ΠΛΑΤΩΝΑΣ : «Μια από τις τιμωρίες που δεν καταδέχεσαι να ασχοληθείς με την πολιτική, είναι ότι καταλήγεις να σε κυβερνούν οι κατώτεροί σου»
ΠΛΟΗΓΗΣΗ

ΚΚΕ : Αρνείται έλεγχο στα οικονομικά του και κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ

«Ηγετικό φορέα» σε «εκστρατεία» εναντίον του ΚΚΕ, χαρακτήρισε χθες το ΠΑΣΟΚ η γεν. γραμματέας του κόμματος κ. Αλέκα Παπαρήγα.
16/07/2009 | 

«Ηγετικό φορέα» σε «εκστρατεία» εναντίον του ΚΚΕ, χαρακτήρισε χθες το ΠΑΣΟΚ η γεν. γραμματέας του κόμματος κ. Αλέκα Παπαρήγα.

Με αφορμή τη συζήτηση για τη χρηματοδότηση των κομμάτων, η κ. Παπαρήγα ουσιαστικά επικαιροποίησε τις θέσεις του ΚΚΕ. Είπε, μεταξύ άλλων, ότι «αποτελεί κοροϊδία ότι θα καταργηθεί η διαφθορά με την ψευδεπίγραφη διαφάνεια των οικονομικών των κομμάτων» και έκανε λόγο για «δήθεν κατάργηση του «μαύρου πολιτικού χρήματος», η οποία έχει στόχο «να δημιουργηθούν προϋποθέσεις να ελεγχθεί η δράση του ΚΚΕ».

Ανέφερε ότι οι έως σήμερα έλεγχοι ορκωτών λογιστών, της Εφορίας και του ΙΚΑ είναι επαρκείς προκειμένου να διαπιστωθεί η διαφάνεια των οικονομικών του κόμματος. Πέρα από αυτούς τους ελέγχους, διεμήνυσε η κ. Παπαρήγα, δεν θα επιτραπεί οποιαδήποτε επέμβαση στην εσωτερική λειτουργία του κόμματος. Διευκρίνισε μάλιστα ότι «θα προστατεύσουμε και σήμερα και στο μέλλον τους χιλιάδες ενισχυτές μας που στηρίζουν το κόμμα μας ανιδιοτελώς, ακόμα και από το υστέρημά τους». Στη συζήτηση αυτή, συνέχισε η κ. Παπαρήγα «πρωτοστατούν Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, ενώ ο ΣΥΝ πριν και ο ΣΥΡΙΖΑ στη συνέχεια πρωτοστατεί, καθώς έχει βγάλει από το μυαλό του και το πρόγραμμά του κάθε έννοια κοινωνικής αλλαγής στο εθνικό πεδίο, παρά μόνο εναλλαγή αστικών και μικροαστικών κομμάτων στο κοινοβούλιο», ενώ το ΛΑΟΣ παίζει ρόλο «του εκτελεστή συμβολαίων».

Αφού προηγουμένως έκανε μια σύντομη ιστορική αναδρομή του εν Ελλάδι «αντικομμουνισμού» από την εποχή του Εμφυλίου, η κ. Παπαρήγα εστίασε την κριτική της κυρίως στο ΠΑΣΟΚ. Άφησε μάλιστα να εννοηθεί ότι στην Ιπποκράτους αντιμετωπίζουν κατ' αυτό τον τρόπο του ΚΚΕ, διότι φοβούνται ενδεχόμενες εκλογικές διαρροές. Είπε σχετικά ότι «η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, γνωρίζει ότι ένα μέρος της βάσης και των ψηφοφόρων της εκτιμούν θέσεις του ΚΚΕ και τη μαχητική του συνέπεια».
ΔΙΑΔΩΣΕΤΟ
ΣΥΝΘΗΜΑ ΚΙΝΗΜΑτος

Archi Damos

ΚΙΝΗΜΑτίας : «Εις υγείαν των πρώην ΚΚΕδων που μαθήτευσαν στο ΠΑΣΟΚ και σήμερα παίρνουν το πτυχίο τους στα θρανία του ΣΥΡΙΖΑ με δάσκαλο τον Καμμένο Πάνο».

ΚΑΝΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ στο DISQUS, ΤΣΑΜΠΑ ΕΙΝΑΙ!:

0 ΣΧΟΛΙΑ:

«Σεβαστείτε για να σας σεβαστούν»

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.