ΠΛΑΤΩΝΑΣ : «Μια από τις τιμωρίες που δεν καταδέχεσαι να ασχοληθείς με την πολιτική, είναι ότι καταλήγεις να σε κυβερνούν οι κατώτεροί σου»
ΠΛΟΗΓΗΣΗ

ΔΕΗ : Ένοχοι Φωτόπουλος και άλλοι 55 για συνδικαλιστικές δαπάνες

Την ενοχή των 56 από τους 59 συνολικά κατηγορουμένους που κάθονται στο εδώλιο για τις συνδικαλιστικές δαπάνες της ΔΕΗ, πρότεινε ο εισαγγελέας της έδρας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.
ΜΕ ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ | 

Την ενοχή των 56 από τους 59 συνολικά κατηγορουμένους που κάθονται στο εδώλιο για τις συνδικαλιστικές δαπάνες της ΔΕΗ, πρότεινε ο εισαγγελέας της έδρας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Ανάμεσα στους κατηγορουμένους βρίσκονταιο πρώην πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας, Νίκος Φωτόπουλος, ο επίσης πρώην συνδικαλιστής Ρίζος Ρίζος, οι πρώην πρόεδροι της ΔΕΗ, Ιωάννης Παλαιοκρασσάς και Αρθούρος Ζερβός, κ.ά.

Οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν κατά περίπτωση τα αδικήματα της απιστίας και της απάτης, με τους εμπλεκομένους να φέρονται ότι έδωσαν παράνομα στο συνδικαλιστικό σωματείο της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ , την τριετία 2008-2011 δεκάδες χιλιάδες ευρώ για πολυτελή ταξίδια, δώρα, γεύματα και άλλες δαπάνες...

Η έρευνα άρχισε το 2011 μετά από έγγραφο της τότε υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής προς τον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης στον οποίο παρέδωσε φάκελο με στοιχεία που είχε ζητήσει και λάβει από την ΔΕΗ. Επρόκειτο για στοιχεία τα οποία αφορούσαν την εκταμίευση διαφόρων ποσών από τη ΔΕΗ προς τη ΓΕΝΟΠ και τον ΟΚΔΕ την περίοδο 1999-2010.

ΑΝΑΝΕΩΣΗ 31/05/2018 - Ένοχοι Φωτόπουλος, Ρίζος, και άλλα 5 πρώην στελέχη της ΓΕΝΟΠ για το «πάρτυ» της ΔΕΗ

Επτά άτομα από τους συνολικά 58 κατηγορουμένους καταδικάστηκαν για την πολύκροτη υπόθεση των «χρυσών» χρηματοδοτήσεων της ΔΕΗ προς τη ΓΕΝΟΠ. Η ετυμηγορία του δικαστηρίου ήταν αντίθετη στην πρόταση του Εισαγγελέα Έδρας που είχε ζητήσει την ενοχή των 56 εκ των κατηγορουμένων.

Ποινές από 3 έως 5 χρόνια επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων σε 7 πρώην συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ για την υπόθεση των χρυσών επιχορηγήσεων από τη ΔΕΗ.

Το δικαστήριο έκρινε ενόχους τον Νίκο Φωτόπουλο, τον Ρίζο Ρίζο, την κόρη του καθώς και άλλα 4 πρώην στελέχη της ΓΕΝΟΠ για το αδίκημα της απάτης, χωρίς όμως την επιβαρυντική περίσταση του ν. 1608/50, γεγονός που οδήγησε στη μείωση της ποινής που επιβλήθηκε.

Επίσης, το δικαστήριο έκρινε ότι η έφεση πρέπει να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα και ως εκ τούτου και οι 7 αφέθηκαν ελεύθεροι, όπως και οι υπόλοιποι 51 κατηγορούμενοι για την ίδια υπόθεση οι οποίοι κρίθηκαν αθώοι είτε λόγω παραγραφής των αδικημάτων είτε και για λόγους ουσίας.

Υπενθυμίζεται ότι οι κατηγορούμενοι (59 συνολικά αλλά ένας εξ αυτών απεβίωσε) οδηγήθηκαν σε δίκη σύμφωνα με παραπεμπτικό βούλευμα διότι χρησιμοποίησαν χρήματα που δόθηκαν (παρανόμως μάλιστα) από τη ΔΕΗ στην ΓΕΝΟΠ ως χορηγία, για να πραγματοποιούν πολυτελή ταξίδια, για να έχουν πλουσιοπάροχα γεύματα, να πληρώνουν για την στάθμευση Ι.Χ. Αυτοκινήτων ιδιοκτησίας τους αλλά και συγγενών τους ακόμη και για την αγορά δώρων.

Με βάση το βούλευμα οι κατηγορούμενοι αντιμετώπιζαν, κατά περίπτωση, τα αδικήματα της απιστίας  κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, της άμεσης συνέργειας σε απιστία, της ηθικής αυτουργίας σε απιστία και της απάτης κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση σε βάρος της ΔΕΗ.
ΔΙΑΔΩΣΕΤΟ
ΣΥΝΘΗΜΑ ΚΙΝΗΜΑτος

Archi Damos

ΚΙΝΗΜΑτίας : «Εις υγείαν των πρώην ΚΚΕδων που μαθήτευσαν στο ΠΑΣΟΚ και σήμερα παίρνουν το πτυχίο τους στα θρανία του ΣΥΡΙΖΑ με δάσκαλο τον Καμμένο Πάνο».

ΚΑΝΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ στο DISQUS, ΤΣΑΜΠΑ ΕΙΝΑΙ!:

0 ΣΧΟΛΙΑ:

«Σεβαστείτε για να σας σεβαστούν»

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.