ΠΛΑΤΩΝΑΣ : «Μια από τις τιμωρίες που δεν καταδέχεσαι να ασχοληθείς με την πολιτική, είναι ότι καταλήγεις να σε κυβερνούν οι κατώτεροί σου»
ΠΛΟΗΓΗΣΗ

Μαγγίνας Βασίλης : Έχτισε σπίτι με άδεια για αναψυκτήριο

Μερικές φορές και η πραγματικότητα ξεπερνάει τη φαντασία, αλλά τελικά στη χώρα μας τίποτε δεν είναι αδύνατο να συμβεί. Και αφού ο καθ’ ύλην αρμόδιος υπουργός Απασχόλησης κ. Βασίλης Μαγγίνας απασχολεί ανασφάλιστους αλλοδαπούς στο σπίτι του στο Κορωπί [!!!], το να μαθαίνεις σήμερα ότι αυτό το σπίτι έχει χτιστεί με… άδεια αναψυκτηρίου, δεν πρέπει να σε εκπλήσσει και πολύ!
14/12/2007 | 

Μερικές φορές και η πραγματικότητα ξεπερνάει τη φαντασία, αλλά τελικά στη χώρα μας τίποτε δεν είναι αδύνατο να συμβεί. Και αφού ο καθ’ ύλην αρμόδιος υπουργός Απασχόλησης κ. Βασίλης Μαγγίνας απασχολεί ανασφάλιστους αλλοδαπούς στο σπίτι του στο Κορωπί [!!!], το να μαθαίνεις σήμερα ότι αυτό το σπίτι έχει χτιστεί με… άδεια αναψυκτηρίου, δεν πρέπει να σε εκπλήσσει και πολύ!

Ετσι ακριβώς λοιπόν, με άδεια αναψυκτηρίου, προφανώς για να πάρει στην ώρα του ρεύμα, έχει σηκώσει την εξοχική του κατοικία ο κ. Μαγγίνας και, προφανώς, το πολιτικό ζήτημα που έχει προκύψει με τις αποκαλύψεις για τους ανασφάλιστους γίνεται ακόμη μεγαλύτερο. Και τούτο διότι δείχνει ότι ένας υπουργός μιας κυβέρνησης δεν έχει ενδοιασμούς να καταπατήσει την ελληνική νομοθεσία όπου μπορεί. Στην περίπτωση των ανασφάλιστων έχουμε εισφοροδιαφυγή και φοροδιαφυγή. Στην περίπτωση του… αναψυκτηρίου έχουμε, προφανώς, καραμπινάτη πολεοδομική παράβαση.

Και βεβαίως το παράδειγμα που δίνει ο υπουργός Απασχόλησης στους πολίτες αυτής της χώρας είναι αυτό ακριβώς που ζούμε όλοι στην καθημερινότητά μας: στην Ελλάδα ο μόνος νόμος που ισχύει είναι η καταπάτηση του νόμου. Προφανώς ο κ. Μαγγίνας δεν είναι ο μόνος Ελληνας που έχει κάνει αυτήν τη επιλογή. Και τούτο διότι αυτό το κράτος είναι που αναγκάζει τους πολίτες, με έναν σωρό αντιφατικές διατάξεις, να παρανομήσουν και να κάνουν τη δουλειά τους διά της… πλαγίας οδού. Είναι σίγουρο ότι η συγκεκριμένη περιοχή στο Κορωπί, όπως και χιλιάδες άλλες σε αυτή τη χώρα, η οποία θέλει να λέγεται «κράτος», είναι ένα μέρος όπου οι πολεοδομικές παραβάσεις θα οργιάζουν. Σπίτια με άδεια για διαφορετική χρήση, βίλες χωρίς καν άδεια και, γενικότερα, μια εικόνα που χαρακτηρίζει τη σύγχρονη νεολληνική πραγματικότητα.

Είναι όμως αυτό δικαιολογία για έναν πολιτικό που υποτίθεται ότι σκοπό του έχει να διορθώσει τα κακώς κείμενα σε αυτή τη χώρα και όχι να μπορέσει να προσαρμοστεί και αυτός στο γενικότερο μπάχαλο παρανομίας και ασυδοσίας που χαρακτηρίζει την Ελλάδα; Το συγκεκριμένο θέμα, το οποίο δημοσιεύεται στο αυριανό φύλλο της εφημερίδας «Ο κόσμος του επενδυτή», ίσως μπορεί να είναι η αρχή για κάτι διαφορετικό στην κοινωνία και στην πολιτική, για ένα σήμα του τύπου «τέρμα το διαχρονικό μπάχαλο, μαζευόμαστε». Με την προϋπόθεση όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Ο Καραμανλής, ο Μαγγίνας, η διοίκηση, οι πολίτες.


Ενημέρωση 21/12/20017 | Πρόστιμα 165.000 ευρώ στον Β.Μαγγίνα για το «αναψυκτήριο»

Πρόστιμα συνολικού ύψους 112.156 ευρώ για την ανέγερση και 52.782 (ετησίως) για την διατήρηση του «αναψυκτηρίου» στο Κορωπί, επέβαλε στον πρώην υπουργό Απασχόλησης Β.Μαγγίνα η Πολεοδομία Μαρκοπούλου μετά την έκθεση αυτοψίας του ακινήτου.

Συγκεκριμένα, κατά την έκθεση αυτοψίας που αφορά στις κατασκευές που διαπιστώθηκαν στην ιδιοκτησία για την οποία έχει εκδοθεί η οικοδομική άδεια 2/97 επ ονόματι Αικ.Παπαδάκη (συζύγου Β.Μαγγίνα) στην θέση «Χατζίρια» Κορωπίου διαπιστώθηκαν τα εξής:

· Αλλαγή χρήσης του κτίσματος της οικοδομικής άδειας 2/97 από αναψυκτήριο σε κατοικία

· Κατασκευή δύο κτισμάτων συνολικής επιφανείας 73 τετραγωνικών μέτρων

· Κατασκευή βοηθητικών κτισμάτων: γκαράζ, αποθήκη, μπάρμπεκιου, μηχανοστάσιο πισίνας

· Κατασκευή πισίνας

· Κατασκευή στεγάστρου με καλαμωτή

· Εναπόθεση κοντέινερ

· Κατασκευή τμημάτων περιτοιχίσεως πέραν του επιτρεπτού ύψους

Ο κ. Μαγγίνας έχει δικαίωμα υποβολής ένστασης εντός 30 ημερών. Εφόσον τα πρόστιμα καταβληθούν εφάπαξ, η έκπτωση ξεπρνά το 30%.

Σημειώνεται πως το πρόστιμο διατήρησης θα επιβληθεί για κάθε έτος από αυτό που θα αποδειχθεί ότι έχουν κατασκευασθεί τα κτίσματα. Αν οι αρμόδιες υπηρεσίες αποφασίσουν ότι αυτό το έτος είναι το 1997, τότε το πρόστιμο θα ανέλθει σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

Σχολιάζοντας τα πρόστιμα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αλαβάνος δήλωσε: «Πρέπει να υπάρχει έλεγχος και βέβαια, πρώτ άπ όλα, για τους πολιτικούς. Αλλά από αυτή την υπόθεση δεν πρέπει να μας μείνει ένα κυνήγι μαγισσών, αλλά να υπάρξουν εκείνα τα θεσμικά αυστηρά μέτρα και αλλαγές, η αποκατάσταση των ελεγκτικών μηχανισμών ώστε να προστατεύσουμε τελικά τα δάση της Αθήνας και όλης της χώρας».

ΔΙΑΔΩΣΕΤΟ
ΣΥΝΘΗΜΑ ΚΙΝΗΜΑτος

Archi Damos

ΚΙΝΗΜΑτίας : «Εις υγείαν των πρώην ΚΚΕδων που μαθήτευσαν στο ΠΑΣΟΚ και σήμερα παίρνουν το πτυχίο τους στα θρανία του ΣΥΡΙΖΑ με δάσκαλο τον Καμμένο Πάνο».

ΚΑΝΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ στο DISQUS, ΤΣΑΜΠΑ ΕΙΝΑΙ!:

0 ΣΧΟΛΙΑ:

«Σεβαστείτε για να σας σεβαστούν»

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.