ΠΛΑΤΩΝΑΣ : «Μια από τις τιμωρίες που δεν καταδέχεσαι να ασχοληθείς με την πολιτική, είναι ότι καταλήγεις να σε κυβερνούν οι κατώτεροί σου»
ΠΛΟΗΓΗΣΗ

Σαμαράς Αντώνης : «Το 2009 το έλλειμμα δεν θα ξεπερνά το 9,7% του ΑΕΠ»

Αυτή ήταν η τελευταία "πρόβλεψη" του πρώην υπουργού Πολιτισμού της κυβέρνησης του Κ.Καραμανλή.
#Σαμαραντώνης | 

Αυτή ήταν η τελευταία "πρόβλεψη" του πρώην υπουργού Πολιτισμού της κυβέρνησης του Κ.Καραμανλή.

Οι αριθμοί όμως, δεν λένε ψέμματα (αντίθετα από τα "νούμερα") και δεν του έκαναν  τη χάρη. Κι ανέβηκαν, κατά πολύ. Και σύμφωνα με την έκθεση της Eurostat - η οποία είχε συνταχθεί βάσει των προτύπων του Ευρωπαϊκού Συστήματος Λογαριασμών - το δημοσιονομικό έλλειμμα του 2009 "σκαρφάλωσε" στο 15,4% του ΑΕΠ (36,1 δισ. ευρώ).

Εκείνος, πάντως, το αντιπολιτευτικό του καθήκον το είχε εκπληρώσει. Στις 22 Δεκεμβρίου 2009, στη Βουλή, ως "φρέσκος" πρόεδρος του κόμματος, κατηγορούσε την κυβέρνηση του Γ.Παπανδρέου για "λογιστικές αλχημείες", "φούσκωμα των στοιχείων" και "λαθροχειρία" προκειμένου "να χτυπηθεί η Νέα Δημοκρατία".

«Στο ερώτημα για το έλλειμμα οι αριθμοί, ευτυχώς, είναι σαφέστατοι. Το 2009 το έλλειμμα ξέφυγε ασφαλώς, αλλά δεν θα ξεπερνά το 9,7% του ΑΕΠ. Πιθανότατα είναι μικρότερο, της τάξης του 8,5%. Αλλά, ακόμα και εάν δεχθούμε τα πιο επικαιροποιημένα στοιχεία, ακόμα και εάν δεχθούμε τους πιο αυστηρούς υπολογισμούς, δεν θα ξεπεράσει με τίποτα το 9,7%. Ας δεχθούμε, λοιπόν, αυτό το επίπεδο», κατέληξε ο κ. Σαμαράς.

Και μπορεί να μην έπεσε μέσα ούτε σε αυτή του τη πρόβλεψη, και να του πήρε 2,5 χρόνια για να παραδεχθεί τη πραγματική κατάσταση, ήταν όμως πολύ εύστοχος στο σχόλιό του πως υπήρξε "λαθροχειρία". Μόνο που όταν το έλεγε, κοιτούσε σε λάθος έδρανα....

Αλλά έτσι είναι από πάντα ο Αντώνης και όπως παραδέχθηκε ο ίδιος, όλα αυτά τα έλεγε εδώ στα κορόιδα, για προπαγάνδα...

#Σαμαράς Αντώνης #Ελλάς, Ελλάς, Αντώνης Σαμαράς


ΔΙΑΔΩΣΕΤΟ
ΣΥΝΘΗΜΑ ΚΙΝΗΜΑτος

Archi Damos

ΚΙΝΗΜΑτίας : «Εις υγείαν των πρώην ΚΚΕδων που μαθήτευσαν στο ΠΑΣΟΚ και σήμερα παίρνουν το πτυχίο τους στα θρανία του ΣΥΡΙΖΑ με δάσκαλο τον Καμμένο Πάνο».

ΚΑΝΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ στο DISQUS, ΤΣΑΜΠΑ ΕΙΝΑΙ!: