ΠΛΑΤΩΝΑΣ : «Μια από τις τιμωρίες που δεν καταδέχεσαι να ασχοληθείς με την πολιτική, είναι ότι καταλήγεις να σε κυβερνούν οι κατώτεροί σου»
ΠΛΟΗΓΗΣΗ

ΚΚΕ : Έφαγε 2,5 δις από τη Ρωσία

Τα ζητάει πίσω ο Εισαγγελέας της Μόσχας...
Τα ζητάει πίσω ο Εισαγγελέας της Μόσχας...

Σφίγγει ο κλοιός γύρω από το ΚΚΕ, εξαιτίας των κεφαλαίων που είχε εισπράξει από την πρώην Σοβιετική Ένωση, στα πλαίσια των «κονδυλίων αλληλεγγύης» που το ΚΚΣΕ μοίραζε στα κομμουνιστικά κόμματα των άλλων χωρών.

Με την αλλαγή του καθεστώτος, η Ρωσία απαιτεί να της επιστραφούν τα εκατομμύρια δολάρια που το κομμουνιστικό καθεστώς είχε δώσει κατά καιρούς προς τα «αδελφά κόμματα» των άλλων χωρών.

Έτσι, μετά από πολύμηνες διαδικασίες, φαίνεται ότι έφτασε και η σειρά του ελληνικού κόμματος. Σύμφωνα με δημοσιεύματα ξένων εφημερίδων, καθώς και τηλεγραφήματα ειδησεογραφικών πρακτορείων, ο γενικός εισαγγελέας της Ρωσίας ζήτησε από το Ανώτατο Δικαστήριο της Ελλάδας να τον βοηθήσει να βρεθούν τα κεφάλαια της πρώην Σοβιετικής Κρατικής Τράπεζας, που δόθηκαν σε υπευθύνους του ΚΚΕ.

Κατά τον εισαγγελέα της Ρωσίας, δόθηκαν στο ΚΚΕ 10 εκατομμύρια 825 χιλιάδες δολάρια, 45 και πλέον εκατομμύρια δραχμές και άλλα ποσά σε ξένο συνάλλαγμα, που παρελήφθησαν από προσωπικότητες του ΚΚΕ κατά τη χρονική περίοδο 1971-1990. Ο εισαγγελέας υποστηρίζει άλλωστε, ότι το ΚΚΕ έλαβε και ποσότητες δημοσιογραφικού χαρτιού αξίας 4 εκατομμυρίων αμερικανικών δολαρίων.

Να σημειωθεί ότι ο επίτιμος πρόεδρος του ΚΚΕ έχει παραδεχθεί κατά καιρούς ότι το ΚΚΕ είχε οικονομικές δοσοληψίες με την πρώην Σοβιετική Ένωση, καθώς και με άλλες χώρες του υπαρκτού σοσιαλισμού. Μετά την πρόσφατη διάσπαση άλλωστε του ΚΚΕ, οι «ανανεωτικοί» που αποχώρησαν από τον Περισσό είχαν καταγγείλει ότι το επονομαζόμενο ως «ταμείο αλληλεγγύης» είχε χαθεί πριν το 13ο συνέδριο του ΚΚΕ».
ΔΙΑΔΩΣΕΤΟ
ΣΥΝΘΗΜΑ ΚΙΝΗΜΑτος

Archi Damos

ΚΙΝΗΜΑτίας : «Εις υγείαν των πρώην ΚΚΕδων που μαθήτευσαν στο ΠΑΣΟΚ και σήμερα παίρνουν το πτυχίο τους στα θρανία του ΣΥΡΙΖΑ με δάσκαλο τον Καμμένο Πάνο».

ΚΑΝΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ στο DISQUS, ΤΣΑΜΠΑ ΕΙΝΑΙ!:

0 ΣΧΟΛΙΑ:

«Σεβαστείτε για να σας σεβαστούν»

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.