ΠΛΑΤΩΝΑΣ : «Μια από τις τιμωρίες που δεν καταδέχεσαι να ασχοληθείς με την πολιτική, είναι ότι καταλήγεις να σε κυβερνούν οι κατώτεροί σου»
ΠΛΟΗΓΗΣΗ

Παπανδρέου Γιώργος : «Εκτός Κ.Ο. ΠΑΣΟΚ ο Γιάννος Παπαντωνίου»

Εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ έθεσε τον Γιάννο Παπαντωνίου ο πρόεδρος του Κινήματος Γιώργος Παπανδρέου, μετά τις δηλώσεις του πρώην υπουργού για την πώληση της Εμπορικής.
08/08/2006 | 

Εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ έθεσε τον Γιάννο Παπαντωνίου ο πρόεδρος του Κινήματος Γιώργος Παπανδρέου, μετά τις δηλώσεις του πρώην υπουργού για την πώληση της Εμπορικής.

Όπως υπογραμμίζει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σε δήλωσή του για την αποπομπή Παπαντωνίου, «υπεύθυνη στάση δεν μπορεί να θεωρείται η διατύπωση προσωπικών απόψεων δημόσια, άκαιρα, χωρίς καμιά συνεννόηση και μάλιστα την ώρα μιας κρίσιμης αντιπαράθεσης. Αυτό έχει ως μόνο αποτέλεσμα να δημιουργεί σύγχυση και να προκαλεί εύλογα ερωτηματικά. Λειτουργεί ως άλλοθι σε μια κυβερνητική πολιτική που έχει διασύρει την οικονομία της χώρας μας».

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Αθανασάκης, απάντησε με σκληρό τρόπο στις δηλώσεις του κ. Παπαντωνίου, ότι δεν κατάλαβε το «σημείο αιχμής» των θέσεων του ΠΑΣΟΚ για το θέμα της Εμπορικής, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «αν κάτι δεν έχει γίνει κατανοητό από τον Γιάννο Παπαντωνίου, αυτό μπορεί να είναι μάλλον πρόβλημα του ιδίου και όχι των θέσεων του ΠΑΣΟΚ».

Στη συμβολή του κ. Παπαντωνίου στην πώληση της Εμπορικής στην Credit Agicole αναφέρθηκε και ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Γιώργος Αλογοσκούφης, ο οποίος κατά τη σημερινή συνέντευξη Τύπου για την ολοκλήρωση της αποκρατικοποίησης, σημείωσε ότι «η Credit Agricole, όπως γνωρίζετε, βρέθηκε στην Εμπορική Τράπεζα μετά από συμφωνία που συνήψε επί των ημερών της προηγούμενης κυβέρνησης. Και νομίζω ότι αυτό πρέπει να αναγνωριστεί και ειδικά ο ρόλος του κ. Παπαντωνίου».

Ο κ. Παπανδρέου σε σημερινή του δήλωση σημειώνει ότι «η κυβέρνηση της Ν.Δ. πολιτεύεται χωρίς διαφάνεια, σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος, σε βάρος της οικονομίας, σε βάρος του Έλληνα φορολογούμενου.

Το ΠΑΣΟΚ -συνεχίζει- εξέτασε σε βάθος την υπόθεση της Εμπορικής. Διατύπωσε με την δέουσα σοβαρότητα τις θέσεις του. Με απόλυτη σαφήνεια και πληρότητα, επισήμανε και τις ευθύνες των αρμοδίων υπουργών αλλά και των διοικήσεων των Ασφαλιστικών Ταμείων».

«Το ΠΑΣΟΚ έχει συλλογικές λειτουργίες δεσμευτικές για όλους και επεξεργασμένες θέσεις.

Υπεύθυνη στάση δεν μπορεί να θεωρείται η διατύπωση προσωπικών απόψεων δημόσια, άκαιρα, χωρίς καμιά συνεννόηση και μάλιστα την ώρα μιας κρίσιμης αντιπαράθεσης. Αυτό έχει ως μόνο αποτέλεσμα να δημιουργεί σύγχυση και να προκαλεί εύλογα ερωτηματικά. Λειτουργεί ως άλλοθι σε μια κυβερνητική πολιτική που έχει διασύρει την οικονομία της χώρας μας, την έχει βάλει στην περιπέτεια της επιτήρησης, ενώ ο μέσος έλληνας πολίτης πλήττεται από την ακρίβεια, την ανεργία και την ανασφάλεια.

Σήμερα βρισκόμαστε μπροστά σε μια κρίσιμη μάχη για την χώρα. Ο ελληνικός λαός περιμένει πολλά από εμάς. Και εμείς ανταποκρινόμαστε με αίσθημα ευθύνης», τονίζει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και καταλήγει:

«Με αυτό το πλαίσιο και μετά την πλήρη ενημέρωσή μου σήμερα, με επιστολή μου προς την Πρόεδρο της Βουλής, την ενημερώνω ότι έθεσα εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας τον βουλευτή Γιάννο Παπαντωνίου».
ΔΙΑΔΩΣΕΤΟ
ΣΥΝΘΗΜΑ ΚΙΝΗΜΑτος

Archi Damos

ΚΙΝΗΜΑτίας : «Εις υγείαν των πρώην ΚΚΕδων που μαθήτευσαν στο ΠΑΣΟΚ και σήμερα παίρνουν το πτυχίο τους στα θρανία του ΣΥΡΙΖΑ με δάσκαλο τον Καμμένο Πάνο».

ΚΑΝΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ στο DISQUS, ΤΣΑΜΠΑ ΕΙΝΑΙ!:

0 ΣΧΟΛΙΑ:

«Σεβαστείτε για να σας σεβαστούν»

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.