ΠΛΑΤΩΝΑΣ : «Μια από τις τιμωρίες που δεν καταδέχεσαι να ασχοληθείς με την πολιτική, είναι ότι καταλήγεις να σε κυβερνούν οι κατώτεροί σου»
ΠΛΟΗΓΗΣΗ

Τιμή στην Ευρωπαϊκή ημέρα μνήμης των θυμάτων του ναζισμού και του σταλινισμού.

Οι Κινήσεις Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία, με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μνήμης τιμούν τη μνήμη των θυμάτων του ναζισμού και του σταλινισμού.
Οι Κινήσεις Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία, με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μνήμης τιμούν τη μνήμη των θυμάτων του ναζισμού και του σταλινισμού.

Από το 2009 με ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου η 23η Αυγούστου, ημέρα κατά την οποία το 1939 υπογράφτηκε το  Σύμφωνο Molotov-Ribbentrop μεταξύ της Σοβιετικής Ένωσης και της Ναζιστικής Γερμανίας έχει ανακηρυχθεί σε Ευρωπαϊκή Ημέρα Μνήμης για τα Θύματα του Σταλινισμού και του Ναζισμού.

Έχει σαν σκοπό τη διατήρηση της μνήμης των θυμάτων των μαζικών εκτοπίσεων και εξοντώσεων, και ταυτόχρονα, την εδραίωση της δημοκρατίας καθώς και την ενίσχυση της ειρήνης και της σταθερότητας στην ήπειρο μας. Έκτοτε, η εκάστοτε προεδρία του Συμβουλίου Υπουργών της ΕΕ που αναλαμβάνει την οργάνωση της συγκαλεί συνεδρίαση του Συμβουλίου Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων και ακολουθεί ένα συνέδριο αφιερωμένο στην Ημέρα Μνήμης.

Φέτος η Ελληνική κυβέρνηση δια του Υπουργού Δικαιοσύνης δήλωσε ότι η Ελλάδα δεν θα εκπροσωπηθεί στην εν λόγω εκδήλωση διότι όπως ψευδώς διατείνεται η ημερίδα καταφέρεται μονομερώς κατά των κομμουνιστικών καθεστώτων και αποκρύπτει τα ναζιστικά εγκλήματα. Η αθλιότητα του κ. Κοντονή καλλιεργεί τη σύγχυση την οποία αξιοποιεί με τη σειρά της η Δεξιά. Η  ανακοίνωση της ΝΔ αναφέρεται παρομοίως “στα θύματα του Ναζισμού και του Κομμουνισμού”, άποψη η οποία είναι επιπλέον ανιστόρητη αφού έτσι συμπεριλαμβάνει τους ανανεωτές της αριστεράς και τους ευρωκομμουνιστές. Οι Κινήσεις Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία καταγγέλλουν την κυνική διαστρέβλωση της αλήθειας και την προσπάθεια ισοπεδωτικής ταύτισης Κομμουνισμού και Ναζισμού από όπου και αν προέρχεται. Ενώ απευθύνεται τελικά σε ένα περιορισμένο ακροατήριο στην Ελλάδα, έχει σαν αποτέλεσμα την ακόμα μεγαλύτερη απομόνωση της χώρας μας μεταξύ των ευρωπαίων εταίρων της.

Οι Κινήσεις Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία θεωρούν την απόφαση του κ. Κοντονή προσβολή στη μνήμη των θυμάτων του ναζισμού και του σταλινισμού σε όλη την Ευρώπη και προσβολή στους αγώνες των δημοκρατικών πολιτών στη χώρα μας και στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες για να μην ξαναβρούν πρόσφορο έδαφος για να επικρατήσουν οι ιδέες του ναζιστικού ή του σταλινικού ολοκληρωτισμού. Ως σοσιαλδημοκράτες θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για μια ανοιχτή δημοκρατική και ανεκτική κοινωνία, αλλά και να ορθώνουμε αναχώματα όταν πρόκειται για την προάσπιση της δημοκρατίας και της ελευθερίας, γιατί γνωρίζουμε ότι οι ομοϊδεάτες μας υπήρξαν τα πρώτα θύματα των ολοκληρωτισμών παντού στον κόσμο.
ΔΙΑΔΩΣΕΤΟ
ΣΥΝΘΗΜΑ ΚΙΝΗΜΑτος

Archi Damos

ΚΙΝΗΜΑτίας : «Εις υγείαν των πρώην ΚΚΕδων που μαθήτευσαν στο ΠΑΣΟΚ και σήμερα παίρνουν το πτυχίο τους στα θρανία του ΣΥΡΙΖΑ με δάσκαλο τον Καμμένο Πάνο».

ΚΑΝΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ στο DISQUS, ΤΣΑΜΠΑ ΕΙΝΑΙ!:

0 ΣΧΟΛΙΑ:

«Σεβαστείτε για να σας σεβαστούν»

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.