ΠΛΑΤΩΝΑΣ : «Μια από τις τιμωρίες που δεν καταδέχεσαι να ασχοληθείς με την πολιτική, είναι ότι καταλήγεις να σε κυβερνούν οι κατώτεροί σου»
ΠΛΟΗΓΗΣΗ

Παπανδρέου Νίκος : «Απόρροιες του QatarGate στην Ευρωβουλή»

Τα διάφορα σκάνδαλα που απασχόλησαν την Ευρωβουλή  τα τελευταία χρόνια και ιδιαιτέρως το γνωστό πια σαν ΚατάρGate, έδωσαν την ευκαιρία στους Ευρωσπεπτικιστές να λοιδορήσουν το Ευρωκοινοβούλιο και να σηκώσουν τη σημαία του δικού τους «ηθικού πλεονεκτήματος».
Άρθρο στο newpost

Τα διάφορα σκάνδαλα που απασχόλησαν την Ευρωβουλή  τα τελευταία χρόνια και ιδιαιτέρως το γνωστό πια σαν ΚατάρGate, έδωσαν την ευκαιρία στους Ευρωσπεπτικιστές να λοιδορήσουν το Ευρωκοινοβούλιο και να σηκώσουν τη σημαία του δικού τους «ηθικού πλεονεκτήματος».

Το συγκεκριμένο αυτό σκάνδαλο δεν έδωσε μόνο τροφή στους εχθρούς της Δημοκρατίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και ενίσχυσε όσους κοιτάνε την Ελλάδα με μισό μάτι. 

Αν προσθέσει κανείς την υπόθεση Predator και το ναυάγιο έξω από τον Πύλο, φτάνουμε σχεδόν στην «τέλεια καταιγίδα». Ως νέος Ευρωβουλευτής, βρέθηκα πολλές φορές αμυνόμενος  για τις «πρακτικές» των Ελλήνων που έχει ρίζες και στην δικαστική φουρτούνα του Γεωργίου και την άρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας που παντρεύτηκαν τα Greek Statistics και ακόμη να το αποχωριστούν.

Για το QatarGate, η ομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο οποίο ανήκει το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ σήκωσε την σημαία της αυτοκάθαρσης και πήρε την πρωτοβουλία – το μόνο πολιτικό γκρουπ που το τόλμησε – να ξεκινήσει μια εσωτερική έρευνα για το αν υπάρχουν άγνωστες ουρές, το ρόλο των βοηθών και πως να προτείνει μέτρα ώστε να αποτραπεί η πληρωμή μελών του Κοινοβουλίου ώστε να επηρεάσουν όπως θέλουν τα ψηφίσματα του σώματος.

Κατά την σύντομη μου παρουσία μια στις επιτροπές που συμμετείχα ως μέλος θα έλεγα ότι τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα αναφερόταν κάποιο στο πρόβλημα και τις ποικίλες αρνητικές διαστάσεις που επέφερε σε όλο το σώμα.

H εισηγητική έκθεση είναι αρκετά έντονη και παρά την νομική του γλώσσα την παραθέτω με δική μου μετάφραση : 

1. Λαμβάνοντας υπόψη την έκθεση της Ειδικής Επιτροπής για την ξένη παρέμβαση σε όλες τις δημοκρατικές διαδικασίες στην Ευρωπαϊκή Ένωση…

2. Ενώ οι εξελίξεις που οδηγούνται από τις βελγικές αρχές έχουν αποκαλύψει υποψίες για ένα εξαιρετικά ανησυχητικό σύστημα διαφθοράς, νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και συμμετοχής σε μια εγκληματική οργάνωση, που περιλαμβάνει, μέχρι σήμερα, τρεις ευρωβουλευτές που βρίσκονται σε θέση ενεργούς υπηρεσίας και έναν πρώην ευρωβουλευτή, καθώς και έναν επισημοποιημένο βοηθό του κοινοβουλίου (APA)· ενώ αυτές οι υποψίες σχετίζονται με επιρροή από το Κατάρ και το Μαρόκο…

3. Ενώ η εμπιστοσύνη των πολιτών στην ακεραιότητα και την ανεξαρτησία των ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων αποτελεί τη βάση του ευρωπαϊκού πολιτικού συστήματος, το οποίο είναι ιδιαίτερα ευάλωτο κατά τη διάρκεια των εκλογών·

4. Ενώ εάν ξένοι παράγοντες υπονομεύουν την εμπιστοσύνη των πολιτών στα θεσμικά όργανα της ΕΕ, μπορεί να επηρεάσει τη δημοκρατική λειτουργία της ΕΕ·

5. Ενώ η διαφθορά έχει σημαντικές οικονομικές συνέπειες και αποτελεί σοβαρή απειλή για τη δημοκρατία, το κράτος δικαίου και τις δημόσιες επενδύσεις·

6. ενώ οι ευρωβουλευτές πρέπει να ενεργούν αποκλειστικά στο δημόσιο συμφέρον και να διεξάγουν το έργο τους με ακεραιότητα, ανοικτότητα, επιμέλεια, ειλικρίνεια, λογοδοσία και σεβασμό για το κύρος του Κοινοβουλίου, και χωρίς καμία μη δικαιολογημένη επιρροή από εκπροσώπους συμφερόντων·

7. Ενώ οι ευρωβουλευτές πρέπει να είναι ανεξάρτητοι και να ασκούν ελεύθερα τα δικαιώματά τους ψήφου.

Εν τέλει καταδικάζει, με τον ισχυρότερο δυνατόν τρόπο, τις υποτιθέμενες προσπάθειες του Κατάρ και του Μαρόκου να επηρεάσουν ευρωβουλευτές, πρώην ευρωβουλευτές και προσωπικό του Κοινοβουλίου μέσω πράξεων διαφθοράς, που αποτελούν σοβαρή ξένη παρέμβαση στις δημοκρατικές διαδικασίες της ΕΕ·

Επαναλαμβάνει τη βαθιά του σοκαριστική απογοήτευση και καταδίκη των υποτιθέμενων πράξεων διαφθοράς, νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και συμμετοχής σε μια εγκληματική οργάνωση από τρεις ευρωβουλευτές, έναν πρώην ευρωβουλευτή και έναν βοηθό του κοινοβουλίου, εναντίον ανταλλαγής επιρροής επί των αποφάσεων του Κοινοβουλίου.

Η εισαγωγική έκθεση μιλάει αρκετά για την επιρροή της Ρωσίας και άλλες χώρες (Ιράν Αζερμπαϊτζάν) και τα Εμιράτα, και καταλήγει κατόπιν τούτου σε μια σειρά προτάσεων τόσες που δεν μπορούν να απαριθμηθούν εδώ χωρίς να σας κουράσω.

Ένα δυο παραδείγματα αρκούν:

Οι νομοθετικές προτάσεις ενός εισηγητή να συνοδεύονται υποχρεωτικά με παράρτημα λίστας ανθρώπων που συνάντησε ο εισηγητής στην κατάρτιση του νόμου. Την δημοσίευση όλων των ραντεβού του Ευρωβουλευτή αλλά και τις συσκέψεις σε think tanks συνέδρια κλπ.

Η λίστα είναι μεγάλη.

Κάπου όλα αυτά μειώνουν το κύρος του Ευρωβουλευτή που τίθεται εξ αρχής υπό ένα είδος επιτήρησης και καχυποψία, καθεστώς στενού μαρκαρίσματος που δεν συνάδει με το ελεύθερο πνεύμα της Δημοκρατίας και του Κοινοβουλίου.

Αν μάθαμε κάτι, είναι ότι το QatarGate γέννησε ζιζάνια, προκάλεσε μια αρνητική ατμόσφαιρα όπου ψίθυροι και καχυποψίες μπορεί να προσβάλλουν τον κάθε καλοπροαίρετο εκπρόσωπο. Είναι το τίμημα που θα πληρώσουμε όλοι : Όταν κάποιοι εκμεταλλεύονται την εμπιστοσύνη του λαού και της ελευθερίας, που βασίζονται σε βαθιά αμοιβαία εμπιστοσύνη όταν ως τώρα έπαιρνε ο κάθε βουλευτής ως δεδομένο τις αγαθές προθέσεις του συνάδελφού του και τελικά βλέπει ότι πρέπει να φυλάει τα ρούχα του, χάνουμε όλοι, και πρώτιστος το άγιο δισκοπότηρο που ονομάζεται η Δημοκρατία.

ΔΙΑΔΩΣΕΤΟ
ΣΥΝΘΗΜΑ ΚΙΝΗΜΑτος

Archi Damos

ΚΙΝΗΜΑτίας : «Εις υγείαν των πρώην ΚΚΕδων που μαθήτευσαν στο ΠΑΣΟΚ και σήμερα παίρνουν το πτυχίο τους στα θρανία του ΣΥΡΙΖΑ με δάσκαλο τον Καμμένο Πάνο».

ΚΑΝΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ στο DISQUS, ΤΣΑΜΠΑ ΕΙΝΑΙ!:

0 ΣΧΟΛΙΑ:

«Σεβαστείτε για να σας σεβαστούν»

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.