ΠΛΑΤΩΝΑΣ : «Μια από τις τιμωρίες που δεν καταδέχεσαι να ασχοληθείς με την πολιτική, είναι ότι καταλήγεις να σε κυβερνούν οι κατώτεροί σου»
ΠΛΟΗΓΗΣΗ

Λιάπης Μιχάλης : Συνελήφθη με ανασφάλιστο όχημα και πλαστές πινακίδες

Με ανασφάλιστο αυτοκίνητο, πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας και χωρίς να φέρει δίπλωμα συνελήφθη να οδηγεί ο πρώην υπουργός Μιχάλης Λιάπης.
17/12/2013 | 

Με ανασφάλιστο αυτοκίνητο, πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας και χωρίς να φέρει δίπλωμα συνελήφθη να οδηγεί ο πρώην υπουργός Μιχάλης Λιάπης.

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, ο - διατελέσας και υπουργός Μεταφορών - Μιχάλης Λιάπης, οδηγούσε τζιπ μεγάλου κυβισμού (VW Τuareg) χωρίς ασφαλιστήριο συμβόλαιο και χωρίς να φέρει δίπλωμα και αστυνομική ταυτότητα, ενώ το αυτοκίνητο έφερε μη νόμιμες κρατικές πινακίδες.

Ειδικότερα, όπως διευκρινίστηκε από την αστυνομία, οι πινακίδες του αυτοκινήτου είχαν παραδοθεί και στη θέση τους είχαν τοποθετηθεί πλαστές.

Ο κ. Λιάπης συνελήφθη στις 11.00 το πρωί από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ όταν παραβίασε «stop» στην οδό Αρτέμιδος, στη Λούτσα.

Οι αστυνομικοί της ΔΙΑΣ τον σταμάτησαν και ύστερα από έλεγχο, διαπιστώθηκε ότι ο πρώην υπουργός οδηγούσε όχημα με πλαστές πινακίδες και χωρίς ασφάλεια. Μάλιστα, φέρεται να είπε στους αστυνομικούς, ότι είχε βάλει τις πινακίδες για να «κάνει βόλτες».

Ο κ. Λιάπης οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Αρτέμιδος, απ' όπου και επρόκειτο να μεταφερθεί στην τροχαία Αγίας Παρασκευής, προκειμένου να σχηματισθεί δικογραφία εις βάρος του και να οδηγηθεί, ακολούθως, ενώπιον του εισαγγελέα.

Μετά τη σύλληψή του ο κ. Λιάπης, στον οποίο επιβλήθηκε το προβλεπόμενο πρόστιμο των 500 ευρώ, προσκόμισε πάντως το δίπλωμα και την ταυτότητά του.

Στις 6.00 το απόγευμα αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα με τις κατηγορίες της πλαστογραφίας, ψευδούς βεβαίωσης και ανασφάλιστου οχήματος.

30/12/2013 | Ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών μετατρέψιμη προς πενήντα ευρώ την ημέρα και πρόστιμο 3.000 ευρώ επέβαλε το αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθήνας στον Μιχάλη Λιάπη.

Η ποινή του είναι με αναστολή, ενώ ο πρώην υπουργός δεν ήταν παρών στο δικαστήριο.

Νωρίτερα την ενοχή του Μιχάλη Λιάπη χωρίς ελαφρυντικά πρότεινε ο εισαγγελέας του Β' Μονονελούς Αυτοφώρου.

Κατά την εισήγησή του, ο εισαγγελικός λειτουργός χαρακτήρισε τον κατηγορούμενο «επικίνδυνο και με ροπή προς το έγκλημα», τονίζοντας ότι παραβίασε το νόμο που ο ίδιος κατασκεύασε. Όπως υποστήριξε: «το γεγονός ότι έφυγε ταξίδι με εξωτικό προορισμό δείχνει ότι δεν υπήρξε μεταμέλεια», ενώ πρόσθεσε πως «ο πρότερος έντιμος βίος δεν σημαίνει ότι δεν διέπραξε κάποια αξιόποινη πράξη στο παρελθόν αλλά ότι δεν μπορούσε να ελεγχθεί».

Ο κατηγορούμενος, κατά τον εισαγγελέα «επέλεξε να μην πληρώσει το ευτελές για εκείνον ποσό των 1.000 ευρώ που στοιχίζει όσο ένα γεύμα στα πολυτελή εστιατόρια όπου συχνάζει».

Σημείωση : Ο Μιχάλης Λιάπης συνέδεσε το όνομά του με το νέο αυστηρότερο πόϊντ σύστεμ και τα αυστηρά χρηματικά πρόστιμα...

Το 2007 ως υπουργός Μεταφορών είχε προλογίσει μάλιστα το βιβλίο με τον νέο Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και έγραφε ότι «ο ΚΟΚ δεν είναι απλά ένα νομικό κείμενο, αλλά κανόνας ζωής».

Συνελήφθη δλδ σύμφωνα με τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, που ο ίδιος είχε νομοθετήσει ως υπουργός Μεταφορών!!!

Κλαυσίγελος...

ΔΙΑΔΩΣΕΤΟ
ΣΥΝΘΗΜΑ ΚΙΝΗΜΑτος

Archi Damos

ΚΙΝΗΜΑτίας : «Εις υγείαν των πρώην ΚΚΕδων που μαθήτευσαν στο ΠΑΣΟΚ και σήμερα παίρνουν το πτυχίο τους στα θρανία του ΣΥΡΙΖΑ με δάσκαλο τον Καμμένο Πάνο».

ΚΑΝΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ στο DISQUS, ΤΣΑΜΠΑ ΕΙΝΑΙ!:

0 ΣΧΟΛΙΑ:

«Σεβαστείτε για να σας σεβαστούν»

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.