ΠΛΑΤΩΝΑΣ : «Μια από τις τιμωρίες που δεν καταδέχεσαι να ασχοληθείς με την πολιτική, είναι ότι καταλήγεις να σε κυβερνούν οι κατώτεροί σου»
ΠΛΟΗΓΗΣΗ

Τριανταφυλλίδης Αλέξανδρος : «Δίδακτρα στα σχολεία και επαναξιολόγηση»

Την επιβολή διδάκτρων στα δημόσια σχολεία, καθώς και την επαναξιολόγηση από μηδενική βάση του τρόπου επιλογής, μέσω ΑΣΕΠ, δασκάλων - καθηγητών που επελέγησαν πριν από 15 χρόνια, προτείνει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, με άρθρο του που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Αυγή».
Το άρθρο του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ έκανε το γύρο του στο διαδίκτυο προκαλώντας την αγανάκτηση εκατοντάδων εκπαιδευτικών. 

14/01/2016 | Την επιβολή διδάκτρων στα δημόσια σχολεία, καθώς και την επαναξιολόγηση από μηδενική βάση του τρόπου επιλογής, μέσω ΑΣΕΠ, δασκάλων - καθηγητών που επελέγησαν πριν από 15 χρόνια, προτείνει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, με άρθρο του που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Αυγή». 

Ο βουλευτής και πρώην δημοσιογράφος στην ΕΡΤ3, καταθέτει μια αναλυτική πρόταση για την βελτίωση του συστήματος της Παιδείας στην χώρα μας, η οποία μάλιστα δημοσιεύθηκε σε δύο συνέχειες στην κυβερνητική εφημερίδα. Βασικός άξονας όμως της πρότασής του είναι η θέση του πως πολλές παθογένειες του συστήματος θα εξαλείφονταν εάν επιβαλλόταν δίδακτρα στα δημόσια σχολεία. 

Όλα τα έχει ο μπαξές:

➥ επαναξιολόγηση από μηδενική βάση των εκπαιδευτικών μέσω ΑΣΕΠ που επελέγησαν πριν από 15 χρόνια,

➥ συνεχής, διαρκή και συνολική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών με κίνητρα,

➥ ίδρυση 13 περιφερειακών σχολών δημιουργίας και ανάδειξης εκπαιδευτικών με τα έξοδα πληρωμένα από τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς (!) και όσοι αποφοιτούν επιτυχώς να διορίζονται ως «αριστείς» του κλάδου τους(!!),

➥ ωρολόγια προγράμματα 40 ωρών για τους μαθητές με πλεονάζουσες αποδοχές από τους εκπαιδευτικούς που θα εργάζονται στα καινοτόμα αναλυτικά προγράμματα από τους συλλόγους γονέων!!!.

Για το τελευταίο, έχει βγάλει μάλιστα και το κονδύλι – από 0 έως 120 ευρώ (!) ανά μαθητή το μήνα– που με 25ρια τμήματα σημαίνει ότι οι δύο αριστείς εκπαιδευτικοί θα παίρνουν μπόνους 600 ευρώ το μήνα, πληρωμένα από την τσέπη των γονιών!

Υπάρχει όμως και συνέχεια: Μαθητική κάρτα για όλες τις βαθμίδες προκειμένου να έχει ο γονιός και ο μαθητής τη δυνατότητα επιλογής σχολικής μονάδας, μέτρα για τα σχολεία που θα έχουν περιορισμένη ζήτηση αφού η διαδικασία αυτή θα αποτελέσει «έμμεση μορφή λειτουργικής αξιολόγησης της κάθε σχολικής μονάδας».

Το άρθρο έκανε το γύρο του στο διαδίκτυο προκαλώντας την αγανάκτηση εκατοντάδων εκπαιδευτικών.

Σε απάντηση τους στο άρθρο του Αλέξανδρου Τριανταφυλλίδη, τα μέλη του Δ.Σ της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ Κική Γιαννάτου, Γιώτα Ιωαννίδου, Γιώργος Γαλάνης και Μιχάλης Μιλτσακάκης δηλώνουν ότι:

«Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης (πρώην απολυμένος της ΕΡΤ3 και νυν βολεμένος στην υπηρεσία των μνημονίων και της τρόικα ) με άρθρο του στην Αυγή σε ένα κρεσέντο νεοσυντηρητικού παροξυσμού που θα ζήλευε και ο Μητσοτάκης, προτείνει για τη δημόσια εκπαίδευση τα πιο αντιδραστικά μέτρα, παρμένα απευθείας από τα πιο μαύρα κατάστιχα των  αντιεκπαιδευτικών πολιτικών ανά τον κόσμο. Τα πράγματα γίνονται πολύ σοβαρά. Δεν πρόκειται για μια τυχαία τοποθέτηση. Πρόκειται για τοποθέτηση βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος στο επίσημο δημοσιογραφικό όργανο της κυβέρνησης. Κατά τα άλλα οι αγωνιζόμενοι εκπαιδευτικοί, τα σωματεία τους και οι συλλογικότητές τους έχουν.... φασιστικές νοοτροπίες και πρακτικές, όπως δήλωναν οι υποστηριχτές της μνημονιακής κυβέρνησης στη «φιέστα» του διαλόγου που επιχείρησαν να κάνουν χθες. Να ξέρουν όμως ότι όσο απεργάζονται τη διάλυση του δημόσιου δωρεάν σχολείου, τόσο θα δυναμώνει η φωνή μας και θα ενισχύονται οι αγώνες μας ενάντια στα άκρως αντιλαϊκά και επικίνδυνα σχέδιά τους. Το σχολείο της αγοράς, των διδάκτρων και των voucher, δεν θα περάσει».

Ο ΣΥΡΙΖΑ «αδειάζει» τον Τριανταφυλλίδη

Σε αποδοκιμασία των προτάσεων του βουλευτή Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρου Τριανταφυλλίδη για την επιβολή «διδάκτρων» στους γονείς των μαθητών των δημόσιων σχολείων, ως μέτρο για πληρωμή φροντιστηριακών μαθημάτων στα σχολεία προχώρησαν το υπουργείο Παιδείας, αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο αρμόδιος υπουργός Νίκος Φίλης χαρακτήρισε «προσωπικές θέσεις που σε καμία περίπτωση δεν σχετίζονται με τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης και του Υπουργείου Παιδείας» τις απόψεις περί επιβολής διδάκτρων στη δημόσια εκπαίδευση, που διατύπωσε σε άρθρο του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Α. Τριανταφυλλίδης.

Σύμφωνα με τον κ. Φίλη «ο Εθνικός και Κοινωνικός Διάλογος διεξάγεται ώστε να γίνει πράξη η συνταγματική επιταγή για ένα δημόσιο και δωρεάν σχολείο, στο οποίο όλοι οι μαθητές θα φοιτούν χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις. Μέλημα της κυβέρνησης και του Υπουργείου Παιδείας είναι η ενίσχυση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα της εκπαίδευσης όλων των βαθμίδων, η οποία έχει υποστεί βάναυση κακοποίηση από τις νεοφιλελεύθερες και μνημονιακές πολιτικές που εφαρμόζονται τα τελευταία χρόνια, καθώς και η αναβάθμιση του δημόσιου σχολείου, ώστε τα παιδιά μας να έχουν τη μόρφωση που τους αξίζει».

«Είναι προσωπικές απόψεις» σχολίασε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Ρήγας σχετικά με την πρόταση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρου Τριανταφυλλίδη για επιβολή διδάκτρων στα δημόσια σχολεία, μιλώντας στον Real fm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Στραβελάκη. «Ο ΣΥΡΙΖΑ και η Αριστερά είναι διαχρονικά υπέρ της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης για όλους τους Έλληνες» τόνισε ο κ. Ρήγας.

Νωρίς, το πρωί και η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου με ανάρτησή της στο twitter αποδοκίμασε τις δηλώσεις Τριανταφυλλίδη υποστηρίζοντας ότι «η διασφάλιση του δημόσιου- δωρεάν χαρακτήρα της εκπαίδευσης βασική δέσμευση της Αριστεράς. Προχωράμε σε περισσότερο καλύτερο δημόσιο σχολείο».

Ο Τριανταφυλλίδης επιχειρεί να ανασκευάσει

Για πλήρη παραποίηση και διαστροφή των απόψεων του έκανε λόγο, μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, αναφέροντας πως πουθενά στο κείμενο του άρθρου του δεν υπάρχει η λέξη «δίδακτρα». Μάλιστα, ο βουλευτής Θεσσαλονίκης υποστηρίζει ότι η πρόταση του αφορούσε όχι σε «δίδακτρα», αλλά σε «συνδρομή» των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων.
ΔΙΑΔΩΣΕΤΟ
ΣΥΝΘΗΜΑ ΚΙΝΗΜΑτος

Archi Damos

ΚΙΝΗΜΑτίας : «Εις υγείαν των πρώην ΚΚΕδων που μαθήτευσαν στο ΠΑΣΟΚ και σήμερα παίρνουν το πτυχίο τους στα θρανία του ΣΥΡΙΖΑ με δάσκαλο τον Καμμένο Πάνο».

ΚΑΝΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ στο DISQUS, ΤΣΑΜΠΑ ΕΙΝΑΙ!:

0 ΣΧΟΛΙΑ:

«Σεβαστείτε για να σας σεβαστούν»

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.