ΠΛΑΤΩΝΑΣ : «Μια από τις τιμωρίες που δεν καταδέχεσαι να ασχοληθείς με την πολιτική, είναι ότι καταλήγεις να σε κυβερνούν οι κατώτεροί σου»
ΠΛΟΗΓΗΣΗ

Στούμπος Δημήτρης : «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι βασικός μέτοχος στην ΑΥΓΗ»

Ο ισχυρός μέτοχος της «Αυγής» είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της εφημερίδας, Δημήτρης Στούμπος, κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής.
07/09/2016 | 

Ο ισχυρός μέτοχος της «Αυγής» είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της εφημερίδας, Δημήτρης Στούμπος, κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής.

Ο κ. Στούμπος υπογράμμισε ότι η Αυγή είναι πολυμετοχική εφημερίδα μη εισηγμένη στο Χρηματιστήριο και έχει ως βασικό μέτοχο τον ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό περίπου 40%, όπως προέκυψε ύστερα από εννέα αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου.

«Όλες οι αυξήσεις γινόντουσαν με δημόσια πρόσκληση και εγγραφή. Εμείς συνήθως δημοσιεύαμε στην Ναυτεμπορική και την Ημερησία. Οι διαδικασίες έχουν ελεγχθεί όλες», είπε και τόνισε ότι «υπάρχει μία ασφαλιστική δικλείδα ότι κανείς μέτοχος εκτός Αυγής δεν θα μπορούσε να ξεπεράσει το 3%». Συνολικά σήμερα οι 2.500 μικρομέτοχοι έχουν συνολικά περισσότερο από το 50%.

Όσο για τα δάνεια που έχει λάβει η εφημερίδα:

«Το μόνο δάνειο που υφίσταται και εξυπηρετείται κανονικά είναι από την Εθνική, το πήραμε το 2009 επί κυβέρνησης Καραμανλή και με διευθύνοντα σύμβουλο της εφημερίδας τον Δημήτρη Βίτσα, ήταν συνολικού ύψους 1.200.000 ευρώ και σήμερα είναι 930.000 ευρώ.»

Όπως σημείωσε, τα κύρια έσοδα της «Αυγής» δεν είναι από κρατικές επιχορηγήσεις, αλλά είναι κυρίως από συνεισφορές βουλευτών και μελών του ΣΥΡΙΖΑ που δίνονται και παραδέχθηκε ότι μπροστά στον κίνδυνο να κλείσει, υπήρξε στήριξη του Συνασπισμού με τη μορφή εγγυητικής επιστολής προς την Εθνική Τράπεζα.

Επίσης, αναφερόμενος στην κυπριακή εταιρεία που συμμετέχει με 2,5% στο μετοχικό κεφάλαιο της Αυγής, ο Δ. Στούμπος είπε ότι λέγεται ATLAS, «έχει έδρα στη Λευκωσία, έχει διεύθυνση και τηλέφωνο», αλλά, απέφυγε να αποκαλύψει ποια είναι τα φυσικά πρόσωπα πίσω από την εταιρεία η οποία συμμετείχε και στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της «Αυγής» με το ποσό των 100.000 ευρώ.

Και για τα περί κρατικής διαφήμισης, ο κ. Στούμπος δήλωσε:

«Ανεβάσαμε την διαφήμιση χτυπώντας κατευθείαν την πόρτα όχι μόνο τραπεζών αλλά και μικρών καταστηματαρχών. Η διαφήμιση ανέβηκε, αλλά είναι ελάχιστη. Είχαμε 250.000 και ανέβηκε το 2015, στο 1 εκατομμύριο ευρώ... Η προσπάθειά μας ήταν να αυξήσουμε τα διαφημιστικά έσοδα και γι' αυτό πήραμε και δύο πρόσωπα. Όταν προσπαθείς μπορείς να έχεις έσοδα. Για παράδειγμα είχαμε μεγάλο μερίδιο - δυσανάλογο με το μερίδιο της κυκλοφορίας μας - στην αγορά των ισολογισμών. Αν δείτε συγκριτικά τα μεγέθη η διαφήμιση είναι ανάλογη της κυκλοφορίας μας.»
ΔΙΑΔΩΣΕΤΟ
ΣΥΝΘΗΜΑ ΚΙΝΗΜΑτος

Archi Damos

ΚΙΝΗΜΑτίας : «Εις υγείαν των πρώην ΚΚΕδων που μαθήτευσαν στο ΠΑΣΟΚ και σήμερα παίρνουν το πτυχίο τους στα θρανία του ΣΥΡΙΖΑ με δάσκαλο τον Καμμένο Πάνο».

ΚΑΝΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ στο DISQUS, ΤΣΑΜΠΑ ΕΙΝΑΙ!:

0 ΣΧΟΛΙΑ:

«Σεβαστείτε για να σας σεβαστούν»

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.