ΠΛΑΤΩΝΑΣ : «Μια από τις τιμωρίες που δεν καταδέχεσαι να ασχοληθείς με την πολιτική, είναι ότι καταλήγεις να σε κυβερνούν οι κατώτεροί σου»
ΠΛΟΗΓΗΣΗ

Μανιάτης Γιάννης : «Προτεραιότητα ο αγωγός Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη»

 Τη διαβεβαίωση ότι η κυβέρνηση δίνει πρώτη προτεραιότητα στην υλοποίηση του αγωγού Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη, παρείχε ο υφυπουργός Ενέργειας, Γ.Μανιάτης, την Πέμπτη στη Βουλή, θέτοντας ως χρονοδιάγραμμα έναρξης κατασκευής του έργου το δεύτερο εξάμηνο του 2013. -
Τη διαβεβαίωση ότι η κυβέρνηση δίνει πρώτη προτεραιότητα στην υλοποίηση του αγωγού Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη, παρείχε ο υφυπουργός Ενέργειας, Γ.Μανιάτης, την Πέμπτη στη Βουλή, θέτοντας ως χρονοδιάγραμμα έναρξης κατασκευής του έργου το δεύτερο εξάμηνο του 2013. - 

26/11/2009 | Τη διαβεβαίωση ότι η κυβέρνηση δίνει πρώτη προτεραιότητα στην υλοποίηση του αγωγού Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη, παρείχε ο υφυπουργός Ενέργειας, Γ..Μανιάτης, την Πέμπτη στη Βουλή, θέτοντας ως χρονοδιάγραμμα έναρξης κατασκευής του έργου το δεύτερο εξάμηνο του 2013, και έναρξης λειτουργίας του το 2014.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΛΑΟΣ Κ.Βελόπουλου, ο κ. Μανιάτης ενημέρωσε για εκείνα που «τεκμηριώνουν την σαφή κεντρική επιθυμία της κυβέρνησης να προχωρήσει το έργο με τον ταχύτερο δυνατό ρυθμό».

Όπως είπε, κατατίθεται τις επόμενες ημέρες το σχέδιο νόμου για το καθεστώς διέλευσης του αγωγού, ενώ συγκροτήθηκε Επιτροπή Διαπραγμάτευσης για τη συμφωνία διέλευσης και εξετάζεται από τις υπηρεσίες του υπουργείου η προκαταρκτική περιβαλλοντική μελέτη.

Επίσης, συγκροτήθηκε η Τοπική Επιτροπή Έβρου και, με την προεδρία του νομάρχη Έβρου και τη συμμετοχή των θεσμικών εκπροσώπων της τοπικής κοινωνίας, θα υπάρξει ανοιχτή δημόσια διαβούλευση επί όλων των αναπτυξιακών και περιβαλλοντικών θεμάτων που σχετίζονται με την υλοποίηση του αγωγού.

Τέλος, ο υφυπουργός Ενέργειας είπε ότι ανασυγκροτείται η Διϋπουργική Επιτροπή, η οποία θα επιλύει σε συνεχή βάση τα διάφορα γραφειοκρατικά προβλήματα που είναι βέβαιο ότι θα εμφανιστούν στην πορεία εξέλιξης του έργου.

Αναφερόμενος, τέλος, στον νότιο κλάδο του αγωγού South Stream, που αφορά τη χώρα μας (ο οποίος από τη Βουλγαρία κατεβαίνει στην Ελλάδα, διασχίζει την Αδριατική και συναντά τη νότια Ιταλία) ο κ. Μανιάτης διαβεβαίωσε ότι «προχωρά απολύτως» και ενημέρωσε ότι πολύ σύντομα πρόκειται να δημιουργηθεί η κοινή θυγατρική ελληνορωσική εταιρεία με συμμετοχή 50% για κάθε μία πλευρά.

Ανησυχία για τις βουλγαρικές «επιφυλάξεις»

Και ενώ η ελληνική πλευρά προχωρεί με ταχείς ρυθμούς, ανησυχία προκαλούν οι βουλγαρικές «επιφυλάξεις» για το έργο.

Την Τετάρτη, ο κ. Μανιάτης συναντήθηκε με τον Βούλγαρο υπουργό Οικονομίας και Ενέργειας, Τράικο Τράικοφ. Η βουλγαρική πλευρά τόνισε την ανάγκη διασφάλισης των αναγκαίων ποσοτήτων πετρελαίου, ως προϋπόθεση για τη βιωσιμότητα του αγωγού.

Παράλληλα, ο κ. Τράικοφ είπε ότι θα ζητηθεί η έγκαιρη διευθέτηση του θέματος από τη ρωσική πλευρά που έχει αναλάβει τη συμβατική δέσμευση.

Ο Βούλγαρος υπουργός εξέφρασε φόβους για τις αρνητικές επιπτώσεις που θα έχει η διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων πετρελαίου στην τουριστική περιοχή του Μπουργκάς.

Όπως είπε, άλλωστε, ότι οι ετήσιες εισπράξεις από τον τουρισμό στην περιοχή αγγίζουν τα 2 δισ. ευρώ.

in.gr
ΔΙΑΔΩΣΕΤΟ
ΣΥΝΘΗΜΑ ΚΙΝΗΜΑτος

Archi Damos

ΚΙΝΗΜΑτίας : «Εις υγείαν των πρώην ΚΚΕδων που μαθήτευσαν στο ΠΑΣΟΚ και σήμερα παίρνουν το πτυχίο τους στα θρανία του ΣΥΡΙΖΑ με δάσκαλο τον Καμμένο Πάνο».

ΚΑΝΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ στο DISQUS, ΤΣΑΜΠΑ ΕΙΝΑΙ!:

0 ΣΧΟΛΙΑ:

«Σεβαστείτε για να σας σεβαστούν»

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.