ΠΛΑΤΩΝΑΣ : «Μια από τις τιμωρίες που δεν καταδέχεσαι να ασχοληθείς με την πολιτική, είναι ότι καταλήγεις να σε κυβερνούν οι κατώτεροί σου»
ΠΛΟΗΓΗΣΗ

Ρόβλιας Ντίνος : Έγινε δεκτή η παραίτησή του

Με καθυστέρηση είκοσι τεσσάρων ωρών έγινε χθες αποδεκτή από τον Πρωθυπουργό η παραίτηση του υφυπουργού Εσωτερικών κ. Ντ. Ρόβλια, ο οποίος εμφανιζόταν σε δημοσίευμα ιστοσελίδας να έχει επιδοθεί σε ρουσφέτια άμα τη αναλήψει των καθηκόντων του.
16/12/2009 | Η πιο γρήγορη παραίτηση, στα χρονικά, από υπουργικό αξίωμα. 

Με καθυστέρηση είκοσι τεσσάρων ωρών έγινε χθες αποδεκτή από τον Πρωθυπουργό η παραίτηση του υφυπουργού Εσωτερικών κ. Ντ. Ρόβλια, ο οποίος εμφανιζόταν σε δημοσίευμα ιστοσελίδας να έχει επιδοθεί σε ρουσφέτια άμα τη αναλήψει των καθηκόντων του.

Προχθές Δευτέρα ο υφυπουργός είχε επικοινωνήσει με τον υπουργό Επικρατείας κ. Χ. Παμπούκη και είχε θέσει στη διάθεση του Πρωθυπουργού την παραίτησή του. Η μεγάλη όμως εκδήλωση στο Ζάππειο, στην οποία ο κ. Γ. Παπανδρέου κήρυξε την έναρξη του εθνικού κοινωνικού διαλόγου, είχε απορροφήσει όπως ήταν φυσικό το ενδιαφέρον του Μεγάρου Μαξίμου. Έτσι δόθηκε σε όλους η εντύπωση ότι η υπόθεση Ρόβλια θα περνούσε ανώδυνα και ο ίδιος κάθισε στις καρέκλες που προορίζονταν για τους υπουργούς στο Ζάππειο, διαψεύδοντας τη φημολογία που αφορούσε το όνομά του. Χθες το πρωί ωστόσο ο κ. Παμπούκης ζήτησε από τον υφυπουργό Εσωτερικών να πάει στο γραφείο του στο Μέγαρο Μαξίμου όπου του ανακοίνωσε ότι ο κ. Παπανδρέου έκανε δεκτή την παραίτησή του.

Η ερμηνεία που δόθηκε από πολλά στελέχη ήταν ότι το επιτελείο του Πρωθυπουργού δεν ήθελε τίποτα να σκιάσει την εκδήλωση του Ζαππείου. Χθες, η συνάντηση των πολιτικών αρχηγών στο Προεδρικό Μέγαρο για τη διαφάνεια δημιουργούσε το κατάλληλο υπόστρωμα για να σταλεί ένα σαφές μήνυμα «μηδενικής ανοχής» προς όλα τα μέλη της κυβέρνησης. Επιπροσθέτως, η απόφαση για την απομάκρυνση του κ. Ρόβλια από την κυβέρνηση συνοδεύτηκε και από την εντολή προς τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης κ. Θ. Πάγκαλο να συντάξει έναν κώδικα δεοντολογίας για τα μέλη της κυβέρνησης.

Η ιστορία ξεκίνησε από την παρουσίαση σε ιστοσελίδα μιας λίστας εγγράφων με την ένδειξη «Γραφείο Υφυπουργού» για μεταθέσεις ή παραμονή στην υπηρεσία αστυνομικών και στρατιωτικών. Ο κ. Ρόβλιας υποστήριξε ότι τα έγγραφα αυτά δεν είναι γνήσια, ότι τα αιτήματα δεν προωθήθηκαν ποτέ στα αρμόδια υπουργεία, τα οποία με τη σειρά τους αρνήθηκαν ότι έλαβαν τα έγγραφα. Αρχικώς, οι πληροφορίες από τις αρμόδιες πηγές έλεγαν ότι οι εξηγήσεις εκρίθησαν επαρκείς.

Στην ανακοίνωση της παραίτησής του ο κ. Ρόβλιας αναφέρει: «Ανέλαβα την πολιτική ευθύνη και υπέβαλα την παραίτησή μου ανεξάρτητα από την ουσία της καταγγελίας, για να μην προξενήσω το ελάχιστο πρόβλημα στην κυβέρνηση, πόσο μάλλον σε αυτή την κρίσιμη για τη χώρα περίοδο. Θεωρώ ότι με τον τρόπο αυτό υπηρετώ τις αρχές και τις αξίες της παράταξής μας». Την ίδια άποψη υποστήριξε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Γ. Πεταλωτής, ο οποίος είπε ότι η παραίτηση έγινε δεκτή για να μη δημιουργηθεί καμία σκιά για πελατειακές σχέσεις της κυβέρνησης.
ΔΙΑΔΩΣΕΤΟ
ΣΥΝΘΗΜΑ ΚΙΝΗΜΑτος

Archi Damos

ΚΙΝΗΜΑτίας : «Εις υγείαν των πρώην ΚΚΕδων που μαθήτευσαν στο ΠΑΣΟΚ και σήμερα παίρνουν το πτυχίο τους στα θρανία του ΣΥΡΙΖΑ με δάσκαλο τον Καμμένο Πάνο».

ΚΑΝΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ στο DISQUS, ΤΣΑΜΠΑ ΕΙΝΑΙ!:

0 ΣΧΟΛΙΑ:

«Σεβαστείτε για να σας σεβαστούν»

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.