ΠΛΑΤΩΝΑΣ : «Μια από τις τιμωρίες που δεν καταδέχεσαι να ασχοληθείς με την πολιτική, είναι ότι καταλήγεις να σε κυβερνούν οι κατώτεροί σου»
ΠΛΟΗΓΗΣΗ

ΠΑΣΟΚ : Σύμβουλοι του πρωθυπουργού κινδύνεψαν από την πίεση των διαπραγματεύσεων

 

Σοβαρές περιπέτειες με την υγεία τους είχαν οι άνθρωποι–κλειδιά πίσω από τις διαπραγματεύσεις των Βρυξελλών και στενοί συνεργάτες του Γ. Παπανδρέου.
27/10/2011 |

Σοβαρές περιπέτειες με την υγεία τους είχαν οι άνθρωποι–κλειδιά πίσω από τις διαπραγματεύσεις των Βρυξελλών και στενοί συνεργάτες του Γ. Παπανδρέου.

Έμφραγμα υπέστη ο Γιώργος Γλυνός, σύμβουλος του πρωθυπουργού σε ευρωπαΪκά θέματα και επικεφαλής από ελληνικής πλευράς της «ομάδας Μπαρόζο», κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων στις Βρυξέλλες, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο  Γιώργος Παπανδρέου κατά τη συνέντευξη Τύπου αμέσως μετά το τέλος της Συνόδου Κορυφής. Όπως δήλωσε ο κ. Παπανδρέου, ο κ. Γλυνός πιέστηκε από τις έντονες διαπραγματεύσεις με αποτέλεσμα να επιβαρυνθεί η υγεία του. Ωστόσο, σύμφωνα πάντα με τον πρωθυπουργό, η κατάσταση της υγείας του είναι καλή.

Προβλήματα υγείας αντιμετώπισε ακόμη ένας στενός συνεργάτης του Γιώργου Παπανδρέου.  Ο Γιάννης Ζανιάς, επίσης χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο όπου δέχθηκε τις περιποιήσεις των γιατρών μετά το τέλος της πρώτης Συνόδου Κορυφής των Βρυξελλών, την περασμένη Κυριακή. Ο κ. Ζανιάς ένιωσε έντονη δυσφορία, βάρος στο στήθος και ανέβασε πίεση. Αμέσως μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ότι είχε πάθει κρίση άγχους εξαιτίας των δραματικών στιγμών.

Ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε όλους τους συνεργάτες του για την υποστήριξη και την μάχη που έδωσαν για τη διάσωση της χώρας : «Επιτρέψτε μου να ευχαριστήσω μερικούς τουλάχιστον από τους πολλούς συνεργάτες που συνέβαλαν και να πω, επίσης, ότι μερικοί είχαν τέτοια πίεση, που θα έπρεπε να τους παρασχεθεί και ιατρική περίθαλψη»...

Ενημέρωση 30/05/2013 : Πέθανε ο οικονομολόγος Γιώργος Γλυνός

Την τελευταία του πνοή άφησε σε ηλικία 64 ετών, ο οικονομολόγος Γιώργος Γλυνός που είχε διατελεει επί χρόνια σύμβουλος Ελλήνων πρωθυπουργών, όπως ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Λουκάς Παπαδήμος, ενώ είχε κεντρικό ρόλο στις διαπραγματεύσεις των τελευταίων ετών, τόσο για το μνημόνιο όσο και για το ελληνικό «κούρεμα».

Ο Γιώργος Γλυνός υπήρξε θεμελιωτής της Task Force στην Ελλάδα, ενώ είχε υποστεί καρδιακό επεισόδιο το φθινόπωρο του 2001 κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων για το ελληνικό «κούρεμα».

Ο Γιώργος Γλυνός σπούδασε οικονομικά στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΑΣΟΕΕ) και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην Τραπεζική και Νομισματική Οικονομική στο Πανεπιστήμιο Paris I Pantheon-Sorbonne, όπου απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών (D.E.A.).

Εργάστηκε στην Τράπεζα της Ελλάδος, (1976-1983) και στη Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία της Ελλάδος στην Ευρωπαϊκή Ένωση (1983-1988) Από το 1989 μέχρι το 2006 εργάστηκε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε γραφεία Επιτρόπων ως μέλος και ως Διευθυντής και στις Γενικές Διευθύνσεις, Περιφερειακής Πολιτικής και Διεύρυνσης.

Τα κύρια ερευνητικά ενδιαφέροντα του αφορούν στην Ευρωπαϊκή ολοκλήρωση και στις σχέσεις της Ελλάδας με την Ευρωπαϊκή Ένωση ιδιαίτερα στους τομείς της μακροοικονομικής και νομισματικής πολιτικής, της περιφερειακής πολιτικής και της πολιτικής της διεύρυνσης προς την Τουρκία.

ΔΙΑΔΩΣΕΤΟ
ΣΥΝΘΗΜΑ ΚΙΝΗΜΑτος

Archi Damos

ΚΙΝΗΜΑτίας : «Εις υγείαν των πρώην ΚΚΕδων που μαθήτευσαν στο ΠΑΣΟΚ και σήμερα παίρνουν το πτυχίο τους στα θρανία του ΣΥΡΙΖΑ με δάσκαλο τον Καμμένο Πάνο».

ΚΑΝΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ στο DISQUS, ΤΣΑΜΠΑ ΕΙΝΑΙ!:

0 ΣΧΟΛΙΑ:

«Σεβαστείτε για να σας σεβαστούν»

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.