ΠΛΑΤΩΝΑΣ : «Μια από τις τιμωρίες που δεν καταδέχεσαι να ασχοληθείς με την πολιτική, είναι ότι καταλήγεις να σε κυβερνούν οι κατώτεροί σου»
ΠΛΟΗΓΗΣΗ

Για το σημερινό άρθρο του Αλέξη Τσίπρα στην εφημερίδα Documento

ΚΙΝΗΜΑ Δημοκρατών Σοσιαλιστών | Από το Γραφείο Τύπου, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
ΚΙΝΗΜΑ Δημοκρατών Σοσιαλιστών | Από το Γραφείο Τύπου, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση

Ο Αλέξης Τσίπρας, ο απολογητής και συνεργάτης του Πάνου Καμμένου, ο Πρωθυπουργός που βάφτισε την απάτη «αυταπάτη», για να δικαιολογήσει τη ζημία που χαμογελώντας προκάλεσε στη χώρα, επιχειρεί σήμερα να σκυλεύσει τη μνήμη του Ανδρέα Παπανδρέου.

Συγκρίνει την Αλλαγή του 1981 με το συνονθύλευμα της δήθεν αριστεράς του.


Συγκρίνει τον Ανδρέα Παπανδρέου της Εθνικής Συμφιλίωσης και της Κοινωνικής Δικαιοσύνης με τον ίδιο, το διχασμό και το μίσος που επέφερε στην ελληνική κοινωνία από την αρχή της κρίσης, για να ανέβει τα σκαλιά της εξουσίας.

Ο Αλέξης Τσίπρας θεωρεί τους πολίτες ηλίθιους, αμνήμονες και εύκαιρα θύματα στον καιροσκοπισμό του. Στην ασυδοσία του κυνισμού του, στις απομιμήσεις μαϊμούδες, δεν θα απαντήσουμε εμείς, αλλά ο λαός.
ΔΙΑΔΩΣΕΤΟ
ΣΥΝΘΗΜΑ ΚΙΝΗΜΑτος

Archi Damos

ΚΙΝΗΜΑτίας : «Εις υγείαν των πρώην ΚΚΕδων που μαθήτευσαν στο ΠΑΣΟΚ και σήμερα παίρνουν το πτυχίο τους στα θρανία του ΣΥΡΙΖΑ με δάσκαλο τον Καμμένο Πάνο».

ΚΑΝΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ στο DISQUS, ΤΣΑΜΠΑ ΕΙΝΑΙ!:

6 ΣΧΟΛΙΑ:

  1. Άρθρο του Αλέξη Τσίπρα για τον Ανδρέα Παπανδρέου: «Ήταν ψεύτης;» - Οι βασικοί παράγοντες για την άνοδο τού ΠΑΣΟΚ τότε

    Για τον Ανδρέα Παπανδρέου, τη γέννηση, τη διαδρομή και την κατάληξη του ΠΑΣΟΚ μιλά ο Αλέξης Τσίπρας σε άρθρο του που δημοσιεύεται στην κυριακάτικη εφημερίδα "Documento" που κυκλοφορεί με πρωτοσέλιδο τίτλο: "Ήταν ο Ανδρέας ψεύτης;".

    Ο πρωθυπουργός σχολιάζει και περιγράφει "το πώς ένα μικρό πολιτικό κόμμα με το στίγμα μάλιστα του εξτρεμιστή..." "σε ελάχιστα χρόνια μεταμορφώθηκε σε μεγάλο κόμμα εξουσίας που έβαλε τη σφραγίδα του στη διαμόρφωση της Μεταπολίτευσης", όπως και το "πώς το ΠΑΣΟΚ της νίκης και της αλλαγής" κατέληξε "σύμμαχος της σκληρής Δεξιάς".

    Τονίζει τους βασικούς παράγοντες για τη ραγδαία άνοδο του ΠΑΣΟΚ από τη στιγμή που εμφάνισε το πολιτικό του πρόσωπο με τη διακήρυξη της 3ης του Σεπτέμβρη: Η συσσωρευμένη κρίση εκπροσώπησης των λαϊκών κοινωνικών δυνάμεων της μετεμφυλιακής περιόδου. Ο ριζοσπαστισμός των νέων εργατικών και μικροαστικών στρωμάτων της εποχής που αμφισβητούσαν βαθιά τις δομές του κράτους και της οικονομίας. Η χαρισματική προσωπικότητα του Ανδρέα Παπανδρέου, που συμβόλιζε το αίτημα της Αλλαγής και της ρήξης με το τότε κατεστημένο.

    Επισημαίνει ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου δέχτηκε τα σφοδρά πυρά του κατεστημένου της εποχής, ως "λαϊκιστής", "λαοπλάνος", "ψεύτης", "επενδυτής σε απάτες και αυταπάτες", για να τονίσει πως η αλήθεια είναι ότι "διέθετε το πολιτικό αισθητήριο να διαγνώσει την ιστορική στιγμή της Μεταπολίτευσης, τα ζητούμενα και τις μεγάλες δυνατότητες που αυτή άνοιγε".

    Μιλά για τη σειρά στρατηγικών υποχωρήσεων που αλλοίωναν βαθμιαία το ριζοσπαστικό πρόσωπο του ΠΑΣΟΚ. "Από το κόμμα της αλλαγής περάσαμε στην αλλαγή του κόμματος", τονίζει.

    "Στον Θερμιδόρ του ΠΑΣΟΚ υπήρξαν φαινόμενα αποκέντρωσης της διαφθοράς, εκφυλισμού ιδεών και ανθρώπων, κυνισμού και καταδολίευσης των λαϊκών διαθέσεων", φαινόμενα που, όπως λέει, στην εποχή μετά τον θάνατο του Α. Παπανδρέου προσέλαβαν καθολικό χαρακτήρα "μέχρι να φτάσει το ΠΑΣΟΚ σε αυτό που είναι σήμερα". "Ανίκανο να αντισταθεί στην ορμή του νεοφιλελεύθερου ρεύματος, που σάρωνε και τα σοσιαλδημοκρατική κόμματα, το νέο ΠΑΣΟΚ, του Κώστα Σημίτη και των λεγόμενων εκσυγχρονιστών, εξελίχθηκε σε αντιπολίτευση μέχρι μηδενισμού του λεγόμενου παλιού ΠΑΣΟΚ", σημειώνει και προσθέτει ότι "το κόμμα πέρασε σε ένα είδους ‘νεοφιλελευθερισμού με ανθρώπινο πρόσωπο', για να κατρακυλήσει τελικά σύμμαχος της σκληρής Δεξιάς στην επιβολή του καθεστώτος των μνημονίων".

    Ολοκληρώνοντας το άρθρο του, ο πρωθυπουργός αναφέρει ότι "σήμερα είναι πολλοί εκείνοι που κατηγορούν τον ΣΥΡΙΖΑ ως κόμμα-συνέχεια του ΠΑΣΟΚ". Σημειώνει ότι οι διαφορές του με τον ΣΥΡΙΖΑ διακρίνονται δια γυμνού οφθαλμού, για να προσθέσει:

    "Ωστόσο, αν καθαρίσει κανείς όλη αυτή την καμπάνια από τη γνωστή λάσπη περί λαϊκισμού, δημαγωγίας, ψέματος, που δήθεν αποτελούν κοινό τόπο μεταξύ του "παλιού" ΠΑΣΟΚ και της νέας Αριστεράς, θα καταλάβει ότι πίσω της κρύβεται ο ίδιος μεγάλος φόβος. Ο φόβος του κατεστημένου, των επικυρίαρχων, της διαπλοκής και της επιτροπείας: ο φόβος μην τυχόν και επανέλθουν στο προσκήνιο και την επικαιρότητα των λαϊκών αγώνων τα μεγάλα και διαρκή αιτήματα της εθνικής ανεξαρτησίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης και της δημοκρατίας εκείνης που θα επιτρέπει στον λαό πραγματικά να ασκεί εξουσία". Και καταλήγει: "Αν ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορείται σήμερα ως το κόμμα που έχει ξαναπιάσει το νήμα αυτών των στόχων, τότε η κατηγορία γίνεται δεκτή. Και με υπερηφάνεια".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σφοδρές αντιδράσεις για το άρθρο Tσίπρα που επιχειρεί ταύτιση με τον Α. Παπανδρέου

      Εντονες είναι οι αντιδράσεις που προκάλεσε το άρθρο του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, με αφορμή την 3η Σεπτέμβριου, επέτειο ιδρύσεως του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος, όπου μεταξύ άλλων επιχειρεί να ταυτιστεί με τον ιδρυτή του κινήματος Ανδρέα Παπανδρέου.

      Αρχιικά η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με μία άμεση - εξεδόθη το βράδυ του Σαββάτου- και σκληρή ανακοίνωση απάντησε στο άρθρο του πρωθυπουργού.

      «Η προσπάθεια του κ. Τσίπρα να εμφανιστεί ως ο νέος Ανδρέας Παπανδρέου, δεν είναι απλά αλαζονική και κωμική, είναι Ύβρις», τόνισε συγκεκριμένα η Φώφη Γεννηματά κατηγορώντας τον πρωθυπουργό για προσπάθεια ταύτισης του με τον ιστορικό ηγέτη της παράταξης με το άρθρο του στην εφημερίδα Documento.

      Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, ο Ανδρέας Παπανδρέου δέχτηκε τα σφοδρά πυρά του κατεστημένου της εποχής, ως «λαϊκιστής», «λαοπλάνος», «ψεύτης», «επενδυτής σε απάτες και αυταπάτες», για να τονίσει πως η αλήθεια είναι ότι «διέθετε το πολιτικό αισθητήριο να διαγνώσει την ιστορική στιγμή της Μεταπολίτευσης, τα ζητούμενα και τις μεγάλες δυνατότητες που αυτή άνοιγε».

      «Ο άνθρωπος που αλυσόδεσε την χώρα, που εκχώρησε τον εθνικό πλούτο, που υπονομεύει τους θεσμούς και διχάζει συνειδητά τους Έλληνες, ο λαθρέμπορος ελπίδας, δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τον μεγάλο ηγέτη των αξιών, τον άνθρωπο που έφερε την εθνική συμφιλίωση και έκανε το αίτημα της Αλλαγής πράξη», συνεχίζει σε αυστηρό τόνο η ανακοίνωση, καταλήγοντας ότι «ο πανικός του κ. Τσίπρα μπροστά στην αναγέννηση της μεγάλης Κεντροαριστεράς, τον οδηγεί στο να εκτίθεται περισσότερο. Την λαϊκή καταδίκη όμως δεν θα την γλυτώσει».

      Την ίδια ώρα ο Νίκος Ανδρουλάκης με δήλωση του αναφέρει πως «μόνο θυμηδία προκαλεί η σύγκριση του Τσίπρα με τον Ανδρέα Παπανδρέου».

      «Η μυλωνού τον άνδρα της με τους πραματευτάδες» σχολίασε από την πλευρά του ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Βασίλη Κεγκέρογλου.

      Από την πλευρά του ο Παναγιώτης Κουρουμπλής που το τελευταίο διάστημα έχει πρωταγωνιστήσει σε διαμάχες με κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ, επιχείρησε να υπερασπιστεί τον Αλέξη Τσίπρα αναρωτώμενος γιατί ενοχλεί το άρθρο του. Κάλεσε, δε, όσους αντιδρούν «να μας πουν πώς τον υπερασπίστηκαν, όχι να τον θυμόμαστε μόνο την 3η του Σεπτέμβρη. Πώς τον υπερασπιζόμαστε όλοι μας ενώ τον βρίζει η δεξιά».

      Αντιδράσεις και από τη ΝΔ

      Σχόλια υπήρξαν και από την πλευρά της ΝΔ. «Το άρθρο του κ.Τσίπρα συνιστά προσπάθεια αντιποίησης προσωπικότητας και ιδεολογίας», αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter ο Γιώργος Κουμουτσάκος. «"Αντιποιούμαι": Οικειοποιούμαι κάτι που δεν μου ανήκει», γράφει χαρακτηριστικά ο Τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ.

      Θέση σπήρε και ο Άδωνις Γεωργιάδης ο οποίος υποστήριξε ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει κάνει μαθήματα φωνητικής για να μοιάζει στον Ανδρέα προσθέτοντας ότι με το άρθρο του φαίνεται ότι τον έχουν ανησυχήσει οι διεργασίες στην Κεντροαριστερά.

      Διαγραφή
    2. Χρηστίδης για το άρθρο Τσίπρα: «Ενδειξη της νευρικότητας του Μαξίμου»

      «Ο ΣΥΡΙΖΑ κρίθηκε, μετρήθηκε, απέτυχε και έχει έλθει η ώρα να δημιουργήσουμε μιαν άλλη προοδευτική παράταξη, η οποία θα βγάλει την χώρα από την κρίση οριστικά, όχι με επικοινωνιακά τεχνάσματα, αλλά με πραγματικές πολιτικές» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Παύλος Χρηστίδης, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 fm».

      Με αφορμή τη χθεσινή εκδήλωση για την 43η επέτειο της ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Χρηστίδης σημείωσε: «Όλοι όσοι είδαν και τη χθεσινή εικόνα της κ. Γεννηματά να μπαίνει με τόσους νέους ανθρώπους στο Ζάππειο συνειδητοποίησαν ότι υπάρχει ενδιαφέρον από μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας. Εμείς ξέρουμε ότι η κατάσταση είναι δύσκολη και ότι αυτό που περιμένει ο κόσμος από εμάς είναι μία εναλλακτική πρόταση. Αυτή την πρόταση θα την καταθέσουμε, για να αντιμετωπίσουμε τα μεγάλα προβλήματα που έχει ο ελληνικός λαός».

      Κληθείς να σχολιάσει τον αριθμό των υποψηφιοτήτων για τη διεκδίκηση της ηγεσίας στον νέο ενιαίο φορέα της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ διευκρίνισε ότι «αποτελούσε στόχο από την αρχή να υπάρχουν πολλοί υποψήφιοι και είναι στο πλαίσιο της δημοκρατικής διαδικασίας λογικό». «Ο κάθε υποψήφιος θα καταθέσει τις απόψεις του, τις θέσεις του, τις αρχές του προς τον ελληνικό λαό και την κοινωνική βάση της παράταξης και θα κρίνει η κοινωνική βάση ποιος θα είναι αυτός που θα ηγηθεί στην προσπάθεια», σημείωσε.

      Σχολιάζοντας το άρθρο του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για τον Ανδρέα Παπανδρέου, ο κ.Χρηστίδης διατύπωσε την άποψη πως «είναι η ένδειξη της απόλυτης νευρικότητας που έχει καταλάβει το Μαξίμου και τον ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τις εξελίξεις στον ευρύτερο χώρο της Κεντροαριστεράς».

      Ερωτηθείς για τη στάση που προτίθεται να τηρήσει ο Γιώργος Παπανδρέου και εάν ισχύουν σενάρια που τον φέρουν να στηρίζει την κ.Γεννηματά, ο κ. Χρηστίδης απάντησε: «Είναι πολύ άδικο για έναν πρώην πρόεδρο και πρώην πρωθυπουργό να τον βάζουμε ως κομμάτι τέτοιου είδους συμφωνιών. Ο Γιώργος Παπανδρέου θα πάρει τις αποφάσεις του, φαντάζομαι θα τις ανακοινώσει ο ίδιος. Η ανασυγκρότηση του χώρου της Κεντροαριστεράς δεν είναι θέμα συμφωνιών κορυφής, είναι κοινωνικό αίτημα, είναι κάτι που πρέπει να γίνει για να αλλάξει η μίζερη εικόνα της χώρας».

      Σε ό,τι αφορά τη διαδικασία της εκλογής αρχηγού και της δημιουργίας του νέου φορέα παρατήρησε: «Όλοι γνωρίζουν ποιο είναι το πολιτικό πλαίσιο αυτής της διαδικασίας και όλοι γνωρίζουν ότι δημιουργούμε έναν χώρο με αυτόνομη πορεία και με αυτοδύναμη στρατηγική. Σε αυτό καλούμε τους πάντες να συμμετέχουν. [...] Μιζέριες, δήθεν προβλήματα, συζητήσεις που αφορούν το παρελθόν, οργανωτικές διαδικασίες καλώς μένουν έξω. Είναι πολύ σημαντικό ότι έχουν ανακοινώσει ήδη υποψήφιοι, οι οποίο αντιλαμβάνονται το πλαίσιο αυτό».

      Σε ό,τι αφορά την επόμενη μέρα της εκλογής επικεφαλής του νέου ενιαίου φορέα και τη στάση που ενδεχομένως θα κρατήσουν όσοι δεν εκλεγούν εκτίμησε: «Δε νομίζω ότι κανένας από αυτούς που παίρνουν την απόφαση να κατέβουν υποψήφιοι αρχηγοί θα κάνει μία επιλογή που μετά θα απογοητεύσει όλους αυτούς που θα έχουν έλθει να τον ψηφίσουν για τη θέση αυτή. Θα προχωρήσουμε όλοι μαζί, αντιλαμβάνονται πια όλοι ότι όσο περισσότεροι είμαστε, τόσο καλύτερα είναι. Τόσες διαφορετικές απόψεις ενταγμένες στη δημοκρατική προοδευτική παράταξη θα δώσουν και ένα άλλο στίγμα. Το ΠΑΣΟΚ θα πρωτοστατήσει στην αναγέννηση της δημοκρατικής παράταξης, όπως και τα υπόλοιπα κόμματα, το καθένα με την πορεία του και την ιστορία του»

      Διαγραφή
    3. Αντρίκος Παπανδρέου: Το άρθρο Τσίπρα προσβάλλει τη μνήμη του Ανδρέα

      Ερωτηθείς για το άρθρο του Πρωθυπουργού, ο καθηγητής στο Καποδιστριακό πανεπιστήμιο, Αντρίκος Παπανδρέου, σε συνέντευξή του στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm και στους δημοσιογράφους Σωτήρη Ξενάκη και Ανδρέα Παπαδόπουλο τόνισε με έμφαση: «Θεωρώ ότι ο παραλληλισμός του Τσίπρα με τον Ανδρέα είναι μια αντιστροφή της πραγματικότητας, πραγματικά αντάξια της εποχής των ψευδών ειδήσεων».

      Οπως εξήγησε «λέει ο Τσίπρας ότι ο Ανδρέας δεν έκανε αυτά που έλεγε ως αντιπολίτευση όμως ο Ανδρέας στην αντιπολίτευση υποσχέθηκε μεγάλες μεταρρυθμίσεις και ως κυβέρνηση εφάρμοσε πολλές από αυτές. Ενδεικτικά να θυμίσω τη δημιουργία του ΕΣΥ, το νόμο πλαίσιο για την παιδεία που τότε αποτελούσε επανάσταση κατά ενός κλειστού συστήματος εδρών, το οικογενειακό δίκαιο που ήταν από τα πιο προηγμένα διεθνώς». Μάλιστα, ο Αντρικός Παπανδρέου πρόσθεσε ότι ο Α. Παπανδρέου «ακόμα και σε ζητήματα που συχνά αναφέρονται ότι δεν εφάρμοσε όπως την έξοδο της Ελλάδας από το ΝΑΤΟ και την ΕΟΚ, ο Ανδρέας χρησιμοποίησε αυτή τη σκληρή στάση για να ενισχύσει την ανεξαρτησία και κυριαρχία της χώρας που μέχρι τότε δεν είχε καν φωνή και να φέρει σημαντικά κέρδη από την ΕΕ και την Ελλάδα και την Μεσόγειο».

      Κάνοντας την αντιδιαστολή Ανδρέα Παπανδρέου με Αλέξης Τσίπρα, ο γιος του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ σημείωσε: «Ο Ανδρέας γενικότερα ενδιαφερόταν για την ουσία και χρησιμοποιούσε τα σύμβολα για να κερδίζει μάχες. Ο Ανδρέας επίσης πήρε μια βαθιά διχασμένη κοινωνία, αναγνώρισε την αντίσταση και ένωσε τους έλληνες προάγοντας μια βαθιά πίστη στους δημοκρατικούς θεσμούς. Ο Τσίπρας στην αντιπολίτευση ανέβηκε στην εξουσία με κυρίως μια υπόσχεση, το σκίσιμο των μνημονίων ενώ ήξερε πως δεν θα μπορέσει να το πετύχει αυτό. Πήρε ένα βαθιά τραυματισμένο λαό και ενίσχυσε την οργή και το διχασμό. Πολλές ενέργειες της κυβέρνησης αμφισβητούν και αποδυναμώνουν τους δημοκρατικούς θεσμούς και την ελευθερία του Τύπου. Όπου μπορεί μάχεται κατά των μεταρρυθμίσεων και ίσως η μοναδική μεταρρύθμιση με ταυτότητα ΣΥΡΙΖΑ είναι ο νόμος για την Παιδεία που πρακτικά είναι μια τραγική επιστροφή στο παρελθόν. Σε αντιδιαστολή με τον Ανδρέα η τωρινή κυβέρνηση δίνει μάχες για τα σύμβολα και όχι για την ουσία».

      Ερωτηθείς γιατί προέβη ο Αλέξης Τσίπρας σε αυτή τη σύγκριση ο Αντρίκος Παπανδρέου απάντησε: «Πιστεύω ότι ο συμβολισμός και τα μεγάλα επιτεύγματα του Ανδρέα είναι κάτι που θα ήθελε να ενστερνιστεί και να γίνει αυτή η ταύτιση. Έχει πολλά να ωφεληθεί κάποιος από την θετική παρουσία του Ανδρέα και τα μεγάλα έργα του.

      Κάνει ζημιά στην ιστορία του Ανδρέα

      Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι με αυτή την τακτική του ο κ. Τσίπρας προσβάλει ή τιμά τη μνήμη του Αν. Παπανδρέου ο γιος του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ σχολίασε: «Σίγουρα στο βαθμό που οι ενέργειες και όλη η πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση και ο Τσίπρας έχουν κατά ελάχιστη σχέση με τον Ανδρέα η προσπάθεια να ταυτιστεί αυτή η οπισθοδρομική πολιτική νομίζω ότι κάνει ζημιά στην εικόνα και στην ιστορία του Ανδρέα. Για αυτό έχει σημασία κανείς να θυμηθεί τι ήταν πραγματικά αυτό που έκανε, πως ήταν ο Ανδρέας ο άνθρωπος των αλλαγών, ο άνθρωπος που κοίταζε μπροστά, που εξελισσόταν με τις ανάγκες του τόπου και όχι κάποιος ο οποίος οραματιζόταν μια επιστροφή σε ένα παρελθόν το οποίο πλέον δεν υπάρχει».

      Οσο για το πώς πιστεύει ότι θα διαχειριζόταν τη σημερινή κρίση ο Ανδρέας Παπανδρέου, ο Αντρικός απάντησε: «Το γεγονός ότι ο Ανδρέας ήταν σπουδαίος οικονομολόγος και επίσης είχε πάρα πολύ καλή αντίληψη της σημασίας των συμμαχιών στο διεθνές επίπεδο πιστεύω ότι στην ΕΕ θα έδινε τη μάχη με ουσιαστικές διαπραγματεύσεις, για ουσιαστικές αλλαγές και νομίζω ότι θα μπορούσε καταρχήν δεχόμενος πολλές από τις μεταρρυθμίσεις οι οποίες πρέπει να γίνουν στην Ελλάδα, να είχε κάνει τον κατάλληλο συμβιβασμό που θα μπορούσε και να προχωρήσει η Ελλάδα πολύ πιο γρήγορα στην έξοδο από την κρίση και παράλληλα να έχει δημιουργήσει τις κατάλληλες συμμαχίες στην Ευρώπη ώστε να πετύχει τις καλύτερες συνθήκες απέναντι σε σχέση με το χρέος και το δάνειο».

      Διαγραφή
    4. Ο Γιώργος μας εκπλήσσει πάντα, θετικά ή αρνητικά

      Ο Αντρίκος Παπανδρέου ρωτήθηκε και για το νέο φορέα της Κεντροαριστεράς και αν γνωρίζει ότι προτίθεται να διεκδικήσει ο Γ. Παπανδρέου την ηγεσία

      «Δεν έχω κάποια εκτίμηση ούτε πληροφόρηση για το τι σκέφτεται να κάνει ο Γιώργος. Αυτό συμβαίνει συχνά, ακούει πολλούς αλλά όταν παίρνει αποφάσεις τις παίρνει τελευταία στιγμή και μόνος οπότε όλοι μας καμιά φορά είμαστε έκπληκτοι με τις αποφάσεις είτε θετικά είτε αρνητικά.

      Γενικά για το εγχείρημα πιστεύω πως είναι πολύ σημαντικό για τη δημοκρατία και την πρόοδο να ξαναδημιουργηθεί μια ισχυρή κεντροαριστερή δύναμη και ελπίζω πως αυτή η προσπάθεια θα βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση».

      Τέλος ερωτηθείς αν πιστεύει ότι έχει ολοκληρώσει το ΠΑΣΟΚ τον κύκλο του και θα πρέπει να δημιουργηθεί ένας νέος φορέας, ο Αντρίκος Παπανδρέου απάντησε: «Δεν με απασχολεί εμένα τόσο πολύ το θέμα της διατήρησης συμβόλων αυτών κάθ’ εαυτών, νομίζω ότι τα σύμβολα πρέπει να χρησιμοποιηθούν κάποια στιγμή πιθανόν να έχουν χάσει την αξία τους άλλες φορές όχι αλλά επί της ουσίας θεωρώ ότι πρέπει να δημιουργηθεί αυτή τη στιγμή ένας νέος χώρος στο βαθμό που ο συμβολισμός του ΠΑΣΟΚ θα βοηθήσει αυτή την προσπάθεια να αξιοποιηθεί, στο βαθμό που θα το εμποδίσει θα το εμποδίσει θα το ξεπεράσει. Δεν δίνω την έμφαση εκεί εγώ προσωπικά».

      Διαγραφή
  2. Σκανδαλίδης: Πρόβλημα το πότε έγραψε ο Τσίπρας για τον Παπανδρέου, όχι το τι είπε

    "Δεν με ενόχλησε αυτά που έγραψε ο Τσίπρας για τον Ανδρέα Παπανδρέου, αλλά με ενόχλησε ο χρόνος που το έκανε", είπε στο Ραδιόφωνο 24/7 ο Κώστας Σκανδαλίδης.

    Πρόσθεσε ότι "είχε μηδενιστική στάση απέναντι στο ΠΑΣΟΚ και ξαφνικά, στις 3 Σεπτεμβρίου αλλάζει ρούχο στην ιστορία".
    Σημείωσε ότι "το ΠΑΣΟΚ δεν έφυγε από τις αρχές του, άντεξε μισό αιώνα με τα όποια λάθη και τώρα παλεύει για να συσπειρώσει τις προοδευτικές δυνάμεις για να γίνει ένας πραγματικός πόλος, που δεν θα είναι τσόντα κανενός".

    Τόνισε ότι επί δυο χρόνια "γίνεται συστηματική δουλειά για το περιεχόμενο της πολιτικής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και με βάση τους ψηφοφόρους που θα προσέλθουν στις διαδικασίες".

    http://news247.gr/eidiseis/politiki/skandalidhs-provlhma-to-pote-egrapse-o-tsipras-gia-ton-papandreoy-oxi-to-ti-eipe.4829467.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

«Σεβαστείτε για να σας σεβαστούν»

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.