ΠΛΑΤΩΝΑΣ : «Μια από τις τιμωρίες που δεν καταδέχεσαι να ασχοληθείς με την πολιτική, είναι ότι καταλήγεις να σε κυβερνούν οι κατώτεροί σου»
ΠΛΟΗΓΗΣΗ

ΕΛΣΤΑΤ : Ποινική δίωξη κατά πρώην αντιπροέδρου Λογοθέτη

16/09/2011 | Πρωτοφανές σκάνδαλο με οσμή κατασκοπικού θρίλερ εξελίσσεται τους τελευταίους μήνες στο εσωτερικό της κλυδωνιζόμενης, σήμερα, Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ).

16/09/2011 | Πρωτοφανές σκάνδαλο με οσμή κατασκοπικού θρίλερ εξελίσσεται τους τελευταίους μήνες στο εσωτερικό της κλυδωνιζόμενης, σήμερα, Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ).

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «Κ», εις βάρος τού μέχρι πρότινος αντιπροέδρου της Αρχής κ. Νίκου Λογοθέτη εκκρεμεί εδώ και μερικούς μήνες ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για παραβίαση απορρήτου, καθώς κατηγορείται ότι υπέκλεπτε το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ κ. Ανδρέα Γεωργίου!

Την έρευνα για την υπόθεση πραγματοποίησε υπό άκρα μυστικότητα η Ασφάλεια Αττικής, ενώ τη δίωξη εις βάρος του κ. Λογοθέτη άσκησε η εισαγγελέας Πρωτοδικών κ. Ευγενία Κυβέλου, διαβιβάζοντας το πόρισμα της προκαταρκτικής σε τακτικό ανακριτή.

Σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορημένες, η μηνυτήρια αναφορά (κατά παντός υπευθύνου) από τον κ. Γεωργίου υπεβλήθη τον Οκτώβριο του 2010, όταν έγγραφο που κατείχε αποκλειστικά ο ίδιος στο προσωπικό του email, βρέθηκε στα χέρια μη εξουσιοδοτημένων υπαλλήλων της ΕΛΣΤΑΤ.

Ακολούθησε έρευνα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, από την οποία προέκυψε ότι το email του κ. Γεωργίου παραβιαζόταν συστηματικά από τρεις διευθύνσεις I.P. Ακολούθησε περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης και διαπιστώθηκε ότι και οι τρεις διευθύνσεις παρέπεμπαν στον κ. Λογοθέτη, αφού οι δύο αντιστοιχούσαν σε οικήματά του στην Αθήνα και η τρίτη σε σπίτι που διατηρεί στην Καβάλα. Ενδεικτικό της σοβαρότητας της υπόθεσης είναι ότι για την άρση απορρήτου στο email του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ η ΕΛ.ΑΣ. επικαλέστηκε ενδεχόμενο διαρροής μυστικών του κράτους. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι μέσω του email του κ. Γεωργίου στάλθηκαν παράνομα και εν αγνοία του ιδίου ηλεκτρονικά αρχεία σε διευθύνσεις του εξωτερικού, ενώ ορισμένα από τα ηλεκτρονικά μηνύματα του προέδρου της Αρχής είχαν βρεθεί απαντημένα. Το περιεχόμενο των αρχείων που εστάλησαν στο εξωτερικό αναμένεται να διευκρινιστεί στο πλαίσιο της κύριας ανάκρισης, που είναι σε εξέλιξη. Αντίθετα, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης φέρεται να διαπιστώθηκε ότι ο κ. Λογοθέτης έμπαινε στο email του κ. Γεωργίου 1-2 και πλέον φορές την ημέρα από τον Αύγουστο 2010, οπότε ορίστηκε η νέα διοίκηση της ΕΛΣΤΑΤ.

Στο μεταξύ, χθες κατετέθη από τον υπουργό Οικονομικών η τροπολογία, σύμφωνα με την οποία «λήγει η θητεία των μελών της ΕΛΣΤΑΤ, πλην εκείνων του προέδρου και του μέλους που ορίστηκε από τον σύλλογο εργαζομένων». Προβλέπει ακόμα ότι «μέχρι την αντικατάσταση των μελών, οι αρμοδιότητες του οργάνου ασκούνται από τον πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ». Επίθεση στον τέως υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου και τον κ. Γεωργίου εξαπέλυσε με δηλώσεις της η κ. Ζωή Γεωργαντά, μέλος του Δ.Σ. που υποχρεώθηκε σε παραίτηση, και ο κ. Λογοθέτης μέσω του συνηγόρου του κ. Μ. Δημητρακόπουλου.

#Σουλιώτης Γιάννης #kathimerini.gr
ΔΙΑΔΩΣΕΤΟ
ΣΥΝΘΗΜΑ ΚΙΝΗΜΑτος

Archi Damos

ΚΙΝΗΜΑτίας : «Εις υγείαν των πρώην ΚΚΕδων που μαθήτευσαν στο ΠΑΣΟΚ και σήμερα παίρνουν το πτυχίο τους στα θρανία του ΣΥΡΙΖΑ με δάσκαλο τον Καμμένο Πάνο».

ΚΑΝΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ στο DISQUS, ΤΣΑΜΠΑ ΕΙΝΑΙ!:

2 ΣΧΟΛΙΑ:

  1. Λογοθέτης : «Ο Γεωργίου νομιμοποίησε το 1ο μνημόνιο με τον "υπολογισμό" του για το έλλειμμα»

    20/07/2017 | Την υπόθεση Γεωργίου σχολίασε ο Νίκος Λογοθέτης, πρώην αντιπρόεδρος της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής αναφέροντας ότι ο πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ άνοιξε τον δρόμο για το πρώτο μνημόνιο, με τις προβλέψεις του για το έλλειμμα του 2009, σε συνέντευξή του στον «Realfm 97.8».

    «Ο κ. Γεωργίου με τον “υπολογισμό” του για έλλειμμα 15,1% ουσιαστικά νομιμοποίησε το πρώτο μνημόνιο που βασίστηκε στην πρόβλεψή του. Μέσω αυτού του ελλείμματος του φουσκωμένου, τον Απρίλιο του 2010 μπήκαμε στο μνημόνιο», τόνισε ο κ. Λογοθέτης που ήταν αντιπρόεδρος επί θητείας Ανδρέα Γεωργίου.

    Ο ίδιος είπε ότι «ο επικεφαλής της Eurostat, Βάλτερ Ραντεμάχερ έδινε εντολές στον κ. Γεωργίου για το τι να βάλει μέσα στο έλλειμμα, πώς θα το “φορτώσει”. Κλασικό παράδειγμα είναι τα swaps του Σημίτη, τα οποία άξιζαν 2,8 δισ. όταν μπήκαμε στο ευρώ και την εποχή του 2009-’10 έφτασαν τα 21 δισ. που φορτώθηκαν στο έλλειμμα της Ελλάδας».

    Ο πρώην αντιπρόεδρος της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής σημείωσε ότι η ΕΛΣΤΑΤ έχει δικαιοδοσίες. «Είμαστε Ανεξάρτητη Αρχή. Εκλεγήκαμε από τη Σύνοδο των Προέδρων της Βουλής για αυτόν τον σκοπό, κυρίως να υπολογίζουμε το έλλειμμα και το χρέος της χώρας».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 1) Αυτά λέει κάποιος στον οποίο έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για παραβίαση απορρήτου

      2) Ο Γεωργίου ανέλαβε πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ στις 02/08/2010

      3)H αλήθεια για το swap της Goldman Sachs
      http://archidamos.blogspot.gr/2017/02/alithia-swap-goldman-sachs.html

      Διαγραφή

«Σεβαστείτε για να σας σεβαστούν»

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.