ΠΛΑΤΩΝΑΣ : «Μια από τις τιμωρίες που δεν καταδέχεσαι να ασχοληθείς με την πολιτική, είναι ότι καταλήγεις να σε κυβερνούν οι κατώτεροί σου»
ΠΛΟΗΓΗΣΗ

ΠΑΣΟΚ : Εξεταστικές Επιτροπές για ομόλογα, Siemens, χρηματιστήριο και Βατοπέδι

Σε  Εξεταστικές Επιτροπές για ομόλογα, Siemens, αλλά και χρηματιστήριο και Βατοπέδι προχωρά το ΠΑΣΟΚ καθώς 128 βουλευτές του κατέθεσαν τρεις προτάσεις για σύσταση ισάριθμων Εξεταστικών προς τον πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο.
18/12/2009 | 

Σε  Εξεταστικές Επιτροπές για ομόλογα, Siemens, αλλά και χρηματιστήριο και Βατοπέδι προχωρά το ΠΑΣΟΚ καθώς 128 βουλευτές του κατέθεσαν τρεις προτάσεις για σύσταση ισάριθμων Εξεταστικών προς τον πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο.

Η πρόταση κατατίθεται τρεις ημέρες μετά το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών για τη διαφθορά, όπου υπήρξε κατ” αρχήν συμφωνία Παπανδρέου – Σαμαρά για τη συγκότηση εξεταστικών επιτροπών. Το ΠΑΣΟΚ όμως αιφνιδίασε τη ΝΔ. Πρώτον, για την ταχύτητα που κινήθηκε. Δεύτερον, διότι έκανε δεκτή την αντιπρόταση Σαμαρά να ανοίξει κι η υπόθεση του Χρηματιστηρίου και τρίτον, διότι δεν συμπεριέλαβε το σκάνδαλο του Βατοπεδίου.

Προφανώς, ο Γιώργος Παπανδρέου θέλει να αφήσει την πρωτοβουλία αυτή στον Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος τώρα  με τη σειρά του καλείται να αποδείξει στην πράξη – όπως κι ο Παπανδρέου με το Χρηματιστήριο – πως τα όσα λέει περί διαφάνειας, τα εννοεί. Προτού όμως η ΝΔ απαντήσει θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη η συγκρότηση των Επιτροπών. Όχι μόνο διότι απαιτούνται 120 ψήφοι που η κυβερνητική πλειοψηφία διαθέτει, αλλά και γιατί στην περίπτωση που η ΝΔ αρνηθεί θα εκτεθεί πολιτικά στην κοινή γνώμη. Πόσο μάλλον όταν το ΠΑΣΟΚ εξαίρεσε το σκανδάλο του Βατοπεδίου, αφαιρώντας απ” το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ότι λειτουργεί με ρεβανσισμό. Επομένως το πολιτικό ενδιαφέρον εστιάζεται στην στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης που έχει και την καυτή πατάτα…

ΟΜΟΛΟΓΑ

Για την υπόθεση των ομολόγων, οι βουλευτές σημειώνουν ότι η υπόθεση της έκδοσης από το υπουργείο Οικονομίας της κυβέρνησης της ΝΔ ειδικών ομολόγων υψηλοτάτου κινδύνου με τελικό αποδέκτη ασφαλιστικά ταμεία, προκάλεσε δικαιολογημένη ανασφάλεια, ανησυχία και αγανάκτηση στους Έλληνες πολίτες και «κατεγράφη ως ένα οργανωμένο σχέδιο, ως ένα σκάνδαλο μεγάλων διαστάσεων, με στόχο τη λεηλασία της περιουσίας των ταμείων».

Όπως αναφέρεται στην πρώτη πρόταση, η έκδοση των σχετικών ομολόγων από το υπουργείο Οικονομίας της κυβέρνησης της ΝΔ και η αγορά τους από τα Ασφαλιστικά Ταμεία έγινε με παραβίαση των αρχών της νομιμότητας και διαφάνειας και μέχρι να καταλήξουν στα Ασφαλιστικά Ταμεία ακολούθησαν «ειδικές διαδρομές» με στόχο την καταβολή υψηλών και παράνομων προμηθειών (μαύρο χρήμα) σε υψηλά ιστάμενα στελέχη χρηματιστηριακών επιχειρήσεων. Στην εξέλιξη της όλης υπόθεσης εμπλέκονταν και εποπτικές αρχές και αναδεικνύονται τεράστιες ευθύνες τους.

Κεντρικοί πρωταγωνιστές του εγκλήματος, αναφέρεται στην πρόταση, φέρονται να είναι ξένη εταιρία με προνομιακές σχέσεις με την τότε κυβέρνηση, αλλά και υψηλόβαθμα στελέχη χρηματιστηριακών εταιρειών -η λεγόμενη παρέα του Λονδίνου- που επίσης έχουν στενή σχέση με τη Νέα Δημοκρατία.

Οι προτείνοντες βουλευτές σημειώνουν ότι η κυβέρνηση της ΝΔ προσπάθησε εξ αρχής να μεταθέσει τις ευθύνες της σε «ανίδεες διοικήσεις ταμείων» ή σε «άπληστες χρηματιστηριακές εταιρίες» με σκοπό της συγκάλυψη της υπόθεσης, με αποκορύφωμα την περιφρόνηση της κοινοβουλευτικής διαδικασίας με τη μη κατάθεση στη Βουλή των πλήρων συμβάσεων όλων των ομολόγων, αλλά και των σχετικών εγγράφων.

Επίσης, προστίθεται ότι η κυβέρνηση της ΝΔ επιχείρησε να συγκαλύψει με νόμο τη ζημιά που είχαν υποστεί ορισμένα ταμεία μεταθέτοντας τη ζημία στους φορολογούμενους, αντί να αναζητηθούν και αποδοθούν πολιτικές, διοικητικές και ποινικές ευθύνες.

Κατά την πρόταση, στο ίδιο σχέδιο εντάσσεται και η συμπεριφορά οργανισμών και επιχειρήσεων του ευρύτερου δημόσιου τομέα, όπως το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και η Αγροτική Τράπεζα που επένδυσαν και σε δομημένα ομόλογα υψηλού κινδύνου, τα οποία εκδόθηκαν ειδικά γι” αυτούς που απέδωσαν τεράστιες προμήθειες σε τρίτους.

Συμπληρώνεται ότι δεν υπήρξε άμεση και αποτελεσματική δικαστική διερεύνηση, ούτε αξιοποιήθηκαν σχετικά πορίσματα που είχαν εκδοθεί και διαβιβαστεί στη Δικαιοσύνη από τον τότε πρόεδρο της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες Γιώργο Ζορμπά, γεγονός που γεννά υπόνοιες για τυχόν ανοίκειες κυβερνητικές παρεμβάσεις.

Κατόπιν αυτού, η πρόταση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ θέτει δεκατέσσερα ζητήματα προς διερεύνηση:

1.Τις πολιτικές ευθύνες των κυβερνητικών παραγόντων της περιόδου 2004-2007 που σχεδίασαν, υλοποίησαν ή ανέχτηκαν το σκάνδαλο των ομολόγων.

2.Γιατί η Κυβέρνηση της ΝΔ προώθησε στα Ασφαλιστικά Ταμεία ομόλογα υψηλού κινδύνου και εγκατέλειψε την πολιτική των σταθερών και εγγυημένων αποδόσεων;

3.Γιατί η έκδοση των «αμαρτωλών» ομολόγων έγινε με αδιαφανείς διαδικασίες;

4.Γιατί, με ποιους και πώς έγινε η διακίνηση των δομημένων ομολόγων πριν ακόμη αυτά εκδοθούν;

5.Πόσα από τα συγκεκριμένα ομόλογα απορροφήθηκαν από τα Ασφαλιστικά Ταμεία και πόσα από άλλους φορείς και ποιους;

6.Γιατί η Κυβέρνηση της ΝΔ δεν δημοσιοποίησε τους ακριβείς όρους έκδοσης όλων των σχετικών συμβάσεων που αφορούν δομημένα ομόλογα;

7.Γιατί αδρανοποιήθηκε ο νομίμως προβλεπόμενος έλεγχος από την Τράπεζα της Ελλάδος;

8.Πώς και γιατί την 6.7.2005 οι διοικήσεις οκτώ (8) Ασφαλιστικών Ταμείων και την επομένη (7.7.2005) ακόμη πέντε (5) Διοικήσεις αποφάσισαν ταυτοχρόνως να «σπάσουν» ομόλογα σταθερής απόδοσης και να επενδύσουν σε δομημένα ομόλογα υψηλού ρίσκου;

9.Ποια Ασφαλιστικά Ταμεία αγόρασαν, από τις αρχές του 2005 μέχρι σήμερα, σύνθετα δομημένα ομόλογα, σε ποια τιμή, σε ποιες ημερομηνίες, μέσα από ποιες διαδικασίες και ποιο είναι το ποσόν των προμηθειών που έχουν καταβληθεί, από κάθε Ταμείο για κάθε συναλλαγή χωριστά; Ποια Ασφαλιστικά Ταμεία εκποίησαν, την ίδια περίοδο, ομόλογα σταθερής απόδοσης;

10.Ποιες χρηματιστηριακές εταιρείες, τράπεζες ή επενδυτικοί οργανισμοί του εσωτερικού ή του εξωτερικού, συνέπραξαν για την αγορά των σύνθετων δομημένων ομολόγων και με ποια διαδικασία επιλέχτηκαν από τις διοικήσεις των Ασφαλιστικών Ταμείων;

11.Ποια Ασφαλιστικά Ταμεία συνήψαν δάνεια, με Ελληνικές και ξένες Τράπεζες, με ποιους όρους και μέσα από ποιες διαδικασίες;

12.Ποιοι δημόσιοι οργανισμοί αγόρασαν την ίδια περίοδο ή απέκτησαν με οποιονδήποτε τρόπο, δομημένα ομόλογα;

13.Πού βρίσκονται σήμερα οι τεράστιες και παράνομες προμήθειες τις οποίες φέρεται ότι καρπώθηκαν – χρησιμοποιώντας ακόμα και βαλίτσες – οι διάφοροι ενδιάμεσοι;

14.Γιατί δεν αναζητήθηκαν ευθύνες και η αποκατάσταση της ζημίας που υπέστη το Δημόσιο από εκείνους που με παράνομες πράξεις ή παραλείψεις συμμετείχαν με οποιοδήποτε τρόπο στο σκάνδαλο των ομολόγων;

SIEMENS

Η δεύτερη πρόταση για τη διερεύνηση της υπόθεσης Ζίμενς αναφέρει ότι οι σοβαρές αποκαλύψεις για παράνομες δραστηριότητες της εταιρείας σε διάφορες χώρες, όπως και στην Ελλάδα, σε συνδυασμό με καταγγελίες για εμπλοκή πολιτικών προσώπων, διοχέτευση πολιτικού χρήματος σε κομματικά ταμεία και δωροδοκίες κυβερνητικών αξιωματούχων και υπηρεσιακών παραγόντων πλήττουν το πολιτικό σύστημα.

Και για την υπόθεση αυτή, οι υπογράφοντες βουλευτές του ΠΑΣΟΚ σημειώνουν ότι δεν υπήρξε άμεση και αποτελεσματική δικαστική διερεύνηση, ενώ εγείρονται υπόνοιες για κυβερνητικές παρεμβάσεις, ενώ δόθηκε η δυνατότητα σε πρόσωπα-κλειδιά να διαφύγουν στο εξωτερικό και πέραν αυτού απετράπη με επιλεκτικές διαρροές η έρευνα για την περίοδο μετά το 2004.

Κατά την πρόταση, η πορεία των ερευνών για την υπόθεση χειραγωγήθηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση με σκοπό να συγκαλυφθούν οι ευθύνες για το δικό της πολιτικό χώρο. Ήδη, συμπληρώνεται, τους τελευταίους μήνες αναζητούνται ευθύνες του ανακριτή της υπόθεσης για τον τρόπο που την χειρίστηκε.

«Δεν είναι εξάλλου τυχαίο», σημειώνεται στην πρόταση «ότι η προηγούμενη κυβέρνηση κατήργησε την Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, μόλις πληροφορήθηκε ότι ερευνούσε ύποπτους λογαριασμούς».

Σε κάθε περίπτωση, τονίζεται στην πρόταση, η υπόθεση που επιχείρησε να συγκαλύψει η προηγούμενη κυβέρνηση πρέπει να διερευνηθεί στο σύνολό της και σε βάθος χρόνου για να φωτιστούν όλες οι πτυχές και να καταλογιστούν οι πολιτικές ευθύνες σε όλους όσοι ενέχονται ή συνήργησαν με οποιοδήποτε τρόπο, τόσο στις παράνομες δραστηριότητες της εταιρείας, όσο και στην επιχείρηση συγκάλυψης των ευθυνών για την μετά το 2004 περίοδο.

ΥΠΟΘΕΣΗ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ

Η τρίτη και τελευταία πρόταση αφορά στην υπόθεση των χρηματιστηριακών συναλλαγών, κυρίως της περιόδου 1998-2008, «που απασχόλησε την κοινή γνώμη εξαιτίας ακραίων συμπεριφορών και πρακτικών που επέδειξαν και μεταχειρίστηκαν επαγγελματίες της χρηματιστηριακής κερδοσκοπίας και εξαιτίας των οποίων πολλοί μικροεπενδυτές υπέστησαν οικονομικές ζημιές από την άνοδο και πτώση των μετοχών που αγόρασαν και μεταπώλησαν υπό το κράτος ευφορίας ή του πανικού που δημιουργήθηκε και τροφοδοτήθηκε από τους κερδοσκόπους».

Στην πρόταση αναφέρεται ότι με πτυχές της υπόθεσης έχει ασχοληθεί και ασχολείται η Δικαιοσύνη, αλλά κρίνεται επιβεβλημένη και έρευνα από τη Βουλή για τον τυχόν εντοπισμό ευθυνών προς κάθε κατεύθυνση. Ταυτόχρονα ζητείται να αποκαλυφθούν οι αδυναμίες και τα κενά του νομοθετικού και θεσμικού πλαισίου και της λειτουργίας των εποπτικών και ελεγκτικών αρχών.

Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Σύμφωνα με το άρθρο 144 του Κανονισμού της Βουλής, οι τρεις προτάσεις θα εγγραφούν στην ημερήσια διάταξη συνεδρίασης κοινοβουλευτικού ελέγχου, προφανώς μετά την επανάληψη των εργασιών της Βουλής τον Ιανουάριο. Προκειμένου να αποφασιστεί η συγκρότηση των επιτροπών απαιτείται η απόλυτη πλειοψηφία των παρόντων βουλευτών, που δεν μπορεί να είναι μικρότερη από 120 θετικές ψήφους. Με την ίδια απόφαση θα ορίζεται ο αριθμός των μελών των επιτροπών και η προθεσμία υποβολής των σχετικών πορισμάτων. Οι εξεταστικές επιτροπές έχουν όλες τις αρμοδιότητες των ανακριτικών αρχών και του εισαγγελέα πλημμελειοδικών.

 ΒΑΤΟΠΕΔΙ

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, κατέθεσε την Παρασκευή το απόγευμα  προς τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, Φίλιππο Πετσάλνικο, πρόταση για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, σύμφωνα με το άρθρο 68 του Συντάγματος και τα άρθρα 144 και επόμενα του Κανονισμού της Βουλής, προκειμένου να ολοκληρωθεί η διερεύνηση του συνόλου του σκανδάλου της Μονής Βατοπεδίου και να καταλογιστούν περαιτέρω ευθύνες. Η σύσταση εξεταστικής κρίνεται απολύτως απαραίτητη καθώς, όπως αναφέρεται στην πρόταση ουδέποτε ικανοποιήθηκαν τα αιτήματα που είχαν υποβάλλει οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στην προηγούμενη σύντομη διερεύνηση του σκανδάλου από εξεταστική της  Βουλής «για τις συναλλαγές και τις πράξεις της Μονής Βατοπεδίου και των συνδεδεμένων με αυτή φυσικών και νομικών προσώπων». Παράλληλα, επισημαίνεται  η ανάγκη να εξεταστεί η εμπλοκή στο σκάνδαλο της κυβέρνησης της ΝΔ η οποία σύμφωνα με την πρόταση «παρά τις αποκαλύψεις και τα αδιάσειστα στοιχεία που περιέχονται στο πόρισμα της προηγούμενης εξεταστικής όχι μόνο δεν μερίμνησε για την επιστροφή των ακινήτων στο Ελληνικό Δημόσιο, αλλά μεθόδευε και συμβιβασμό με τη Μονή Βατοπεδίου, με Βάση συμβιβαστική πρόταση της Μονής».

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της πρότασης:

Προς
τον  Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων
κ. Φίλιππο Πετσάλνικο

ΘΕΜΑ: Πρόταση για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την ολοκλήρωση της διερεύνησης του σκανδάλου της Μονής Βατοπεδίου.

Κύριε Πρόεδρε,

Το σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου, με εμπλοκή υπουργών, κυβερνητικών παραγόντων και στελεχών της προηγούμενης κυβέρνησης της Ν.Δ., συγκλόνισε με τις αποκαλύψεις του την κοινή γνώμη της χώρας.

Το σκάνδαλο διερευνήθηκε από Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής κατά μήνα Νοέμβριο και αρχές Δεκεμβρίου 2008. Ο σύντομος χρόνος ο οποίος αφιερώθηκε για ένα τόσο σοβαρό θέμα, λόγω της πρόθεσης της τότε πλειοψηφίας της Βουλής να το συγκαλύψει, δεν επέτρεψε να διαφωτιστούν κρίσιμες πτυχές του. Οι πτυχές αυτές συναρτώνται κυρίως με διακίνηση μεγάλων χρηματικών ποσών με άγνωστους παραλήπτες, με ύποπτες χρηματιστηριακές συναλλαγές και επενδυτικές δραστηριότητες της Μονής Βατοπεδίου και των συνδεδεμένων με αυτή φυσικών και νομικών προσώπων, με περίεργους δανεισμούς πολύ μεγάλων χρηματικών ποσών από τη Μονή και τα πιο πάνω πρόσωπα, με τους τραπεζικούς λογαριασμούς της Μονής και των λοιπών προσώπων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό κλπ. Σημειωτέον ότι, σε πολλές περιπτώσεις, οι πιο πάνω δραστηριότητες συναρτώνται και με υπεραξίες που παρήχθησαν από τις χαριστικές ανταλλαγές των ακινήτων, καθώς και με τυπικές ή άτυπες εξασφαλίσεις, που βασίζονται στα υπόψη ακίνητα.

Οι Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που συμμετείχαν στην Εξεταστική Επιτροπή κατ’ επανάληψη ζήτησαν, τόσο προφορικά όσο και γραπτά, τη διερεύνηση των ως άνω συναλλαγών και πράξεων της Μονής Βατοπεδίου και των συνδεδεμένων με αυτή φυσικών και νομικών προσώπων, οι οποίες εντάσσονται απολύτως στο όλο σκάνδαλο. Τα αιτήματα των Βουλευτών του ΠΑΣΟΚ δεν ικανοποιήθηκαν. Ακόμη και κάποιος μερικός έλεγχος ορισμένων από τους δεκάδες τραπεζικούς λογαριασμούς της Μονής Βατοπεδίου, που διενεργήθηκε από την Τράπεζα της Ελλάδος στο πλαίσιο της ως άνω Εξεταστικής Επιτροπής, απεδείχθη πλημμελής και ανεπαρκής για διαφόρους λόγους, μεταξύ των οποίων και ο περιορισμένος χρόνος, που είχαν στη διάθεσή τους οι ελεγκτές. Χαρακτηριστικό είναι ότι από τις καταθέσεις των προσώπων αυτών στην Εξεταστική Επιτροπή προκύπτει ότι παρέμειναν αναπάντητα πολύ σοβαρά ερωτήματα που έχουν να κάνουν με το σκάνδαλο και σχετίζονται με την διακρίβωση των μεθόδων και των προσώπων που ωφελήθηκαν οικονομικά, σε βάρος τελικά της περιουσίας του Ελληνικού Δημοσίου.

Η διαλεύκανση των ανωτέρω είναι απολύτως απαραίτητη προκειμένου η Βουλή και ο ελληνικός λαός να πληροφορηθούν την αλήθεια για το σύνολο του σκανδάλου και να καταλογιστούν περαιτέρω ευθύνες.

Πέραν αυτών, παρά τις αποκαλύψεις και παρά τα αδιάσειστα στοιχεία που περιέχονται στο Πόρισμα της ως άνω Εξεταστικής Επιτροπής, η προηγούμενη κυβέρνηση της Ν.Δ., όχι μόνο δεν μερίμνησε για την επιστροφή των ακινήτων στο Ελληνικό Δημόσιο, αλλά μεθόδευε και συμβιβασμό με τη Μονή Βατοπεδίου, με βάση συμβιβαστική πρόταση της Μονής. Εξ αυτών, όχι μόνο επιβεβαιώνεται η αναμφισβήτητη εμπλοκή στο σκάνδαλο της κυβέρνησης της Ν.Δ., αλλά αναδεικνύονται περαιτέρω η διαρκής προσπάθεια συγκάλυψης, οι ευθύνες και η έλλειψη ευαισθησίας για την προστασία της δημόσιας περιουσίας από την κυβέρνηση της Ν.Δ..

Επειδή τα ανωτέρω συνιστούν ζητήματα δημοσίου ενδιαφέροντος, που δεν έχουν διερευνηθεί, οι κατωτέρω υπογράφοντες Βουλευτές προτείνουμε τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής, σύμφωνα με το άρθρο 68 του Συντάγματος και τα άρθρα 144 και επόμενα του Κανονισμού της Βουλής, προκειμένου να ολοκληρωθεί η διερεύνηση του συνόλου του σκανδάλου της Μονής Βατοπεδίου, να πληροφορηθεί η Βουλή και η κοινή γνώμη την αλήθεια και να εντοπιστούν και καταλογιστούν περαιτέρω ευθύνες σε όσους αυτές ανήκουν.

Επειδή η Πρόταση αυτή υπογράφεται από τον απαιτούμενο αριθμό Βουλευτών (άρθρο 144 παρ. 2 του Κανονισμού της Βουλής) και πληρούνται οι λοιπές απαιτούμενες προϋποθέσεις, ζητάμε να συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής προκειμένου να ληφθεί απόφαση για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής.

Αθήνα, 18 Δεκεμβρίου 2009

Οι Βουλευτές

Κακλαμάνης Απόστολος
Παπουτσής Χρήστος
Ευθυμίου Πέτρος
Αγάτσα Αριάδνη
Αηδόνης Χρήστος
Αθανασιάδης Αλέξανδρος
Αλευράς Αθανάσιος
Αμοιρίδης Ιωάννης
Ανδρουλάκης Δημήτριος
Αντωνακόπουλος Παναγιώτης
Αντωνίου Αντωνία
Αποστολάκη Μαρία-Ελένη
Αράπογλου Χρυσή
Αρβανιτίδης Γεώργιος
Αργύρης Ευάγγελος
Ασπραδάκης Παντελής
Βαλυράκης Ιωσήφ
Βαρβαρίγος Δημήτρης
Βαρδίκος Πυθαγόρας
Βλατής Ιωάννης
Βουδούρης Οδυσσέας-Νίκος
Βούρος Ιωάννης
Βρεττός Κωνσταντίνος
Γείτονας Κωνσταντίνος
Γερανίδης Βασίλειος
Γιαννακά Σοφία
Γιαννακοπούλου Κωνσταντίνα
Γικόνογλου Αθανάσιος
Γιουματζίδης Βασίλειος
Γρηγοράκος Λεωνίδας
Δαμιανάκης Ευτύχιος
Δημαράς Ιωάννης
Δημητρουλόπουλος Παναγιώτης
Διαμαντίδης Ιωάννης
Δριβελέγκας Ιωάννης
Εμινίδης Σάββας
Έξαρχος Βασίλειος
Ζήση Ροδούλα
Ζούνη Παναγιώτα
Ζωΐδης Νικόλαος
Θεοδωρίδης Ηλίας
Θεοχάρη Μαρία
Καϊλή Ευδοξία
Καρανίκας Ηλίας
Καρτάλης Κωνσταντίνος
Καρύδης Δημήτρης
Κατρίνης Μιχάλης
Κατσούρας Χρήστος
Κεγκέρογλου Βασίλειος
Κεδίκογλου Συμεών
Κεφαλίδου Χαρά
Κουκουλόπουλος Πάρις
Κουρουμπλής Παναγιώτης
Κουσελάς Δημήτριος
Κουσουρνάς Ευστάθιος
Κουτμερίδης Ευστάθιος
Κουτσούκος Ιωάννης
Κρεμαστινός Δημήτριος
Κωνσταντινόπουλος Οδυσσέας
Λαφαζάνης Αργύρης
Λιάνης Γεώργιος
Λιντζέρης Δημήτρης
Μαγκούφης Χρήστος
Μακρυπίδης Ανδρέας
Μάντατζη Τσετίν
Μανωλάκης Άγγελος
Μαργέλης Σπυροπάνος
Μερεντίτη Αθανασία
Μίχου Μαρία
Μόσιαλος Ηλίας
Μοσχόπουλος Σπύρος
Μπεντενιώτης Εμμανουήλ
Νασιώκας Έκτορας
Νικητιάδης Γεώργιος
Νιώτης Γρηγόρης
Νταλάρα Άννα
Ντόλιος Γεώργιος
Ξυνίδης Σωκράτης
Όθωνας Εμμανουήλ
Οικονόμου Αθανάσιος
Οικονόμου Βασίλειος
Οικονόμου Παντελής
Παναρίτη Έλενα
Παντούλας Μιχάλης
Παπαγεωργίου Αθανάσιος
Παπαδόπουλος Αθανάσιος
Παπαθανάση Αφροδίτη
Παπαϊωάννου Μιλτιάδης
Παπαμανώλης Γεώργιος
Παπανδρέου Βάσω
Παπαχρήστος Ευάγγελος
Παπουτσής Δημήτρης
Παραστατίδης Θεόδωρος
Παρασύρης Φραγκίσκος
Περλεπέ-Σηφουνάκη Αικατερίνη
Πρωτόπαππας Χρήστος
Ρενταρή-Τέντε Όλγα
Ρήγας Παναγιώτης
Ρόβλιας Κωνσταντίνος
Ρομπόπουλος Θωμάς
Σακοράφα Σοφία
Σαλαγιάννης Νικόλαος
Σιδηρόπουλος Αναστάσιος
Σκανδαλίδης Κωνσταντίνος
Σκουλάκης Εμμανουήλ
Σκραφνάκη Μαρία
Σπηλιόπουλος Κωνσταντίνος
Στασινός Παύλος
Στρατάκης Εμμανουήλ
Τζελέπης Μιχάλης
Τιμοσίδης Μιχάλης
Τόγιας Βασίλειος
Τόλκας Άγγελος
Τριανταφυλλόπουλος Ανδρέας
Τσιαούση Ελένη
Τσιρώνης Δημήτριος
Τσόκλη Μάγια
Τσόνογλου-Βυλλιώτη Βασιλική
Τσούρας Αθανάσιος
Τσουρή Ελπίδα
Τσώνης Νικόλαος
Φαρμάκη-Γκέκη Αικατερίνη
Φλωρίδης Γεώργιος
Χάϊδος Χρήστος
Χαντάβας Αθανάσιος
Χαραλαμπόπουλος Γεώργιος
Χατζηοσμάν Αχμέτ
Χυτήρης Τηλέμαχος
ΔΙΑΔΩΣΕΤΟ
ΣΥΝΘΗΜΑ ΚΙΝΗΜΑτος

Archi Damos

ΚΙΝΗΜΑτίας : «Εις υγείαν των πρώην ΚΚΕδων που μαθήτευσαν στο ΠΑΣΟΚ και σήμερα παίρνουν το πτυχίο τους στα θρανία του ΣΥΡΙΖΑ με δάσκαλο τον Καμμένο Πάνο».

ΚΑΝΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ στο DISQUS, ΤΣΑΜΠΑ ΕΙΝΑΙ!:

0 ΣΧΟΛΙΑ:

«Σεβαστείτε για να σας σεβαστούν»

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.