ΠΛΑΤΩΝΑΣ : «Μια από τις τιμωρίες που δεν καταδέχεσαι να ασχοληθείς με την πολιτική, είναι ότι καταλήγεις να σε κυβερνούν οι κατώτεροί σου»
ΠΛΟΗΓΗΣΗ

Γιακουμάτος Γεράσιμος: Ηρωικές δηλώσεις κατά του υπουργού, με το πιστόλι στο χέρι

16/07/1998 | 

Σε πρωτοφανείς δηλώσεις και ενέργειες προέβη χθες ο βουλευτής της Ν.Δ. Γεράσιμος Γιακουμάτος, λέγοντας πως θα πάει στη Βουλή και θα πυροβολήσει τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Γιώργο Ρωμαίο, τον οποίο κατηγορεί ως ανίκανο να περιφρουρήσει τη δημόσια ασφάλεια.

Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ της Ν.Δ., του οποίου διέρρηξαν προχθές το σπίτι του στο Χαλάνδρι ­ εκλάπη το χρηματοκιβώτιό του βάρους 350 κιλών κατά την ημίωρη απουσία της συζύγου του, η οποία είχε πάει να αγοράσει τρόφιμα ­ κατέθεσε και σχετική ερώτηση στη Βουλή, με την οποία απειλεί ότι θα δείρει τον υπουργό. 

«Θα σας καταστήσω ηθικό αυτουργό με όλα τα επακόλουθα, πολιτικά, ηθικά και σωματικά…», γράφει στην ερώτησή του προς τον κ. Ρωμαίο. Και τον καλεί ή να παραιτηθεί, αφού δεν μπορεί να προστατέψει τον κόσμο από κλοπές και ληστείες, ή να κάνει χαρακίρι! 

ΟΠΛΟΦΟΡΕΙ 

Ο βουλευτής, ο οποίος παλαιότερα είχε προκαλέσει επεισόδιο στη Βουλή, απαιτώντας από τον πρόεδρο Απόστολο Κακλαμάνη να αναρτήσει την εικόνα του Χριστού, ήρθε χθες στην αίθουσα των δημοσιογράφων επιδεικνύοντας ­ όπως έκανε και στο Mega ­ το περίστροφό του και απειλώντας ότι θα δείρει τον κ. Ρωμαίο. 

Στις δηλώσεις του στο Mega, ο κ. Γιακουμάτος είχε πει ότι θα βγει έξω από το σπίτι και θα πυροβολεί για να περιφρουρήσει την οικογένειά του και ας τον κυνηγήσουν οι εισαγγελείς. Πρόσθεσε δε ­ στον ίδιο τηλεοπτικό σταθμό ­ ότι αν δεν κάνει τίποτα ο υπουργός για τη διαφύλαξη της δημόσιας τάξης, θα τον πυροβολήσει ακόμη και στη Βουλή. 

ΔΙΑΓΡΑΦΗ; 

Οι ενέργειες αυτές του κ. Γιακουμάτου ίσως να προκαλέσουν και τη διαγραφή του από το κόμμα του. Ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κώστας Καραμανλής έχει καλέσει, σήμερα, στο γραφείο του τον βουλευτή για να δώσει εξηγήσεις και όπως σημείωνε χθες συνεργάτης του υπάρχει και το ενδεχόμενο να παραπεμφθεί στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της Ν.Δ., με το ερώτημα της διαγραφής. 

Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ πάντως οι αντιδράσεις ήταν σε χαμηλούς τόνους. Από το Γραφείο του προέδρου της Βουλής έγινε γνωστό ότι «ο κ. Κακλαμάνης δεν επιθυμεί με κανέναν τρόπο να συμβάλει στην προβολή αρνητικών προτύπων στην ελληνική κοινωνία» και τονίστηκε ότι «ευχής έργο θα ήταν και τα ΜΜΕ να ασχολούνται με ζητήματα που να ανταποκρίνονται σ’ αυτή την υποχρέωση». 

ΦΡΟΥΡΗΣΗ 

Ακόμη, σε ερώτημα για την οπλοφορία του βουλευτή μέσα στη Βουλή, διευκρινίστηκε από το Γραφείο του προέδρου της Βουλής ότι «επειδή την ασφάλεια των βουλευτών και των εργαζομένων στο Κοινοβούλιο έχει η Φρουρά, δεν επιτρέπεται έστω και αν υπάρχει άδεια οπλοφορίας από την εισαγγελική αρχή, σε κανέναν να οπλοφορεί μέσα στο Κοινοβούλιο». 

Σε άλλο ερώτημα, αν ο πρόεδρος της Βουλής πρόκειται να λάβει πειθαρχικά μέτρα κατά του κ. Γιακουμάτου ­ τέτοια δυνατότητα δίνει το άρθρο 77 του Κανονισμού ­ από την ίδια πηγή έγινε γνωστό ότι ο Κανονισμός δεν προβλέπει πειθαρχικά μέτρα, όπως δεν προβλέπεται και η ανίχνευση των προθέσεων όποιου βουλευτή μπει μέσα στην Αίθουσα της Ολομέλειας. 

ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΑ ΜΕΤΡΑ 

Ο Κανονισμός της Βουλής αναφέρεται σε πειθαρχικά μέτρα εναντίον βουλευτή μόνον σε περιπτώσεις όπου γίνονται παραβάσεις μέσα στην Αίθουσα και περιλαμβάνουν την ανάκληση στην τάξη, τη στέρηση του δικαιώματος του λόγου, τη μομφή και τον προσωρινό αποκλεισμό από τις συνεδριάσεις.

Στο μεταξύ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Ρέππας, αφού εξεδήλωσε «τη συμπάθειά του προς τον βουλευτή που έπεσε θύμα κλοπής», τόνισε ότι «η λογική πάσσαλος πασσάλω κρούεται» που κάποτε ήταν δεκτή δεν πρέπει να μας διακρίνει» και ότι δεν μπορεί ο κ. Γιακουμάτος να αυτοδικήσει «και μάλιστα εναντίον ανθρώπων που είναι φανερό ότι δεν έχουν οποιαδήποτε σχέση». 

Εξάλλου, σε δηλώσεις του, ο υπουργός Δικαιοσύνης Ευάγγελος Γιαννόπουλος εξέφρασε και αυτός τη συμπάθειά του προς τον βουλευτή για την κλοπή στο σπίτι του, αλλά επισήμανε ότι δεν ήταν αυτός ο προσφορότερος τρόπος για να αντιδράσει. Ο κ. Γιακουμάτος σε νεώτερες δηλώσεις του, χθες το βράδυ, επιχείρησε να μειώσει τις εντυπώσεις που έχουν δημιουργηθεί, σημειώνοντας ότι δεν ήθελε να επιτεθεί στον υπουργό, αλλά ότι επιθυμούσε να στείλει ένα μήνυμα προς όλες τις πλευρές για τη συνεχιζόμενη έξαρση της εγκληματικότητας. Πάντως άδεια από την Αστυνομία ­ με την έγκριση της Εισαγγελίας ­ για οπλοφορία έχουν λάβει 54 βουλευτές, εκ των οποίων οι 28 είναι του ΠΑΣΟΚ και οι 26 της Ν.Δ.';

tanea

ΔΙΑΔΩΣΕΤΟ
ΣΥΝΘΗΜΑ ΚΙΝΗΜΑτος

Archi Damos

ΚΙΝΗΜΑτίας : «Εις υγείαν των πρώην ΚΚΕδων που μαθήτευσαν στο ΠΑΣΟΚ και σήμερα παίρνουν το πτυχίο τους στα θρανία του ΣΥΡΙΖΑ με δάσκαλο τον Καμμένο Πάνο».

ΚΑΝΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ στο DISQUS, ΤΣΑΜΠΑ ΕΙΝΑΙ!:

0 ΣΧΟΛΙΑ:

«Σεβαστείτε για να σας σεβαστούν»

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.