ΠΛΑΤΩΝΑΣ : «Μια από τις τιμωρίες που δεν καταδέχεσαι να ασχοληθείς με την πολιτική, είναι ότι καταλήγεις να σε κυβερνούν οι κατώτεροί σου»
ΠΛΟΗΓΗΣΗ

Σκούρτης Άρης : «Ο κύβος ερρίφθη! Η Κεντροαριστερά στην Ελλάδα, είναι εδώ!...»

Στις 12 Νοέμβρη και αν χρειασθεί και δεύτερος γύρος, στις 19, η μεγάλη δημοκρατική παράταξη έχει εκλογές… Τότε θα εκλεγεί ο επικεφαλής της «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ».
Ο Άρης Σκούρτης είναι στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης 

Στις 12 Νοέμβρη και αν χρειασθεί και δεύτερος γύρος, στις 19, η μεγάλη δημοκρατική παράταξη έχει εκλογές… Τότε θα εκλεγεί ο επικεφαλής της «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ».

Εννέα υποψήφιοι τελικά, θα διεκδικήσουν την ψήφο των πολιτών από τη βάση, σ’ όλη τη χώρα, για να πρωτεύσει ΕΝΑΣ!...

Ευρισκόμεθα στο τελικό στάδιο, διανύοντας το τελευταίο «κουλουάρ», για την εκλογή αρχηγού, με τις προεκλογικές συγκεντρώσεις απάντων των υποψηφίων, τα Debates, αλλά και τις καμπάνιες τους, να είναι εν εξελίξει, καθώς και τα φώτα της δημοσιότητας να είναι στραμμένα στο χώρο. Μόνο οι δημοσκόποι μένουν στα ίδια και πάλι στα ίδια!... Οψόμεθα λοιπόν!... Ένας δρόμος υπάρχει και αυτός είναι ο δρόμος της πολιτικής!

Αρθρογραφώντας, είχαμε επισημάνει πως απαιτείται μεστός και καθαρός πολιτικός λόγος και όχι ξύλινος. Απαιτείται πολιτικοποίηση της όλης προσπάθειας… Έτσι, ορθοτομούντες τον πολιτικό λόγο, είναι επιβεβλημένο το όλο εγχείρημα να απαιτήσει νέο αφήγημα. Και αυτό είναι μέσα από το: «Σχέδιο Ελλάδα»!

Η πολιτική εκπολιτίζει τον άνθρωπο!

Πεπλανημένοι και εξαπατηθέντες οι Έλληνες πολίτες, από τα ασύστο-λα ψεύδη του κήνσορα του ψεύδους, που γρήγορα επέστρεψε στην τραγική πραγματικότητα, εφαρμόζοντας όλα εκείνα που εφαρμόζει, εν αντιθέσει με εκείνα τα οποία ευαγγελιζόταν, πριν τον Γενάρη του 2015.

Ποία του πολιτικού βίου τριβή, μένει αμετάθετος, αλήθεια;

Σαφέστατα, στη δημόσια συζήτηση κυριαρχούν σοβαρότατα, αλλά ήσσονος σημασίας θέματα. Κορυφαίο βέβαια τούτων, η εκλογή αρχηγού στη Δημοκρατική Παράταξη! Κατά συνεκδοχή λοιπόν, εισάγων κόσμον στην πολιτική. Όπου «κατά συνεκδοχή» σημαίνει ικανότητα ανάδειξης…

Επανάγαγε εις το βάθος. Προχώρησε περισσότερο. Τούτο σημαίνει μια αμφίδρομη σχέση λαού και πολιτικής.

Στο χώρο της Κεντροαριστεράς υπάρχει κινητικότητα. Υπάρχουν εξελί-ξεις σ’ έναν χώρο παραδοσιακά ισχυρό.

Έτσι μνείαν ποιούμεθα, ας φρεσκάρουμε στο νου μας την πορεία αυτής της Δημοκρατικής Παράταξης στο χωροχρόνο, ως αναφορά το Ελληνικό γίγνεσθαι…

Ιδού η πορεία αυτής της μεγάλης παράταξης, αρχής γενομένης από την εποχή του λαμπρού, θεσμικού εκσυγχρονιστή – μεταρρυθμιστή Χαριλάου Τρικούπη, «Δυστυχώς επτωχεύσαμεν», «Τις πταίει;» και άλλα….

Του κόμματος των «Φιλελευθέρων» του Ελευθερίου Βενιζέλου. Της ηρωϊκής εθνικής αντίστασης. Της «ΕΠΕΚ» του Μαύρου Καβαλάρη Νικολάου Πλαστήρα. Της «ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΟΥ» του αειμνήστου Γέρου της Δημοκρατίας, Γεωργίου Παπανδρέου και της Γενιάς του 1-1-4 και των Λαμπράκηδων, του ανένδοτου αγώνα, της Γενιάς του Πολυτεχνείου, του ΠΑΚ και του αντιχουντι-κού αγώνα.

Του ΠΑΣΟΚ του μεγάλου Ανδρέα Παπανδρέου, με τις μεγάλες τομές και αλλαγές που επέφερε στο δημόσιο βίο και στη χώρα από το 1981 και εντεύθεν. Που βέβαια, το ΠΑΣΟΚ της ευθύνης τιμωρήθηκε ως «φαύλο ΠΑΣΟΚ», ενώ τιμήθηκε το φαύλο ΠΑΣΟΚ που κατέφυγε στον ΣΥΡΙΖΑ…

Απορία αφελούς… Δεν πρέπει λοιπόν, κάποια στιγμή, τούτη η ιστορική αδικία να αποκατασταθεί; Φρονώντας πως αργά ή γρήγορα ήθελε συμβεί τούτο, θείω αυτού προστάγματι; Θεία Δίκη;

Θα γίνει!...

Είναι για μας θεμελιώδης η σχέση αλήθειας και δημοκρατίας. Αλήθεια χωρίς ωραιοποιήσεις, αλήθεια δίχως ιδεολογικά make up και άλλοθι για αντιλογικές πολιτικές…

Η συγκεκριμένη εκλογική διαδικασία φέρνει σε πρώτο πλάνο τη φυσιογνωμία που θα έχει και ποιο χώρο ήθελε εκφράσει το όλο εγχείρημα. Έχει αναθερμανθεί ο πολιτικός εκείνος διάλογος για το σύνολο των προοδευ-τικών δυνάμεων στη χώρα, αλλά και στο χώρο.

Στην εποχή του νεοορθολογισμού και της άκρατης παγκοσμιοποίησης, είναι επιβεβλημένο ένα σύγχρονο σοσιαλδημοκρατικό κόμμα! Χρειάζεται ένας νέος τύπος πολιτικού φορέα, που να παίρνει αποφάσεις, που να δίνει πολιτικό λόγο, αλλά και εξουσία στη βάση του, οργανώνοντας με όποιον τρόπο τις κοινωνικές δυνάμεις του, ώστε να ξανακαταστήσει την πολιτική πόλο έλξης, συσπείρωσης και συμμετοχής, για το κοινό συμφέρον.

Το γεγονός όλης αυτής της μεγάλης προσπάθειας, αλλά και το γεγονός που απευθυνόμεθα στη βάση και στον κόσμο, διαμέσου της πολιτικής, δεν συνεπάγεται πως πρέπει να ανέβουμε σε διάφορους θώκους, αλλά σημαίνει να αφουγκραστούμε τους πολίτες, να ακούσουμε τα προβλήματά τους και τις αγωνίες του.

Αγωνιζόμαστε για ένα καλύτερο αύριο. Αγωνιζόμαστε για την αξιακή ανανέωση και την επανεκκίνηση αυτής της Δημοκρατικής Παράταξης. Για μία παράταξη ενωμένη, δυνατή, με νέο αφήγημα, όπως προείπα, που να’ναι ο πρωταγωνιστής των πολιτικών εκείνων εξελίξεων και όχι αμέτοχοι στο πολιτικό γίγνεσθαι του τόπου.

Για το αύριο, η φυσιογνωμία του νέου φορέα πρέπει να είναι:

1. Να είναι προσανατολισμένη στους κόλπους ενός Ευρωπαϊκού γίγνεσθαι και της Ευρωπαϊκής Σοσιαλδημοκρατίας.
2. Να είναι προσανατολισμένη στις αρχές της Δημοκρατίας, της αξιοκρατίας, με δομή και οργάνωση.
3. Να διαθέτει ισονομία και ισοπολιτεία.
4. Να διαπνέεται από πλουραλισμό και να ακούει τη βάση του και τους πολίτες, τον αγνό και άδολο ψηφοφόρο.
5. Να συσπειρώνει το εκλογικό σώμα από το χώρο του Κέντρου έως αυτόν της Αριστεράς και να τον εκπροσωπήσει επάξια και δυναμικά.
6. Να σκύψει στα προβλήματα της νεολαίας, που αποστρέφει το πρόσω-πό της αφ’ ημών και την πολιτική και να δώσει πνοή ζωής στα πολυποίκιλα προβλήματά της και την καθημερινότητα.
7. Να διαθέτει αξιακή πολιτική, να έχει δημοκρατική οργάνωση και να κάνει γνωστά τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της.

Γίνεται σαφές πως παλεύουμε ενάντια, τόσο στο συντηρητισμό της Νέας Δημοκρατίας, όσο και στις αδιέξοδες πολιτικές και τον λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ. Διότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι μέρος του προβλήματος. Είναι το ίδιο το πρόβλημα στην Ελληνική κοινωνία πια!...

Ποθούμε, εις το ελάχιστον το μείζον. Εις το σμικρόν το Μέγα!!

Χρειάζεται τόλμη και πολιτική βούληση! Και εμείς αυτά τα διαθέτουμε!...

Γι’ αυτό, στις 12 Νοέμβρη, σύσσωμοι λέμε ΝΑΙ σε ένα σοσιαλιστικό κεντροαριστερό εγχείρημα με κοινωνικό στίγμα.

Λέμε ΟΧΙ σε ένα άμορφο κεντρώο κόμμα, λέμε ΝΑΙ στην Ελπίδα και προχωράμε μπροστά. Μπροστά και δυναμικά!

newpost.gr
ΔΙΑΔΩΣΕΤΟ
ΣΥΝΘΗΜΑ ΚΙΝΗΜΑτος

Archi Damos

ΚΙΝΗΜΑτίας : «Εις υγείαν των πρώην ΚΚΕδων που μαθήτευσαν στο ΠΑΣΟΚ και σήμερα παίρνουν το πτυχίο τους στα θρανία του ΣΥΡΙΖΑ με δάσκαλο τον Καμμένο Πάνο».

ΚΑΝΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ στο DISQUS, ΤΣΑΜΠΑ ΕΙΝΑΙ!:

0 ΣΧΟΛΙΑ:

«Σεβαστείτε για να σας σεβαστούν»

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.