ΠΛΑΤΩΝΑΣ : «Μια από τις τιμωρίες που δεν καταδέχεσαι να ασχοληθείς με την πολιτική, είναι ότι καταλήγεις να σε κυβερνούν οι κατώτεροί σου»
ΠΛΟΗΓΗΣΗ

Παπανδρέου Γιώργος : Θα βραβευτεί για το έργο του ως πολιτικός και πρωθυπουργός

ILA Distinguished Leadership Award Recipient : George Papandreou.
ILA Distinguished Leadership Award Recipient : George Papandreou. 

Ο Πρόεδρος του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ Δημοκρατών Σοσιαλιστών και Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, Γιώργος Α. Παπανδρέου, βρίσκεται στις Βρυξέλλες, προκειμένου να συμμετάσχει στο 19ο Συνέδριο της International Leadership Association (ILA), όπου θα τιμηθεί με το Βραβείο Ηγετικής Προσφοράς της ILA, για το έργο του ως πολιτικός και Πρωθυπουργός της Ελλάδας την περίοδο 2009 – 2011.

Η International Leadership Association στην απόφασή της να τιμήσει με το βραβείο Ηγεσίας, τον Γιώργο Α. Παπανδρέου, τονίζει:

«Ως Πρωθυπουργός της Ελλάδας από το 2009 έως το 2011, ο Γιώργος Παπανδρέου συνειδητοποίησε πολύ καλά τι σημαίνει να βρίσκεσαι στην ηγεσία μιας χώρας σε μια ταραχώδη περίοδο. Πολιτικός με πολύχρονη εμπειρία, όταν μετά την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση του 2007-2008, ανέλαβε την Πρωθυπουργία, είχε την εντολή αλλά και την αποφασιστικότητα να αυξήσει τη διαφάνεια και να μειώσει τη διαφθορά στην ελληνική διοίκηση καθώς και τη βούληση να εργαστεί για τον εξανθρωπισμό της παγκοσμιοποίησης και τις οικονομικές της επιπτώσεις στους Έλληνες πολίτες.

Αντιμέτωπος με την πίεση του χρόνου και των παγκόσμιων χρηματοπιστωτικών αγορών, πήρε τη δύσκολη απόφαση να προχωρήσει σε προγράμματα λιτότητας και περικοπών στο πλαίσιο της Ευρωζώνης.

Για το έργο του το 2010, «προσπαθώντας να κάνει ό,τι καλύτερο μπορούσε το χειρότερο έτος για την Ελλάδα», το περιοδικό Foreign Policy τον ενέταξε μεταξύ των Top 100 Global Thinker. Οι εμπειρίες του στις πρώτες γραμμές της κρίσης στην ευρωζώνη, είναι σημαντικές για την κατανόηση της Ευρώπης σήμερα και για τον συνεχιζόμενο αγώνα, σε παγκόσμιο επίπεδο, για την οικοδόμηση πιο ανθρώπινων οικονομιών.

Σήμερα, ως Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, μια παγκόσμια οργάνωση προοδευτικών πολιτικών κομμάτων, ο Παπανδρέου συνεχίζει να εργάζεται για τη συνέργεια των δημοκρατικών θεσμών, ώστε να αντιμετωπισθούν οι παγκόσμιες οικονομικές και θεωρητικές προκλήσεις που εμποδίζουν έναν δικαιότερο κόσμο.»

Ο Ρόναλντ Χάιφετς, ιδρυτής του Center for Public Leadership του Harvard Kennedy School, υπογράμμισε για τη θητεία του Γιώργου Α. Παπανδρέου, ως Πρωθυπουργού, και νωρίτερα  ως Υπουργού Εξωτερικών:

«Η αντιμετώπιση δύσκολων προκλήσεων και ο χειρισμός τους είναι αυτό που αναδεικνύει τις ηγετικές ικανότητες. Με θάρρος, λογική, πειθαρχία και πάθος για έναν δικαιότερο  κόσμο, ως Υπουργός Εξωτερικών το 1999, ο Παπανδρέου πέτυχε μια ιστορική προσέγγιση με την Τουρκία, επιτρέποντας στην Ελλάδα να επανεξετάσει τις προτεραιότητες της και να ανοίξει την πόρτα για την υποψηφιότητα της Τουρκίας στην ΕΕ. Ως πρωθυπουργός, ο Παπανδρέου οδήγησε όχι μόνο την πατρίδα του να αντικρίσει θαρραλέα τις προκλήσεις που ανέδειξε η παγκόσμια οικονομική κρίση, αλλά οδήγησε και την Ευρώπη να αναπτύξει νέους θεσμούς και τρόπους αντιμετώπισης».

Η Cynthia Cherrey, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ILA, δήλωσε:

«Ο Γιώργος Παπανδρέου ενσαρκώνει τις αξίες της ILA και αποτελεί ένα εμπνευσμένο παράδειγμα για όλους εμάς που προσπαθούμε να κάνουμε θετικές αλλαγές προς όφελος του κάθε ανθρώπου και της παγκόσμιας κοινότητας».

Ο Γιώργος Α. Παπανδρέου, δήλωσε για την απόφαση της International Leadership Association να τον τιμήσει με το Βραβείο Ηγετικής Προσφοράς για το 2017:

«Το βραβείο αυτό αποτελεί μεγάλη τιμή για μένα. Αποτελεί καθήκον κάθε πολιτικού που βρίσκεται σε θέση εξουσίας να δίνει το παράδειγμα, επιλέγοντας θαρραλέες αποφάσεις όταν πρόκειται για το κοινό συμφέρον. Οι αγώνες που πρέπει να δώσουμε σε αυτήν τη δύσκολη εποχή, είναι πολλοί. Θα συνεχίσουμε.»

Ο Γιώργος Α. Παπανδρέου, θα τιμηθεί σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί σήμερα, στο πλαίσιο του 19ου Συνεδρίου της Διεθνούς Ένωσης για την Ηγεσία.
ΔΙΑΔΩΣΕΤΟ
ΣΥΝΘΗΜΑ ΚΙΝΗΜΑτος

Archi Damos

ΚΙΝΗΜΑτίας : «Εις υγείαν των πρώην ΚΚΕδων που μαθήτευσαν στο ΠΑΣΟΚ και σήμερα παίρνουν το πτυχίο τους στα θρανία του ΣΥΡΙΖΑ με δάσκαλο τον Καμμένο Πάνο».

ΚΑΝΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ στο DISQUS, ΤΣΑΜΠΑ ΕΙΝΑΙ!:

2 ΣΧΟΛΙΑ:

 1. Τα συγχαρητήρια της Φώφης Γεννηματά

  Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και Επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά δήλωσε:

  "Η απόφαση της International Leadership Association να τιμήσει με το βραβείο Ηγεσίας, τον Γιώργο Παπανδρέου αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για την Ελλάδα και το Διεθνές Σοσιαλιστικό Κίνημα. Σε μια περίοδο εξαιρετικά δύσκολη, ο Γιώργος Παπανδρέου, ως Πρωθυπουργός και η παράταξη μας έδωσαν σκληρό αγώνα να κρατήσουν την Ελλάδα στην Ευρωζώνη.

  Αν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στέκονταν στο ύψος των ευθυνών τους, η Ελλάδα θα μπορούσε να έχει ξεπεράσει την κρίση.

  Η Εθνική, Ευρωπαϊκή και Διεθνής διαδρομή του Γιώργου Παπανδρέου, ως Προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, αποτελεί διαρκή συμβολή στην αντιμετώπιση των μεγάλων προκλήσεων της παγκοσμιοποίησης, της άμβλυνσης των ανισοτήτων, της εμβάθυνσης της Δημοκρατίας.

  Γιώργο θερμά Συγχαρητήρια!"

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. «Οι εκλογές της Κεντροαριστεράς, ελπίδα ανασυγκρότησης για το χώρο»

  Στις Βρυξέλλες βρέθηκε σήμερα ο Γ. Παπανδρέου για το 19ο Συνέδριο της International Leadership Association (ILA), όπου τιμήθηκε με το Βραβείο Ηγετικής Προσφοράς. Ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών και πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε και στις επικείμενες εκλογές στην Κεντροαριστερά δηλώνοντας ότι αποτελούν μια ευκαιρία για μια νέα εκκίνηση για τη χώρα.

  «Είναι ένα εγχείρημα πολύ σημαντικό. Νομίζω ότι έχουμε τη δύναμη και των ιδεών και της βούλησης του χώρου μας που πέρασε μια βαθιά κρίση όταν σηκώσαμε το βάρος της προσαρμογής μετά από μια καταστροφική πολιτική της δεξιάς, δηλαδή αναλάβαμε ευθύνες που δεν μας ανήκαν αλλά τις αναλάβαμε και τώρα ξαναβρισκόμαστε ξεπερνώντας πληγές του παρελθόντος για να δούμε από εδώ και πέρα πρώτα απ’όλα τι μας έφερε σε αυτό το σημείο ενώπιον ενός γκρεμού και έπειτα τι μπορεί να κάνει η Ελλάδα». Αυτό δήλωσε στη Euractiv.gr ο κ. Παπανδρέου σε ερώτηση της Euractiv.gr αναφορικά με τις εκλογές της Κεντροαριστεράς και συνέχισε λέγοντας «Να ξαναεμφυσήσουμε την αίσθηση της αυτοπεποίθησης και όχι της μοιρολατρίας την οποία δυστυχώς και η σημερινή κυβέρνηση έχει δημιουργήσει . Εμείς θα δώσουμε την αίσθηση πράγματι ότι μπορούμε να αξιοποιήσουμε την Ελλάδα προς όφελος όλων των Ελλήνων».

  «Και διακύβευμα υπάρχει και επίσης θεωρώ ότι οι αρχές της σοσιαλδημοκρατίας παραμένουν πιο επίκαιρες από ποτέ. Γιατί χρειαζόμαστε μια κοινωνία πιο δίκαιη, χρειαζόμαστε μια κοινωνία πιο δημοκρατική χρειαζόμαστε και να προωθούμε την πράσινη ανάπτυξη» σχολίασε ο πρώην Πρωθυπουργός όταν ρωτήθηκε από τη Euractiv.gr για το αν υπάρχει διακύβευμα για την σύγχρονη σοσιαλδημοκρατία και συνέχισε σχολιάζοντας ότι «Το πρόβλημα με την σοσιαλδημοκρατία είναι ότι αυτές οι αρχές μπορούν να εφαρμόζονται μόνο σε ένα κράτος γιατί η διεθνής καπιταλιστική αγορά επιβάλλει άλλους κανόνες αρά πρέπει να ρυθμίσουμε τη διεθνή αγορά, να εξανθρωπίσουμε την παγκοσμιοποίηση το οποίο είναι πολύ δύσκολο αλλά αν δεν το κάνουμε αυτό θα δούμε βαρβαρότητα θα δούμε διάφορους δημαγωγούς να αναδύονται και βεβαίως όλα αυτά στο τέλος θα στοιχίσουν πολύ στην ανθρωπότητα».

  ΑπάντησηΔιαγραφή

«Σεβαστείτε για να σας σεβαστούν»

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.