ΠΛΑΤΩΝΑΣ : «Μια από τις τιμωρίες που δεν καταδέχεσαι να ασχοληθείς με την πολιτική, είναι ότι καταλήγεις να σε κυβερνούν οι κατώτεροί σου»
ΠΛΟΗΓΗΣΗ

Θεσσαλονίκη : Ματαιώθηκε η στρατιωτική παρέλαση !!!

Ματαιώθηκε η στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη έπειτα από την εισβολή δεκάδων πολιτών στη Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου όπου βρίσκονταν ήδη παρατεταγμένα μερικά πεζοπόρα τμήματα. Με την εμφάνιση του Προέδρου της Δημοκρατίας ομάδες αριστερών, «αγανακτισμένων» και μερίδα οπαδών του «Ηρακλή» εκτόξευαν μπουκάλια με νερό και φώναζαν υβριστικά συνθήματα κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας.
Αποχώρησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, έπειτα από επεισόδια και κατάληψη της παραλιακής λεωφόρου από Αγανακτισμένους πολίτες,  λέγοντας : «Είναι ντροπή να με λένε προδότη!»

28/10/2011 | Ματαιώθηκε η στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη έπειτα από την εισβολή δεκάδων πολιτών στη Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου όπου βρίσκονταν ήδη παρατεταγμένα μερικά πεζοπόρα τμήματα. Με την εμφάνιση του Προέδρου της Δημοκρατίας ομάδες αριστερών, «αγανακτισμένων» και μερίδα οπαδών του «Ηρακλή» εκτόξευαν μπουκάλια με νερό και φώναζαν υβριστικά συνθήματα κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Τα συνθήματα που ακούγονταν εναντίον του Προέδρου της Δημοκρατίας ήταν μεταξύ άλλων τα : «Προδότη παραιτήσου», «Κάτω η χούντα του ΠΑΣΟΚ», «Έξω οι κλέφτες του ΠΑΣΟΚ», «έξω οι κλέφτες από την πόλη», «εκλογές», « 1, 2, 3, η χούντα δεν τελείωσε το ‘73», «πάρτε το μνημόνιο και φύγετε από εδώ».

Από νωρίς το πρωί της Παρασκευής, διαδηλωτές είχαν συγκεντρωθεί στην παραλιακή λεωφόρο της Θεσσαλονίκης, παρά τα ισχυρότατα αστυνομικά μέτρα. Τουλάχιστον επτά διαφορετικές συγκεντρώσεις από διαμαρτυρόμενους είχαν οργανωθεί. Οι «Αγανακτισμένοι», μέλη της Χρυσής Αυγής, οπαδοί της ομάδας του Ηρακλή, μέλη της κίνησης πολιτών «Άρδην», εργαζόμενοι στα προγράμματα του δήμου «βοήθεια στο σπίτι», μέλη του ΠΑΜΕ και οργανωμένα σωματεία εργαζομένων.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, αποφάσισε να αποχωρήσει από το χώρο της παρέλασης γύρω στις 11.30 το πρωί - καθώς οι διαδηλωτές παρέμεναν κάθετα στο δρόμο φωνάζοντας συνθήματα και εμποδίζοντας να αρχίσει η παρέλαση - εκφράζοντας την ενόχλησή του για τα συνθήματα που ακούστηκαν εναντίον του:

«Δε θέλω να αποχωρήσω. Λυπάμαι πολύ, αλλά είναι ορισμένοι που θέλουν να ματαιωθεί αυτή η εκδήλωση», δήλωσε στους δημοσιογράφους. «Λυπάμαι για τους υβριστές. Διάλεξαν μια μέρα που είναι ντροπής τους. Και είναι και νέοι. Εμείς πολεμήσαμε για την Ελλάδα. Δεκαπέντε χρονών και πολεμούσα το ναζισμό και τους Γερμανούς, μη μου λένε τώρα ''Παπούλια προδότη''. Ποιος είναι προδότης; Να ντρέπονται. Να ντρέπονται. Τιμάω την πόλη, την τιμούσα χρόνια. Έρχομαι εδώ για να τιμήσω αυτή την ημέρα εδώ στη Θεσσαλονίκη, σε αυτή την ιστορική πόλη», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς αν φοβάται για την τροπή που παίρνουν κάποιες αντιδράσεις με υβριστικά συνθήματα, απάντησε: «Δεν φοβάμαι γιατί είναι μια μικρή απαράδεκτη μειοψηφία. Ο ελληνικός λαός καταλαβαίνει που πάει γι αυτό και δέχεται όλες αυτές τις πιέσεις και όλα αυτά τα μέτρα που είναι σε βάρος των ασθενέστερων και των αδύνατων. Πιστεύει ότι μια μέρα θα ξημερώσει καλύτερη. Κι αυτό πιστεύουμε όλοι γι αυτό και είμαστε εδώ. Και λυπάμαι πάρα πολύ που αμαυρώνουν αυτή την ημέρα, μια ιστορική μέρα. Μια μέρα που ανήκει στον ελληνικό λαό δεν ανήκει σε αυτούς».

Ο κ. Παπούλιας ανέφερε ακόμη ότι «η τελευταία απόφαση της Ε.Ε. έχει χρήσιμα στοιχεία τα οποία πρέπει να εκμεταλλευθούμε». Υπογράμμισε παράλληλα ότι πρέπει «να συστρατευθούμε για να ξεπεράσουμε την κρίση, έτσι ώστε να οικοδομήσουμε μια Ελλάδα απαλλαγμένη από δουλείες και επιταγές τρίτων και να καθαρίσουμε το σπίτι μας και να παραδώσουμε, το σπίτι μας, στα παιδιά μας καθαρό και αλώβητο».

Οργισμένος για την εξέλιξη αυτή ήταν κι ο υπουργός Εθνικής άμυνας Πάνος Μπεγλίτης, ο οποίος επίσης αποχώρησε.

Μετά την αποχώρηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, του υπουργού Εθνικής Άμυνας και των άλλων επισήμων, η παρέλαση ξεκίνησε με τους εφέδρους καταδρομείς, τους αριστούχους μαθητές, τους εθελοντές διασώστες, τους απογόνους των Μακεδονομάχων. Οι διαδηλωτές μετακινήθηκαν μπροστά στην εξέδρα των επισήμων χειροκροτώντας όσους έπαιρναν μέρος στην παρέλαση καθώς αποχώρησαν και οι αστυνομικές δυνάμεις.

Το οξύμωρο ήταν πως πλέον μέλη της χρυσής αυγής και «αγανακτισμένοι» βρισκόντουσαν μαζί, αρχικά φωνάζοντας συνθήματα κατά του κ. Παπούλια και της κυβέρνησης και στη συνέχεια χειροκροτώντας και επευφημώντας όσους παρέλαυναν.

Νωρίτερα δημιουργήθηκαν μικροσυμπλοκές μεταξύ διαδηλωτών και εφέδρων όταν η παρέλαση εμποδιζόταν και δεν ξεκινούσε.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος της πόλης Γ. Μπουτάρης μίλησε για 500 άτομα που κατόρθωσαν να σταματήσουν την παρέλαση φωνάζοντας ύβρεις ακόμα και κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Τηλεφωνική επικοινωνία Γ. Παπανδρέου - Κ. Παπούλια

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, είχε ο Πρωθυπουργός. Ο κ. Παπανδρέου εξέφρασε τη λύπη του για τα γεγονότα της Θεσσαλονίκης, τα οποία θεωρεί ότι προσβάλουν τους εθνικούς αγώνες των Ελλήνων και υπονομεύουν τους δημοκρατικούς μας θεσμούς.

Χαιρέτισε παράλληλα το γεγονός ότι σε όλες πόλεις, μαθητές και δάσκαλοι συμμετείχαν στις εκδηλώσεις, παρά τα επεισόδια που σημειώθηκαν.

Μιλώντας λίγες ώρες αργότερα στη διάσκεψη της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, στον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου, ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας καταδικάζει τέτοιου είδους συμπεριφορές.

«Αυταρχισμός είναι η προσπάθεια κάποιων να επιβάλλουν τις απόψεις τους, διακόπτοντας παρελάσεις», ανέφερε, ενώ κατηγόρησε «αυτούς που διαιρούν τον ελληνικό λαό», λέγοντας ότι τραυματίζουν τη Δημοκρατία και τις δημοκρατικές παραδόσεις του λαού μας.

Τα επεισόδια καταδίκασαν επίσης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ηλίας Μόσιαλος, αλλά και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος.

«Άλλο η διαμαρτυρία και άλλο η προσβολή προσβολή στους εθνικούς αγώνες και η προσπάθεια υπονόμευσης των δημοκρατικών θεσμών», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Μόσιαλος.

«Αυτοί που σήμερα, ημέρα εθνικής εορτής, ύψωσαν τις μικρές κομματικές και συνδικαλιστικές τους σημαίες, αμαύρωσαν μια κορυφαία εκδήλωση τιμής προς την ιστορία του τόπου και προσέβαλαν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, δεν εκφράζουν - γιατί ούτε το μπορούν, ούτε το θέλουν - το πραγματικό φρόνημα και την αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού», υποστήριξε ο κ. Βενιζέλος...

Σαμαράς Αντώνης: «Η κυβέρνηση παρακολουθεί αμήχανα τις κοινωνικές εκρήξεις»

«Η κυβέρνηση παρακολουθεί αμήχανα τις κοινωνικές εκρήξεις, που η ίδια η πολιτική της πυροδότησε», δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, με αφορμή τα σημερινά γεγονότα στη Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Σαμαράς επικρίνει ωστόσο και όσους «τραυμάτισαν την εθνική μας γιορτή», όπως αναφέρει, σημειώνοντας «οι ίδιοι πλήγωσαν την εθνική μας υπερηφάνεια, οι ίδιοι αμαύρωσαν την εικόνα όλων των Ελλήνων, οι ίδιοι πρόσβαλαν τη μνήμη των ηρώων μας».

«Σε μια στιγμή που η χώρα μετράει τις πληγές της και προσπαθεί να σταθεί στα πόδια της, δεν θα έπρεπε να μπερδεύουν τα εθνικά μας σύμβολα και την ελληνική ιστορία με μια καταστροφική κυβέρνηση. Είναι ένας ολέθριος τρόπος αντίδρασης σε μια ολέθρια πολιτική. Μόνον οι εχθροί μας θα μας ήθελαν σήμερα διχασμένους», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.
ΔΙΑΔΩΣΕΤΟ
ΣΥΝΘΗΜΑ ΚΙΝΗΜΑτος

Archi Damos

ΚΙΝΗΜΑτίας : «Εις υγείαν των πρώην ΚΚΕδων που μαθήτευσαν στο ΠΑΣΟΚ και σήμερα παίρνουν το πτυχίο τους στα θρανία του ΣΥΡΙΖΑ με δάσκαλο τον Καμμένο Πάνο».

ΚΑΝΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ στο DISQUS, ΤΣΑΜΠΑ ΕΙΝΑΙ!:

0 ΣΧΟΛΙΑ:

«Σεβαστείτε για να σας σεβαστούν»

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.