ΠΛΑΤΩΝΑΣ : «Μια από τις τιμωρίες που δεν καταδέχεσαι να ασχοληθείς με την πολιτική, είναι ότι καταλήγεις να σε κυβερνούν οι κατώτεροί σου»
ΠΛΟΗΓΗΣΗ

ΠΑΣΟΚ : Πρόταση-ανάσα για υπερχρεωμένα νοικοκυριά

Η ΔΙΕΘΝΗ Έκθεση Θεσσαλονίκης θέτει ως προτεραιότητα το ΠΑΣΟΚ και στο πλαίσιο αυτό άρχισε ήδη την προετοιμασία προκειμένου ο πρόεδρος του κόμματος Γιώργος Παπανδρέου να παρουσιάσει εκεί, στα μέσα Σεπτεμβρίου, μια ολοκληρωμένη εικόνα του κυβερνητικού προγράμματος του Κινήματος.
21/07/2009 | 

Η ΔΙΕΘΝΗ Έκθεση Θεσσαλονίκης θέτει ως προτεραιότητα το ΠΑΣΟΚ και στο πλαίσιο αυτό άρχισε ήδη την προετοιμασία προκειμένου ο πρόεδρος του κόμματος Γιώργος Παπανδρέου να παρουσιάσει εκεί, στα μέσα Σεπτεμβρίου, μια ολοκληρωμένη εικόνα του κυβερνητικού προγράμματος του Κινήματος.

Όπως έγινε γνωστό από έγκυρες πηγές, η ηγεσία του Κινήματος ζήτησε από όλους τους μετέχοντες στους έξι επιτελικούς κύκλους πολιτικής που έχει δημιουργήσει ο κ. Παπανδρέου να αποστείλουν σημειώματα εντός των επόμενων 15 ημερών με θέσεις και προτάσεις, προκειμένου αυτές να ενταχθούν στα κείμενα που θα παρουσιάσει ο κ. Παπανδρέου.

Ο ίδιος ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιστρέφει αύριο στην Αθήνα από τις σύντομες διακοπές του, προκειμένου να μετάσχει συσκέψεων που αφορούν τόσο την οικονομία και την προετοιμασία εν όψει της ΔΕΘ όσο και την προετοιμασία του ΠΑΣΟΚ για ενδεχόμενη διαχείριση μιας πανδημίας από τη νέα γρίπη. Ο κ. Παπανδρέου εκτιμά ότι η ανάκαμψη του ΠΑΣΟΚ, που ξεκίνησε από την περσινή παρουσία του στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, μπορεί και πρέπει να συνοδευτεί φέτος από μια ανάλογη παρουσία που θα δώσει ώθηση στην προσπάθεια του Κινήματος να πείσει ευρύτερες κοινωνικές ομάδες ότι διαθέτει τις λύσεις για τα προβλήματα της χώρας.

Οι όροι

Στο πλαίσιο της επίδειξης ότι το ΠΑΣΟΚ έχει λύσεις για τα προβλήματα της χώρας και των πολιτών, το κόμμα παρουσίασε χθες πρόταση νόμου που θα καταθέσει στη Βουλή για τη «ρύθμιση των χρεών υπερχρεωμένων καταναλωτών». Η πρόταση, που είναι αποτέλεσμα κοινωνικής διαβούλευσης τρίμηνης διάρκειας στην οποία έλαβαν μέρος πάνω από 20 κοινωνικοί φορείς, προβλέπει να δίνεται η δυνατότητα σε καταναλωτές που έχουν διαπιστωμένη και μόνιμη αδυναμία να αποπληρώσουν τα χρέη τους να τα ρυθμίσουν και να απαλλαγούν από αυτά, εξοφλώντας με ρεαλιστικούς όρους ένα μέρος των χρεών τους με βάση το εισόδημά τους.

Ορίζεται ότι ο οφειλέτης θα πρέπει να καταβάλλει μέσα σε μια περίοδο 3-5 ετών ποσοστό 10% των συνολικών οφειλών του και αφού συμβεί αυτό θα κηρύσσεται οριστικά απαλλαγμένος από τα χρέη του.

Σύμφωνα πάντα με την πρόταση, το ποσό το οποίο θα πρέπει να καταβάλλει ο οφειλέτης θα προσδιορίζεται από το δικαστήριο, το οποίο θα παίρνει υπόψη του τα εισοδήματα του οφειλέτη από την εργασία του και θα τα σταθμίζει αναλογικά με τις βιοτικές ανάγκες του ιδίου και των προστατευόμενων μελών της οικογένειάς του. Στη φάση της ένταξης του οφειλέτη στη διαδικασία της ρύθμισης και της απαλλαγής από τα χρέη του, θα προστατεύεται από κατασχέσεις η κύρια κατοικία του οφειλέτη.

Επίσης κατά τη φάση αυτή, θα αποκλείεται οποιαδήποτε δυνατότητα ατομικής ή συλλογικής εκτέλεσης στη μελλοντική περιουσία του καταναλωτή για παλαιότερες της ρύθμισης χρεών οφειλές.

Ο οφειλέτης θα απαλλάσσεται με την καταβολή του 10% του χρέους μέσα σε 3-5 χρόνια

Έρχονται και άλλες πρωτοβουλίες

ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ νόμου του ΠΑΣΟΚ υπέρ των υπερχρεωμένων καταναλωτών παρουσίασαν η πολιτική εκπρόσωπος του Κινήματος για θέματα οικονομικής πολιτικής Λούκα Κατσέλη και ο πολιτικός εκπρόσωπος για θέματα Δικαιοσύνης Ντίνος Ρόβλιας, οι οποίοι ανήγγειλαν ότι το ΠΑΣΟΚ επεξεργάζεται νέα πρόταση νόμου, αυτή τη φορά για τον Τειρεσία Α.Ε. και τους χιλιάδες πολίτες που εντάσσονται στις λίστες του με βάση ακάλυπτες επιταγές που έχουν εκδώσει ή διακινήσει.

Στο μεταξύ, συγκλονιστικά είναι τα στοιχεία που παρουσίασαν τα δύο στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Όπως είπαν η κ. Κατσέλη και ο κ. Ρόβλιας από το 2003 έως το 2008 τα χρέη των νοικοκυριών προς τις τράπεζες έχουν σχεδόν τριπλασιαστεί και ξεπερνούν σήμερα τα 100 δισ. ευρώ, αυξημένα κατά 190% σε σχέση με το 2003. Η Ελλάδα εμφανίζει για το 2008 τη μεγαλύτερη αύξηση μη εξυπηρετούμενων καταναλωτικών δανείων, σε όλη την Ευρώπη, με ποσοστό 6,9%, από 6% το 2007.

tanea.gr

ΔΙΑΔΩΣΕΤΟ
ΣΥΝΘΗΜΑ ΚΙΝΗΜΑτος

Archi Damos

ΚΙΝΗΜΑτίας : «Εις υγείαν των πρώην ΚΚΕδων που μαθήτευσαν στο ΠΑΣΟΚ και σήμερα παίρνουν το πτυχίο τους στα θρανία του ΣΥΡΙΖΑ με δάσκαλο τον Καμμένο Πάνο».

ΚΑΝΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ στο DISQUS, ΤΣΑΜΠΑ ΕΙΝΑΙ!:

0 ΣΧΟΛΙΑ:

«Σεβαστείτε για να σας σεβαστούν»

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.