναμίες του πολιτικού μας συστήματος, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις προτάσεις που έχει κάνει για την καταπολέμηση της διαφθοράς ο Γ.Παπανδρέου, στις οποίες εκτός από τη δέσμη συγκεκριμένων μέτρων, περιλαμβάνονται η δημόσια πρόσκληση προς τον πρωθυπουργό και το αίτημα συνάντησης των πολιτικών αρχηγών με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, σε δήλωση του το βράδυ της Πέμπτης, έστειλε σαφές μήνυμα λέγοντας: «Όλα στο φως».

Ο Γ. Παπανδρέου πρόσθεσε ότι δεν θα δεχθεί «καμία ενέργεια που κηλιδώνει το κύρος του κινήματος αλλά και τους θεσμούς της Δημοκρατίας», τονίζοντας ότι ο ίδιος το αποδεικνύει με τις προτάσεις και τις πράξεις του: «Συνεχίζω τον αγώνα για την ακηδεμόνευτη πολιτική».

Ο Γ. Παπανδρέου απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση τόνισε: «Απαιτώ όλα στο φως. Δεν έχουμε τίποτα να φοβηθούμε», σημειώνοντας ότι αναφέρεται σε μία σειρά υποθέσεων πέραν από την Siemens, όπως τα δομημένα ομόλογα, οι υποκλοπές, το θέμα του ΟΤΕ και το ζήτημα των καρτέλ στην αγορά. Επανέλαβε με την πρόταση του: «Καλώ τον πρωθυπουργό να προχωρήσει άμεσα στην αποδοχή της πρότασης για Εξεταστική Επιτροπή για την υπόθεση της Siemens», κατηγορώντας την κυβέρνηση για «απαράδεκτη απροθυμία και αδυναμία».

Ο κ. Παπανδρέου κατέληξε στη δήλωση του απευθυνόμενος στους πολίτες σε πρώτο ενικό: «Σε χρειάζομαι μαζί μου σε αυτό τον αγώνα για ένα νέο ξεκίνημα για τη δημοκρατία και τη διαφάνεια στη χώρα μας. Αυτό τον αγώνα θα τον κερδίσουμε μαζί».

Όπως μετέδωσε το Mega, η απόφαση της Χαριλάου Τρικούπη φαίνεται να έχει καταρχάς εφαρμογή σε δύο πρόσωπα, εκ των οποίων το ένα είναι ο πρώην υπουργός Τ.Μαντέλης και το άλλο ο κ. Θ.Τσουκάτος.
ΔΙΑΔΩΣΕΤΟ
ΣΥΝΘΗΜΑ ΚΙΝΗΜΑτος

Archi Damos

ΚΙΝΗΜΑτίας : «Εις υγείαν των πρώην ΚΚΕδων που μαθήτευσαν στο ΠΑΣΟΚ και σήμερα παίρνουν το πτυχίο τους στα θρανία του ΣΥΡΙΖΑ με δάσκαλο τον Καμμένο Πάνο».

ΚΑΝΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ στο DISQUS, ΤΣΑΜΠΑ ΕΙΝΑΙ!:

0 ΣΧΟΛΙΑ:

«Σεβαστείτε για να σας σεβαστούν»

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.