ΠΛΑΤΩΝΑΣ : «Μια από τις τιμωρίες που δεν καταδέχεσαι να ασχοληθείς με την πολιτική, είναι ότι καταλήγεις να σε κυβερνούν οι κατώτεροί σου»
ΠΛΟΗΓΗΣΗ

Σχετικά με το νομοσχέδιο του Υπ. Παιδείας

Από το Γραφείο Τύπου, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
ΚΙΝΗΜΑ Δημοκρατών Σοσιαλιστών | 

Από το Γραφείο Τύπου, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Το νομοσχέδιο Γαβρόγλου φέρνει την τριτοβάθμια εκπαίδευση πολλές δεκαετίες πίσω, αποτελώντας μνημείο αναχρονισμού και οπισθοδρόμησης, προορισμένο να καλύψει τις ανησυχίες ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ για τη γενικότερη πολιτική που ακολουθείται, αλλά και να καλύψει τις ανάγκες που διαμορφώνει η πελατειακή σχέση μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και κατεστημένων στο χώρο των Πανεπιστημίων.

Με το παρόν νομοσχέδιο τα Πανεπιστήμια αντί να μετατραπούν σε χώρους προόδου, έρευνας, καινοτομίας και ιδεών επιστρέφουν στην εσωστρέφεια αποδομώντας πλήρως το νόμο 4009/2011 της κυβέρνησης Παπανδρέου, μια τεράστια τομή στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση, που την έφερε επάξια στον 21ο αιώνα τοποθετώντας τα Δημόσια ΑΕΙ στον πυρήνα της κοινωνίας.

Η αξιοκρατία, η διαφάνεια, η εξωστρέφεια, απουσιάζουν παντελώς από το νομοσχέδιο Γαβρόγλου και η ανώτατη εκπαίδευση επιστρέφει στην αναξιοκρατία, τη γραφειοκρατία, την αδυναμία συμμετοχής στις διεθνείς εξελίξεις, αλλά και τον κομματισμό και μάλιστα, χωρίς λογοδοσία.

Εμείς θα συνεχίσουμε να οραματιζόμαστε και να αγωνιζόμαστε για ένα δημόσιο Πανεπιστήμιο μακριά από μικροκομματικές αγκυλώσεις και συναλλαγές, που θα γίνει η λυδία λίθος του κοινωνικού κράτους προσφέροντας στους πολίτες την ευκαιρία να δημιουργήσουν και να καινοτομήσουν, ένα Πανεπιστήμιο ανοικτό, ευέλικτο, σύγχρονο, και αξιοκρατικό.

#tokinima
ΔΙΑΔΩΣΕΤΟ
ΣΥΝΘΗΜΑ ΚΙΝΗΜΑτος

Archi Damos

ΚΙΝΗΜΑτίας : «Εις υγείαν των πρώην ΚΚΕδων που μαθήτευσαν στο ΠΑΣΟΚ και σήμερα παίρνουν το πτυχίο τους στα θρανία του ΣΥΡΙΖΑ με δάσκαλο τον Καμμένο Πάνο».

ΚΑΝΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ στο DISQUS, ΤΣΑΜΠΑ ΕΙΝΑΙ!: