ΠΛΑΤΩΝΑΣ : «Μια από τις τιμωρίες που δεν καταδέχεσαι να ασχοληθείς με την πολιτική, είναι ότι καταλήγεις να σε κυβερνούν οι κατώτεροί σου»
ΠΛΟΗΓΗΣΗ

Τι είναι λεβεντιά

Σαν να μπερδέψαμε τα πράγματα και τις έννοιες. Πολύ αίμα χύνεται. Πολλές ζωές αφαιρούνται σπάταλα. Πολλοί σοβαροί τραυματισμοί προκαλούνται για το τίποτα.
Του Αντώνη Ν. Βγόντζα | 29/07/2012 | 

Σαν να μπερδέψαμε τα πράγματα και τις έννοιες. Πολύ αίμα χύνεται. Πολλές ζωές αφαιρούνται σπάταλα. Πολλοί σοβαροί τραυματισμοί προκαλούνται για το τίποτα.

Διερωτήθηκαν άραγε αυτοί οι συμπατριώτες μας που χρησιμοποιούν τόσο άνανδρα τα όπλα τους τι σημαίνει λεβεντιά;

Λεβεντιά είναι να τα βάζεις με τους ίσους σου. Και όχι με τους υποδεέστερους και ανίκανους.

Λεβεντιά είναι να παλεύεις τους αντίπαλους και αντίδικούς σου πάνω στο ρινγκ. Μέσα στο γήπεδο.

Λεβεντιά είναι να αντικρίζεις πρόσωπο με πρόσωπο αυτόν που θέλεις να χτυπήσεις. Και όχι παραφυλώντας τον ανύποπτο.

Λεβεντιά είναι να συγκρατείς το θυμό σου. Και να απαντάς με λέξεις και σκέψεις που θα μπορούσαν να τις κρίνουν και τις συγκρίνουν τρίτοι.

Λεβεντιά είναι να ανέχεσαι και κάποιες προσβολές. Και να επιχειρείς να κερδίσεις τον υβριστή σου σε άλλα γήπεδα. Ίσως εκεί θα τον κερδίσεις.

Λεβεντιά είναι να λες την άποψή σου σταράτα. Χωρίς υπαινιγμούς. Και χωρίς διφορούμενες εκφράσεις. Και όχι με φήμες μέσα από τους υπόνομους των πιο σκοτεινών συναισθημάτων.

Λεβεντιά είναι να τα βάζεις με τους συνομηλίκους σου. Με τους γέροντες είναι ασέβεια. Με τους νεότερούς σου είναι αλαζονεία.

Λεβεντιά είναι να αποδέχεσαι της ήττες σου. Δε σου ζητώ να συγχαίρεις για αυτό. Τουλάχιστον μη μετατρέψεις την ήττα σου σε δημόσιο αυτοεξευτελισμό.

Λεβεντιά είναι αν συμφωνείς με τους πολλούς να αναλάβεις και το δικό σου μερίδιο ευθύνης. Αν θελήσεις να πας με τους λιγότερους, δείξε το μέτρο της δικής σου ευθύνης στους θεμελιώδεις δημοκρατικούς κανόνες.

Λεβεντιά είναι να αφήσεις τα όπλα σου στο πιο βαθύ δωμάτιο του σπιτιού σου. Και σαν πας στο καφενείο του χωριού ή της γειτονιάς σου πάρε μαζί και το φίλο της συμφιλίωσης.

neakriti.gr
ΔΙΑΔΩΣΕΤΟ
ΣΥΝΘΗΜΑ ΚΙΝΗΜΑτος

Archi Damos

ΚΙΝΗΜΑτίας : «Εις υγείαν των πρώην ΚΚΕδων που μαθήτευσαν στο ΠΑΣΟΚ και σήμερα παίρνουν το πτυχίο τους στα θρανία του ΣΥΡΙΖΑ με δάσκαλο τον Καμμένο Πάνο».

ΚΑΝΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ στο DISQUS, ΤΣΑΜΠΑ ΕΙΝΑΙ!:

0 ΣΧΟΛΙΑ:

«Σεβαστείτε για να σας σεβαστούν»

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.