ΠΛΑΤΩΝΑΣ : «Μια από τις τιμωρίες που δεν καταδέχεσαι να ασχοληθείς με την πολιτική, είναι ότι καταλήγεις να σε κυβερνούν οι κατώτεροί σου»
ΠΛΟΗΓΗΣΗ

Σαλίκας Νικόλαος : Ένοχος για απάτη ο βουλευτής της Ν.Δ.

Σε 20 μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή καταδικάστηκε ο πρώην βουλευτής της Ν.Δ., δικηγόρος Νίκος Σαλίκας.
23/06/2013 |

Σε 20 μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή καταδικάστηκε ο πρώην βουλευτής της Ν.Δ., δικηγόρος Νίκος Σαλίκας.

Το 5μελές Εφετείο Θράκης τον έκρινε ένοχο για απάτη, αφού, σύμφωνα με το κατηγορητήριο έταξε διορισμό στο δημόσιο με το αζημίωτο.

Αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά και η απόφαση που εκδόθηκε χθες αργά το μεσημέρι στο δικαστικό μέγαρο Κομοτηνής ήταν ελαφρώς πιο ευνοϊκή για τον κ. Σαλίκα, ο οποίος τον Απρίλιο του 2011 για την ίδια υπόθεση είχε καταδικαστεί σε δύο χρόνια φυλάκιση με 3ετη αναστολή για απάτη μεγάλης αξίας με ιδιαίτερα μεγάλη ζημία.

Κατά της απόφασης τότε είχε ασκηθεί έφεση, ενώ είχε εκπροσωπηθεί στο δικαστήριο δια του συνηγόρου του.

Αντίθετα στη χθεσινή δίκη ο τέως βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ήταν παρών για να υπερασπιστεί τον εαυτό του, έχοντας ως δικηγόρο του τη Σοφία Σαρηπανίδου.

Ο Νίκος Σαλίκας είχε εκλεγεί βουλευτής την περίοδο 1989-1993 και κατηγορούνταν ότι, το 2006, υποσχέθηκε να διορίσει στο δημόσιο μια γυναίκα την οποία είχε συστήσει στον φίλο του, Χαράλαμπο Βαμβακίδη, που εμφανιζόταν εκείνη την περίοδο ως άνθρωπος του περιβάλλοντος του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή.

Σύμφωνα με τα όσα είχε καταγγείλει η γυναίκα ο πρώην βουλευτής της δήλωσε ότι μπορούσε να τη διορίσει στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης έναντι αντιτίμου 10.000 ευρώ, ενώ έδωσε και άλλα 23.000 ευρώ στον φίλο του.

Ο διορισμός, ωστόσο, δεν ήρθε ποτέ και η γυναίκα κατέθεσε μήνυση τόσο κατά του πρώην βουλευτή όσο και του συνεργάτη του.

Ο Χαράλαμπος Βαμβακίδης έχει ήδη καταδικαστεί, από το 2009, σε εννέα χρόνια κάθειρξη, ενώ ο κ. Σαλίκας στην απολογία του υποστήριξε ότι τις 10.000 ευρώ τις είχε δώσει στον Βαμβακίδη και ο ίδιος δεν ωφελήθηκε ποτέ.

ΔΙΑΔΩΣΕΤΟ
ΣΥΝΘΗΜΑ ΚΙΝΗΜΑτος

Archi Damos

ΚΙΝΗΜΑτίας : «Εις υγείαν των πρώην ΚΚΕδων που μαθήτευσαν στο ΠΑΣΟΚ και σήμερα παίρνουν το πτυχίο τους στα θρανία του ΣΥΡΙΖΑ με δάσκαλο τον Καμμένο Πάνο».

ΚΑΝΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ στο DISQUS, ΤΣΑΜΠΑ ΕΙΝΑΙ!:

0 ΣΧΟΛΙΑ:

«Σεβαστείτε για να σας σεβαστούν»

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.