ΠΛΑΤΩΝΑΣ : «Μια από τις τιμωρίες που δεν καταδέχεσαι να ασχοληθείς με την πολιτική, είναι ότι καταλήγεις να σε κυβερνούν οι κατώτεροί σου»
ΠΛΟΗΓΗΣΗ

Τσίπρας Αλέξης : «Το έλλειμμα το 2009, πριν μπούμε στα μνημόνια, ήταν 15.1%»

Εξαιρετική είδηση, με ιδιαίτερο συμβολισμό, και ένα ακόμη καθοριστικό βήμα για την οριστική έξοδο της χώρας από την κρίση, χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, την ανακοίνωση της Κομισιόν, η οποία συνιστά την έξοδο της Ελλάδας από τη διαδικασία ελέγχου υπερβολικού ελλείμματος.
Κοζάνη, 12/07/2017 | 

Εξαιρετική είδηση, με ιδιαίτερο συμβολισμό, και ένα ακόμη καθοριστικό βήμα για την οριστική έξοδο της χώρας από την κρίση, χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, την ανακοίνωση της Κομισιόν, η οποία συνιστά την έξοδο της Ελλάδας από τη διαδικασία ελέγχου υπερβολικού ελλείμματος.

Ο κ. Τσίπρας, μιλώντας από την Κοζάνη, βρήκε εκ νέου ευκαιρία να επιτεθεί στη ΝΔ, κάνοντας λόγο για καταστροφολόγους και κινδυνολόγους που, όπως είπε, έκαναν πολιτική με ελλείμματα της τάξης του 15% και παρόλα αυτά κατάφεραν να τα σπαταλάνε, δίχως να αφήσουν πίσω τους μια στοιχειώδη αναπτυξιακή ραχοκοκκαλιά.

Για να συγκαλυφθούν τα αποτελέσματα της ανισότητας και της ανυπαρξίας οικονομικής προόδου, οι κυβερνήσεις των κομμάτων που με μεγάλη ευκολία μας έβαλαν στα μνημόνια, πριν μας βάλουν, στήριξαν τις σπάταλες πολιτικές τους στον υπερδανεισμό και την υπερκατανάλωση, τόνισε.

«Η επιλογή της εσωτερικής υποτίμησης εξανέμισε το 25% του ΑΕΠ και κατέστρεψε μεγάλο τμήμα της παραγωγικής βάσης της οικονομίας. Ολέθρια επιλογή, που υιοθετήθηκε σχεδόν πανηγυρικά από τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Για να αναγνωριστεί, κατόπιν εορτής, από τους ίδιους τους θεσμούς, ως λανθασμένη και καταστροφική» σημείωσε.

Αναφερόμενος στον συμβολισμό της απόφασης της Κομισιόν, τόνισε ότι η Ελλάδα στη διαδικασία μπήκε το 2009 με έλλειμμα 15,1%, λίγο πριν μπει στα μνημόνια. Κατά την ομιλία του στο αναπτυξιακό συνέδριο Δυτικής Μακεδονίας τόνισε ότι «σήμερα καταφέρνουμε να γυρίσουμε την Ελλάδα στη κανονικότητα των χωρών με έλλειμμα κάτω του 3% και βγαίνουμε από τη λίστα των χωρών που αποτελούν ειδική περίπτωση, με έλλειμμα μόλις 1,2% για το 2017 και πρόβλεψη για πλεόνασμα 0,6% το 2018».

Το χαρακτήρισε ακόμα ένα καθοριστικό βήμα για την οριστική έξοδο από την κρίση και την επιτροπεία που επιβεβαιώνει την σταθερή μας πορεία και την επιστροφή της χώρας στην κανονικότητα, καθώς, όπως εξήγησε, «μετά από μια μακρά περίοδο καταστροφικής ύφεσης, η ελληνική οικονομία μεταβαίνει στην περίοδο της δυναμικής ανάκαμψης, της ανάπτυξης και της ανάκτησης της εμπιστοσύνης».

Κατά τον ίδιο, το σημαντικότερο είναι «ότι δεν ξεπερνάμε μόνο τους δημοσιονομικούς στόχους, αλλά αναβαθμίζουμε και το θεσμικό πλαίσιο δημοσιονομικής διαχείρισης, ενισχύοντας τη διαφάνεια και τη λογοδοσία στη διαχείριση του δημόσιου χρήματος».

«Η χώρα λοιπόν βγαίνει επιτέλους από το βαθύ πηγάδι» εκτίμησε ο κ. Τσίπρας, καθώς, όπως είπε, ανακτήθηκε η δημοσιονομική της βιωσιμότητα και επέστρεψε σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, ενώ, ταυτόχρονα, προωθείται με γρήγορα βήματα η εξυγίανση του χρηματοπιστωτικού συστήματος.

Οφείλουμε να σχεδιάσουμε μια αποφασιστική στροφή στην οικονομία της γνώσης, εξειδικεύοντας το ανθρώπινο δυναμικό μας και παράγοντας διεθνώς εμπορεύσιμα προϊόντα και υπηρεσίες υψηλότερης προστιθέμενης αξίας. Κατά την δική μας αντίληψη, η ανάπτυξη της επιχειρηματικής δραστηριότητας πρέπει να βασίζεται στον περιφερειακό και τομεακό σχεδιασμό, είπε ακόμη.

Τα τελευταία δύο χρόνια έχουμε 260.000 περισσότερες θέσεις εργασίας. Στόχος μας είναι η μείωση της ανεργίας κατά δέκα μονάδες μέσα στη επόμενη πενταετία, τόνισε επίσης ο κ. Τσίπρας.



ΔΙΑΔΩΣΕΤΟ
ΣΥΝΘΗΜΑ ΚΙΝΗΜΑτος

Archi Damos

ΚΙΝΗΜΑτίας : «Εις υγείαν των πρώην ΚΚΕδων που μαθήτευσαν στο ΠΑΣΟΚ και σήμερα παίρνουν το πτυχίο τους στα θρανία του ΣΥΡΙΖΑ με δάσκαλο τον Καμμένο Πάνο».

ΚΑΝΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ στο DISQUS, ΤΣΑΜΠΑ ΕΙΝΑΙ!: