ΠΛΑΤΩΝΑΣ : «Μια από τις τιμωρίες που δεν καταδέχεσαι να ασχοληθείς με την πολιτική, είναι ότι καταλήγεις να σε κυβερνούν οι κατώτεροί σου»
ΠΛΟΗΓΗΣΗ

Παπανδρέου Μαργαρίτα : Δικαιώθηκε στην αγωγή κατά της Λιάνας Κανέλλη

Με απόφαση του Πολυμελούς Εφετείου, η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη υποχρεούται να καταβάλει στην Μαργαρίτα Παπανδρέου, μητέρα του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου, 30.000 ευρώ
30/11/2005 | 

Με απόφαση του Πολυμελούς Εφετείου, η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη υποχρεούται να καταβάλει στην Μαργαρίτα Παπανδρέου, μητέρα του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου, 30.000 ευρώ, επειδή σε δύο συνεχή τεύχη του, το περιοδικό «Νέμεσις» (τ. 12. Δεκέμβριος 2000 και τ.13, Ιανουάριος 2001) δημοσίευσε ηλεκτρονικά μηνύματα που αντάλλαξαν μεταξύ 1998 και 1999 η Μαργαρίτα Παπανδρέου με τον γιο της Γιώργο, δύο παλιότερα φαξ που έστειλε η Μαργαρίτα Παπανδρέου σε αμερικανό δικηγόρο της (Σεπτέμβριος 1996), μήνυμα της ίδιας προς τον Στάνλεϊ Σάινμπαουμ (1998) και μήνυμα της Φράνσις Κόναλι προς τον Νίκο Παπανδρέου (1998).

Να σημειωθεί ότι το Πρωτοδικείο είχε απορρίψει ως αβάσιμη σχετική προσφυγή της Μ. Παπανδρέου - με την οποία ζητούσε αποζημίωση 500 εκατ. δρχ., ως αποζημίωση για συκοφαντική δυσφήμηση και παραβίαση προσωπικών δεδομένων από την Λιάνα Κανέλλη (απόφαση υπ’ αριθμ. 65/2004).

Στο δικαστήριο, από την πλευρά της ενάγουσας είχε καταθέσει ο κ. Νίκος Παπανδρέου, ο οποίος απέδωσε δόλο στο δημοσίευμα υποστηρίζοντας ότι η δημοσιογράφος με την δημοσιοποίηση προσωπικών δεδομένων θέλησε να στήσει πλεκτάνη και να καταδείξει ότι δήθεν η Μαργαρίτα Παπανδρέου σχετίζεται με τον αμερικάνικο δάκτυλο στα ελληνικά πολιτικά πράγματα.

Από την πλευρά της κ. Κανέλλη κατέθεσε η δημοσιογράφος Σοφία Βούλτεψη, η οποία υποστήριξε ότι «οι χαρακτηρισμοί που αφορούν δημόσια πρόσωπα είναι πολιτικοί χαρακτηρισμοί». Η δημοσιογράφος υποστήριξε ότι το επίμαχο δημοσίευμα είχε στόχο να ενημερώσει την κοινή γνώμη για παρασκηνιακά ζητήματα που αφορούσαν την πολιτική ζωή.

Μετά το τέλος της διαδικασίας, η κ. Κανέλλη δήλωσε στους δημοσιογράφους : «Τα στερνά τιμούν τα πρώτα. Μία ισχυρή μάνα βγάζει ισχυρά παιδιά».

Τελικά όμως, η Μαργαρίτα Παπανδρέου «δικαιώθηκε» από το Εφετείο. Με την απόφαση που γίνεται δεκτή η αγωγή, διατάσσεται η παράλειψη κάθε παρόμοιας προσβολής, καθώς και πρόστιμο 4.000 ευρώ για κάθε παραβίαση της απόφασης (απόφαση υπ’ αριθμ. 9099/2005).

υγ : Η Λιάνα Κανέλλη παραδέχθηκε δημόσια ότι τα δημοσιεύματά της συνιστούσαν προϊόν υποκλοπής από χάκερ...

ΔΙΑΔΩΣΕΤΟ
ΣΥΝΘΗΜΑ ΚΙΝΗΜΑτος

Archi Damos

ΚΙΝΗΜΑτίας : «Εις υγείαν των πρώην ΚΚΕδων που μαθήτευσαν στο ΠΑΣΟΚ και σήμερα παίρνουν το πτυχίο τους στα θρανία του ΣΥΡΙΖΑ με δάσκαλο τον Καμμένο Πάνο».

ΚΑΝΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ στο DISQUS, ΤΣΑΜΠΑ ΕΙΝΑΙ!:

0 ΣΧΟΛΙΑ:

«Σεβαστείτε για να σας σεβαστούν»

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.